Chelsea buigt achterstand om en overnacht als koploper van Premier League
Zaterdag, 5 december 2020 om 22:54

Chelsea heeft de competitiewedstrijd tegen Leeds United zaterdagavond omgezet in een overwinning. Op Stamford Bridge draaide de ploeg van Frank Lampard een 0-1 achterstand om: 2-1. Het uitvallen van Hakim Ziyech in de eerste helft vormde een smet op de overwinning. Dankzij de drie punten overnacht Chelsea als koploper, maar the Blues kunnen zondag gepasseerd worden door Tottenham Hotspur en Liverpool. Beide achtervolgers hebben een punt minder en komen zondag in actie.

Lampard voerde twee wijzigingen door in zijn opstelling ten opzichte van het competitieduel met Tottenham Hotspur (0-0) van vorige week zondag. Kai Havertz en Olivier Giroud, die woensdag gezamenlijk verantwoordelijk waren voor alle doelpunten tegen Sevilla (0-4), verdreven Mateo Kovacic en Tammy Abraham naar de bank. Hakim Ziyech meldde zich al in de eerste minuut met een schot uit een moeilijke hoek, dat met de voeten werd gekeerd door doelman Illan Meslier, en een minuut later kopte Giroud naast het doel, maar het was Leeds United dat in de vierde minuut de score opende.

Grote tegenvaller voor Hakim Ziyech in duel met Leeds United

Het uitvallen van Hakim Ziyech vormde een domper voor Chelsea.Lees artikel

Patrick Bamford sloeg toe namens de bezoekers. De spits werd gelanceerd door een steekpass van Kalvin Phillips en kon afstormen op het doel van Edouard Mendy. De keeper kwam zijn doel uit, maar was te laat bij de bal en werd omspeeld door Bamford. Omdat Bamford ook Kurt Zouma te snel af was, kon hij afronden in een leeg doel: 0-1. De thuisploeg kwam goed weg toen Timo Werner een meter voor het doel tegen de lat schoot, nadat hij de bal voor de voeten kreeg na een corner, maar na 27 minuten was het alsnog raak voor Chelsea. Ziyech, die kort na het doelpunt uitviel, speelde een belangrijke rol.

De rechtsbuiten draaide Ezgjan Alioski dol en vond Reece James, wiens voorzet op waarde werd geschat door Olivier Giroud. Na het doelpunt bleek Ziyech last te hebben van zijn hamstring. Hij werd nog even behandeld op het veld, maar kon uiteindelijk niet verder. Ziyech ontving applaus van de supporters op Stamford Bridge en werd vervangen door Christian Pulisic. In de tweede helft trok Chelsea de wedstrijd naar zich toe. Na een uur bracht Mason Mount een corner in het strafschopgebied en Kurt Zouma sprong bij de tweede paal het hoogst van alle spelers: 2-1. Meslier voorkwam dat Mount er 3-1 van maakte; Chelsea kwam niet meer in grote problemen.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
John Terry
 
32
5 december 2020 om 22:57
Werner is echt een wereldtopper. Waarom, omdat hij zo veel kansen mist? Nee, omdat hij duidelijk in slechte vorm verkeert en alsnog veel gevaar sticht, een goede pot speelt en een assist levert. Sommigen zijn leuk in vorm maar huilen uit vorm, Werner blijft in dat geval nog steeds levensgevaarlijk. Verder heel goede pot, Leeds voetbalde lekker mee en kan je zien als een soort mini Chelsea qua spelopvatting. Ze wilden hetzelfde spel als Chelsea spelen, alleen waren ze er vanavond wel de leerling tegen de meester mee. Geen ramp, zeker voor een promovendus. Maar ik heb genoten! Hopelijk valt het mee met Ziyech en ging Silva gewoon even bij die knappe blonde op de tribune kijken en was het niets meer dan dat op het eind.
 
CFCSFC
 
6
5 december 2020 om 23:04
Ik ben het over Werner wel met je eens en denk dat een doelpunt wel echt zou helpen voor zijn vetrouwen. Vind alleen dat hij geen goede aanname heeft, wat ook aan vorm kan liggen, en hij moet, zoals bij het doelpunt van Puli, vaker eerst kijken en dan voorzetten. Hij is vaak te gefocust op de bal, hoofd omlaag ipv even kijken en een gapaste pass geven.
 
John Terry
 
4
5 december 2020 om 23:18
Hij zal inderdaad nooit echt de fluwelen techniek van een Pulisic krijgen, maar dat is niet erg. Werner is precies zo’n speler die tussen spits en buitenspeler in hangt, hij is het allebei niet echt en toch weer wel. Dat zorgt bij zijn tegenstanders ook voor verwarring, dat is al een wapen op zich.
 
