'Christian Eriksen krijgt via mogelijke ruildeal extra sensationele optie'
Dinsdag, 17 november 2020 om 09:53

Christian Eriksen keert mogelijk in januari terug naar de Premier League. De Deense middenvelder heeft slechts een bijrol bij Internazionale onder trainer Antonio Conte, waardoor hij de afgelopen weken steeds vaker gelinkt is aan een vertrek uit Milaan. Volgens Corriere dello Sport heeft Arsenal serieuze interesse in de ex-Ajacied. The Gunners denken naar verluidt aan een ruildeal, waarbij Granit Xhaka de omgekeerde weg zou moeten bewandelen

Eriksen maakte in januari van dit jaar voor circa 27 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Internazionale. De 28-jarige middenvelder is er onder Conte niet in geslaagd om een vaste basisplaats te veroveren. Vorig seizoen kwam hij zeventien keer in actie in de Serie A, al startte hij slechts acht keer vanuit de basis. Dit seizoen kwam hij in vijf competitiewedstrijden niet verder dan 212 speelminuten. Eriksen is volgens de Italiaanse sportkrant niet tevreden met zijn huidige situatie en dus is een vertrek in januari een reële optie.

Arsenal zou hem in januari de kans willen bieden om terug te keren naar Londen, de stad waar hij in 2013 terechtkwam nadat hij de overstap maakte van Ajax naar Tottenham. De huidige nummer elf van de Premier League, tevens aartsrivaal van the Spurs, stelt Inter nu een ruildeal voor. Xhaka mag namelijk vertrekken uit het Emirates Stadium en wordt aangeboden bij de Italiaanse topclub, zo klinkt het. Conte is op zoek naar een controleur vlak voor de verdediging en N'Golo Kanté zou nog altijd bovenaan zijn lijstje staan. Het is volgens de Italiaanse krant daarom vraag of de trainer akkoord gaat met het aantrekken van Xhaka, die er een andere speelstijl op nahoudt dan de Frans international.

Corriere dello Sport schrijft dat Conte daarentegen meer aan Xhaka zal hebben dan aan Eriksen. Met het binnenhalen van Xhaka zou Arturo Vidal wat meer naar voren kunnen spelen dan nu het geval is. Volgens geruchten in de Engelse media zou ook Manchester United interesse hebben in Eriksen, wiens contract in het Giuseppe Meazza doorloopt tot aan de zomer van 2024.

Meer nieuws
   
09:00
09:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
   
08:57
08:57
Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: 'Geweldige veldtrainer'
0
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
3
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
ArsenalFanehv
 
13
17 november 2020 om 09:58
Zeer welkome versterking. Had hem graag afgelopen zomer al gehuurd zien worden maar helaas niets van gekomen. Zou de nodige creativiteit brengen die we nodig hebben en daar achter heb je dan nog Partey en Elneny. Xhaka is overigens wel een stuk verbeterd onder Arteta en het lijkt me sterk dat hij hem laat gaan.
 
arsenal890
 
7
17 november 2020 om 10:06
Xkaka is wel gewoon bankzitter geworden sinds partey in de basis is gekomen. Vraag mij af of eriksen kan brengen wat Arsenal nodig heeft. Eriksen is een meer dan prima speler maar of je met dit soort spelers prijzen wint vraag ik mij af. De laatste jaren is het namelijk ook minder geworden bij hem, Niks ten nadele van eriksen overigens.
 
Gooner4
 
6
17 november 2020 om 10:36
Mwah, Eriksen is ook geen speler die je uit het dal trekt. Denk niet dat we veel aan hem hebben.
 
Shevchenko_7
 
22
17 november 2020 om 10:51
Eriksen kan wel Auba lanceren, met zijn perfecte pass en de snelheid van Auba kan dit een goede tandem worden, ik zie Eriksen ook meer als de vervanger van Ozil.
 
Gooner4
 
2
17 november 2020 om 19:23
Ochja, denk dat we zelfs met Messi niet snel uit dit dal komen. Het spel lijkt nergens op en ook een Eriksen zal weinig kunnen creƫren bij ons.
 
Hein VH
 
2
17 november 2020 om 11:27
Ik vrees dat Eriksen op de bank komt bij Arsenal en Xhaka op de bankbij Inter. Vreemd dat inter hiermee zou instemmen trouwens, die hebben echt spelers van de positie Cm/cvm genoeg met Roberto Gagliardini, Radja Nainggolan, Arturo Vidal, Stefano Sensi, Marcelo Brozovic, etc. Met Eriksen hebben ze eerder een aanvallend type die op de 10 uit de voeten kan of desnoods op de flanken. Waar zou Eriksen trouwens moeten spelen in een 3-4-3 bij Arsenal met 3 spitsen?
 
marcodouglas
 
8
17 november 2020 om 09:59
Dat zou echt super zijn! Arsenal is weer lekker aan de weg aan het timmeren. Goed om te zien
 
THenry_228
 
4
17 november 2020 om 09:59
Hhhmmm ik weet het zo niet... Eriksen zou in principe de creativiteit die we missen moeten kunnen brengen. Maar door het afgelopen jaar , zowel bij Tottenham als bij Inter, twijfel ik toch een beetje aan Eriksen. Daarnaast is Xhaka onder Arteta toch wel beter gaan spelen dus of je die nu moet gaan ruilen? Willen ze Guendozi niet bij Inter???
 
