Courtois erkent pijnlijke misser: 'Dacht dat de scheidsrechter gefloten had'
Woensdag, 27 april 2022 om 11:29

Thibaut Courtois heeft het boetekleed aangetrokken voor de vierde goal van Manchester City in de halve finale van de Champions League. De doelman van Real Madrid, die met zijn ploeg met 4-3 onderuit ging in het Etihad Stadium, had naar eigen zeggen veel meer kunnen doen om de treffer van Bernardo Silva te voorkomen. Courtois erkent dat hij in aanloop naar het doelpunt had gerekend op een fluitje van scheidsrechter István Kovács, die voordeel gaf na een heupzwaai van Toni Kroos aan het adres van Oleksandr Zinchenko.

"We zijn veel te slap begonnen, zowel de eerste als de tweede helft", analyseert Courtois na afloop. Real keek al na tien minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst werd Courtois van dichtbij geklopt door landgenoot Kevin De Bruyne, waarna de middenvelder van City niet veel later de assist voor zijn rekening nam bij het doelpunt van Gabriel Jesus. "In aanvallend opzicht hebben we het goed gedaan, defensief echt niet. Bij de eerste en de tweede goal waren we gewoon niet wakker. Vier doelpunten slikken als doelman is nooit leuk. Zeker als het vier vermijdbare tegentreffers zijn. Normaal staan wij defensief veel beter, vandaag niet."

Met name bij de vierde treffer had Courtois naar eigen zeggen meer kunnen doen. Kovács gaf voordeel na een heupzwaai van Kroos op Zinchenko, waarna Bernardo Silva de bal oppikte en snoeihard raak schoot in de korte hoek voor de 4-2. "Ik dacht dat de scheidsrechter gefloten had voor een overtreding", erkent een schuldbewuste Courtois. "Maar opeens schoot Silva toch op doel. Ik zag de bal niet aankomen, dus mijn reactie was te laat. Dat vond ik heel vervelend. Dat doelpunt schrijf ik op mijn conto."

Commentator Sierd de Vos zag meteen dat Courtois amper reageerde op het schot van Silva. "Courtois stopt gewoon. Want die denkt dat er een vrije trap wordt gegeven", aldus De Vos. Volgens Courtois is er nog geen man over boord. Volgende week moet de return in Estadio Santiago Bernabéu uitsluitsel geven welke ploeg zich gaat plaatsen voor de eindstrijd op 28 mei. "We zitten nog steeds in een redelijke uitgangspositie om naar de finale te gaan. In de return moeten we durven om zelf ten aanval te trekken. We moeten ons niet plots gaan ingraven."

Meer nieuws
   
14:36
14:36
Ajax-trainer Van 't Schip feliciteert PSV en geeft credits aan Peter Bosz
0
   
14:30
14:30
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
9
   
14:24
14:24
Vincent Janssen doet met bizarre overtreding gooi naar snelste gele kaart ooit
1
   
14:08
14:08
RKC vernedert Heracles in Almelo en zet grote stap richting lijfsbehoud
12
   
14:07
14:07
PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland
71
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (79)

 
One-Kurd
 
11
27 april 2022 om 11:37
Zeker een grote fout, 9 van de 10 keer hebben keepers van zijn niveau zo'n bal wel omdat ze een schot vanuit die hoek verwachten. Ik begreep ook niet waarom hij niets deed. Maarja shit happens.
 
FR010FRDAM
 
70
27 april 2022 om 11:59
9 van de 10 keer? Was een verdekt en enorm hard schot, deze was er eerder 9 van de 10x gewoon binnen gevallen
 
AubaArsenal
 
25
27 april 2022 om 12:27
HAHA WHAT?! Dit is een schandalige blunder, keeper staat al in de hoek, arm uitschuiven en hij heeft hem. Minder naar Bijlow kijken
 
FR010FRDAM
 
47
27 april 2022 om 12:37
Daar kijk ik al vrij weinig naar, aangezien hij geblesseerd is. Verder een beetje een flauwe opmerking, vind je zelf ook niet? (Ik verwacht van niet, getuigen het gebrek aan groen in je balkje) prima om een andere mening te hebben, maar onnodig om mijn clubvoorkeur in de discussie te betrekken.
 