CFCSFC
 
7
5 december 2020 om 23:20
En hij pas 24, nog tijd zat om te leren van Puli en Zyech. Misschien dat die nog wat techniek bij 'm kunnen bijschaven
 
AZE/CHE 4 EVER
 
14
5 december 2020 om 23:05
Toch vind ik dat Werner er niet in hoort als iedereen fit is. Pulisic en Ziyech zouden zekerheidjes moeten zijn en Giroud doet wat Werner te vaak na laat: scoren! Hij is als doelpuntenmaker gehaald en het zal mij een zorg zijn hoe hij speelt, als hij maar scoort. Die nieuwe Duitsers brengen niet wat ik van ze had verwacht.
 
John Terry
 
10
5 december 2020 om 23:14
Dat gaat nog wel komen voor Werner hoor, had er vorig jaar in de Bundesliga bijna 30 in liggen. Giroud moet momenteel wel onaantastbaar zijn, Pulisic/Werner/Ziyech moeten de rest maar uitvechten. Ziyech is al een paar wedstrijden minder en Pulisic heeft nog geen 3 wedstrijden op rij gespeeld, dus echt zekerheidjes wil ik ze allemaal nog niet noemen. Havertz vind ik wel gewoon tegenvallen, heb het idee dat hij nog geen enkele keer een 100% sprint heeft getrokken en je ziet als Kova invalt dat hij gewoon meer toevoegt. Volgend seizoen wil ik absoluut meer zien van Havertz.
 
Ajacxied
 
2
5 december 2020 om 23:06
Mee eens, als je dat vergelijkt met een Abraham of Havertz die als ze zo’n slechte wedstrijd spelen steeds meer verdwijnen of gefrustreerd raken (op anderen, zoals Abraham) baalt Werner er van maar de volgende keer gaat hij er weer met even frisse moet tegenaan, blijft werken, zeurt helemaal nooit. Als hij wel in vorm raakt wordt hij zo dodelijk voor ons voorin
 
John Terry
 
15
5 december 2020 om 23:16
Ja precies, of een nog dramatischer geval; Willian. En als die ter sprake komt is een dikke shoutout naar Arsenal natuurlijk wel op z’n plek :D
 
Ajacxied
 
11
5 december 2020 om 23:25
Hahaha ja inderdaad! Heerlijk dat alle frustrerende spelers 1 voor 1 worden vervangen, voor mij waren dat vooral David Luiz, Willian, Morata en Alonso. Misschien van de winter eens polsen of Arsenal Alonso voor een schappelijk prijsje wil hebben
 
Jackieboy10
 
6
5 december 2020 om 23:40
Ssssst, zeg dat nou niet Ajacied! Ik ben bang dat Arteta/het bestuur van Arsenal mee lezen en dat ook nog een goed idee gaan vinden... ! Na Cech, David Luiz en Willian is het nu wel eens genoeg geweest!
 
John Terry
 
15
5 december 2020 om 23:53
Leest Arteta mee? Nu in de aanbieding; Deens zak aardappelen genaamd Christensen, even je bonuskaart scannen en een paar airmiles inleveren en hij is van jou! En anders nog een Italiaans stuk brandhout voor bij de feestdagen genaamd Emerson? Die kom ik zelf met de metro wel overpendelen. Verder staan Drinkwater en Bakayoko ook nog onder contract, maar op de een of andere manier heb ik het idee dat die bij de juiste clubs nog best leuke voetballers kunnen zijn. Dat durf ik niet aan, straks krijgt Arsenal nog een geslaagde koop van Chelsea??
 
Rhynocerys
 
16
5 december 2020 om 23:23
Ik vind je comment nogal denigrerend richting Leeds. Je schrijft dat Leeds 'een soort mini Chelsea' is qua spelopvatting. Qua spelopvatting kun je Leeds van helemaal niemand het mini noemen, en is Chelsea eerder een mini Leeds. Daarmee wil ik Chelsea overigens niet tekort doen, maar volgens mij is de enige reden dat ploegen van Leeds winnen een kwestie van meer individuele kwaliteit, en niets meer. Ik heb veel respect voor wat Lampard doet bij Chelsea, maar om Chelsea nu ineens als 'meester' tegen de 'leerling' Leeds neer te zetten wekt de impressie dat je de realiteit kwijt bent
 
John Terry
 
13
5 december 2020 om 23:45
Ze spelen hetzelfde soort voetbal, alleen doet Chelsea dat op een paar tandjes hoger dan Leeds door inderdaad betere spelers. Zo gaat dat al meer dan een decennium, waarin ondertussen Chelsea uitgroeide tot grotere club in Engeland dan Leeds. Waarin zou jij dan bij Leeds de meester zien? Enlighten me met jouw realiteit, waarvan ik het bijzonder creatief vind dat jij in mijn bevindingen iets vindt dat wat denigrerends weg moet hebben.
 
