Chelsea heeft titel voor het grijpen; De Roon degradeert met 'Boro'
Maandag, 8 mei 2017 om 22:48

Chelsea heeft een belangrijke horde genomen op weg naar het kampioenschap. The Blues maakten maandagavond in de 35e speelronde geen fout door met 3-0 te winnen van Middlesbrough, waardoor de voorsprong op Tottenham Hotspur zeven punten bedraagt. Met nog drie speelronden voor de boeg lijkt de titel het team van manager Antonio Conte bijna niet meer te kunnen ontgaan.

De overwinning van Chelsea betekende voor Middlesbrough dat men volgend seizoen niet meer te zien zal zijn in de Premier League, want Boro kan het 'veilige' Swansea City niet meer achterhalen. De thuisploeg was van begin af aan de baas op het veld en had al binnen twee minuten op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Brad Guzan een volley van Marcos Alonso tegen de lat tikte. Na een kwart wedstrijd was het uiteindelijk raak: Diego Costa schoof van dichtbij binnen na een ragfijne pass van Cesc Fàbregas.

Middlesbrough wist na die 1-0 dat handhaving er waarschijnlijk niet meer in zou zitten en na ruim een half uur spelen werd het ook nog 2-0: Marcos Alonso schoot de bal na een pass van César Azpilicueta via het lichaam van Guzan in het doel. Chelsea was in de tweede helft niet van plan om het rustiger aan te gaan doen, want via Pedro Rodríguez kwam men dicht bij de 3-0: de inzet van de Spanjaard trof de dwarsligger. Chelsea stapelde in de beginfase van de tweede helft werkelijk kans op kans, maar vergat steeds de trekker over te halen.

De supporters moesten na de pauze twintig minuten wachten eer er weer een doelpunt te aanschouwen viel: Nemanja Matic nam de pass van de uitblinkende Fàbregas aan op de borst en het leer verwijnde vervolgens opnieuw door de benen van Guzan in het net. Aan de andere kant hoefde Thibaut Courtois nog maar één keer in actie te komen en Chelsea kon het duel dan ook rustig uitspelen. De koploper kan de eerste plaats komende vrijdag in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion veiligstellen en sluit het competitieseizoen af tegen Sunderland.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
46
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
14
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
89
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
26
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
YoeriCFC
 
29
8 mei 2017 om 22:51
"same sport, different game." Zo omschreef de Engelse commentator het verschil in kracht vanavond tussen Chelsea en Middlesbrough en dat klopt volgens mij ook wel. Chelsea is geen moment in de problemen gekomen en eigenlijk hadden we er nog wel meer kunnen maken ook! Absolute man of the match vond ik Cesc Fabregas, de eerste speler ooit die in zes verschillende Premier League seizoenen meer dan 10 assists heeft gegeven. Fabregas was echt weer geweldig en heeft de eerste helft de ene geniale bal na de andere rondgestrooid! Wat een voetballer, wat een geweldenaar! Hij is echt met afstand mijn favoriete speler van dit Chelsea! Vanaf dag 1 zijn we gewoon een beter team als hij er in staat! Aankomende vrijdag moeten we de titel pakken bij West Bromwich Albion, ik ben er helemaal klaar voor!!
 
LondonFootball
 
18
8 mei 2017 om 22:55
De CL clubs (vooral in Spanje) kunnen volgend seizoen hun borst weer nat maken. Deze club hoort gewoon in de CL! Worden weer indrukwekkende krachtmetingen.
 
 
31
8 mei 2017 om 22:59
#londonfootball Eerst maar even afwachten. Chelsea zit in de goeie richting. Maar ik moet het nog maar eens zien.
 
YoeriCFC
 
11
8 mei 2017 om 23:01
Nouja, dat ligt er ook aan hoe we ons gaan versterken in de zomer. Nu hebben we natuurlijk relatief weinig wedstrijden gespeeld en is iedereen in de selectie fris om elk weekend te spelen! Ik verwacht van Conte dat hij een aantal belangrijke keuzes gaat maken en de twee belangrijkste spelers (die door de media genoemd worden om te vertrekken) toch nog aan ons weet te binden!
 
 
7
8 mei 2017 om 23:04
Laten we het hopen Joeri. Ik maakte mij met vele andere Chelsea supporters in het begin van het seizoen zorgen om de defensie van Chelsea. Dat heeft uiteindelijk allemaal goed uitgepakt. Een kwaliteitsinjectie is nodig om dit voort te zetten.
 
