Chelsea profiteert door heerlijke vrije trap amper van nederlaag Tottenham
Zondag, 12 februari 2017 om 16:20

Chelsea heeft zondagmiddag genoegen moeten nemen met een punt op bezoek bij Burnley. Het team van Antonio Conte kon de voorsprong op Tottenham Hotspur uitbreiden tot twaalf punten, na de nederlaag van the Spurs bij Liverpool, maar een heerlijke vrije trap van Robbie Brady zorgde voor een 1-1 remise. Pedro had Chelsea daarvoor op voorsprong gebracht.

Burnley en Chelsea maakten er een aantrekkelijke eerste helft van. The Blues hadden nog geen zeven minuten nodig om op voorsprong te komen: Victor Moses vond Pedro na een demarrage, waarna de Spanjaard het zestienmetergebied binnenstormde en de linkerhoek vond. Chelsea pakte niet door, maar ging juist wat slordiger spelen. Halverwege de eerste helft kwam Burnley op prachtige wijze langszij. Na een overtreding van Nemanja Matic mocht recordaankoop Brady aanleggen voor een vrije trap, die hij heerlijk in de bovenhoek krulde. Thibaut Courtois was kansloos.

Diezelfde Courtois was daarna wel belangrijk, door één-op-één met Matthew Lowton aan het langste eind te trekken: de doelman keerde de inzet van Lowtown met de voet. Het tempo bleef hoog liggen, maar Chelsea wist te weinig voordeel te doen met het overwicht in balbezit. De ploeg van Antonio Conte beperkte zich voornamelijk tot de tegenaanval en daar waren te weinig gelegenheden van om Burnley echt in de problemen te brengen. Zodoende rustten beide teams met een gelijke stand.

Vroeg in de tweede helft moest Courtois weer in actie komen. David Luiz beoordeelde een pass van Burnley-aanvaller Ashley Barnes verkeerd, waarna Andre Gray een goede kans kreeg. De Belg pareerde het schot. Chelsea liet zich gelden via een heerlijke poeier van César Azpilicueta, die net over de lat vloog, maar verder liet het spel van de bezoekers veel te wensen over. Uiteindelijk bleef het bij 1-1. Daardoor legde Burnley beslag op de twaalfde plaats in de Premier League, terwijl Chelsea voor de tweede keer in drie wedstrijden puntverlies opliep.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
46
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
13
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
89
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
25
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
StamfordBridge
 
11
12 februari 2017 om 16:24
Weet je wat, ik vind een punt pakken uit bij Burnley niet eens zo heel slecht, al had ik natuurlijk liever de winst gehad, maar ach. De manier hoe zij strijden als ze thuis spelen is indrukwekkend, vooral tegen de grote tegenstanders.
 
KEIZER!
 
7
12 februari 2017 om 16:48
Burnley speelt thuis erg sterk dit seizoen al veel grote clubs punten af gesnoept! ik hoop stiekem dat Chelsea een dipje krijgt komende tijd zodat de titelstrijd weer helemaal open komt te liggen. zou leuk zijn
 
YoeriCFC
 
1
12 februari 2017 om 17:26
Mwah, ergens ben ik het wel met je eens maar ik vond het toch te pover van onze kant hoor! Matic speelde echt vreselijk slecht en dan is het frustrerend dat hij niet al in de 47/52ste minuut gewisseld wordt. Ik blijf erbij dat Cesc een basisplaats moet krijgen en die ook moet houden! Met Kante ernaast moet het mogelijk zijn, en voetballen zouden we er echt op vooruit gaan!
 
Jackieboy10
 
0
12 februari 2017 om 18:11
@YoeriCfc. Cesc doet het toch ook goed in de minuten die hij krijgt dit seizoen? Ik verbaas mij er soms ook wel over, want juist in een opstelling als deze zou Fabregas kunnen spelen in mijn ogen. Verdedigend ben je namelijk best sterk, en Chelsea al helemaal. Met het loopvermogen van Alonso, Moses en Kante dicht naast hem hoeft Fabregas zich ook veel minder druk te maken om het verdedigende aspect lijkt mij zo. Maar, een winnende coach heeft natuurlijk altijd gelijk . Met Matic en Kante naast elkaar gaat het ook goed, dus dan heb je natuurlijk weinig reden om te wisselen.
 