JeffPaeter
 
0
7 december 2020 om 05:55
Dit is de eerste keer ooit dat een ploeg zoveel meer dan Leeds gelopen heeft: 6 kilometer! Dus Chelsea won niet enkel op individuele kwaliteit, ze domineerden gewoon dit potje op tactisch vlak, wilskracht, en kwaliteit. Leeds kon niets tegen dit powertruck beginnen.
 
D.costa9CFC
 
7
5 december 2020 om 23:23
Werner weet precies waar hij moet staan. Of wanneer hij moet sprinten, zijn gevoel voor positionering is zo goed. Moet je na gaan hoe goed hij zal zijn wanneer hij zijn vorm terug heeft.
 
Alcantara91
 
6
5 december 2020 om 22:59
Proficiat CFC fans! Zag de kansen van werner... man man man! Maar ik heb al hier 3/4x aan gegeven dat hij geen killer is.. scoorde veel bij leipzig maar kreeg daar veel kansen, hij miste daar ook veel! Maar komt goed met hem, leuke speler & past bij Chelsea!
 
Ajacxied
 
10
5 december 2020 om 23:03
Heerlijke wedstrijd gezien vandaag, met een ijzersterk Chelsea. Beste wedstrijd dit seizoen imo, ondanks de ongelukkige tegengoal. Als je de grote kansen wat beter afmaakt win je hier zo met 6-1 (of meer). Negatiefste is het uitvallen van Ziyech natuurlijk, positiefste het karakter van de ploeg en het leuke voetbal dat gespeeld wordt. Ook Havertz begint eindelijk beter te spelen, is nog zeker niet hoe het moet zijn maar je ziet bij vlagen wel zn klasse en dat was eerder helemaal niet het geval. Laat Leeds trouwens nog maar lang in de PL blijven, heb de laatste weken steeds hun wedstrijden gekeken en het is elke week weer genieten!
 
Ajacxied
 
8
5 december 2020 om 23:14
Lees net dat Mount 7 kansen heeft gecreëerd deze wedstrijd en dat dit het hoogste aantal in een wedstrijd van Chelsea is in de afgelopen vijf seizoenen, mag ook wel even benoemd worden. Sinds hij op het middenveld speelt is hij fantastisch, had het niet gedacht aan het begin van het seizoen maar zijn drive is op dit moment haast onmisbaar voor Chelsea’s spel
 
blink182
 
9
5 december 2020 om 23:17
Ik was geen fan van Mount want wist niet precies wat voor soort middenvelder hij was. Maar moet eerlijk zeggen dat hij de laatste tijd heerlijk zit te ballen.
 
CFCSFC
 
4
5 december 2020 om 23:17
Mount was werelds, die pass op Werner van links met links ??
 
azchelsea
 
5
6 december 2020 om 00:57
Mount is zoveel sterker geworden ten opzichte van begin vorig seizoen. Ik had niet verwacht dat hij verdedigend gezien ook zoveel kon brengen als wat hij nu doet. Mount, Kovacic en Kanté is een verschrikkelijk goed middenveld die elkaar prima aanvult. Mount heeft de pass, Kovacic de dribbel en Kanté de onderschepping. Jorginho past niet meer in het snelle spel en mag wat mij betreft weg (voor hij niks meer waard is) en dan mogen Havertz en Gilmour concurreren om ertussen te komen.
 
John Terry
 
2
6 december 2020 om 01:29
En in minuut 95 heeft hij ook gewoon nog de longen én de wilskracht om zo veel mogelijk gaten dicht te lopen zodat Leeds niet nog eens gevaarlijk kan worden. Die jongen laat in elke minuut zien dat ie wil vechten tot hij neervalt voor z’n jeugdclub, laat bij vlagen ook zien fantastisch te kunnen voetballen en is nog zo piepjong. Die assist op Odoi tegen Rennes was echt van absolute wereldklasse. Ik ben echt groot fan van Mount, mits hij gewoon op zijn plek op het middenveld en niet als linksbuiten staat.