Cillessen gaat viraal met verre trap: 'Het geeft wel extra ontlading'
Zondag, 22 april 2018 om 07:51

Jasper Cillessen speelde een hoofdrol in de bekerfinale die Barcelona zaterdagavond tegen Sevilla speelde. Hij leidde na een kwartier spelen met een verre trap de openingstreffer in. De defensie van Sevilla had daar niet op gerekend, waarna Luis Suárez op aangeven van Philippe Coutinho voor de 0-1 zorgde. Barcelona won uiteindelijk met 0-5.

"Ik heb er een lekker gevoel aan overgehouden", vertelde Cillessen na afloop, in gesprek met FOX Sports. Na de pass kwamen de verdedigers van Barcelona naar de Oranje-international toegerend. "Het geeft wel extra ontlading."

Cillessen speelt dit seizoen alleen de bekerwedstrijden om de Copa del Rey. In LaLiga krijgt Marc-André ter Stegen de voorkeur, net als in de voor Barcelona al beëindigde deelname aan de Champions League. "In die wedstrijden die ik mag spelen, laat ik het gelukkig zien." Voor Cillessen is de Copa del Rey 'een hoogtepunt'. "Maar ik hoop dat er nog meer komen."

Cillessen, die vandaag zijn 29e verjaardag viert, kwam vorig seizoen tot tien wedstrijden voor de Catalanen. Ook toen won men de Copa del Rey, met de Nederlander op doel. Dit seizoen staat de teller op negen optredens. Barcelona kan komend weekeinde kampioen van Spanje worden. Het is onduidelijk of Cillessen meer speeltijd krijgt zodra de strijd om de landstitel al beslist is.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
3
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
FCBogarde
 
102
22 april 2018 om 08:13
Ondanks zijn geringe minuten, duidelijk de beste keeper van NL. Er is volop interesse in hem, dus een mooie transfer lonkt. Maar geeft hij daar Barca voor op....
 
Zwartgras
 
9
22 april 2018 om 08:43
Het is voor Barcelona natuurlijk heerlijk zo een brave en goede tweede keeper. Die laten ze niet zomaar gaan. Kent iemand de transfervlausule van Cillessen? Ik denk dat Barcelona alles zal doen om hem aan zijncontract te houden. Voor minder dan zijn clausule gaat hij denk ik niet weg.
 
officer
 
3
22 april 2018 om 11:11
60 miljoen clausule.
 
Kevin1989
 
32
22 april 2018 om 09:12
Ik vind Jasper een goede doelman maar nu niet echt uitblinken tov Jeroen Zoet. Snap ook niet dat jij het ‘duidelijk’ de beste keeper van NL vind. Over je automerk voorkeur ben ik het dan wel weer helemaal eens De keepersdiscussie voor het NL elftal zal natuurlijk grotendeels door club voorkeur worden beïnvloed. Gelukkig ben jij geen bondscoach. Onze daadwerkelijke bondscoach (staat er een stuk neutraler in) ziet gelukkig dat het verschil klein is. Ik gun Jasper wel een transfer naar een mooie club waar hij zich echt kan bewijzen, het hele seizoen lang. Liverpool zou een mooi club voor hem zijn denk ik.
 
AjaxCunian
 
159
22 april 2018 om 09:17
Kom op, Cillessen is minimaal een klasse beter dan Zoet. Keept uitstekend altijd wanneer hij speelt.
 
FStolo
 
142
22 april 2018 om 09:24
Ik vind Cillessen ook stukken beter dan Zoet. Niets met clubvoorkeur te maken, maar hij is gewoon een stuk verder dan Zoet.
 
