Cocu baalt: 'We hadden moeten wachten totdat Feyenoord de fout maakte'
Zondag, 22 juli 2018 om 09:45

Phillip Cocu toont zich tevreden over de eerste zestig minuten van Fenerbahçe in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord (3-3). In dat tijdsbestek legde zijn ploeg voetbal op de mat wat Cocu voor ogen heeft. Over de slotfase was de ex-trainer van PSV vanzelfsprekend minder tevreden, daar de Turken een 3-0 voorsprong uit handen gaven.

"In het eerste uur hebben we erg goed voetbal op de mat gelegd. Dat is het voetbal dat we aan onze fans willen laten zien. We maakten een paar geweldige goals, er was veel beweeglijkheid en de spelers waren erg actief betrokken bij het team", vertelt Cocu op de website van Fenerbahçe.

"Over de laatste twintig minuten ben ik niet tevreden", erkende Cocu. "Natuurlijk waren sommige spelers vermoeid, maar dan moeten we het tactisch slimmer spelen. We hadden moeten wachten tot zij de fout maakten, misschien moeten we die kant van het spelletje nog leren. We hebben veel jonge spelers die nog stappen kunnen maken in dat opzicht."

Feyenoord kende een dramatische openingsfase en stond binnen achttien minuten al met 3-0 achter, door doelpunten van Eljif Elmas, Giuliano en Mathie Valbuena. Feyenoord leek een ruime nederlaag te moeten incasseren, maar in de slotfase knokten de bezoekers zich knap terug. Drie minuten voor tijd maakte Steven Berghuis er 3-1 van met een schot van net buiten het zestienmetergebied. Kort daarna zorgde Jens Toornstra op aangeven van Berghuis voor de aansluitingstreffer en in de extra tijd bepaalde Berghuis uit een strafschop de eindstand.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
4
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
44
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
.Jan Boskamp.
 
17
22 juli 2018 om 10:28
Wat een wereldse match was het, en Justin ochh werelds ! Ik zou niet weten of hij al het niveau van Kenneth heeft maar anders moet hij verhuurd worden wat een top gozer! Welke club in de middenmood/ dal van de Eredivisie wil hem nu niet op de doel hebben.
 
WillemHolder
 
5
22 juli 2018 om 10:34
Hierom was het mooi geweest als Feyenoord een jong team in de kkd had. Lekker Justin wat vlieguren geven en wanneer het nodig is in het 1e keepen. Zo getalenteerd deze jongen! Hij kan ook wel de strijd aan. Ik vind hem nu al heel goed. Prachtige reddingen gezien en hij is nog heel jong.
 
Sanderr
 
10
22 juli 2018 om 11:03
Het aantal troll accounts stijgt wel explosief de laatste tijd. Ik ken genoeg Feyenoorders en heb ook hier van een hoop serieuze Feyenoorders gelezen dat het zeker niet werelds was, sterker nog: 75-80 minuten lang helemaal niets laten zien. Knappe comeback in het scoreverloop tho dat wel. Bijlow ben ik wel zeer over te spreken, het zou me niet verbazen als hij dit seizoen zijn kans grijpt, weet niet of Gio het aandurft maar hij heeft er zeker de kwaliteiten voor!
 
jlenders
 
4
22 juli 2018 om 11:25
Zoals in jong oranje? Ik heb hem gisteren niet zien keepen maar bij oranje lijkt het vaak nergens naar.
 
fbbekir
 
15
22 juli 2018 om 11:40
Sterker nog, feyenoord werd compleet weggespeeld door de basis van fener. Ik dacht serieus: is fener zo goed of feyenoord zo slecht? Want dit had ik in tijden bij fener niet meegemaakt. Na 8 wissels aan fener's kant kwam feyenoord knap terug, maar dat word door velen vergeten. Al bij al vind ik het niet erg, beide elftallen hebben zo duidelijk hun zwakke plekken gezien, waar een oefenwedstrijd voor hoort te zijn. Erg leerzame pot voor beide kanten dus.
 
wazza
 
5
22 juli 2018 om 12:13
@SanderKoevoets: exact.. Waar ik deze nog wel kan waarderen (het is net alsof ik Boskamp zelf hoor praten) zijn er echt veel troll account bijgekomen de laatste tijd. Verder op deze wedstrijd; werelds? Nee absoluut niet! Verre van zelfs. Feyenoord werd helemaal weggetikt in de eerste helft. Alles wat normaal gesproken een kracht van Feyenoord was werd ff compleet weggehaald. Botteghin, normaal gesproken zo degelijk en rustig en een van de beste bij Feyenoord, begon onrustig en is daar nooit meer uitgekomen. Malacia, groot talent, maar was gister echt niets van te zien. Bij elke bal zat ie mis! Verder konden we nog geen bal voorin krijgen. Ik heb me rot geërgerd gisteravond. Leuk dat je daarna 3-3 maakt ipv met 6-0 verliest (mede dankzij Bijlow en Berghuis) en het toont de veerkracht en de kracht van Feyenoord maar het moet zeker geen hosanna worden. Verder wbt Bijlow; dit jaar moet gewoon zijn jaar worden. Als ie nu geen eerste keeper wordt dan zou ik als ik hem was z'n biezen pakken en ik hoop dan ook dat Gio erop afgestraft wordt. Ik vind hem van de 3 de beste momenteel plus dat ik in hem echt de nieuwe doelman van Oranje zie over een paar jaar. Dat meen ik echt.