TILBURG013
 
4
17 november 2020 om 11:25
Xhaka is wel beter gaan spelen maar is zeker niet onmisbaar voor Arsenal. Voegt aanvallend niks toe en vind hem verdedigend ook niet geweldig. Heb dan liever Partey en Elneny met een creatieve speler ervoor. Besef, hoeveel middenvelders van Arsenal duiken er op in de 16 van de tegenstander. Gewoon niemand.. ik zie het liefst Szoboszlai komen aangezien hij ook multifunctioneel is en redelijk goedkoop gezien zijn kwaliteiten..
 
THenry_228
 
3
17 november 2020 om 11:48
Oh maar als Szoboszlai effectief op te halen is voor 25 miljoen moet Arsenal voor hem gaan hoor. Daar bestaat voor mij geen twijfel over. En ik zeg niet dat Xhaka onmisbaar is ( verre van??) maar om nu alles op Elneny te zetten vind ik ook gevaarlijk. Beiden zijn eigenlijk niet goed genoeg gebleken...
 
TILBURG013
 
3
17 november 2020 om 12:19
Klopt, eigenlijk zouden Aouar en Szoboszlai gehaald moeten worden. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Ceballos is er natuurlijk ook nog en zie Willock ook echt stappen maken de laatste maanden.
 
TheEmirates
 
7
17 november 2020 om 10:19
Het zou natuurlijk een welkome versterking zijn. Toch zie ik liever Szoboszlai komen in de winter, clausule van 25 miljoen is op te hoesten. Volgens betrouwbare bronnen heeft Edu afgelopen week al met de zaakwaarnemers van Szo gezeten, men mag hopen!
 
arsenal890
 
6
17 november 2020 om 10:22
Inderdaad, dat lijkt mij ook beter. Is nog maar 19 of 20 jaar en heeft al erg goede cijfers. Kan ook op meerdere posities en is een groot talent. Wel echt noodzakelijk dat hij in de winter zou komen.
 
Gooner4
 
5
17 november 2020 om 10:35
Kost die maar 25? Ben wel bang dat Arsenal niet de enige zal zijn. Zou wel echt een topaankoop zijn. Een jongen met veel talent die kan uitgroeien tot een topper. Dit zijn de spelers waar je echt vooruit mee komt.
 
Zermatt_Person
 
2
17 november 2020 om 10:58
Daarbij spreekt Szoboszlai vloeiend Engels. Kan ook voordelig werken met een transfer naar Arsenal.
 
THenry_228
 
7
17 november 2020 om 11:03
Eriksen zal ook wel een woordje Engels spreken vermoed ik??! Maar als Szoboszlai voor 25 miljoen op te halen is, moet Arsenal eigenlijk niet twijfelen want dat zijn het type transfers dat het huidige Arsenal moet doen.
 
Garriesteas
 
1
17 november 2020 om 10:27
Het wordt wel tijd dat zo'n mooie voetballer weer meer aan spelen toekomt. Als het bij Arsenal is, prima. Snap eerlijk gezegd niet dat er zo weinig interesse is. Heeft hij een bizar maandsalaris ofzo? Vind het voor veel voetballende ploegen nog steeds een goede aanwinst.
 
Imesut
 
2
17 november 2020 om 10:30
Hmm, vond hem bij Tottenham goed, tot aan zijn laatste jaar. En bij Inter ook niet echt overtuigd. Maar een ruildeal betekent dat je meteen af bent van Xhaka (wordt tijd) en misschien dat Eriksen wel zijn vorm kan hervinden want het blijft een goede speler. Kan het proberen.
 
Schop1989
 
2
17 november 2020 om 10:51
Denk dat hier heel veel vraagtekens bij mogen voor de Arsenal fans. Willian laat afweten in topwedstrijden en ook Eriksen deed dat in zijn tijd bij Tottenham, wat moet je met die spelers? Ze moeten op zoek naar iemand die er voor gaat en loopvermogen heeft. Eigenlijk het hele middenveld van Wolves zouden ze kunnen kopen en er dik op vooruit gaan, Ward-Prose is een lichtpuntje, Je zou het kunnen proberen bij Mount als hij op plan b raakt bij Chelsea, Leicester heeft op elke positie betere spelers, dus binnen de PL kunnen ze veel beter krijgen.....
 