LondonFootball
 
19
8 mei 2017 om 23:05
#dutchtube &yoeri Niet zo verlegen jongens, Chelsea is echt wel op het zelfde niveau als Juve, Atleti, Barca. Bayern lijkt dit seizoen ook wel te kloppen opzich, alleen Real Madrid is een machine. Ronaldo en Marcelo zijn bijna niet te stoppen.
 
YoeriCFC
 
3
8 mei 2017 om 23:07
@Dutch_CFC Ik maakte me ook erg zorgen, maar ik had niet verwacht dat Conte het zo op deze manier op zou lossen! Ik was er van overtuigd dat we (net als in de voorbereiding) 442 gingen spelen..
 
 
18
8 mei 2017 om 23:08
Londonfootball Laten we niet te hard van stapel lopen.
 
YoeriCFC
 
8
8 mei 2017 om 23:10
@LondonFootball Nou, dat vind ik overdreven. Ik denk dat we in een 1-op-1 kansen hebben, maar dan moet wel alles mee zitten. Real (jammer genoeg zit daar ook een brok match official bij), Barca, Bayern en Juventus zijn echt hele grote klasse! Laten we dat volgend jaar nou maar afwachten, in 2015 was ik er ook van overtuigd dat we de treble gingen winnen! Toen speelden we weergaloos, maar na een vreselijke wedstrijd thuis werden we toen ook verslagen door een matig PSG
 
 
10
8 mei 2017 om 23:11
Dutchtube?, Ik wil dat eerst afwachten tot volgend seizoen wanneer CL meer wedstrijden gaat spelen in de CL. Ik vind het gewaagde uitspraken. Al is Chelsea overduidelijk de sterkste van Engeland. Real Madrid, Juventus en Barcelona zijn sowieso nog altijd betere teams.
 
 
4
8 mei 2017 om 23:17
Klopt Youricfc, na die wedstrijd tegen Arsenal werd Conte wakker. Maar ik ben toch benieuwd of wij met dit systeem met spelers als Alonso, Moses & Luiz succesvol zullen zijn tegen grote teams in de CL. Begrijp mij niet verkeerd ze hebben allen een mooi seizoen gehad. Maar Ik denk niet dat zij opgewassen zijn tegen de betere teams in de CL.
 
YoeriCFC
 
2
8 mei 2017 om 23:22
Dat kan inderdaad enorm lastig worden. Maar ik denk dat Conte wel het beste uit deze jongens kan halen en ze ook in de CL goed aan de praat kan krijgen! Ik ben benieuwd hoe we volgend jaar Zouma, Christensen en Ake gaan gebruiken?! Bovendien baal ik nog steeds enorm van het vertrek van Cuadrado, hij had uitstekend gepast aan die rechterkant..
 
PSVchelseaboy
 
2
8 mei 2017 om 23:25
Van alle Engelse club is Chelsea de enige ploeg die ik als potentiele winnaar zie. Ik vraag me alleen af of deze defensie het houd tegen een Real of Bayern. Vooral Gahill wordt toch ouder. Ik zou het wel ontzettend jammer vinden als er straks geen Engelsen meer in de basis staan. Maar Ja, welke Engelse speler is haalbaar en goed genoeg?
 
LondonFootball
 
5
8 mei 2017 om 23:35
@Dutch_CFC. Wauw sorry haha, het is al laat. Dutchtuber is natuurlijk die youtuber haha.
 
YoeriCFC
 
3
8 mei 2017 om 23:39
Geen. Dat is niet zo een lastige denk ik haha! De enige Engelsman die ik van ons niveau vind, is Lallana en die is niet haalbaar denk ik.
 
PSVchelseaboy
 
5
8 mei 2017 om 23:51
Alli, Rose, Walker, Kane zijn ook wel van niveau hoor, maar onhaalbaar.
 
YoeriCFC
 
0
8 mei 2017 om 23:55
Ja inderdaad, die had ik eerlijk gezegd onder het kopje "nee, nee absoluut, nee echt niet" gedaan.. Onhaalbaar en echte Spurs spelers he
 
LondonFootball
 
2
8 mei 2017 om 23:56
Daarvan zijn alleen Alli en Kane die een goed niveau halen, maar die presteren Europees dan weer helemaal niets....
 
PSVchelseaboy
 
1
9 mei 2017 om 00:04
Spurs presteren Europees sowieso niks. Misschien kan iemand uit de jeugd doorbreken? Misschien maakt Loftus-Cheek, Chabolah of Kenedy wel een stormachtige ontwikkeling door.
 
Voetbalfan!
 
