Chelsea stelt Thomas Tuchel aan als opvolger van Frank Lampard
Dinsdag, 26 januari 2021 om 19:16

Thomas Tuchel is de nieuwe manager van Chelsea, zo meldt de Londense club dinsdagavond via de officiële kanalen. De 47-jarige coach uit Duitsland is de opvolger van de onlangs ontslagen Frank Lampard. Tuchel, eind december zelf de laan uitgestuurd bij Paris Saint-Germain, is met de leiding van Chelsea een contract overeengekomen tot de zomer van 2022. De club bevestigt dat er daarbij sprake is van een optie om langer met elkaar door te gaan.

Aan Tuchel de taak om de prestaties van Chelsea in met name de Premier League te verbeteren, want onder leiding van Lampard waren the Blues afgezakt naar de teleurstellende negende plaats. Van de laatste tien duels in alle competities werden er slechts drie winnend afgesloten. Tuchel staat met Chelsea in de achtste finale van de FA Cup tegenover Barnsley, terwijl binnenkort ook een tweeluik wacht met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League.

Tuchel zit zonder club nadat hij in december werd ontslagen bij PSG. Met de Franse grootmacht won hij onder meer twee landstitels. Hij leidde de grootmacht uit Parijs vorig seizoen naar de finale van de Champions League in Lissabon, waarin Bayern München uiteindelijk met 0-1 te sterk was. Eerder was Tuchel op het hoogste niveau trainer van Borussia Dortmund en 1. FSV Mainz 05. De opvolger van Lampard zit normaal gesproken woensdagavond voor het eerst op de bank bij Chelsea, dat op Stamford Bridge bezoek krijgt van Wolverhampton Wanderers.

Via de website van zijn nieuwe club spreekt Tuchel zijn dank uit aan Chelsea voor het in hem gestelde vertrouwen. "We hebben allemaal het grootste respect voor het werk van Frank en voor de erfenis die hij heeft nagelaten", geeft hij aan. "Ik kan niet wachten om kennis te maken met mijn nieuwe team en mee te doen in de leukste competitie die er is. Ik ben dankbaar om deel te zijn van de Chelsea-familie. Het voelt fantastisch."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
pieterhoek
 
5
26 januari 2021 om 19:18
Wil tuchel slagen moet hij verdediging centraal nog een jonge goede centrale verdediger halen bijv upemecano of pau torres
 
PSVchelseaboy
 
13
26 januari 2021 om 19:22
Zouma en Silva is een goed centrum. Aankomende zomer moet er inderdaad 1 bij komen. Diego Carlos en Kanote zijn ook welkom.
 
madco123
 
95
26 januari 2021 om 19:24
Ja misschien dat Kanye West binnenkort beschikbaar is, schijnt ook niet zo goed te gaan met zijn huwelijk. Weet alleen niet of hij zo'n goede centrale verdediger is.
 
tyuin
 
1
26 januari 2021 om 22:36
Zouma en Silva is een goed centrum ja, voor Everton. Zouma is het gewoon net niet voor de plekken die Chelsea naastreeft. Silva is daarnaast op zijn retour, zeker nog van waarde maar gebaat bij een zekere verdediger naast hem. Op dit moment zijn beiden geen wereldtoppers (meer) en heeft Chelsea dus wel degelijk een Upa/Gimenez/Koulibaly o.i.d. nodig. De opties die jij noemt zijn (nog) niet beter dan wat er staat en daar hebben ze met Tomori en Sarr al 2 talenten voor. Er moet er gewoon een bij die er met figuurlijke kop en schouders bovenuit steekt.
 
Japie_Krekel
 
2
26 januari 2021 om 20:18
en een scorende spits want die positie is niet best bekleed bij Chelsea. dan nog vraag ik me af of er niet minimaal twee gearriveerde wereldtoppers bij moeten. het is allemaal jong en talentvol maar ze missen imo spelers die al buitencategorie zijn, alleen Kante kan je zien als een gearriveerde wereldtopper. Thiago Silva ook wel maar die is alweer 35 jaar dus ik weet niet of die alles kan spelen over een langere periode
 
Silvacity
 
2
26 januari 2021 om 20:33
United kreeg er meer tegen. Zouma en Thiago Silva is dit seizoen een prima duo. Een goede verdediger erbij zal ongetwijfeld wel nodig zijn, maar momenteel wordt er ook niet zoveel gescoord.
 