disco22
 
8
27 april 2022 om 12:56
Het is geen schandalige blunder, hij dacht dat de scheids al gefloten had, anders had hij de bal gewoon. Dat kan toch gebeuren? Camavinga dacht dit ook en veel kijkers ook, de scheids zette de fluit al op zijn mond. Een schandalige blunder zie ik persoonlijk eerder als een eigen doelpunt of een bal die door de handen glipt.
 
SergioRamosHM
 
6
27 april 2022 om 16:29
Meneer probeert Real weer naar beneden te praten. 9 van de 10 keepers van zijn niveau… Noem mij welke keepers deze bal had gehouden? Courtois is van zeldzaam niveau en er zijn weinige keepers van zijn niveau.
 
Jimmmmm
 
3
27 april 2022 om 16:49
Waarom hij "niets" deed: er wordt een duidelijke fout gemaakt. Voor een seconde gaat de concentratie in het hoofd naar ok vrije trap dus, maar niet dus balvoordeel en het schot dus niet zien vertrekken en goal. In een gewone fase heeft hij die bal, leermomentje zelfs voor hem.
 
ModricMagic
 
10
27 april 2022 om 11:38
Dat was echt zo amateuristisch zeg. Kroos, Camavinga en Carvajal die staan te kijken en niks doen. Kom op je weet toch dat er voordeel is als een City speler de bal nog oppakt. En dan hebben we het nog niet eens over die andere 3 goals. Een disasterclass in hoe je voorzetten verdedigt. Carvajal en Militao hadden geen idee waar ze moesten staan. Dat was ook al pijnlijk duidelijk tegen Chelsea. Rã¼diger moet volgend jaar echt een boost geven met die `lucht` problemen die we hebben.
 
Nkunku_10
 
6
27 april 2022 om 11:48
Madrid moet echt snel een nieuwe rechtsachter halen. Carvajal heeft het niet meer sinds zijn hartproblemen van paar jaar geleden. Porro van Sporting werd gelinkt maar is vooral goed in een wingback systeem. Wat heeft Real toch een fout gemaakt met Hakimi. Heel jammer want hij zou echt passen bij het huidige Madrid.
 
kralla93
 
0
28 april 2022 om 17:40
Benz ergerde zich kapot aan het slappe ingrijpen van kroos, carvajal bij deze tegen goal.
 
Nalbend0
 
4
27 april 2022 om 11:46
Courtois had hem idd kunnen hebben. Maar wat heb ik mij lopen ergeren aan de verdediging en in het bijzonder Militao en Carvajal ???????. Carvajal heeft zijn beste tijd gehad en Militao af en toe op strafbank is geen slecht idee. Rudriger als concurrentie zal hem scherp houden.
 
SocioFan1
 
6
27 april 2022 om 11:52
Bij alle 4 de goals gaan er zure fouten aan vooraf. Defensief sloeg het echt nergens op maar dat heeft helaas met factoren te maken. 1 het doordekken en 2 de gaten die er vallen worden niet opgepakt vanuit het middenveld en 3 kopkracht en 4 positionering. Bij die 1e, ontstaat er een gat, hun valse 9 valt terug, een gat valt en KdB duikt erin, middenveld vangt dat niet op of je maakt afspraken dat de CB's blijven hangen. Gebeurd niet en vervolgens probeert Carva nog te corrigeren maar tevergeefs. De 2e matig instappen en verdedigd, kan echt niet. 3e goal Foden zomaar vrij voor de keeper, met sterke koppers was de bal weg gekopt. Ook tegen Chelsea was het dramatisch gesteld in de lucht. En die 4e is gewoon slapen en dus ook bij Courtois en ook dom van Kroos hoe hij daar hapt. En daarnaast had Militao veel zure momenten. Maar het zat niet goed. Kroos op CDM kwam overal te laat, defensief is hij matig en dit was niet zijn wedstrijd om te shinen want je moet meer werken dan dat je de bal hebt. Maar ook de connectie met de CB's was er niet. Als zij doordekken, werd het gat nauwelijks opgevangen of een Kroos kwam er steeds te laat bij. Carlo had ook gewoon met Cama moeten beginnen om het middenveld te versterken. En nu zag je ook dat Modric meer moeite had omdat hij meer moest werken ipv zijn ding naar voren toe kon doen. Het was defensief echt een collectief falen helaas! En city had wel meer kunnen scoren. Maar goed je leeft nog maar dat moet straks wel echt beter!
 
