'Concrete belangstelling' voor Camavinga lijkt goed nieuws voor Ajax
Vrijdag, 21 februari 2020 om 18:19

De naam van Donny van de Beek wordt al maandenlang nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid. Marca pakt vrijdag uit met de 'puzzel' van de Koninklijke voor het middenveld van volgend seizoen. De Spaanse sportkrant schrijft dat Van de Beek momenteel het 'dichtst' bij een dienstverband in het Santiago Bernabéu is, maar dat trainer Zinédine Zidane momenteel 'andere prioriteiten' heeft.

Marca benadrukt dat Ajax, Real Madrid én Van de Beek het al eens zijn over de voorwaarden van een transfer naar Spanje. De 22-jarige middenvelder zou zichzelf voorgenomen hebben om pas na dit seizoen duidelijkheid te geven over zijn toekomst. Het betekent echter niet dat een overstap van Van de Beek naar Real Madrid reeds een uitgemaakte zaak is, want Zidane zou momenteel 'andere prioriteiten' hebben om zijn middenveld te versterken. De naam van Paul Pogba wordt ook al geruime tijd in verband gebracht met Real Madrid en de Franse middenvelder zou nog altijd bovenaan het verlanglijstje van Zidane staan.

Van de Beek: 'Ben nog helemaal niet bezig met een eventuele transfer'

Real Madrid was afgelopen zomer al nadrukkelijk in de markt voor Pogba, maar vond in Manchester United een weinig bereidwillige onderhandelingspartner. The Red Devils verlangden 180 miljoen euro en dat was voor de Spaanse topclub te gortig. De kans is groot dat Manchester United zijn vraagprijs komende zomer laat zakken, daar het contract van Pogba voorlopig loopt tot medio 2021. Toch denkt Marca dat Real Madrid nog steeds om en nabij honderd miljoen moet overmaken naar Engeland voor Pogba.

Eduardo Camavinga wordt in Madrid beschouwd als het belangrijkste alternatief voor Pogba. Real Madrid heeft reeds contact opgenomen met diens zaakwaarnemer Moussa Sissoko, die tevens de belangen van Ousmane Dembélé behartigt. De zeventienjarige middenvelder van Stade Rennes wordt echter begeerd door verschillende Europese topclubs en zal daardoor ook een fors bedrag moeten kosten. Het contract van Camavinga, die dit seizoen 32 officiële wedstrijden speelde, loopt nog tot medio 2022.

Er bestaat overigens ook een scenario waarin Real Madrid komende zomer geen dure middenvelder gaat binnenhalen. Marca schrijft dat er gekozen moet worden tussen Martin Ödegaard óf een nieuwe middenvelder. De 21-jarige Noorse middenvelder is in principe tot het einde van volgend seizoen verhuurd aan Real Sociedad, maar onder bepaalde omstandigheden kan de huurovereenkomst voortijdig worden beëindigd. Ödegaard maakt tot dusver met zeven doelpunten en acht assists de nodige indruk bij Real Sociedad.

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
3
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
42
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
18
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
InkeMontana
 
77
21 februari 2020 om 18:31
Dus vd. Beek, Real en Ajax zijn het over alle voorwaarden al eens. Vd. Beek wacht alleen nog tot na het seizoen om het bekend te maken, maar Real heeft wel andere prioriteiten en dat is goed nieuws voor Ajax? Lekker vaag verhaal dit.
 
baradona
 
19
21 februari 2020 om 18:41
Klopt helemaal niks van dat verhaal , als Donny rond was liep hij al 2 weken de polonaise. Want waarom zou je dat niet bekend maken , net zoals Ziyech heeft gedaan. Real zal vast een keer geïnformeerd hebben bij zijn zaakwaarnemer , en die amateur praat schijnbaar erg graag en veel.
 
JoshuaK_
 
6
21 februari 2020 om 20:02
Ik denk inderdaad dat dit dichter bij de waarheid zit. Zou goed kunnen dat Real na de CL ontmoetingen met Ajax heeft laten weten aan z’n entourage dat ze hem zullen volgen en misschien stappen zullen ondernemen afhankelijk van z’n ontwikkeling. Zoals je zegt was de transfer van Donny allang al bekend gemaakt als iedereen rond was zoals hier werd beweerd, voorbeelden zijn met Militao, Frenkie en nu Ziyech. Camavinga zou wel een heerlijke aankoop zijn die perfect in de huidige visie past, kan als controleur uitgroeiden tot de gedroomde opvolger van Casemiro.
 