AjaxCunian
 
2
26 januari 2021 om 19:18
Contract van 1.5 tot 2.5 jaar, dat is interessant. Lijkt niet op bijster veel vertrouwen van 2 kanten maar hoe het voor beide partijen verloopt wellicht een vrij logische keuze.
 
CFCSFC
 
16
26 januari 2021 om 19:19
Met optie voor een extra jaar. Scheelt geld als ze 'm eerder ontslaan.
 
AjaxCunian
 
5
26 januari 2021 om 19:23
Dat is de tot 2.5 jaar, inclusief die optie. Scheelt inderdaad tijd.
 
PSVchelseaboy
 
11
26 januari 2021 om 19:21
Tuchel gaat net als bij PSG 4-2-4 spelen met Chelsea. Chelsea heeft ook de juiste spelers voor dit systeem. Ik geloof ontzettend in Tuchel en ik ben blij dat Lampard is vertrokken. Onder Lampard werd het slechter en slechter en er zit totaal geen lijn in het spel wat hij wilde spelen en welke spelers er uberhaupt moesten spelen. Come on Tuchel, wereld trainer.
 
Zermatt_Person
 
1
26 januari 2021 om 22:59
Ik denk dat vooral Giroud met Werner een dodelijke twee spitsen combinatie kan zijn voorin. Werner is op z`n best met zo`n kapstok van een spits naast zich.
 
madco123
 
15
26 januari 2021 om 19:22
Tja, Abramovich zal nu wel moe zijn van het afkopen van al die trainers. Een minder lang contract = minder betalen aan oprotpremies bij het volgende ontslag .
 
AjaxCunian
 
1
26 januari 2021 om 19:24
Zeker eens, dat is de logische keuze.
 
Kiel_Debiel
 
2
26 januari 2021 om 19:25
Is iets van de laatste tijd hoor, kortere contracten voor trainers
 
CFCSFC
 
26
26 januari 2021 om 19:21
Ik wens 'm veel succes. Tuchel start al op -1, puur omdat hij Lampard vervangt, waar hij natuurlijk niks aan kan doen. Maar als hij de ratten (mensen die het gevolgd hebben weten wat ik bedoel) Rudiger, Joghinho, Kova (al is over Kova twijfel), Alonso en Kepa direct uit de selectie zet heeft hij gelijk +10, als hij ze opsteld (en dan metname Rudiger) heeft hij gelijk -10. Hoop voor hem dat hij de juiste keuze maakt en anders heeft hij geluk dat er geen fans zijn.
 
Chupacabra
 
13
26 januari 2021 om 19:24
Leg uit, wat is er gebeurd?
 
CFCSFC
 
44
26 januari 2021 om 19:26
Het zijn ratten omdat ze grootdeels persoonlijke verantwoordelijk zijn voor het ontslag van Lampard en de slechte resultaten. Onder leiding van Rudiger zijn Rudiger, Jorgihno, Kova, Alonso en Kepa naar de board gestapt om te klagen over Lampard, dat was ook de hele reden dat Rudiger opeens weer speelde. Daarna heeft, in menig Chelsea fans ogen, de board volledig mis gekozen door achter deze spelers te zijn gaan staan. Schijnt dat Lampard bij elke andere club al zelf weg was gegaan. En alsof dat al niet genoeg is zijn ze ook heel naar en vervelend tegen de jongere spelers, zo vervelend dat deze spelers daar meermaals over hebben geklaagd bij de staf en board. Azpi heeft meerdere keren opstootjes met Rudiger gehad om dit soort gedoe en om het team een team te houden. Deze 5 zijn verantwoordelijk voor een 2 deling in de kleedkamer. De talenten en het afval en het afval heeft de eerste slag al gewonnen door Lampard ontslagen te krijgen. Toevallig loopt de tijdlijn gelijk met het instorten van de vorm en resultaten.
 
