Chelsea loopt via Abraham in de slotfase pas weg van West Ham
Maandag, 21 december 2020 om 23:07

Chelsea heeft zich maandagavond in het duel met West Ham United verzekerd van de overwinning. Op Stamford Bridge kregen beide ploegen met name in de eerste helft een handvol kansen, maar de thuisploeg ging er met de zege vandoor: 3-0. Tammy Abraham wist tien minuten voor tijd voor de laatste twee bevrijdende treffers te verzorgen. Dankzij de driepunter treedt Chelsea met 26 punten de top vijf van de Premier League binnen en verkleint de club het gat met koploper Liverpool tot zes punten.

Nog voor het verstrijken van de tiende speelminuut wist Chelsea, waar Hakim Ziyech nog altijd ontbrak, de score te openen. Mason Mount had een uitdraaiende hoekschop in huis, die vervolgens door Thiago Silva met een ferme kopstoot verzilverd werd: 1-0. Na de openingstreffer bleef met name de thuisploeg aanvallen, al was het West Ham United dat het dichtst bij een treffer kwam. Tomás Soucek dacht ter hoogte van de vijfmeterlijn de gelijkmaker langs doelman Edouard Mendy te tikken, maar het doelpunt werd afgekeurd nadat de middenvelder eerder een overtreding beging. Op slag van rust kreeg Timo Werner een levensgrote kans op de 2-0, maar oog in oog met Lukasz Fabianski verzuimde de spits te scoren.

In een rommelige tweede helft bleven beide teams op zoek gaan naar een doelpunt, maar grote kansen werden er langere tijd niet gecreëerd. Een kwartier voor tijd werd de impasse toch nog verbroken en Chelsea slaagde erin de overwinning zo goed als zeker veilig te stellen. Abraham stond op de juiste plek om een mislukt schot van Werner te toucheren, waardoor Fabianski van dichtbij op het verkeerde been werd gezet: 2-0.

Nog geen twee minuten later maakte Abraham aan alle hoop van West Ham definitief een einde. De spits kreeg de bal voor zijn voeten uit de rebound na een poging van Christian Pulisic, waarna hij koelbloedig de 3-0 binnenschoot. Uiteindelijk kreeg Werner enkele minuten voor het eindsignaal nogmaals een grote kans om zijn naam op het scorebord te krijgen, maar de spits zag zijn harde schot van dichtbij afketsen van de lat.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
2
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
BundesChelsea
 
25
21 december 2020 om 23:14
Vandaag maar eens duidelijk dat Kovacic altijd moet spelen ipv Jorginho. Er zit echt veel meer voetbal in met hem in de ploeg. Verder een prima westrijd met een prima resultaat die we echt nodig hadden. Hopelijk speelt Giroud volgendd wedstrijd vanaf het begin, ondanks dat Abraham twee keer scoorde vandaag blijf ik hem enorm matig vinden.
 
ehvvoetbalstad
 
27
21 december 2020 om 23:26
Thiago Silva is zijn salaris meer dan waard. Heeft al heel wat belangrijke goals gemaakt als verdediger. Met Ziyech erbij hadden ze meer punten gepakt. Vindt hun leuker voetballen dan Spurs. Abraham of Giroud, ze maken wel genoeg goals maar kunnen veel minder op resultaat spelen als Spurs.
 
El_Capitano.
 
7
22 december 2020 om 09:21
Die Werner.. geweldige looplijnen en is echt loeisnel. Jammer dat het geen killer is want anders maakt hij er 50 per seizoen in de PL. Is dat nog aan te leren?
 
Alcantara91
 
1
22 december 2020 om 09:32
Ik vrees van niet. Dit is wat ik vorig jaar ook zei en ook als hij tekende voor chelsea.. werner scoorde er bij leipzig veel maar kreeg da enorm veel kansen, hij miste ook echt heel veel kansen, reuze kansen. Hij is geen killer & zal dit ook niet worden denk ik maar wel een speler die bij Chelsea past vind ik. Werner is in mijn ogen een veel betere aankoop dan Havertz( wisselt goede met slechte momenten af zoals bij leverkusen en blijf erbij Mount past beter).
 
Chelsea///
 
3
22 december 2020 om 09:32
Vind Werner dit seizoen echt zo vreemd. Als je hem ziet spelen lijkt hij totaal geen killer, maar als je dan terug kijkt naar z'n tijd bij Leipzig, was afmaken juist een van zijn sterkste kwaliteiten. Volgens mij komt het wel goed met Werner, maar hij zal mentaal sterk moeten zijn.
 
CFCSFC
 
1
22 december 2020 om 10:20
Werner is gewoon uit vorm. En vind de PL een stuk zwaarder dan hij had verwacht. Dit heeft hij ook zelf aangegeven in een interview. Ik denk dat Werner gewoon even een wedstrijdje rust en een doelpunt nodig heeft.
 
Alcantara91
 
0
22 december 2020 om 11:00
De PL is ook een stuk zwaarder dan de BL, Havertz zei ook dat het zwaarder was en er maar 4/5 teams echt willen voetballen, de rest pompt hem naar voor zei hij dus dat maakt het extra zwaar. In we BL wordt er meer gevoetbald ook door kleinere teams maar de PL is wel de zwaarste competitie.
 
Chi7
 
1
22 december 2020 om 12:11
Werner moet even de ketchupfles van Ruud lenen, dan komt het wel goed. Die jongen heeft uitstekende looplijnen en snelheid. Pulisic heeft ook een geweldige versnelling aan de bal, die wordt nog belangrijk voor dit Chelsea.