Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
Zaterdag, 27 april 2024 om 19:58

Juventus en AC Milan hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden in de Serie A. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en zagen dus na negentig minuten dezelfde stand op het bord als bij de aftrap: 0-0. Milan komt daarmee op 70 punten uit 34 duels, terwijl Juventus een plek lager staat met 65 punten uit evenveel wedstrijden.

Bij Milan stond de afgelopen week in het teken van het likken van de wonden, nadat maandag uitgerekend in een onderling duel de titel aan aartsrivaal en stadgenoot Internazionale moest worden gelaten.

Juventus is net als Milan al praktisch verzekerd van Champions League-voetbal en maakt zich op voor het toetje van dit seizoen, als het op 15 mei in de finale van de Coppa Italia mag aantreden tegen Atalanta.

De ploeg van Massimiliano Allegri kwam de afgelopen twee wedstrijden niet verder dan een gelijkspel en kon bij een zege op Milan op twee punten komen van de Milanezen. Het duel tussen de beide grootmachten kwam echter niet tot ontbranding.

Op slag van rust had Dusan Vlahovic de mogelijkheid om Juventus op voorsprong te schieten, toen hij mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf de rand van de zestien. De Serviër probeerde het in de rechterbenedenhoek, maar vond Marco Sportiello op zijn weg.

Ook na rust bleek de routinier een sta-in-de-weg voor Juventus. Zo weerhield hij onder meer Filip Kostic van scoren. Aan de andere kant hielp Ruben Loftus-Cheek een kans om zeep. De aanvaller probeerde het met een kanonskogel, maar zag zijn inzet rakelings langs de paal gaan.

In de slotfase dacht Juventus er alsnog met de volle buit vandoor te gaan, toen Sportiello grabbelde en Arkadiusz Milik de bal richting doel werkte. Malick Thiaw wist de inzet van de voormalig Ajacied echter ternauwernood van de doellijn te halen.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
22
   
23:54
23:54
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
3
   
23:38
23:38
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
32
   
22:59
22:59
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
49
   
22:55
22:55
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
yRossoneri92
 
4
27 april 2024 om 20:04
Seizoen zo snel mogelijk uitspelen, jeugdspelers de kans geven en op naar volgend jaar. Pioli zijn tijd lijkt wel verstreken te zijn inmiddels, maar de namen van de potentiƫle opvolgers kunnen mij absoluut niet bekoren. Trainers als Lopetegui en die Portugese trainer (Fonseca?) hoef ik echt niet te zien. Iemand als De Zerbi zou een droom zijn.
 
maurootje
 
4
27 april 2024 om 20:09
Jammer zag ons deze wel winnen vooraf, maar In de slotfase had Juve zeker de overwinning verdiend. Maar ze waren niet scherp.Leao was slim onschadelijk gemaakt door 2 man bij hem te zetten, tegelijkertijd schakelde Thiaw en Gabbia met gemak Vlahovic en Yildiz uit. Zo schakelde beide ploegen de gevaarlijke mannen uit van de tegen partij. Milik deed het een stuk beter maar werd te laat gebracht.Echt sterke wedstrijd van Thiaw. Gaat met hoge pieken en diepe dalen met hem. Zag afgelopen dagen geruchten dat Real Madrid Thiaw op het lijstje heeft. Enfin. Gelijkspel is eigenlijk prima voor de 2e plek tegen Juventus en Milan heeft nog 7 punten nodig om zich te kwalificeren voor de Supercoppa. Forza Milan
 
gioo33
 
2
27 april 2024 om 20:11
Allegri reken ik dit toch wel aan.. zonder theo en calabria moet je gewoon met meer druk op hun backs spelen.. maar onze topper blijft vasthouden aan het systeem dat gewoon niet werkt! al had juve wel een doelpunt verdiend vandaag
 
Jimmmmm
 
1
27 april 2024 om 20:14
Nog 5 wedstrijden en ze kunnen op vakantie!
 
Sa2Juve
 
2
27 april 2024 om 20:19
Wat een schandelijke vertoning. Milan mist zeker een vijftal spelers en dan durf je nog dit te vertonen.. Ik denk dat Juve en Milan supporters 1 overeenkomst hebben: Beide zijn blij als hun coach vertrekt. Juve won maar 2 van hun laatste 13 duels en nog loopt die kneus rond. Ik hoop bijna dat ze nog cl mislopen want met dit voetbal verdienen ze dat niet
 
JuventusPuglia
 
0
27 april 2024 om 22:10
Ongelofelijk dat hij er nog zit. Ik ben blij dat we zo presteren, Met de druk van de fans en de slechte prestaties kan het bestuur er niet meer om heen draaien!
 
BACO
 
0
27 april 2024 om 22:23
Helaas weet Allegri dat Juve geld moet betalen om hem weg te krijgen en daar zet hij op in. Ergens te begrijpen maar hij maakt zich niet populair. Het zou hem sieren om zelf op te stappen na zo een wanprestatie
 
Joga_Bonito10
 
1
27 april 2024 om 23:33
Als ik deze 2 clubs tegen elkaar zie spelen word ik altijd herinnert aan de meest saaie CL finale die ik ooit heb mogen aanschouwen en die me pijn aan de ogen deed. Die van 2003!