ArsenalFanehv
 
1
26 januari 2021 om 19:31
Toch enorm zonde voor Lampard dat dit dan gebeurd? Hoeveel aansprakelijkheid heeft hij in deze kwestie? Is dat achter zijn rug om gebeurd? Had hij kunnen ingrijpen?
 
TheRoscoe
 
9
26 januari 2021 om 19:38
Lampard had ook David Luiz verkocht om dit soort praktijken te voorkomen toch? Opvallend dat spelers die grotendeels een kleine rol spelen toch zo machtig zijn. Lampard had misschien beter ze allemaal kunnen verkopen en puur de focus te leggen op de eigen jeugd. Tomori verdween ook plotseling uit de basis bijvoorbeeld.
 
CFCSFC
 
13
26 januari 2021 om 19:45
Ze wilde Rudiger in de zomer verkopen. Maar niemand wilde 'm hebben. Sindsdien is Rudiger alles continu aan 't dwarsbomen en op een gegeven moment is hij samen met die anderen doorgeslagen. Ik denk zelf dat Lampard ze gewoon volledig uit de selectie had moeten zetten. Of in ieder geval Rudiger, Kepa en Alonso, die heb je toch helemaal niet nodig.
 
Silvacity
 
3
26 januari 2021 om 20:37
@cfcsf Hoe kom je aan al deze pikante informatie?
 
D.costa9CFC
 
5
26 januari 2021 om 20:39
Via the athletic en matt law waarschijnlijk. Die zijn vrij betrouwbaar.
 
CFCSFC
 
7
26 januari 2021 om 21:25
Inderdaad Math Law van the Telegraph, The Athletic, Danny Murphy van TalkSport en verschillende andere Engelse media.
 
azchelsea
 
0
27 januari 2021 om 01:35
Heb ook al het nieuws gevolgd, Rudiger leek inderdaad de grote stoorzender in het verhaal, maar een uurtje geleden heeft Tammy getweet dat er allemaal niets van waar is. Daarop reageerde bijvoorbeeld ook Azpi (degene die fikse ruzies gehad zou hebben met Rudiger) met een foto met Rudiger en blauwe hartjes. Het zou ook kunnen zijn dat dit vanuit het bestuur opgedragen is om rust te bewaren maar het blijft gissen. Overigens wordt ook al gesuggereerd dat Rudiger een belangrijke rol onder Tuchel zal gaan spelen, wat ik eerlijk gezegd niet hoop. Zouma naast Silva is een geweldig duo in mijn ogen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
11
26 januari 2021 om 19:23
Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Vind hem geen bijzondere coach. Heeft het bij PSG goed gedaan, maar dat is ook niet zo heel moeilijk. Vind hem niet iemand die met zijn ploeg boven verwachtingen kan presteren. Heeft ook nog nergens een lange tijd gewerkt dus je kan ook niet zeggen dat het iemand is die een ploeg kan bouwen. Terwijl Chelsea wel een van die twee soorten coaches nodig heeft op dit moment. Zie voorlopig meer nadelen dan voordelen, maar goed Chelsea kennende zal hij er niet langer dan twee jaar zitten.
 
FcGrun050
 
27
26 januari 2021 om 19:38
Bij Dortmund best goed gepresteerd met goed voetbal. Heeft er mede voor gezorgd dat Dembele voor 130 miljoen vertrok. Had met Mkhitaryan, Aubameyang en Dembele een supertrio gevormd. Hij kent de kwaliteiten van Pulisic, Havertz en Werner, dus die zou die dan aan het voetballen krijgen. Echter is het wel een control freak en wilt hij alles op zijn manier doen. En bij Mainz toch 5 jaar trainer geweest, Dortmund 2 jaar en Psg 2 jaar. Dus een clubhopper vind ik hem totaal niet. Een trainer in de top blijft gemiddeld 2 tot 3 jaar bij een club.
 
