Cillessen: 'Ik kan niet voor hem beslissen dat hij naar Barça moet komen'
Zaterdag, 8 juni 2019 om 10:25

Jasper Cillessen kan zich na een lang seizoen met Barcelona nog op gaan maken voor de Nations League-finale met het Nederlands elftal tegen Portugal. De doelman gaat daarna op vakantie en hij weet nog niet bij welke club hij zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mag gaan melden. Cillessen ligt namelijk nog tot medio 2021 vast in Catalonië, maar de sluitpost is ook toe aan een nieuw avontuur bij een club waar hij zelf eerste keeper kan worden.

"Op dit moment weet ik nog niet wat er zal gebeuren. Ik ga na dit toernooi op vakantie met vrienden en daarna zien we wel wat er gebeurt", vertelt de back-up van Marc-André ter Stegen aan Mundo Deportivo. "Ik heb geen deadline voor deze beslissing in mijn hoofd, dat is de verantwoordelijkheid van mijn zaakwaarnemer."

Cillessen werd de afgelopen weken genoemd bij onder meer Valencia en geeft aan dit een 'mooie club' te vinden: "Maar ik weet niet wat er gaat gebeuren, omdat ik nog niet met mijn zaakwaarnemer heb gesproken. Ik weet alleen wat ik in de kranten en op internet heb gelezen. Ik ga na de finale eerst van mijn vakantie genieten."

Als de sluitpost wel bij Barcelona blijft, speelt hij volgend seizoen sowieso samen met Frenkie de Jong. Matthijs de Ligt wordt bovendien nog altijd gelinkt aan een verhuizing naar het Camp Nou en Cillessen sprak al even met de verdediger van Ajax over een eventuele transfer: "Maar dat heb ik ook met Frenkie gedaan, ik heb hem verteld dat het zijn beslissing is. Matthijs is een goede jongen en hij weet wat hij moet doen. Ik heb hem gesproken, maar ik heb hem ook verteld dat ik de beslissing niet voor hem kan nemen."

"Ik kan alleen over de goede dingen bij Barça vertellen, het is een geweldige club en ik voel me hier goed", gaat Cillessen verder. De doelman denkt niet dat de concurrentie bij Barça een onoverkomelijk probleem hoeft te vormen voor De Ligt: "Hij heeft veel kwaliteiten en is met zijn negentien jaar nog erg jong. Barcelona heeft goede spelers nodig en hij heeft het niveau om hier te spelen."

Meer nieuws
   
13:21
13:21
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
1
   
13:00
13:00
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
7
   
12:26
12:26
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
9
   
11:52
11:52
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
17
   
11:14
11:14
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
DieHalveMalle
 
6
8 juni 2019 om 10:41
Goed advies. Word ook tijd DAT Jasper op eigen benen staat als eerste keeper. Hij begint nu de foutjes te maken die je krijgt als je te lang 2e keeper blijft. Desondanks alsnog de beste Nederlandse keeper die er rond loopt.
 
MrBoity
 
4
8 juni 2019 om 10:45
Cillesen ga eens serieus werk maken van het stoppen van penalties, misschien dat de clubs dan in de rij voor je gaan staan
 
Woezel
 
14
8 juni 2019 om 10:58
Ik heb liever dat hij zijn niveau vast kan houden in westrijden dan dat hij eens in de zoveel tijd een penalty stopt. Lekker boeiend of je een goede penalty killer bent....
 
MrBoity
 
2
8 juni 2019 om 11:59
In het hedendaagse voetbal gaat het om details, alle topclubs hebben een goede keeper die steafschoppen kunnen stoppen. Of je wel of geen penalty kan stoppen bepaalt vaak het verschil tussen wel of geen prijsbof winnen en verliezen. Als je dat niet snapt...
 
AllejahMansi
 
3
8 juni 2019 om 12:15
MrBoity, Eens. Misschien hadden we de finale WK 2014 gehaald als Cillessen een betere penalty killer had geweest. Kan daarom ook niet begrijpen dat sommige het niet erg vinden als je geen penalty killer als doelman hebt..
 
