'Cristiano Ronaldo dient 'verlanglijst' met zes namen in bij Juventus'
Woensdag, 24 april 2019 om 10:28

Cristiano Ronaldo pakte afgelopen weekend zijn eerste landstitel met Juventus, maar op Europees gebied was het een teleurstellend seizoen voor La Vecchia Signora. Ajax maakte onlangs in de kwartfinales een einde aan het Champions League-avontuur van de Italiaanse grootmacht, die voor aanvang van het seizoen nog werd beschouwd als een van de grote favorieten voor de eindwinst. Om een dergelijk scenario volgend seizoen te voorkomen heeft Ronaldo naar verluidt een aantal versterkingen voor zijn club in gedachten.

Corriere dello Sport weet namelijk te melden dat de sterspeler een 'verlanglijstje' met daarop zes namen heeft ingeleverd bij de beleidsbepalers in Turijn. De Portugees zou graag zien dat Raphaël Varane wordt opgepikt bij zijn voormalige werkgever Real Madrid, terwijl ook Isco over moet komen van de Koninklijke om het middenveld van wat broodnodige creativiteit te voorzien.

Naast Varane hoopt Ronaldo op de komst van Kostas Manolas als defensieve versterking. De Griek is voor 36 miljoen euro op te pikken bij competitiegenoot AS Roma en zou daarmee geen al te grote investering vormen voor Juventus. Naast creativiteit op het middenveld is de Italiaans landskampioen ook op zoek naar een vervanger van Sami Khedira en Tanguy Ndombélé van Olympique Lyon zou volgens Ronaldo een geschikte kandidaat zijn.

In offensief opzicht hoopt de aanvaller naar verluidt op de komst van landgenoot João Félix van Benfica en Federico Chiesa van Fiorentina. Eerstgenoemde wordt met praktisch de hele Europese top in verband gebracht, terwijl Chiesa al langer genoemd wordt als potentiële versterking voor Juventus. De club verzekerde zich voor aankomend seizoen overigens al van de komst van de transfervrije Aaron Ramsey.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
2
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
12
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
BVRCV
 
24
24 april 2019 om 10:35
Hoe is het mogelijk dat een speler zo veel invloed heeft dat hij gewoon een verlanglijstje neer kan leggen bij het bestuur? ??
 
FabianJuve
 
144
24 april 2019 om 10:41
Ik zal dit verhaal niet al te serieus nemen. Lijkt me sterk dat Ronaldo veel invloed heeft in het transferbeleid van Juve.
 
bochherief
 
88
24 april 2019 om 13:27
Jazeker wel, Ronaldo begint om 0600 met de administratie van de club, traint tussen 0800 en 1600 en na t diner gaat in zn kantoortje verder met het aan- en verkoopbeleid. Dit is de totaalvoetballer die Louis v gaal voor ogen had
 
Sanogo
 
43
24 april 2019 om 10:41
Alles is mogelijk in de fantasie van een zogenaamde journalist.
 
AlexDelPiero10
 
12
24 april 2019 om 11:32
Bvrc Dit is niet mogelijk, denk zelf eens verder na.
 
LucaAbbracciante
 
13
24 april 2019 om 10:36
Als we 1 a 2 spelers van dat lijstje kunnen halen zou al heel mooi zijn!
 
Vesta
 
27
24 april 2019 om 10:37
Je laat je als club toch hopelijk niet leiden door een speler? Net zoiets als dat ik las dat Ronaldo "zijn toestemming has gegeven" voor de komst van Jaoa Felix. Niemand is groter dan de club. Wellicht is dit ook allemaal bedacht door de media. Hoop ik dan.
 
Superb
 
46
24 april 2019 om 10:38
Dit is natuurlijk een broodje aap verhaal, net of Ronaldo even het beleid bij Juve gaat bepalen. Verder valt het me op dat elk seizoen Manolas weer bij veel clubs op het verlanglijstje staat maar dat het volgens mij nog nooit tot een bieding is gekomen. De wedstrijden dat ik hem ook heb zien spelen maakt hij niet altijd een al te zekere indruk. Misschien dat mensen die hem wekelijks zien spelen iets meer kunnen vertellen?
 
SjonnyvdBeek
 
12
24 april 2019 om 12:19
Het is een beetje zo'n Ziyech verhaal. Gelinkt aan alles en iedereen, maar geen club pakt door vanwege zoveel net-niet-momentjes. Deze spelers zijn van het niveau net onder de absolute top. Overigens lijken ze ook nog eens sprekend op elkaar, maar dat ter zijde haha.
 