VisWoestijn
 
3
26 januari 2021 om 19:56
Had inderdaad gewoon gewacht tot de zomer om een coach die bewezen heeft iets op te kunnen bouwen. Dit is gewoon alles behalve een zekerheidje, al heeft hij het bij PSG als Dortmund prima gedaan. Al snap ik wel dat het uiteindelijk klaar is voor Lampard, die heeft het vorig jaar leuk gedaan met jongend die makkelijk kneedbaar zijn. Maar veel voortgang viel er niet echt te zien in het spel sinds de succesweken voorbij waren.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
4
26 januari 2021 om 20:23
Hoewel ik het echt jammer vind denk ik ook niet dat Lampard het nog had kunnen omdraaien. Het werd steeds slechter en met de uitgaven van afgelopen zomer wordt de positie van trainer bij Chelsea onhoudbaar. Als ze tot de zomer hadden gewacht dan had je denk ik ook een grotere vijver waar je uit kon vissen, trainers die al ergens zitten zijn dan toch wel sneller geneigd om te overstappen. bijv. Tuchel deed het prima bij Psg, maar dat zou jij waarschijnlijk ook doen en Dortmund ja ook prima. Maar toen hij er zat liep Dortumund nog wel wat stappen voor op de rest en wat stappen achter op Bayern. Dus heeft het imo gewoon naar verwachting gedaan. Ook niks bijzonders dus. Vind zijn maniertjes ook maar raar, aparte gozer is het.
 
VisWoestijn
 
0
26 januari 2021 om 21:08
Daarom denk ik ook niet dat we er gigantisch veel mee opschieten. De huidige selectie is ook veel te groot om tevreden te houden. Ik snap ook niet dat we deze transferperiode niet gesnoeid hebben in het aantal spelers. Je hebt een hele groep voormalig basisspelers die simpelweg tekort komen en die zich te goed voelen voor de bank. Dan niet te spreken over het niveau van onze zomerse aankopen..
 
AmazingNinja
 
6
26 januari 2021 om 21:09
Dan moet je wat beter naar zijn carriere kijken. Heeft bij Mainz het maximale en eigenlijk nog meer eruit gehaald. Heeft met Dortmund een prijs gepakt, wat een hele prestatie is als je concurrent bayern heet en met PSG die CL finale gehaald, wat daarvoor geen een PSG trainer gelukt is.
 
azchelsea
 
8
26 januari 2021 om 19:23
Nog steeds teleurgesteld dat het met Lampard niet gelukt is, maar het is wat het is. Nu alle neuzen dezelfde kant op en vlammen. Het seizoen is nog lang niet afgelopen en er valt nog genoeg eer te behalen. Hopelijk zullen de Duitsers onder Tuchel beter renderen en blijft Tuchel zelf buiten de conflicten. We gaan het allemaal zien. Welcome Tuchelsea!
 
AZE/CHE 4 EVER
 
5
26 januari 2021 om 19:30
Ik hoop alleen niet dat hij die Duitsers erin gaat zetten omdat ze Duitsers zijn ook al blijven ze slecht spelen.
 
arturotorres
 
9
26 januari 2021 om 19:40
Ik verwacht van niet hoor. Bij psg werd draxler bijna nooit opgesteld en kehrer zat ook wel best veel op de bank als meunier speelde
 
Ajacxied
 
5
26 januari 2021 om 19:24
Hoe rot ik het ook vind om 1 van mijn jeugdhelden te zien vertrekken, denk ik dat het ergens wel de juiste keuze was. Het spel werd steeds minder, de nieuwe spelers kregen steeds minder kansen (en werden verkeerd gebruikt) en tactisch klopte het ook gewoon niet. De tactiek op het einde leek op: Chilwell en James alles voorgooien, waar Abraham dan (buitenspel) staat die niet kan koppen. Ik ben niet volledig overtuigd van Tuchel en ik stoorde me soms behoorlijk aan z’n debiele gedrag, maar hij kan denk ik wel de tactische discipline aanbrengen waardoor het team beter gaat renderen. Daarnaast moet hij ook Werner en Havertz aan de praat krijgen, met zijn directe stijl in de omschakeling zou je denken dat het hem zou moeten lukken. Wel positief dat het contract eerst maar anderhalf jaar is, doet hij het goed dan kan hij blijven, is het niet fantastisch dan zou ik daarna voor Nagelsmann gaan
 
