'Cruijff kiest ondanks flirt met Ajax voor langere verbintenis in Camp Nou'
Zaterdag, 4 juni 2022 om 14:45

Jordi Cruijff staat op het punt om zijn contract bij Barcelona te verlengen, zo weet Mundo Deportivo zaterdag te melden. De technisch adviseur van Barcelona kan op veel waardering vanuit de Spaanse topclub rekenen. Of de duur zich uitstrekt tot meer dan één seizoen is nog niet bekend. Cruijff zal dezelfde functie behouden, maar zal dat in de toekomst wellicht onder een andere naam doen.

Cruijff ging vorige zomer aan de slag in Camp Nou, waar hij afgelopen seizoen nauw samenwerkte met algemeen directeur Mateu Alemany en trainer Xavi. Daarnaast voorzag hij voorzitter Joan Laporta van adviezen. Bij de club zijn ze erg blij met zijn 'werk, betrokkenheid en kennis van zowel het voetbal als de markt', zo laat het Spaanse dagblad weten. Met de op handen zijnde contractverlenging komt er definitief een einde aan de geruchten over een eventuele terugkeer deze zomer van Cruijff in Amsterdam. Ajax zocht een opvolger van Marc Overmars en de naam van Cruijff viel regelmatig in de Johan Cruijff ArenA.

Half mei werd al bekend dat Ajax de externe zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars tijdelijk heeft gestaakt, zo meldde De Telegraaf destijds. De Amsterdammers maakten in maart bekend dat Huntelaar per direct ging samenwerken met technisch manager Gerry Hamstra en dat het tweetal met de zomerse transferperiode in aantocht het vertrouwen krijgt van de directie en de raad van commissarissen. "Nadat de club na het vertrek van de directeur voetbalzaken aanvankelijk Jordi Cruijff polste, lijkt de rode loper nu te worden uitgerold voor het onafscheidelijke duo H2", scheef het nieuwsblad. Begin mei flirrte Cruijff in gesprek met de NOS nog voorzichtig met een terugkeer in Amsterdam "Ik heb het naar mijn zin hier, maar Ajax is natuurlijk wel een speciale club."

Cruijff stapte vorige zomer niet op het meest ideale moment binnen bij Barcelona. De Spaanse topclub moest door de strenge regels die LaLiga, de hoogste Spaanse competitie, erop nahoudt, het salarisplafond verlagen van 382 naar 98 miljoen euro. "Die regels zijn veel strenger dan de Europese. Dat is heel ingewikkeld om te begrijpen. Ik heb zelf ook een paar uur met specialisten gezeten om het concept precies te begrijpen", zo vertelde Cruijff in gesprek met de NOS. "De ideale situatie van vijf jaar geleden, waarbij je gewoon de twee beste spelers kon kopen, dat is nu heel moeilijk. Je kan niet echt aan een vijfjarenplan denken. Je moet kijken naar hoe je de selectie nu al sterk kan maken voor volgend seizoen. Als je geen geld hebt, dan kom je niet altijd in ideale situaties terecht."

Toch zag Cruijff genoeg kansen bij de Spaanse topclub, daar spelers nog altijd graag voor de grootmacht willen uitkomen, ook al kan Barcelona minder bieden dan voorheen. "Iedereen weet dat het een financieel offer zal zijn, maar nog steeds willen spelers hier heel graag heen komen. Je merkt dat zelfs spelers die bij clubs zitten waarbij de kans op Champions League-winst groter is toch naar ons willen komen. Dat is heel speciaal." Cruijff, hiervoor werkzaam in onder meer China, Malta en Cyprus, benadrukte dat hij voorlopig niet ver vooruit kijkt met Barcelona. "Je plant niet nu al wat je volgend jaar gaat halen. Dat kunnen we niet."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
9
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
6
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
26
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Repelsteel76
 
3
4 juni 2022 om 15:28
Lekker laten zitten. Hebben het nu prima voor elkaar.
 
bochherief
 
2
4 juni 2022 om 15:33
Fijn dat de naam cruijff verbonden blijft met barca. Zelf zou ik willen weten wat exact zijn invloed is binnen de club, technisch adviseur is zo schimmig allemaal. Je draagt geen verantwoordelijkheid. Daarnaast heb ik grote vraagtekens bij het huidige bestuur en beleid, aangezien jordi duidelijk aangeeft dat er geen visie is, maw de lange termijn ontbreekt. Ook zou ik een onderzoek willen zien naar zijn rol in het ontslag van koeman. Wat heeft jordi geadviseerd, ergens denk ik dat hij een kwalijke rol hierin heeft gespeeld, zoals hij ook omging met zijn bondscoachschap in zuid Amerika (Ecuador?)
 