FcExclusief
 
40
24 april 2019 om 10:42
Schitterend, dit soort mediums met hun oneindige fantasie. Dit zal ongetwijfeld onderdeel geweest zijn van z`n contract bij Juventus. "zeg Ronnie, het is helemaal prima dat je bij ons komt voetballen en onze nieuwe sterspeler wil zijn enzo... Maarre, nu hebben we dus geen geld meer voor een scout. Zijn taken gaan naar jou, capisce?" Ronaldo: Si, no problemo"
 
JDG84
 
8
24 april 2019 om 10:42
Die maakt lekker vrienden daarzo. Die wil de volledige aanval behalve zichzelf, het centrale middenveld en het centrale duo achterin vervangen. Is die dan niet gewoon naar de verkeerde club gegaan?
 
FR_JC
 
28
24 april 2019 om 10:59
Dat je hier nog ubehaubt denkt dat dit zo is....
 
JDG84
 
3
24 april 2019 om 11:21
Korreltje zout Dr_jc. Dacht dat het overbodig was om erbij te zetten dat "het me onzin" leek.
 
FR_JC
 
5
24 april 2019 om 11:32
Leek me al wel maar kon het (ditmaal) niet uit je post halen. En dat korreltje, maak daar maar een pak van dan
 
Japie_Krekel
 
5
24 april 2019 om 10:56
ik snap best dat sommige spelers meer invloed hebben op een club dan een trainer en je ziet toch vaak dat trainers ook het aankoopbeleid mogen bepalen. Juve lijkt me echter niet zo een club. natuurlijk zullen spelers als een Ronaldo of Messi misschien in zeldzame gevallen graag een keer een speler zien komen die ze kennen van hun oude club of nationale elftal en dat bij het bestuur aangeven, maar die bepalen natuurlijk echt niet het hele transferbeleid bij hun clubs
 
xmelissa
 
5
24 april 2019 om 11:00
Ja joh Cristiano, neem meteen de hele selectie van Real over. ?? Lijkt me een broodje aap verhaal dit. Hij zal vast wel wat zeggenschap hebben maar dit lijkt me een beetje te gek. Ach, de kranten moeten ook vol..
 
El Barto
 
6
24 april 2019 om 11:08
Ronaldo is blijkbaar de nieuwe TD van Juventus? Ik denk dat dit verhaal een fabeltje is. Tuurlijk kan een ervaren spelen met het CV van Ronaldo aangeven dat er wat verbeteringen in de selectie nodig zijn. Maar zo'n gedetailleerde verlanglijst zie ik hem echt niet geven.
 
Stokvis
 
0
24 april 2019 om 11:13
Er zal wel iets in de zin zijn gezegd tegen Ronaldo wie hij als evt versterking graag bij Juve ziet spelen. En ineens komt er een verlanglijstje te voorschijn hahaha
 
Sa2Juve
 
9
24 april 2019 om 11:33
Toch wel grappig dat Ronaldo heel toevallig de namen opnoemt die al maanden bij Juventus circuleren toch? Net zoals de namen die aan de exit gelinkt worden. Manolas (clausule van 36 miljoen), Varane, Ndombele, Pogba (staat hier wel niet tussen), Chiesa & Joao Felix worden al van Oktober ofzo aan Juve gelinkt dus zeer sterk mocht Ronaldo deze ook noemen. Zijn trouwens wel directe versterkingen, daar niet van. Maar laten we realistisch zijn, mochten ze deze namen willen halen moeten ze ook grote namen opofferen.. Dan denk ik aan Douglas Costa of Paulo Dybala die veel kunnen opbrengen, Cuadrado, Mandzukic, Khedira & voor mijn part ook Bonucci & Rugani (als je toch die twee centrale verdedigers zou wilen hebben).
 
Juveitalia
 
4
24 april 2019 om 13:23
Varane zou van mij geen basisplek krijgen, verdedigend niet best. Hopelijk gaan sommige namen niet weg.
 
JuventusPuglia
 
1
24 april 2019 om 11:57
Joao Felix en of Chiesa wil ik sowieso graag bij Juventus. Maar ook een speler als Brandt zou een mooie versterking zijn. Isco is een fantastische voetballer maar toch heb ik mijn twijfels bij hem. Pepe van Lille is trouwens ook een fantastische speler zeg, Erg sterk aan de bal ook en heel doelgericht
 
ƖnderAydogdu
 
8
24 april 2019 om 12:06
Wat een onzin. Dit zijn gewoon dezelfde namen die al wekenlang met Juventus worden gelinkt.
 