ErikdeBosz
 
2
26 januari 2021 om 19:24
Ik hoop voor Chelsea dat hij ze beter aan het voetballen krijgt dan bij Psg. Dat was soms echt niet om aan te gluren. Heeft misschien ook met de spelers te maken, maar ik heb bijna alle wedstrijden van ze gezien in de CL en dat was gewoon erg matig. Een b-versie van Klopp in mijn ogen.
 
Nando_8
 
0
27 januari 2021 om 11:40
Nou probeer je makkelijk te scoren hoor. 2 seizoenen terug heeft Tuchel met Psg Klopp zijn liverpool tactisch overklast door met een tandem Marquinhos - Verrati te gaan spelen op het middenveld, met een inzakkende Marquinhos waardoor ze steeds onder de druk van Liverpool uitkwamen. Zo zijn er nog tal van situaties waarin je duidelijk kan zien dat Tuchel wel degelijk kaas gegeten heeft van tactiek. Ik beweer niet dat Tuchel een betere coach als Klopp is hoor, ik beweer ook niet dat Tuchel een garantie op succes zal zijn maar hem afschilderen als een Klopp-light is toch ook wel overdreven.
 
blink182
 
5
26 januari 2021 om 19:28
Nu hopen dat de jonge Duitsers goed gaan spelen. Verder moet je als je CFC fan bent zeker blij zijn met de keuze van de club. Cfc heeft de juiste selectie om te slagen onder Tuchel.
 
InsideRMadrid
 
5
26 januari 2021 om 19:44
Leuk voor de Chelsea fans onder ons, ik had het gevoel dat Lampard meer kwalijk werd gehouden voor wat er zich op dit moment afspeelt bij Chelsea dan dat men echt uitsprak dat hij de club weer terug zou brengen. Heel treurig voor hem maar met Tuchel ga je er zeker niet op achteruit. En komende zomer mag hij weer aardig wat euros gaan spenderen heb ik zo het gevoel. Ik ben als Real Madrid fan echt super jaloers op die Engelse tv-gelden
 
Cas1
 
1
26 januari 2021 om 20:03
Dat is kordaat optreden. Misschien kan Lampard naar Willem 2. Even rustig aan doen en toch betrokken blijven. Het is meer een wens dan realiteit natuurlijk
 
elchino20
 
0
26 januari 2021 om 20:19
Ach ja ook al slaagt hij niet ze bankrekening word lekker gevult prestaties of niet..
 
GJ7300
 
1
26 januari 2021 om 21:21
Diep treurig. Als je geen beleid of filosofie hebt dan ontsla je de ene na de andere trainer. Wat mij betreft geven ze eigen spelers meer kansen maar gezien aankoop gedrag zal dat wel utopie zijn. Iedereen kan wel roepen dat ze te licht zijn maar dat blijven ze dan ook. Zal met deze trainer niet gebeuren ben ik bang. Maar goed, premie van PSG id zak dus je kunt beetje gek doen zou ik zeggen. Abramovich is een schande voor de voetballerij
 
jomar3
 
0
27 januari 2021 om 00:13
Dat worden vast 18 hele mooie maanden voor Tuchel. Zolang de bewindvoerders van Chelsea inzetten op de korte termijn kan het graf alvast gegraven worden op trainerskerkhof Stamford Bridge. Ik snap oprecht niet dat je zo’n jonge, onervaren, absolute legende aanstelt om die vervolgens bij wat tegenwind direct te ontslaan. Ga als een blok achter die man staan en maak van hem de nieuwe Ferguson. Alles staat zo dicht op elkaar dit jaar, nog lang geen man overboord.