Chelsea lijkt met lengte van contract vertrouwen uit te spreken in Broja
Zondag, 18 juli 2021 om 16:18

De toekomst van Armando Broja lijkt bij Chelsea te liggen. De Champions League-winnaar komt zondagmiddag namelijk met de mededeling dat het contract van de negentienjarige aanvaller is verlengd tot de zomer van 2026. Zijn ouder verbintenis op Stamford Bridge liep door tot medio 2022. Broja speelde afgelopen seizoen op huurbasis in het shirt van Vitesse. De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano wist zaterdag al te melden dat de contractverlenging nog slechts een kwestie van tijd was.

"Ik vind het echt geweldig dat ik bij Chelsea een nieuw contract heb ondertekend", jubelt Broja zondag na de plichtplegingen rondom de nieuwe verbintenis bij the Blues. "Dat ik hier vorig jaar als jeugdspeler mijn debuut maakte in het eerste elftal was erg bijzonder. Daarna heb ik zeer waardevolle ervaring opgedaan bij Vitesse. Ik wil graag verdergaan op de ingeslagen weg en ik kijk er echt naar uit om mijzelf bij Chelsea verder te ontwikkelen. Ik wil in de komende jaren echt mijn stempel drukken op deze club", zo spreekt Broja zijn ambitie uit voor de toekomst.

Broja debuteerde in maart 2020 in de hoofdmacht van Chelsea in een competitiewedstrijd tegen Everton. Kort daarna kwam al het voetbal in Europa stil te leggen vanwege de coronacrisis. De fysiek sterke aanvaller maakte enkele maanden later de tijdelijke overstap richting Vitesse. Voor de Arnhemse club kwam hij in 34 wedstrijden in alle competities tot 11 doelpunten. Broja bereikte met Vitesse de finale van de TOTO KNVB Beker. De huurling kwam niet tot scoren in de eindstrijd in De Kuip en zag Ajax tot overmaat van ramp met 2-1 zegevieren.

Meer nieuws
   
21:41
21:41
Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
3
   
21:28
21:28
Besiktas plaatst zich voor bekerfinale en kan seizoen kleur geven
1
   
21:07
21:07
Emotionele Noa Lang doet zijn verhaal op Instagram: 'Er zijn fouten gemaakt'
9
   
20:58
20:58
Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan
8
   
20:33
20:33
Schalke 04 handhaaft zich middels klinkende zege in de 2. Bundesliga
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
FCBogarde
 
2
18 juli 2021 om 16:41
Bijzonder, want zo speciaal vond ik 'm bij Vitesse niet. Ik mag aannemen dat Chelsea hogere eisen stelt.
 
SocioFan1
 
5
18 juli 2021 om 16:53
Agh tsja olieclubs Chelsea en City hebben er een handelshuis van gemaakt. Tig jonge spelers kopen, contracten geven, verhuren en verkopen, en hop geld binnen harken.
 
vloeibaar
 
13
18 juli 2021 om 17:03
Voor een 19 jarige heeft hij het prima gedaan bij Vitesse! Snap wel dat Chelsea met hem doorgaat. Benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen.
 
Rochester
 
5
18 juli 2021 om 17:04
Inderdaad. Broja heeft het het afgelopen seizoen goed gedaan bij Vitesse, maar ik verwacht ook niet dat hij in de toekomst een waardevolle speler voor Chelsea zal zijn (wat overigens geen schande is) en Broja behoort in mijn ogen ook niet tot het categorie talent als Mount (volgens mij de enigste huurling die het uiteindelijk heeft gered), maar Mount werd in de jeugd bij Chelsea al als een speler met veel potentie gezien en volgens mij ook echt wel als het talent (of een van de) binnen de jeugdopleiding. Broja zal nu gewoon een aantal keer verhuurd worden, totdat zijn waarde op een bepaald punt zit en Chelsea er financieel er goed aan kan verdienen. Eigenlijk zijn er dan twee scenario's mogelijk: of Broja wordt een aantal keer verhuurd, daarna verkocht, levert een bedrag à la Bertrand Traoré of Mario Pasalic en komt dan bij gewoon een prima en mooie club terecht, of Broja wordt telkens verhuurd net als Lucas Piazon en Marco van Ginkel (weliswaar pech met blessureleed, maar dan nog), valt daar telkens tegen en levert dan financieel ook weinig op voor Chelsea. Hoop voor Broja vooral dat hij dezelfde richting uitgaat als Traoré en Pasalic, want die hebben toch gewoon bij leuke clubs gespeeld of spelen daar nog. Traoré werd teruggehaald van zijn verhuurperiode aan Ajax en daarna verkocht aan Lyon, waar hij dan niet altijd basisspeler was maar wel gewoon een aantal wedstrijden best wel veel wedstrijden heeft gespeeld en Pasalic is eerst twee seizoenen verhuurd geweest aan Atalanta, deed het daar goed waarna Atalanta hem definitief heeft gekocht en is gewoon een belangrijke en gewaardeerde kracht bij Atalanta.
 
Sjikkes
 
1
18 juli 2021 om 19:05
@Rochester. Naast Mount is ook Matic is ook een huurling die het uiteindelijk heeft gered. Maar dat was het vgm idd wel.
 
diegopeladona
 
0
19 juli 2021 om 11:14
Wat bedoelen jullie precies met gered?
 
Christian_1979
 
2
18 juli 2021 om 19:42
Jij volgt het voetbal pas sindskort zeker? Je weet dat 90% van de voetballers onder contract bij Chelsea geen basisspeler wordt? Gaat alleen maar om geld. Het is een farce en zal het voetbal m.i. op termijn vernietigen als publiekssport.
 
FiveO
 
2
18 juli 2021 om 16:53
Hij heeft het volgens mij redelijk gedaan bij Vitesse maar is na mijn mening nog niet goed genoeg voor Chelsea. Ik verwacht dan ook dat ze hem verhuren aan een club uit de Championship bijvoorbeeld. Ik ben in ieder geval benieuwd naar wat hij kan laten zien in de voorbereiding.
 
Valkeakoski
 
0
18 juli 2021 om 22:00
De toekomst van Broja lijkt bij Chelsea te liggen. Contractueel dan, want hij zal vast nog wel een keer of 5 verhuurd gaan worden. Om uiteindelijk alsnog via de achterdeur te vertrekken... Voor dit soort handelshuispraktijken zou toch echt eens regulering moeten komen om dit soort jongens tegen zichzelf in bescherming te nemen.