 
21
22 april 2018 om 09:49
Maar waar is dat nog op gebaseerd dan? Die 9 wedstrijdjes dit jaar waarbij hij 2 momenten uitblonk? Zoet heeft het gehele seizoen goed gepresenteerd.
 
xstream
 
14
22 april 2018 om 09:59
@g0d3: omdat hij al jaren een hoger niveau bij ajax en het nl elftal liet zien en ook in de wedstrijden dat hij Barcelona speelt. Zoet doet het dit seizoen goed hoor, maar toch niet op t niveau die cilissen structureel laat zien. Laatst in de oefeninterland vond ik cilissen ook duidelijk beter en liet zoet een bal door die een goede keeper heeft. Is een moment natuurlijk, maar zo zijn er wel meer momenten waaraan je `t kunt zien.Het lijkt me wel goed als cilissen ervoor kiest bij een mooie club wekelijks te spelen.
 
FCBogarde
 
33
22 april 2018 om 10:14
Sorry Kevin, maar hiermee sla je de plank goed mis. Zoet is één van de betere keepers in de Eredivisie. Maar internationaal is hij nog zo groen als gras. Hij teert misschien op de ene wedstrijd tegen Atletico. Maar verder verre van spraakmakend. Bij Oranje allesbehalve een zekerheidje in de goal. Cillessen zit niet voor niets bij Barcelona. Hij heeft een topkeeper voor hem staan. Maar verder traint hij op zo'n hoog niveau, dat hij er altijd staat als hij wordt opgesteld.
 
JaouadAmhaouch
 
4
22 april 2018 om 10:44
Zoet ia ongerust als die voor Nederland keept, maar om dat te zeggen bij pa is onzin. Veder vind ik dat cillessen moet keepenN, niet omdat ik beter IN maar omdat hij bij nederland beter presteert dan zoet
 
Ceesjelok
 
1
22 april 2018 om 14:14
Welnee, in Oranje was het vrijwel altijd matig. Bij Barca overigens ook zeker niet foutloos in de potjes die hij speelt.
 
marocberkane
 
2
22 april 2018 om 17:10
En Cillessen heeft internationaal wel wat laten zien? In die paar bekerwedstrijdjes zeker. Er zal toch ook vast een reden zijn dat hij ook nooit Champions League mag keepen, behalve als ze al door zijn. Dit terwijl Bravo wel steevast de Champions League wedstrijden kreeg en Ter Stegen alleen de competitie toen speelde. Daarnaast heeft Zoet wel degelijk internationale ervaring. Dat PSV overwinterde in de Champions League hadden ze met name aan hem te danken.
 
buitenspelval
 
45
22 april 2018 om 08:14
Jasper gefeliciteerd met je 29ste verjaardag en het binnenhalen van de Copa del Rey! Een aantal keren hield je de afgelopen twee seizoenen Barcelona met knappe katachtige reflexen op de been in de bekerwedstrijden, jammer dat je het niet vaker kan laten zien dan enkel op dat bescheiden platform. Ik hoop dat je komend seizoen kiest voor speelminuten bij een club als Liverpool of een mooie Spaanse club. Zonde dat je met zoveel kwaliteit zo vaak op de bank zit in plaats van onder de lat te staan. Twee seizoenen reserve bij Barca lijkt me wel genoeg. Nu weer voor ‘t echie gaan lijkt me .
 
Finalvoetbal
 
23
22 april 2018 om 08:33
Ik zie hem ook het liefst naar Liverpool gaan. Dortmund, Arsenal of Atletico (Bij het verkopen van Oblak) zou ook heel mooi zijn.
 
Isco24
 
18
22 april 2018 om 08:58
Je zou inderdaad zeggen dat twee seizoenen op de bank ervoor zorgen dat je verder wilt kijken. Cillessen zelf heeft echter vaak genoeg aangegeven dit prima te vinden. Hij zei ‘ik zit bij een van de beste clubs ter wereld, woon in een land met warm weer en verdien nog eens heel goed’ en als je het zo bekijkt denk je: die man heeft gelijk! Al zou het voor ons leuker zijn om een Nederlandse keeper in de basis te zien bij een topclub.
 