1
9 mei 2017 om 00:40
Wat ik denk maar dat is persoonlijk dat de Spaanse competitie op de top 7 ongeveer weinig voorsteld en de engelse PL heel zwaar is omdat alle teams redelijk niveau heeft dat het moeilijk is voor de top team in Engeland om ver te komen in de CL en de Competitie. Dit denken ik van wege de sterke teams over de hele competitie in Engeland en daar kan je nooit echt half gaan of een bericht team opstellen. En in Spanje kan je naast de top 7 ongeveer opladen tegen de andere teams door spelers rust te geven en een beetje team op te stellen. Misschien klopt het niet en zit ik er naast maar dit is mijn gevoel waarom engelse clubs gewoon moeten kiezen uit Europa of de PL
 
domburg
 
0
9 mei 2017 om 12:55
in dit systeem had cuadrado idd wel kunnen belangrijk zijn maar we mogen toch ook niet vergeten dat hij vorig seizoen echt dramatisch slecht stond te spelen en terecht niet werd weerhouden . zo zou ik ook een speler willen toevoegen , Baba Rahman , die kon ook overweg langs de flank , naar voor en naar achter .... in dit systeem had hij het ook uitstekend kunnen doen maar hij was al terug vertrokken toen Conte van spelsysteem veranderde.
 
 
0
8 mei 2017 om 22:58
Fabregas was inderdaad terecht de man of the match. De ene naar de andere mooie passes. Hij dicteerde het spel volledig. Ik vond Alonso ook sterk. Of eigenlijk Middlesbrough pover aan de linkerkant (rechts voor hen). Gewoon terecht gedegradeerd. Ze zijn niet een keer gevaarlijk geweest.
 
YoeriCFC
 
11
8 mei 2017 om 23:02
Sunderland en Boro zijn ook gewoon met afstand de slechtste teams in de Premier League, Sunderland is dat al vijf jaar maar die bleven er toch steeds in na ongelofelijke huzarenstukjes.. Good riddance, vind ik.
 
 
7
8 mei 2017 om 23:06
Wat speelde Cesc heerlijk zeg. De passes die hij gaf waren echt pure schoonheid. Lekkere overwinning vandaag en eentje die voor opluchting zorgt. Nu kan het gewoon niet meer fout gaan. De kampioenschap is binnen en het is zwaar verdient!
 
YoeriCFC
 
6
8 mei 2017 om 23:11
Ik vind het alleen jammer dat we de kampioenswedstrijd niet thuis spelen.. maar goed, je kan niet alles hebben! Haha
 
John Terry
 
8
8 mei 2017 om 23:21
Misschien doen we wel een 'Feyenoordje' omdat wij het ook zo graag thuis willen afmaken Maar aan de andere kant: hoe eerder kampioen, hoe eerder spelers als Ake nog wat extra minuten kunnen krijgen.
 
 
1
8 mei 2017 om 23:23
Dan maar vrijdag verliezen en een wedstrijd je later het kampioenschap pakken
 
YoeriCFC
 
1
8 mei 2017 om 23:23
Is waar, maar ik geef dan toch liever de voorkeur aan JT nog even twee wedstrijden in de basis!
 
domburg
 
0
9 mei 2017 om 12:50
naar mijn gevoel gaan de spurs ook geen 9 op 9 halen met wedstrijden uit op een herboren Leicester en thuis tegen Man U .
 
Warabe
 
3
8 mei 2017 om 23:16
Chelsea is en blijft een topclub met een enorme aantrekkingskracht. Punt!
 
YoeriCFC
 
9
8 mei 2017 om 23:24
Ik geloof niet dat je mij ooit iets anders zult horen zeggen?! Niet alleen de grootste club van Londen, maar binnenkort ook gewoon van Engeland!!
 
Warabe
 
0
9 mei 2017 om 07:50
Ik bedoelde het meer als toevoeging en bevestiging van jouw posts. Wellicht had ik het anders moeten formuleren.
 