YoeriCFC
 
0
13 februari 2017 om 11:18
Ja Cesc speelt eigenlijk al het hele seizoen prima! Ik snap wel dat we de defensieve zekerheid voorop zetten, maar ik denk dat we met Fabregas naast Kante een grote kans hebben om ook het leukste voetbal van de Premier League te spelen!
 
 
6
12 februari 2017 om 16:25
Chelsea was tot de 1-0 uitstekend bezig, maar daarna hebben ze niks meer laten zien. Burnley gaf achterin niks weg en waren bij vlagen ook nog eens gevaarlijker. Twee punten verloren helaas
 
Gooner4
 
4
12 februari 2017 om 16:26
Werd tijd dat ze eens punten gingen verspelen! Och, nog steeds een 8 punten voorsprong als City wint. Volgens mij is het schema van Chelsea ook niet heel lastig (op papier), dus daar gaat het denk ik niet meer fout. Burnley uit is ook enorm lastig dit seizoen. Prima prestatie weer van die mannen.
 
John Terry
 
3
12 februari 2017 om 16:27
Wat een meh wedstrijd zeg. Burnley krijgt een punt op basis van vechtlust en verdient daarmee gewoon dik een punt. Het leek wel of de absolute wil om dit te winnen wat ontbrak en gemakzucht toch over begint te nemen, zelfs Hazard op linksbuiten loopt ineens nonchalante, niet aankomende voorzetjes te geven waar die normaal wel iets genialers uit de hoge hoed tovert. Ik heb er alle vertrouwen in dat Conte dit kan fiksen, en al met al een op papier moeilijke uitwedstrijd niet totaal in mineur afgesloten.
 
real8madrid
 
24
12 februari 2017 om 16:28
Los van de wedstrijd, waarom durft Conte zo zelden echt beroep te doen op zijn reserves? Hij wil koste wat het kost vasthouden aan zijn beste 11. Kijk nou hoe Luiz erbij liep... Speel dan met Zouma of Ake ofzo? Ook wanneer Costa afwezig was, alles doen om Batshuayi maar niet voor de leeuwen te moeten gooien enzovoort. Als hij volgend seizoen met diezelfde mindset ingaat wanneer ze naast de PL ook nog eens cl voetbal spelen, dan voorzie ik toch wel een aantal problemen voor Conte
 
John Terry
 
3
12 februari 2017 om 16:34
Conte weet wel wat hij doet hoor. Hij zal ongetwijfeld in de FA cup wel weer gaan rouleren, en heb je die aanvallers van Burnley gezien? Tegen zulke betonnen blokken kan je toch nog niet met Ake gaan beginnen. Zelfde geldt voor die verdedigers, wanneer die achteruit lopen krijg je als spits zijnde geen millimeter ruimte. Zelfs Costa had het lastig, wat moet Batshuayi dan doen? Ik vermoed dat Conte wilt wachten op wedstrijden waar dit soort jongens aan hun zelfvertrouwen kunnen werken en van daaruit doorgroeien naar het niveau wat Chelsea nastreeft. Gooi ze nu in de verkeerde wedstrijden voor de leeuwen, en je krijgt een gevalletje Vincent Janssen. Qua voetballend vermogen niets minder dan een beperkte Victor Moses, maar slechts een van de twee speelt dit seizoen als een trein en dat heeft alles te maken met zelfvertrouwen.
 
real8madrid
 
6
12 februari 2017 om 16:44
Ik zeg niet dat hij die jongens perse te weinig tijd geeft hoor. Qua opleiding van die spelers durf ik echt niet te beweren het beter te weten dan iemand als Conte. Maar als je ziet hoe Luiz vandaag staat te hinken, dan moet je toch gewoon geen risico nemen en een beetje vertrouwen in je subs hebben? Er zijn heel erg weinig coaches die met zo'n gehavende speler 90 minuten durven spelen hoor
 