buitenspelval
 
11
22 april 2018 om 09:17
Als hij ervoor kiest om bij Barca te blijven is daar natuurlijk ook wat voor te zeggen. Het is toch ook eervol om bij Barcelona in de selectie te zitten, afgezien nog van het mooie weer en de rijkelijke beloning daarvoor. Toch kan ik me niet voorstellen, dat een gedreven sportman op het hoogste niveau niet graag wekelijks liever zijn kunsten laat zien. Hij zal toch ook wel eens de wedstrijdspanning, de kick van een mooie redding en het teamgevoel missen na twee jaar. Ik kan me niet voorstellen dat de eerst genoemde aspecten, het weer en het geld, alles voor hem vergoeden. Maar mocht dat wel zo zijn: dan ook alle respect voor zijn keuze. Met zijn 29 jaar kan hij nog gerust zo’n slordige zes, zeven jaar mee als keeper. Van der Sar verkaste ook pas relatief laat naar Man United en beleefde er nog een topperiode. Ik hoop dat Cillessen ook ooit nog zo’n switch gaat en kan maken langs een soortgelijke route. Wellicht was Van der Sar beter, maar met zijn bovengemiddelde kwaliteiten kan Cillessen nog veel moois bereiken bij een club als Liverpool of een andere traditionele club op niveau.
 
Finalvoetbal
 
1
22 april 2018 om 10:14
De interviews van de laatste tijd (inclusief die van gisteren) zijn heel anders. Het komt op mij over dat dit het laatste seizoen is bij Barça. Als er mooie club langskomt waar die wel 1e keeper is dan is deze zomer weg.
 
Shorty1991
 
3
22 april 2018 om 10:49
Bij Ajax had Cillesen eerst ook het geduld om te wachten op Vermeer, maar na een tijdje gaf ie aan toch te moeten gaan spelen. Zoiets kan bij Barcelona ook best gebeuren. Denk dat er weinig mensen zijn die liever alleen maar op de bank zitten geld binnenharken in een warm land, als je bijvoorbeeld ook 50 wedstrijden voor een Liverpool kan keepen. Veel zal afhangen van wat voor club er naar hem komt informeren.
 
Buitenspelgoal
 
0
22 april 2018 om 15:10
Hij is 29 en zal zich realiseren dat als hij nog eens op hoog niveau in clubverband wil acteren, hij die kans nu moet grijpen. Met Barca, 2x copa del rey en prima prestaties daarin op zijn CV zullen er vast mooie clubs voor hem langs komen. Zo`n prachtige pass die dan weer viral gaat zal ook zeker helpen om zijn populariteit kracht bij te zetten. Ik ben het met buitenspelval eens dat ik mij niet kan voorstellen dat hij niet verlangt naar het weer wekelijks toeleven naar elke wedstrijd en actief bij te dragen aan een competitie seizoen. Die copa wedstrijden zijn vast heel leuk, maar je moet toch lang wachten tussen de wedstrijden door. Daarnaast, zoals ik eerder aangaf, lijkt mij dat hij zich realiseert dat hij geen 24 meer is en dus niet de tijd heeft om nog even een paar jaartjes een gooi te doen naar eerste doelman worden bij Barca. Hij kwam overigens naar Barca met de ambitie om Ter Stegen eruit te spelen. Dat gaat niet lukken, dus dan lijkt mij dat hij toch verder zou moeten kijken. Als hij echt van Spanje houdt kan hij altijd nog naar een andere Spaanse (sub)top club. Al zou ik zeker niet bedanken voor een Liverpool of Napoli. Dan maak je de bovenkant van een andere topcompetitie ook nog mee, en kun je CL gaan keepen.
 
Scouserper
 
18
22 april 2018 om 08:30
Wow wist niet dat hij zo'n trap in zich had...van Ederson verwacht je zoiets van hem niet,complimenten hoor! Dit is goed voor zijn status,niet als een lulletje rozewater nummer 2 zijn maar gelijkwaardig aan Ter Stegen proberen te zijn en er klaar voor zijn wanneer Ter Stegen eens uitvalt.
 