ConchaEspina
 
2
21 februari 2020 om 19:11
Madrid zou inderdaad een akkoord hebben met Donny en Ajax maar zou nog enkel moeten handtekenen om het officieel te maken. Dacht dat Madrid dit ook moest rondmaken rond April. Hoop zelf dat Madrid dit akkoord laat varen, en als ze hem echt zouden willen dat ze op zijn minst met Ajax rond de tafel gaan en afdingen op die 55 miljoen.
 
MrKrillin
 
0
21 februari 2020 om 19:37
@rmadrid4ever ik ben zowel voor Ajax als RM. Zijn mijn favo clubs. Maar denk niet dat v Beek klaar is voor RM. Ik zie liever dat v Beek volgend seizoen nog blijft. Op nr 10 belangrijk zijn en echt leider worden. Gewoon net als Ziyech gedaan heeft. Extra seizoen in je zelf investeren. Als hij daarna voor 30 mil weggaat (maakt niet uit welke club) dan ben ik zeer blij. Zou gaaf zijn als v Beek, Neres en Nico besluiten nog een jaar te vlammen.
 
MrKrillin
 
3
21 februari 2020 om 19:41
@rmdadrid4ever excuses. las verkeerd dacht je wikde vbeek er graag bij
 
ConchaEspina
 
3
21 februari 2020 om 19:45
Ik zie Van De Beek liever United gaan bijvoorbeeld. Daar zal hij ook, zeker op dit moment, veel meer spelen en groeien als speler. Al is United geen geschenk om daar nu binnen te komen.
 
Conti
 
3
21 februari 2020 om 19:46
@ krillin Dit moet ik toch ff kwijt. Wat lekker dat ik niet de enige idioot ben die voor Real Madrid en Ajax is. Doet me goed Wat betreft Don, ben ik t niet geheel eens. Volgens mij is hij juist zn speler die zich helemaal optrekt aan t nivo. Hij is so functioneel in zijn spel. Kan korte 1,2tjes aan, maar rush inzetten. Hij kan diep zonder bal en kan ook ver mee terug verdedigen. Heeft een groot loopvermogen, wat toch wel een ding is vandaag de dag. T zal absoluut niet een van de sterren worden in Madrid, maar zie in hem wel een zeeer gewaardeerde kracht! Al wil ik m ook liever nog een jaartje bij ajax zien.
 
MrKrillin
 
0
21 februari 2020 om 21:31
@Conti heel lotgenoot Ik dacht het vorig jaar ook. Dit seizoen twijfel ik zeer of hij meekan. Als keuze is Man utd en RM dan denk ik dat Man Utd beter zal zijn voor hem. Er zijn veel betere voetballers die moeite hebben plek te pakken bij RM. En waar zou hij moeten spelen? Zijn spel en plek heb je niet echt. Hij is ook niet zo goed dat het tactiek aangepast wordt voor hem, zoals ze deden bij CR7.
 
ConchaEspina
 
0
22 februari 2020 om 00:17
Madrid beschikt met Valverde en Casemiro al over loopwonders. Daarom zie ik die derde plek op het midden liever ingevuld worden door een elegantere, aanvallendere speler (bijvoorbeeld Odegaard).
 
DeBers
 
13
21 februari 2020 om 18:35
Hoezo is dit goed nieuws voor Ajax. Na dit seizoen is van de beek de helft waard vn vorig jaar door zijn belabberde spel op Europees niveau. Cashen nu het nog kan voordat iedereen ziet dat hij alleen goed is als het team om hem heen goed is.
 
Boadurum
 
21
21 februari 2020 om 18:40
Ajax heeft het geld helemaal niet nodig. Van de Beek moet gewoon de rest van zijn carriere bij Ajax blijven, prima club voor hem die perfect past bij zijn niveau
 
LucasRicardo
 
5
21 februari 2020 om 18:40
Hij heeft nog steeds prima wedstrijden gespeeld Europees. Maar als het niet loopt, kan hij nooit opstaan zoals Valancia thuis en bij Getafe. Ik zou niet naar Real gaan, misschien atletico of Everton en vanuit daar verder.
 
