Cristiano Ronaldo huurde oorlogsveteranen in om inbraak te voorkomen
Woensdag, 1 december 2021 om 12:50

Er loopt een onderzoek tegen twee beveiligers van Cristiano Ronaldo, zo meldt het Portugese magazine Flash. De tweelingbroers Sergio en Jorge Ramalheiro worden beschuldigd van het uitvoeren van illegale werkzaamheden. De voormalig elitesoldaten zijn in dienst van de Portugese veiligheidspolitie SIPO, maar zouden zonder toestemming onbetaald verlof hebben aangevraagd om de aanvaller van Manchester United 24 uur per dag te beveiligen.

Sergio en Jorge Ramalheiro maakten onderdeel uit van de Portugese elitecommando's en zijn experts in allerlei vormen van paramilitaire verdediging. Jarenlang werden zij als commando gestationeerd in Afghanistan. Na hun verblijf in het Midden-Oosten maakten ze deel uit van een escorte-eenheid van de Portugese politie die overheidsambtenaren beschermt. De tweelingbroers hebben zonder toestemming onbetaald verlof aangevraagd bij de Portugese veiligheidspolitie om Ronaldo te beveiligen, melden Engelse en Portugese media.

Volgens The Sun zijn de broers de hele dag bij de familie van de aanvaller en reizen ze met hen mee tijdens alle reizen, zowel in het binnen- als buitenland. De Portugese beveiligers worden in hun thuisland nu echter beschuldigd van illegaal werk. Omdat ze zonder toestemming van de politie tweemaal in Lissabon particuliere beveiligingsfuncties hebben uitgevoerd, hangt er een proces boven hun hoofd. Voor de overtreding kan het tweetaal in hun thuisland een gevangenisstraf krijgen van maximaal vijf jaar. Ook loopt er een tuchtprocedure als ze terugkeren naar de Portugese veiligheidsinstantie.

"Ze kunnen opgaan in de menigte en denken, zien en handelen snel op de momenten dat het moet", schrijven Portugese media over het duo. De voormalige elitesoldaten werden voor het eerst gezien naast Ronaldo toen de aanvaller zich afgelopen september aan het voorbereiden was om met zijn familie naar Zwitserland af te reizen. Later werden zij gezien op het feest dat Georgina Rodríguez, de echtgenote van de Portugees, in Madrid organiseerde voor haar dochter Alana Martina. Ronaldo huurde de veteranen in na zijn transfer naar United. Hij zou dit volgens Britse media onder meer hebben gedaan vanwege het stijgende aantal inbraken in Engeland.

Begin dit jaar werden verschillende voetballers en trainers in Engeland slachtoffer van gewelddadige woningovervallen. Zo werd in maart toenmalig Everton-doelman Robin Olsen in zijn woning onder schot genomen door gewapende mannen. De overval volgde enkele weken nadat ook toenmalig manager Carlo Ancelotti in zijn huis werd beroofd. De trainer, die op het moment van de overval niet thuis was, werd een kluis afhandig gemaakt. Ancelotti's dochter was op het moment van de overval wel thuis en wist de inbrekers te storen bij hun weg door de woning.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
20
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
13
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
33
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Westend
 
35
1 december 2021 om 13:05
Lijkt me een prima business voor veteranen. Het geweld neemt toe en voetballers kunnen wat besteden aan beveiliging. Wel verstandig om eerst even te checken bij je chef wat is toegestaan voor wat betreft bijverdiensten. Maar het lijkt me op zich geen verkeerde bedrijvigheid. Of het nodig is daar gelaten.
 
LeidseHood
 
35
1 december 2021 om 13:06
Wat hebben ze gedaan dat ze 5 jaar moeten krijgen? Onbetaald verlof hebben ze gekregen, dus dat hebben ze blijkbaar aangevraagd. (Ik heb overigens al sinds mijn geboorte onbetaald verlof van mijn voetbalcarriere bij Ajax, hopelijk krijgt dat geen staartje.) Maar dan hebben ze niet aangegeven dat ze tijdens dat verlof Ronaldo beveiligden. Wat is het probleem? Dat ze nog toegang hadden tot bronnen bij de overheid? Hoe kan je ook zo lang onbetaald verlof krijgen? Zoveel vragen. Wel logisch dat Ronaldo dit soort gasten inhuurt, als je ziet wat er in NL al gebeurt met allerlei semi-bekendheden als Gijp en Ali B.
 