BalRup
 
6
22 april 2018 om 08:36
19 wedstrijden in 2 jaar moet je daar nou trots op zijn ook al zit je bij Barça. Hij krijgt geen kans een fout te maken haha. Heeft al 2 grote eind toernooien gemist. Ik vraag me af welke grote top of Europese subtopper zit te wachten op Jasper. Ik blijf erbij over een heel seizoen top presteren bij een topclub kan Jasper gewoon weg niet klaar. Dus ik begrijp best hij bij Barça blijft. Heeft dan misschien 50 wedstrijden gespeeld in 6 of 7 seizoen Barcelona.
 
Stefanvan der Windt
 
9
22 april 2018 om 08:44
Hoe kan je daar nou over oordelen. Je doet net alsof hij nog dezelfde keeper is die Nederland verlaten heeft. Zelfde als het voorbeeld van hierboven over het wk2014 ?? Tuurlijk voetbalzone legt het er wel dik bovenop maar jullie slaan wel echt naar de andere kant door. Cillessen laat zich goed zien in de wedstrijden die hij krijgt en er zal vast belangstelling voor hem zijn. Hij heeft alleen echt een schitterend leven nu daar dus ik kan me voorstellen dat hij blijft.
 
Ampie
 
0
22 april 2018 om 08:42
Vraag me af of hij wel in de engelse competitie gaat passen, gezien stijl van spelen en fluiten daar waar ze vrij vaak ongestraft op de keeper kinnen inlopen bij corners en voorzeten. Hopelijk komt er een mooie spaanse club voor m, hoewel die geloof ik allemaal al vrij goed bezet zijn.
 
wheener
 
2
22 april 2018 om 09:07
Mooie pass van Cillessen, goed om te zien dat hij vol vertrouwen zit.
 
 
1
22 april 2018 om 11:09
Mijn glazen bol zegt dat Luis Enrique naar Arsenal zal gaan en hierop Cilessen meeneemt als eerste aankoop. Zou ook geweldig zijn voor Jasper.
 
ninamjx
 
1
22 april 2018 om 11:09
Is het weer zover? Telkens als Cillessen een mooie actie maakt dan gaat het zogenaamd de hele wereld over. Worden mensen niet moe van de keeper strijd bij Oranje? Want daar gaat het duidelijk om. Er zijn meer Nederlandse keepers die mooie acties maken. Of is dat niet interessant genoeg? Ik heb geen voorkeur maar telkens Cillessen in de hemel prijzen terwijl anderen het ook verdienen is triest.
 
buitenspelval
 
7
22 april 2018 om 11:28
De pass was er één uit stand alsof het een bal betrof van Frank de Boer of Ronald Koeman in hun beste jaren; hij was precies op maat, met de juiste snelheid, hoogte en diepte. Gegeven met tactisch inzicht ook nog. Voor een keeper een wonderschone pass over bijna het hele veld. Na drie korte stuitjes viel hij dood in de zestien voor de voeten van Coutinho. Daarmee brak hij en passant ook nog de wedstrijd open. Nee, zulk soort afgemeten passes zie je een sluitpost niet vaak geven. Zelfs vele verdedigers zijn daartoe niet in staat. Met zijn wedstrijden, katachtiger reddingen en voetenwerk oogst Jasper als keeper ook internationaal idd veel lof en bewondering.https://mobile.twitter.com/search?q=%23cillessen
 
PAASCHKAAL
 
0
22 april 2018 om 16:14
Mooi dat hij het zo laat zien. Van dagelijks trainen met Messi leer je meer dan wekelijks spelen bij een subtopper lijkt me zo. Uiteraard moet hij over 1 of 2 jaar denk ik wel vertrekken om zich te blijven ontwikkelen, maar ik denk dat de keuze voor Barcelona echt goed is geweest. Wat is deze man gegroeid zeg!