Taxidriver213
 
2
21 februari 2020 om 19:07
Donny is een BAAS van een speler, maar hij speelde tegen Getafe echt een slechte wedstrijd. Hij stond vaak veel te veel voorin en de ruimtes die Getafe gewoon weggaf liep hij niet in, waardoor de hele tijd gekozen werd voor de lange bal, die gewonnen werden door hen. Getafe speelde tactisch helemaal niet zo goed, Ajax en met name het middenveld van Ajax had daarvan kunnen profiteren. Ziyech, mijn favoriete ajaxspeler, speelde ook niet zijn beste wedstrijd. Maar Donny was pas vanaf minuut 80 wakker, en toen kwam Ajax erdoor heen. Hij kan dus heel belangrijk zijn, maar wellicht moet hij nog wat bij leren en mentaal weerbaarder worden.
 
MitchKot
 
2
21 februari 2020 om 19:22
Veel te makkelijk gezegd Debers! Vind maar eens een betere vervanger voor Vd.Beek die er direct staat, die past bij het Ajax spelletje en die betaalbaar is. Kan je beter Vd.Beek behouden dan voor een pak geld gaan.
 
MrKrillin
 
4
21 februari 2020 om 19:39
@DeBers en dan? dan maar eigen vermogen met 30 mil laten stijgen ipv 55. Liever dat v Beek nog een jaar blijft. Gewoon op 10 met Eifting en Martinez achter hem. Neres en Promes op flanken en Tadic spits.
 
martijnovic
 
0
22 februari 2020 om 13:25
@mr krillin ik zie liever dat ajax gewoon weer het barca/cruijf systeem weer gaat spelen. Met schuurs op 6 en vd beek en gravenbergch ervoor. Ajax is afgestapt van dat systeem voor f de jong maar die is al vertrokken waarom dan vast blijven houden aan dit systeem?
 
dhr.utreg1
 
46
21 februari 2020 om 18:36
Ga aub gewoon voor deze jongen en fabian Ruiz en laat die vd beek liggen man aub. Elke bericht die ik lees over van de beek en real zorg voor haar uitval bij mij
 
Lierse1997
 
3
21 februari 2020 om 18:39
Lijkt me inderdaad een veel betere optie aangezien Real met een systeem speelt waar een speler met een rol als Van De Beek niet in voorkomt. Het huidige middenveld werkt gewoon goed en dan heb je een toekomstige vervanger van Kroos in de rol van Ruiz (wel niet helemaal hetzelfde type, maar kan wel in die rol fungeren).
 
AbBie
 
3
21 februari 2020 om 18:41
Fabian Ruiz? Waarom? Als je Camavinga haalt zit je qua middenveld al goed. Fabian is overbodig. Camavinga/Casemiro voor CVM en dan heb je nog Kroos, Valverde, Isco, Modric (of Odegaard) voor de overige posities.
 
Lierse1997
 
3
21 februari 2020 om 18:46
Als Kroos wegvalt is er geen speler die hem goed kan vervangen. Modric kon dat maar die begint echt te oud te worden en Isco en Ödegaard zijn iets te aanvallend ingesteld voor die positie naar mijn mening. Daarnaast is kroos ook al 30, dus die heeft zeker niet meer het eeuwige leven.
 
ZLuuk
 
0
21 februari 2020 om 18:47
Modric gaat waarschijnlijk vertrekken dus Ruiz is zeker welkom.
 
Tinus88
 
3
21 februari 2020 om 18:51
Echt oud? Man, man. Net of je normaliter dood gaat op je 40ste.
 
Lierse1997
 
14
21 februari 2020 om 18:55
@DR.Mario, ik dacht dat ik niet moest specificeren dat het over een voetbalcarrière ging, aangezien dit een voetbalforum is. Hij wordt dit jaar al 35, er zijn zeer weinig spelers die op die leeftijd op het middenveld nog in de absolute top spelen. Zeker een speler als Modric die heel veel meters maakt. Daarnaast is hij dit jaar ook merkelijk minder aan het spelen dan de voorgaande jaren.
 
Patjeto
 
0
21 februari 2020 om 23:45
Dhr.utreg1, laat utrecht inderdaad aub verder kijken, dan blijft de nederlander vd beek gewoon in NL. Slecht weer, kut competitie en een keer naar galgenwaard, ik teken ervoor. Hoop donny ook!
 