Westend
 
16
1 december 2021 om 13:11
Haha, ja zonder toestemming verlof aanvragen. Dus je moet eerst toestemming vragen om onbetaald verlof aan te vragen, voordat je het aanvraagt? Heel vaag. Kan wel zijn dat je in dienst van de SIPO geen nevenactiviteiten mag uitvoeren uit angst voor corruptie. Maar dan is 5 jaar wat uit proportie
 
Tipptopp
 
6
1 december 2021 om 13:13
Het staat er heel vreemd. Ze zouden zonder toestemming onbetaald verlof hebben aangevraagdÂ…moet je dan eerst toestemming vragen om verlof aan te vragen? Lijkt mij dat ze dus onbetaald verlof hebben aangevraagd maar niet hebben gewacht op een goedkeur. Daarbij niet vermeld/toestemming gevraagd hebben om iemand te beveiligen. Op zich best begrijpelijk dat je toestemming moet hebben, maar 5 jaar. Phoe, dat is niet niksEdit, Westend is mij net voor. ??Aanvulling, gezien het aantal fouten hebben ze bij de nieuwe redacteur en de eisen niet zo hoog gelegd. ??
 
Westend
 
4
1 december 2021 om 13:17
Haha, ja ik zag het. Zoveel vragen, zoveel onduidelijkheid. Maar inhoudelijk hetzelfde. Zullen wel wat bijzonderheden zijn gebeurd waar we niks van (mogen) weten. Wie weet wordt het wel een film over een x-aantal jaar. Klinkt me wel als een goed plot voor een Jason Stratem alles moet kapot film
 
messino
 
17
1 december 2021 om 13:08
Afghaanse veteranen? Dat deze Portugese mannen gestationeerd zijn geweest in Afghanistan maakt ze geen Afghaanse veteranen, VZ. On: Ronaldo en/of zijn management zullen zich van geen kwaad bewust zijn geweest. De mannen zijn vooruitgeschoven vanuit een netwerk en zien Ronaldo natuurlijk als een volksheld. Dan kan ik mij voorstellen dat zij een opdracht tot beveiliging willen uitvoeren. Volgens mij had de oplossing simpel geweest. Ontslag nemen bij de politie en voltijds de beveiliging in gaan bij Ronaldo. Maar het beste van de twee jobs gaat duidelijk niet samen volgens de wetgeving. Edit: Zie dat VZ inmiddels het een en ander gewijzigd heeft tijdens het schrijven van mijn reactie.
 
LeWizKid
 
9
1 december 2021 om 13:08
Afghaanse veteranen met Portugese namen... Waarom namen zij niet 'gewoon' ontslag? Dan heb je minder gedoe lijkt mij
 
Peperbus038
 
5
1 december 2021 om 13:15
Waarschijnlijk die klus spontaan gekregen op het laatste moment waar ze een flinke zak met geld aan kunnen verdienen. Gigantisch dom natuurlijk , zeker voor dit soort `getrainde` mensen . Als je als veteraan in Nederland gaat werken zonder beveiligings papieren heb je ook een probleem.
 
 
4
1 december 2021 om 13:34
In NL mag je gewoon mensen en "vrienden" beveiligen maar dan "gratis". Overheid en politie kunnen niks zeggen zolang je geen wapens op zak hebt.
 
LexGoeman
 
54
1 december 2021 om 13:17
Today, still wanted by the government they survive as soldiers of fortune. If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them... maybe you can hire The A-Team."
 
voetbalfreak
 
5
1 december 2021 om 14:18
Taaatatataaa, tatataa..
 
Deenb
 
5
1 december 2021 om 13:21
Geen kleine jongens als je het zo leest, zit ik er met mijn verwarming en bakkie koffie dus rustiger bij. Is er ook een specifieke reden bekent, dreigingen etc. ? Of alleen de vele inbraken?
 
juweel
 
3
1 december 2021 om 13:37
wat een zware straf zeg, 5 jaar, moet wel heel ernstig zijn om dit te doen
 
ViscaCatalunya
 
3
1 december 2021 om 14:37
Messi kan met al zijn Ballons d'Or en Gouden Schoenen ook wel zo'n bewaker gebruiken.
 
barcalover123
 
3
1 december 2021 om 14:46
Die heeft Messi zelf toch niet thuis liggen lijkt me. Anders zou ik idd wel voor elke bal een beveiliger huren.
 
ViscaCatalunya
 
2
1 december 2021 om 14:50
Op zijn schoorsteen mantel.
 
Babbelbox
 
2
1 december 2021 om 15:14
Sinds wanneer moet je toestemming hebben om onbetaald verlof aan te vragen?
 
RollerCoaster
 
0
1 december 2021 om 17:04
Eerst dien je je land en daarna willen ze je max 5 jaar opleggen. Waar gaat het naartoe. Deze mensen en alle andere mensen zijn vrij om te kiezen wat ze willen!!