Samcro
 
2
17 november 2020 om 12:11
Ik begrijp ook niet waar het enthousiasme vandaan komt voor Eriksen, was in de PL al geen constante speler -helemaal niet richting zijn laatste maanden daar- en redt het nu in Italie ook niet. Zal er wel mee te maken hebben dat we zo'n hoge nood voor creativiteit hebben dat we al snel iets aan willen grijpen. In mijn ogen hebben wij een middenvelder nodig die diepgang brengt en goed kan combineren. Van de Beek was een goede optie geweest voor ons...maar goed. Partey kan prima in zijn eentje voor de defensie staan, ook al is die nog shaky, dus wat mij betreft 433 met de punt naar achter. Szoboszlai en Aouar beiden proberen te halen en Saka naar linksbuiten schuiven zodat Auba in de punt kan. Dan in de zomer een spits (backup en uiteindelijk opvolger Auba - Edouard), centrale verdediger (een hele zooi verkopen en 1 basiskracht erbij - Upa, Soyuncu, ?) en rechtsback (bellerin lijkt zijn oude niveau niet meer te halen - geen idee wie) proberen te halen.
 
Schop1989
 
2
17 november 2020 om 12:21
Ik zie dezelfde pijnpunten en het enige wat ik anders zou doen is veel harder scouten op persoonlijkheid boven kwaliteit. Upa en Soyuncu zijn leuk, maar ze hebben allereerst een echte leider nodig daar. Ik weet zeker dat als je bijv. een Leceslles of Coady combineert met de kwaliteiten van een Soyuncu dat je een super duo hebt.
 
Samcro
 
1
17 november 2020 om 12:30
Eens, voor achterin moet er idd leiderschap bij zitten, maar ik zie die kwaliteiten al in Gabriel naar voren komen. Coady is ook a good shout, maar ik denk dat Gabriel en Soyuncu vergelijkbaar zou staan. Soyuncu wellicht geen leider maar wel een echte strijder.
 
Schop1989
 
2
17 november 2020 om 16:58
Ja Soyuncu vind ik gelijk aan mannen zoals Matip, Gomez bij Liverpool, ze hebben een Fabinho/vdijk naast zich nodig om te leiden, maar spelen soms wel eens beter dan de speler met de leider rol. Matip was begin 19/20 gewoon maanden beter dan v Dijk met zijn passing naar voren, maar dat durfde niemand te zeggen Gabriel zie ik nog niet zo duidelijk, maar dat kan nog komen, hij is er ook nog maar net....
 
Gooner4
 
0
17 november 2020 om 19:26
Met name dat stukje persoonlijkheid is belangrijk. Het is bij Arsenal bijna allemaal slappe hap. Jongens als Henderson en Milner hebben we nodig. Mensen die dit trieste zooitje eens wakker schudden en anderen ook op hun flikker geven als ze een zaadpot spelen.
 
Primetime
 
0
17 november 2020 om 13:39
@schop1989. als Mount op plan b raakt? Ik geloof dat alleen Zouma en Kante meer hebben gespeeld dit seizoen. Zelfs als hij slecht speelt staat hij er nog als eerste op formulier. Moet heel wat gebeuren voor hij op plan b raakt
 
Schop1989
 
1
17 november 2020 om 17:12
Pogba word toch ook steeds maar weer opgesteld terwijl dat spelers als Fred gewoon beter spelen. Denk je dat OGS dat zonder enige inmenging van de technische directie zijn opstellingen maakt? Chelsea heeft namen binnen gehaald en die moeten gaan spelen, niet omdat ze het verdienen, maar omdat het namen zijn. Zo gaat dat imo nou eenmaal bij vel topclubs. Voordeel van Mount is dat hij oogappel is van Lampard, maar zelfs dat wil niet alles zeggen als je bijv. een Ziyech hele wedstrijden naar zijn hand ziet trekken.
 
Primetime
 
0
17 november 2020 om 18:34
@schop1989, in dat scenario wordt sws Abraham geslachtofferd, niet Mount. Of Jorgino of Kovacic wordt het slachtoffer. Laatste wedstrijden werd hij wat verdedigender opgesteld
 
Tinsaus
 
1
17 november 2020 om 11:11
Geen idee waarom mensen hier blij mee zijn, begon al af te zakken het laatste half jaar bij Spurs. Speelt niets klaar bij Inter en dan moet hij ons omhoog gaan helpen?
 
maurootje
 
0
17 november 2020 om 11:17
Heb het ook altijd maar een net niet speler gevonden. Geweldige speler als hij invorm is, maar als het tegen zit, duikt hij gelijk naar een 4. Echte topspelers hebben zulke grille niet
 
maurootje
 
1
17 november 2020 om 11:16
Ja! Please Arsenal, neem Eriksen, dan kan Soiboszlai lekker naar Milan, win-win!
 
Samcro
 
2
17 november 2020 om 12:11
Win-win? Voor jouw club ja
 
Arnino
 
0
17 november 2020 om 13:34
Dit soort aankopen zijn precies de reden waarom Arsenal geen kampioen word en eigenlijk niet eens meer meespeelt om de prijzen. Het zijn allemaal de spelers die onder de wereldtop zitten. Het is een 2e rangs middenvelder. Heeft Arsenal het geld niet om de echte toppers te halen?
 
Samcro
 
3
17 november 2020 om 14:26
Hoi Arnino, het is een gerucht..
 
Torcida020
 
0
17 november 2020 om 15:42
Balen..dacht dat het om een ruildeal met Alvarez ging....