R.madridista
 
6
27 april 2022 om 11:52
Niks aan de hand. Grote fout, geweldig schot, maar wel houdbaar geloof ik. Maar Courtois heeft ons al zovaak gered dit seizoen, dat ik een klein slippertje echt wel laat gaan!! Nu een masterclass in het Bernabeu, dan vergeef ik het je helemaal.
 
real8madrid
 
10
27 april 2022 om 12:02
Ik zei het gisteren al: Courtois in zijn huidige topvorm moet die bal eigenlijk hebben. Goed dat hij dat zelf ook erkent. Speelt zo'n gruwelijk seizoen dat zo'n klein foutje hem snel vergeven wordt.
 
Jeffrey__
 
3
27 april 2022 om 12:15
Ondanks dat hij 8 goals heeft geslikt in 2 wedstrijden City Chelsea, blijf ik hem fenomenaal vinden en makkelijk de 2e meest cruciale speler na Benzema. Bij het merendeel van die 8 goals ging Courtois vrijuit en was het of perfect binnen geramd of de verdediging zat (wéér) te prutsen. Gisteren was de verdediging beschamend slecht, Kroos inclusief.
 
Jeffrey__
 
4
27 april 2022 om 12:17
*7 goals
 
SteveStifler
 
3
27 april 2022 om 12:57
Je kunt Courtois weinig aanrekenen. Bij bijna al die tegengoals zat onze verdediging te prutsen.
 
RdeBoer
 
0
27 april 2022 om 13:09
Ik vond die eerste ook houdbaar. Daar is hij net iets te traag naar de hoek. Een keeper met de reflexen van Unnerstall pakt deze bal denk ik. Maar een grote fout was het niet evenals die goal van Jesus.
 
Bertos
 
12
27 april 2022 om 12:37
Als je de overtreding terugkijkt maakt de scheidsrechter OOK een fout. Hij had namelijk met zijn handen voordeel moeten signaleren. Hij deed niets bij een overduidelijke overtreding en ook voor alle Real spelers. Neemt niet weg dat je als speler altijd door moet tenzij er gefloten wordt.
 
SergioRamosHM
 
1
27 april 2022 om 16:34
Je kan het ook interpreteren als geen overtreding te hebben gezien. Zolang hij niet fluit is het dus doorgaan, de voordeel signaal is een extra luxe.
 
AhmedBetis
 
0
27 april 2022 om 12:57
Dit is toch een fout van iemand die niet helemaal bij is, zo amateuristisch om te denken dat de scheids gefloten heeft, een onvergeeflijke fout wat mij betreft!
 
yassinwest12
 
1
27 april 2022 om 13:08
een les voor de volgende x toch?
 
JoshuaK_
 
1
27 april 2022 om 13:25
Kijk dit kan ik waarderen van Courtois, niet alleen kritisch naar zichzelf maar ook na afloop goed kunnen beschrijven waar het fout ging gisteren. Nadat ik in het begin niets van hem moest hebben, kan ik zijn geen blad voor de mond persoonlijkheid inmiddels wel waarderen. Die laatste zin vind ik daarom perfect, en laat naar mijn mening zien dat de spelers de tactiek van Ancelotti net zo goed niets vinden. Inderdaad gewoon lekker met durf spelen en de aanval zoeken volgende week, Ancelotti kan de verdediging toch niet goed neerzetten dus daarop leunen heeft geen enkele zin.