AjaxLife96
 
5
21 februari 2020 om 18:36
Moet je als Vd Beek zijne helemaal niet heen willen.. Geen club voor een jongen als Donny. Ik betwijfel echter ook of hij de verwachtingen daar uberhaupt wel kan waar maken. Maar als je niet de speler bent die kost wat kost gehaald moet worden (De Jong -Barcelona) (Ziyech -Chelsea) dan heb je er al helemaal niets te zoeken.
 
locovato
 
8
21 februari 2020 om 18:40
Nee want Real speelt in een slechte competitie, slecht weer, veel wanbeleid binnen de organisatie. Denk eerder dat Real Donny niet wil na dit belabberd seizoen.
 
AbBie
 
10
21 februari 2020 om 18:43
Haha, wat een arrogantie. Beter blijft Vd Beek idd bij Ajax. Zou bij Real sowieso de basis niet halen en op de bank heeft die nog paar voor zich die beter zijn. Zijn kracht is scoren en zelfs daarvoor heeft hij meerdere kansen nodig voordat hij scoort. In elke andere facet van het voetbal wordt die overklast door types als Valverde, Odegaard en Kroos.
 
Patjeto
 
0
21 februari 2020 om 23:49
Verschrikkelijke club, we halen nog wel een paar namen, euhh namen, geen mensen? Odegaard? Oke...
 
ConchaEspina
 
6
21 februari 2020 om 19:12
Donny is geen speler voor Real, en Real is geen club voor Donny. Volledig akkoord.
 
LucasRicardo
 
0
21 februari 2020 om 18:38
Real Madrid moet gewoon Ödegaard terughalen en met een middenveld spelen van Casemiro, Kroos/Modric en Ödegaard. Het grootste zorgenkindje van Real Madrid is momenteel de links back positie. We moeten nog maar kijken of Mandy nog zijn oude niveau kan aantikken die hij had in Frankrijk. Donny mag van mij nog wel een jaartje bij Ajax blijven.
 
AbBie
 
9
21 februari 2020 om 18:45
Linksback staat juist zo sterk als een huis met Mendy. Met hem erbij krijgt Real het minste tegen en verloor het nog niet. Reguillon die het goed doet bij Sevilla, die positie staat juist ijzersterk.
 
Lierse1997
 
9
21 februari 2020 om 18:48
Mendy is net de beste verdediger over het gehele seizoen bekeken. Je moet zijn verdedigende statistieken maar eens opzoeken, voor de linksback is er dus absoluut geen versterking nodig (zeker aangezien Regiulon en Hakimi volgend seizoen waarschijnlijk terugkeren).
 
martijnovic
 
0
22 februari 2020 om 13:36
Het grootste zorgen kindje is als cesimero niet speelt... daar moet een backup voor gehaald worden. Ik zou als ik madrid voor vd beek gaan die prima als enige 6 kan spelen tegen kleinere tegenstanders en is veel verder in zijn ontwikkeling dan camavinga. Het voordeel van vd beek is ook dat hij op de andere middenveld posities kan spelen. Echt een perfecte 12e man die donny.
 
InsideRMadrid
 
2
21 februari 2020 om 18:42
Het wordt echt interessant om te zien wat er bij Real Madrid gaat gebeuren. Modric is al aardig op leeftijd en James komt niet meer in de plannen voor van Zidane. Dat zijn twee heren die toch vervangen moeten worden, en als je Odegaard en Donny daarvoor kan terughalen doe je goede zaken. Dat zijn ook twee spelers die niet zullen klagen als ze niet meteen alle wedstrijden in de basis zullen staan, dat heeft Zidane nodig. Maar het liefst zou Zidane die Pogba naar de club willen halen, maar dat zou mijn minst favoriete opzet zijn. Ik hoop dat Kroos Casemiro Valverde het main middenveld wordt en Odegaard Camavinga Donny de back-ups. Isco kan je meer zien als een soort hangende vleugelaanvaller dus die tel ik niet mee. Real Madrid moet wel echt een backup voor Casemiro kopen, dat staat vast. Alles hangt af van Mbappe, als we hem kunnen kopen dan gaat er bijna niemand vertrekken en haalt Zidane Odegaard terug voor James zijn plekje. Als Mbappe niet komt kan het ook zomaar zijn dat Pogba of een andere grote aankoop richting Real Madrid komt. Wat een gigantische zomer wordt dit hoe dan ook!
 
