'Clubleiding van Chelsea geeft groen licht voor transfer van veertig miljoen'
Vrijdag, 9 november 2018 om 09:14

De clubleiding van Chelsea heeft Maurizio Sarri groen licht gegeven om Callum Wilson los te weken, zo melden diverse Engelse media. The Blues zouden een bedrag van veertig miljoen euro vrijmaken om de aanvaller over te nemen van Bournemouth. Sarri wil op die manier zijn opties in aanvallend opzicht uitbreiden.

Met Álvaro Morata en Olivier Giroud heeft Sarri bij Chelsea de beschikking over twee centrumspitsen. Wilson wordt door the Blues beschouwd als de ideale speler om in januari binnen te halen. De 26-jarige aanvaller werd onlangs voor het eerst uitgenodigd voor de Engelse nationale ploeg. Met zeven doelpunten in dertien wedstrijden kent Wilson voorlopig een uitstekend seizoen bij Bournemouth.

Wilson speelt sinds 2014 in het shirt van the Cherries, met wie hij in 2015 naar de Premier League promoveerde. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Coventry City, dat hem tot twee keer toe verhuurde: aan Kettering Town en Tamworth. De voormalig jeugdinternational van Engeland heeft in het zuiden van Engeland nog een contract tot medio 2022.

Afgelopen zomer werd Chelsea ook al meer dan eens in verband gebracht met een versterking voor de spitspositie. Gonzalo Higuaín verkoos bijvoorbeeld een overstap naar AC Milan boven een transfer naar the Blues, terwijl de naam van Mauro Icardi nog altijd rondzingt op Stamford Bridge. Internazionale lijkt echter voorlopig vast te houden aan een torenhoge vraagprijs voor de Argentijn, waardoor hij nu niet haalbaar wordt geacht door Chelsea.

Meer nieuws
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
11
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
17
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
56
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
11
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
NeutraleFanNL
 
9
9 november 2018 om 09:22
Heb nou niet het idee dat dit de verlosser is voor Chelsea. Hij doet het meer dan uitstekend bij Bournemouth, maar denk dat deze stap te groot voor hem is. Dan zou ik als Chelsea zijnde eerder voor een Werner gaan
 
Balenciaga
 
3
9 november 2018 om 09:59
Lijkt mij ook, Chelsea doet de laatste jaren wel meer 'net niet' aankopen terwijl er genoeg betere spelers rondlopen die je voor iets meer binnen kunt halen zoals Werner.
 
NeutraleFanNL
 
2
9 november 2018 om 11:13
Ah inderdaad, dat was ik even vergeten. Die homegrown regel. Dat is inderdaad een iets wat mee zal spelen.
 
Robinozaurus
 
0
9 november 2018 om 13:04
Daarbij aanvullend. Zal me niet verbazen als Drinkwater vertrekt, -1 home grown speler. Dusja dan lijkt het me logisch als je dat weer wilt aanvullen (+1 home grown speler)
 
azchelsea
 
2
9 november 2018 om 10:04
Ik denk persoonlijk ook dat dit een net niet aankoop zou zijn. Haal dan 1x een echte topper zoals Icardi binnen zou ik zeggen. Nu heb je in drie jaar rond de 150 miljoen uitgegeven (als Wilson zou komen), terwijl geen van allen een echte wereldtopper is.
 
 
1
9 november 2018 om 13:03
Alsjeblieft geen Werner zeg. Op het WK gezien en de interlands daarna ook, ben totaal niet onder de indruk van hem. Heeft snelheid en verder helemaal niks.
 
NeutraleFanNL
 
0
9 november 2018 om 17:53
Vind je? Ik zie hem regelmatig spelen bij RB Leipzig en dan ben ik altijd wel redelijk van hem onder de indruk. En tja het Wk.. Welke Duitser was daar wel goed? Ik vind hem buiten zijn snelheid om ook erg doelgericht, sluw en intelligent spelen. Maar dat is mijn mening. Echter zul jij het Chelsea systeem wel beter kennen en beter weten wie er in dat systeem past.
 
PSV/ARSENAL
 
2
9 november 2018 om 11:28
Is dit geen spits voor everton?
 
MGMV
 
3
9 november 2018 om 12:54
Zelf zie ik heem daar wel slagen, ja. Chelsea lijkt me veel te gek, maar deze Wilson is echt een goede spits; snel, sterk, goede loopacties en zowel met de kop als voet sterk. Het is dat hij nog diverse zware blessures had de laatste seizoenen, anders zou hij vast al een stap omhoog gemaakt hebben.
 
wazza
 
2
9 november 2018 om 12:42
Haha 40 miljoen voor Wilson? Het moet echt niet gekker worden! Wilson is een meer dan middelmatige spits die bij Bournemouth meer dan prima op zn plek zit. Ook bij een Everton heeft ie weinig te zoeken, op wat invalbeurten na, laat staan bij een titelkandidaat als Chelsea, Liverpool, United of City
 
lucvz
 
0
9 november 2018 om 14:39
Ik zou het echt jammer vinden als Wilson vertrekt. Samen met Ritchie destijds medeverantwoordelijk voor de opmars naar de Premier League. Gouden duo. Ritchie koos voor een ander avontuur, ik hoop niet dat Wilson hetzelfde doet en dan ala Danny Ings bij een topclub genoegen moet nemen met een reserve rol. Heel eerlijk gezegd denk ik wel dat het afhangt van Eddie Howe, zijn toekomstplannen zijn bepalend voor vele spelers die de club al die tijd loyaal zijn gebleven.