Tegengif
 
1
8 juni 2019 om 12:57
Niet erg? Natuurlijk heb je liever een zo compleet mogelijke keeper, maar dat zijn er nu eenmaal weinig. Dat kunnen we Cillessen toch niet kwalijk namen? Alle andere Nederlandse keepers doen ook hun best en hebben een nog minder niveau.
 
AllejahMansi
 
2
8 juni 2019 om 13:04
Klopt, maar dat kan toch wel getraint worden lijkt me ? Dat is precies wat Mrboity aangaf door te zeggen van maak er werk van.
 
MrBoity
 
1
8 juni 2019 om 13:09
Hij is een top-keeper die 1 ding niet beheerst en ik heb ook niet het idee dat hij er alles aan doet om dat te verbeteren. Van der Sar nam die pingels ook nooit serieus totdat hij er wel op ging oefenen. Gevolg: held van ManU in Moskou!
 
Suarez 7
 
3
8 juni 2019 om 11:59
Tegen Sevilla laatst nog een cruciale penalty gestopt.
 
Realee
 
1
8 juni 2019 om 12:59
Idd echt hij is echt pijnlijk slecht bij penalties en je telt m eigenlijk al voor de speler schiet. Tegen engeland lag hij zowat al in de hoek toen rashford halverwege zijn aanloop was.
 
RomanoRossin
 
1
8 juni 2019 om 10:47
Barcelona zal hem ook zeker laten gaan. Niet alleen uit financiële overwegingen, maar zijn leeftijd en de eerlijke kans om zich elders te bewijzen. Hij is te goed geworden voor een reserverol. Nu hoorde ik een gerucht van Buffon. Als die niet veel salaris eist dan is dat echt een mooie gelegenheid voor beide. En Buffons laatste kans op CL denk ik.
 
bochherief
 
3
8 juni 2019 om 10:52
de ligt is een wereldtopper in spe op zijn positie, cillese een b-keeper op zijn best. natuurlijk luister je dan niet naar zo iemand. de ligt zal met mino kiezen voor de beste keuze, dan zal liverpool, utd of juve zijn, met als outsiders psg en city
 
Nick Danninga
 
5
8 juni 2019 om 11:19
Manu is volstrekt kansloos, neem daar maar gif op in. Zwalkende club waar niets, maar dan ook echt helemaal niets er op wijst dat daar op korte of middellange termijn iets gaat veranderen. De Ligt lijkt me verstandig genoeg om een club te kiezen waar structuur en visie heerst in plaats voor een samengeraapt zooitje te kiezen. Ik verwacht dan ook dat de Ligt naar Barca vertrekt, alle geruchten ten spijt.
 
Japie_Krekel
 
3
8 juni 2019 om 12:05
@nick Daddinga bij Barca is het ook een zooitje. spelers als Boateng, Vidal, Murillo, Dembele en Coutinho hebben nou ook niet echt veel toegevoegd. Barca koopt en huurt eigenlijk ook alles wat los en vast zit zonder dat er een idee achter zit. het voetbal is niet om aan te gluren en zonder Messi blijft er niks van het elftal over. alles moet van hem komen
 
LaManita5
 
2
8 juni 2019 om 14:43
bochherief Wat een triest leven heb jij toch zeg. Elke dag met de grootste onzin over Barcelona komen. Word je er zelf eigenlijk niet moe van? Was het zo een zwaar seizoen voor jou dat je al je frustraties in één keer kwijt moet? Ik mag hopen dat je je leeftijd gelogen hebt, anders heb ik echt oprecht medelijden met jou.
 
barcalover123
 
1
8 juni 2019 om 14:58
Lamanita niet op in gaan. Elke reactie van hem is met haat naar barca. Als je zegt dat je bij united meer kan op bouwen en winnen dan bij barca dan ben je niet geheel objectief nee. Deze jongen vergeet ff dat United Europese wedstrijden speelt tegen niks zegende clubs op de donderdag. Daarnaast maken ze totaal geen kans op het kampioenschap de komendd 2-3 seizoenen.
 
010debaas
 
1
8 juni 2019 om 18:03
Dus omdat hij 2e keeper is luister je niet naar hem? Dat is echt onzin. Hij speelt er al jaren en weet dus hoe het er aan toe gaat daar.