Aqua1
 
1
24 april 2019 om 12:08
Wat er ook gebeurt het is helaas voor Ronaldo een weggegooid seizoen een seizoen om snel te vergeten.
 
Sirius
 
0
24 april 2019 om 12:18
Dit lijkt me gewoon een gerucht en volledig uit de lucht gegrepen. Juventus lijkt me nou niet het soort club die een speler van 34 jaar het transferbeleid van een club laat bepalen. Bovendien is Juventus sinds de uitschakeling in de Champions League sowieso hot topic #1 als het op geruchten omtrent de selectie en het transferbeleid gaat.
 
binny
 
2
24 april 2019 om 13:47
hahahaha oke ja, Cristiano komt even het beleid bepalen in Turijn. Niet zo dramatisch doen, je bent met twee vingers in de neus kampioen geworden en bent gewoon voetballend overklast doorajax. Dat juve versterkingen nodig heeft is iets anders, maar laten we even reel zijn, met Joao Felix en Chiesa win je de CL niet. Dat zijn talenten, vooral Felix natuurlijk, maar je hebt echte versterkingen nodig. Ik zou Kante en Pogba misschien proberen te halen, buiten dat vind ik niet echt dat de aanval en verdediging versterkingen nodig heeft, ik blijf er bij dat Juve de beste selectie van de wereld heeft. Wat er in Turijn speelt is niet normaal.
 
Lesterr
 
0
24 april 2019 om 13:57
Ben ik het niet mee eens. Dybala komt op geen enkele plek goed uit de voeten, is nu niet eens basisspeler meer. Vleugelspelers als Costa, Cuadrado en Bernadeschi zouden bij andere clubs op de bank zitten, bij Cuadrado en Costa was dat ook daadwerkelijk zo. Bonucci vind ik lang niet zo goed, Chiellini lost veel op voor hem. Die is dominant en kan iedereen er goed uit laten zien. Het middenveld heeft in de basis vaak spelers als Can, Matuidi en Khedira. Die hebben allemaal simpelweg niet genoeg kwaliteit om echt wereldtop te zijn. Matuidi loop veel en pakt ballen af, maar staat niet op een positie waar hi jhet best tot zijn recht komt. Khedira en Csn zijn gewoon niet zo goed. Als anderen het slecht doen, speelt Can soms pas goed. Speelt altijd een zesje of lager. Mandzukic is niet voor niets op de bank beland bij Bayern. En Cancelo is op z'n 25e nog steeds niet de back die hij verwacht werd te zijn. Kortom, ik vind het verre van het beste team van de wereld.
 
binny
 
1
24 april 2019 om 14:06
Oke, je maakt een paar goede punten dat zeker. Ik vind ook dat Juve het middenveld moet versterken dat is duidelijk, maar Bernadeschi zou echt niet overal op de bank zitten, waar heb je het over? Die jongen kan harstikke goed voetballen en is een stylist. Dybala is zo'n goede speler en heeft zoveel talent. Dit heeft allemaal meer te maken emt Max Allegri als coach die het niet leuk en mooi kan neerzetten.
 
Juveitalia
 
0
24 april 2019 om 15:05
Costa geen basisplek?? Die is op links beste, zelfs beter dan ronaldo. Bonucci is minder dan chiellini maar hoort nog steeds bij de top, dat hij een slecht seizoen in milan had betekent niet dat hij opeens slecht is. Is nog steeds beter dan varane ( en verdedigend ramos) die elke wedstrijd 2/3 goals krijgen. Als je twee creatieve middenvelders hebt, zal matuidi de derde moeten zijn. Ik zie niks verkeerds aan de namen bij juve behalve op het middenveld.
 
Lesterr
 
0
24 april 2019 om 17:59
Daar heb je eigenlijk allemaal wel gelijk in, binny. Maar Bernadeschi laat het niet vaak genoeg zien. Wanneer hij speelt bewonder ik hem, maar hoop dus dat hij het meer gaat laten zien.
 
PacoAlcacer09
 
0
24 april 2019 om 14:11
ronaldo die spelers als kostas manolas, federico chiesa en tonguy ndombele op een verlanglijstje zet.. weet niet van welke bron deze informatie afkomstig is, maar dit lijkt me niet heel geloofwaardig
 
JohnWit
 
0
24 april 2019 om 15:27
Aub geen isco, laat die lekker naar een Sampdoria gaan ofzo.. overschat
 
FCB_Catalunya
 
0
24 april 2019 om 16:47
Deelt hij dan zijn salaris met deze zes spelers zodat ze in het salarishuis van Juve passen? Geloof overigens niet dat dit verhaal waard is, net zoals dat je altijd leest dat ''messi wil...''