Toti_Bete_Ka
 
5
12 februari 2017 om 16:48
Dat is inderdaad de enige irritatie die ik dit jaar heb bij de coach. Hoe Luiz erbij liep kan echt niet, zeker niet tegen zo'n team vol strijd en passie als Burnley. Daarbij heb je zoals je zegt 2 ongelofelijk getalenteerde jongens op de bank zitten, zelfs nog een Terry die deze wedstrijd zeker wel zijn taken zou uitvoeren. Hij houdt lang vol aan spelers waar hij vertrouwen in heeft en laat een Batshuayi 5 minuten spelen terwijl Pedro al na een uur volledig op was. Het is vrezen dat de spelers niet vroegtijdig 'op' raken dit seizoen. Daar kan wel als kanttekening bij worden gemaakt dat door het mislopen van Europees voetbal, dit vasthouden aan de eerste elf wel makkelijker is.
 
 
5
12 februari 2017 om 16:50
Conte speelt altijd met een vaste 11. Bij Juve was dat ook al zo. Hij rouleert weinig en gebruikt het liefst ook drie vaste wissels.
 
Jackieboy10
 
0
12 februari 2017 om 18:14
Ik hoop voor jullie dan dat hij daar wel iets van af gaat stappen volgend seizoen, want met CL erbij kan dat gewoon echt niet. Dat was vaak ook al een probleem toen hij bij Juventus zat. Vooral gezien het talent wat Chelsea op de bank heeft zou je toch wel wat vaker daar een beroep op kunnen doen lijkt mij. Nu blijft het gat qua kwaliteit tussen basis 11 en de nummers 3,4,5,6,7 op de bank wel wat groter namelijk.
 
Rodeduivelfan
 
1
12 februari 2017 om 16:28
Jammer van die twee punten, maar Burnley deed het goed met de middelen die ze hebben. Ze toonden echt een enorme strijd en vandaag wou het allemaal niet echt lukken. Toch nog een puntje extra uitgelopen op Spurs.
 
stravven
 
0
12 februari 2017 om 16:30
Burnley doet het tegen de topclubs ook vrij goed, nog geen enkele keer met meer dan 1 goal verschil van een topclub verloren dit seizoen.
 
John Terry
 
8
12 februari 2017 om 16:42
Op Stamford Bridge kregen ze toch echt een vrij kansloze 3-0 om de oren hoor Maar thuis is het wel echt een vesting ja. Ze krijgen ook de Spurs en Man United nog op bezoek dus ik ga er vanuit dat die daar ook wel wat laten liggen.
 
IlCapitano3
 
6
12 februari 2017 om 16:47
slechte wedstrijd van chelsea, de motivatie van de afgelopen weken was echt in geen velden of wegen te bespeuren. matic speelde echt barslecht, weinig spelers zijn zo overrated als hem. lag aan de basis van de tegengoal en had zomaar meer schade kunnen veroorzaken met zijn geklungel. fabregas is nu ook niet werelds, maar zou van mij altijd de voorkeur genieten. matic was dan wel de hoofdoorzaak, maar ook kante, hazard, pedro en costa waren niet bij machte iets te forceren. die laatste schopt nog geen deuk in een pak boter en speelt louter door een gebrek aan spoeling op de spitspositie. bij moses was er dan weer een gebrek aan motivatie, wat duidelijk maakt dat hij in se een doorsnee voetballertje is.
 
 
6
12 februari 2017 om 16:52
Kante heeft weer uitstekend gespeeld hoor. Veel onderscheppingen, goeie passes en werkte weer ontzettend hard. Samen met de verdedigers een van de weinige die een goeie wedstrijd heeft gespeeld.
 
IlCapitano3
 
1
12 februari 2017 om 16:58
Kante vond ik in de eerste helft een beetje beneden zijn niveau, vooral zijn passing dan. Maar uiteraard is het puntenverlies niet zijn fout, in de tweede helft speelde hij wel weer uitstekend, dat trek ik niet in twijfel. De norm ligt bij Kante gewoon zeer hoog, wat zijn eigen verdienste is.