Patjeto
 
0
22 februari 2020 om 00:01
Tuurlijk, spanje aan het infuus van Europa en jij gaat ff gemiddeld 50 mio euro voor een wisselpeler op de bank zetten. Spelwrs die voor normale clubs goud waard zijn. Wat een wereld!
 
Airbags
 
3
21 februari 2020 om 18:53
Dit moet Van de Beek toch niet willen. Telkens lees je maar weer dat Zidane het niet in hem ziet zitten en liever andere spelers voor die positie heeft. Dan weet je toch bij voorbaat dat je met een achterstand begint en wellicht zelfs op de bank belandt? Ja, het is Real Madrid, maar desondanks... Dan kun je toch beter bij een club spelen waar de trainer het wel in je ziet zitten en je wél de beoogd eerste keus bent?
 
Patjeto
 
0
22 februari 2020 om 00:02
Whalla sint Zidane! Weg met die vd beek.
 
Peter_Selie
 
1
21 februari 2020 om 18:59
Goed nieuws voor Ajax? Donny gaat sowieso weg na dit seizoen. Voor Donny is dit goed nieuws want bij Madrid zou hij niet aan de bak komen. Nu komt er een club van het kaliber Man United. Wat trouwens geen schande is.
 
Marshmallow
 
9
21 februari 2020 om 19:01
Lol, kap nu es met dat Ajax hype fake news.... alles wordt in verband gebracht met Ajax... Camavinga is een 6, Donny is geen 6 en staat NIET in de belangstelling van Real.
 
MitchKot
 
3
21 februari 2020 om 19:30
Dat werd eerst ook gezegd toen Barca interesse had in Frenkie. Mensen dachten ook dat dat fake news was. Maar waar speelt hij nu? Ajax spelers zijn nu eenmaal in de picture bij de Europese topclubs na vorig seizoen.
 
Marshmallow
 
1
21 februari 2020 om 20:30
Mitchell, kameraadje, laten we wachten tot de handtekeningen gezet zijn. Je krijgt een krat Hertog Jan van me als Donny tekent en ik van jou een krat Warsteiner als hij ergens anders tekent.
 
Bennie2000
 
8
21 februari 2020 om 19:10
Donny vind ik vergelijkbaar met Siem de Jong en Davy Klaassen in hun beste jaren. ik denk dat hij momenteel aan zijn top zit. ik gun hem het allerbeste hoor maar ik zie hem niet aanhaken bij een topclub
 
sjapoo
 
0
21 februari 2020 om 19:12
Vd Beek niet goed genoeg voor top,net als Ziyech af en toe een leuk doelpuntje, maar over het algemeen veel balverlies...
 
MitchKot
 
7
21 februari 2020 om 19:32
Check de stats even van Ziyech. Je opmerking is een belediging voor zijn kwaliteiten.
 
RealMadrid-96
 
2
21 februari 2020 om 19:16
Dat Real Madrid intresse heeft in Camavinga is al langer bekend en is volgens verschillende media de laatste dagen echt serieus geworden. Hopelijk halen ze deze jongen binnen als stand in voor Casemiro. Is ook erg jong en dit seizoen al een vaste waarde bij Rennes. Zijn beste wedstrijden waren ook tegen clubs als PSG, Lyon en Marseille. Maar wat ik wel vreemd vind is dat heel het artikel gaat over Real Madrid, maar jullie maken er een Ajax bericht van???. Dit bericht gaat net zoveel over Ajax als over Stade Rennes of Manchester United. Als deze clubs hun middenvelders niet kwijt willen en Real Madrid haalt een andere is dat toch voor elke club goed nieuws? Of zie ik dit helemaal verkeerd?
 
HeerPluis
 
2
21 februari 2020 om 19:46
Valverde ontwikkelt zich heel goed. Als Odegaard terug kan komen zie ik geen noodzaak voor van de Beek bij Real Madrid.
 
Apolytos
 
2
21 februari 2020 om 22:39
Weet bijna wel zeker dat Real de brand gestoken heeft in het dossier van de Beek na gisterenavond.