LondonFootball
 
11
8 mei 2017 om 22:54
Heerlijk gedaan door de selectie. Vrijdag kampioen worden, de Fa cup ook even binnenslepen. Volgend jaar de titel weer prolongeren!!
 
vitesseboy12
 
12
8 mei 2017 om 22:54
Jammer, zat eraan te komen dat Boro zou degraderen. Hopelijk wordt volgend seizoen een beter jaar voor de clubs waarvoor ik ben
 
 
44
8 mei 2017 om 23:02
Tja als ik jouw profiel moet geloven zijn dat er een hoop. Ach bekijk het zo, de andere 50 clubs die jij support maken kans op een beter seizoen
 
Warabe
 
1
9 mei 2017 om 07:54
Je hebt liefhebbers en je hebt die hard fans. Ik ben ook meer een liefhebber met een lichte voorkeur voor Chelsea en Liverpool.
 
vitesseboy12
 
4
9 mei 2017 om 11:24
Beter een echte fan dan een gloryhunter (heb het niet over jouw)
 
Flashpower1
 
21
8 mei 2017 om 23:04
Vitesse heeft het met de KNVB beker toch een behoorlijk goed seizoen gehad?
 
vitesseboy12
 
2
9 mei 2017 om 11:25
Ja dat wel maar dat is een van de vele clubs die ik support. xd
 
carbaat
 
4
8 mei 2017 om 23:42
Aan je naam te zien, toch een leuk seizoen gehad.
 
Warabe
 
0
9 mei 2017 om 07:52
Er blijft op Newcastle na niemand over uit het noorden. In het zuiden daarentegen komen er veel teams bij. Veel teams in London en het zuiden hoeven dus niet ver te reizen.
 
Ajacxied
 
13
8 mei 2017 om 22:55
Ijzersterke pot vandaag van Chelsea zeg! Jammer dat ze hun vizier niet op scherp hadden staan, want dit had minstens 6/7-0 moeten zijn, maar goed ze speelden sterk en het kampioenschap kan nu toch echt bijna niet meer misgelopen worden. Hopelijk leert Conte hier toch nog iets van voor komend seizoen, tegen de kleintjes moet hij gewoon met een controleur en Fabregas spelen, niet telkens met Kante en Matic, er zat zoveel meer voetbal in de ploeg vandaag
 
3*Ajax
 
18
8 mei 2017 om 22:57
Fischer speelde eindelijk met "volwassen" kerels. Uiteindelijk is hij niet verder gekomen dan een paar invalbeurtjes bij Middlesbrough. Een club die degradeert uit de PL. Zonde. Als hij nooit die blessure had gekregen van 1,5 jaar had hij nu heel ergens anders gestaan.
 
Pieterpost
 
4
8 mei 2017 om 23:19
Nou ik denk het niet hoor. Fischer scoorde twee keer leuk tegen Feyenoord maar voor de rest komt hij gewoon tekort voor een buitenspeler. Heeft geen snelheid en kan geen mannetje voorbij. Ik denk dat hij binnen de kortste keren weer in Denemarken speelt.
 
3*Ajax
 
3
8 mei 2017 om 23:26
Schoot ons in 2012 persoonlijk naar de titel. Was belangrijk tegen psv, feyenoord en twente met goals/assits. Was op dat moment verder dan depay (al bakt hij er op dit moment ook niet veel van).
 
PSVchelseaboy
 
7
8 mei 2017 om 23:56
Depay speelt weer prima bij Lyon.
 
SCHICKERIA
 
6
8 mei 2017 om 23:02
Verder heeft Chelsea een geweldig seizoen gespeeld en zijn in mijn optiek de terechte winnaar, want kan ze niet meer ontgaan.
 
domburg
 
2
8 mei 2017 om 23:24
Op weg terug van een leuke wedstrijd waarin het grote verschil tussen beide teams soms goed te zien was. 3-0 is nog mild , de score had hoger kunnen liggen. Nog één Wedstrijd winnen en de titel is een feit alhoewel ik de spurs geen 9 op 9 zie halen.
 
Jeancloth
 
5
9 mei 2017 om 00:05
Misschien ben ik een van de weinige maar ik hoop dat kenedy volgende jaar een kans krijgt als lwb positie als tweede keus achter alonso natuurlijk
 
domburg
 
0
9 mei 2017 om 12:46
ja vorig seizoen zou je denken dat Kennedy misschien wel mogelijkheden toonde, maar dit seizoen zo weinig in de kern gezien , vreemd . Conte start meestal wel met zijn basis team maar volgend seizoen wanneer er terug Europees wordt gespeeld heb je toch meer mensen nodig om al die wedstrijden een heel seizoen te spelen, dus heb je zeker back upp op alle posities nodig .
 
Verpatopspits
 
0
9 mei 2017 om 08:17
Die keepert van boro degradeert 2x op rij?
 
GerritHendriksen
 
0
9 mei 2017 om 09:28
Die maar die speelde ook nie zo best
 
vitesseboy12
 
3
9 mei 2017 om 11:26
Adama Traore ook met Aston Villa en nu Boro. Zal die nu wel weer verkassen naar een Brighton ofzo