MrKrillin
 
7
4 juni 2022 om 15:53
Wat maakt zijn rol uit? Koeman had er eerder uit gemoeten Als hij oprecht was, had hij gelijk na de verkiezingen opgestapt, om Laporta te gunnen te starten met zijn project.
 
bochherief
 
5
4 juni 2022 om 15:57
Wees eens realistisch, jij verwacht dat een werknemer zijn ontslag indient als hij een nieuwe leidinggevende krijgt. Hoe absurd klinkt dat? Daarnaast heeft koeman een monster job geleverd in z'n eerste jaar. Het team was na de 8-2 tegen bayern drama, financieel en oa messi forceerde een vertrek. Koeman heeft t draaiende gekregen, tot het eind om de titel nog gevochten en de copa del rey gepakt.
 
MrKrillin
 
2
4 juni 2022 om 16:13
Dit is niet normale bedrijfsleven. snap jij ook. De vorige president, heeft over zijn graf geregeerd. Als hij of Koeman oprecht waren, hadden zij contract duur tot verkiezingen opgesteld. Wie daarna wint, kan zijn eigen team zoeken. Vergelijk met politiek. Kijk bijv in de VS, daar kiest de president ook zijn poppetjes uit, die hem/haar kunnen helpen doel te bereiken. van ministers, tot hoofd FBI/CIA tot woordvoerders. Wat die 2 mannen gedaan hadden, wetende dat de voorzitter niet lang zou blijven, is een vieze streek
 
bochherief
 
2
4 juni 2022 om 16:26
Je hebt gelijk, barca is mes que un club, barca is een natiestaat. Europese wetgeving is daar niet van op toepassing, werknemers kunnen ook direct weggestuurd worden wanneer men blieft. Dank voor je uiteenzetting.
 
MrKrillin
 
0
4 juni 2022 om 16:55
je vliegt alle kanten op
 
droppie
 
4
4 juni 2022 om 17:29
Volgens jouw logica zouden de contracten van de spelers dan ook maar moeten aflopen bij de volgende verkiezingen. Tenslotte kan 'zijn' trainer dan ook de mensen kiezen die hij wil.
 
MrKrillin
 
1
4 juni 2022 om 18:32
Nee, want ook bij verkiezingen ontsla je niet alle medewerkers he. Dus alleen de leidinggevenden die jouw visie moeten uitdragen.
 
riqui8
 
3
4 juni 2022 om 15:58
Zorgwekkend dat ze bij Barca niet aan vijfjarenplannen werken. Dat lijkt me nu crucialer dan ooit. Je moet nu een plan bedenken om de malaise te boven te komen. Dat werkt niet als je per seizoen kijkt naar hoe je het op dat moment het beste kan inrichten. Je kunt beter nu afzien van een bepaalde speler, om zo later de middelen te hebben om een topper te halen. Real Madrid is in deze het perfecte voorbeeld. Zij hebben jarenlang zuinig gedaan, om deze zomer alles op alles te zetten om Mbappe binnen te halen. Ja, het moge dan niet gelukt zijn maar het beleid dat Perez op dat gebied heeft gevoerd is intelligent en bovenal verstandig. Dat laatste schort het de laatste jaren aan bij Barcelona. Met al het geld dat is uitgegeven aan spelers als Braithwaite en Traore, had je ook in een keer een topspeler kunnen halen. Zo lang de club niet op lange termijn gaat nadenken en steeds spelers haalt die op de korte termijn wellicht minimale impact kunnen hebben, kom je de huidige situatie nooit te boven.
 
MrKrillin
 
1
4 juni 2022 om 17:11
rique8 Eens hoor, maar je kan als club toch werken aan een korte en lange termijn tegelijk. Je vergelijking met Real gaat ook mank. Voor ons was het makkelijker, want beschikken over aantal topspelers. Dan is het makkelijker om door te selecteren en veel te verkopen. Jouw club heeft laatste jaren, juist te veel en te dure middelmaat gekocht. Jongens met te grote contracten, die niet weg willen. Jullie zijn niet in staat, om bijv te zeggen skippen een Lewa, we doen met Depay en Dest en werken aan de toekomst. Jouw club heeft paar jaar geleden de fout gemaakt, door Messi niet voor 100+ te verkopen. Dat had ook gescheeld. Paar jaar geen 80 mil pj salaris en veel transferinkomsten.
 
AfshinZafaranieh042
 
5
4 juni 2022 om 16:00
Ik vind dat deze Cruijff nog steeds teveel teert op de vetdiensten van zn padre. Zou niet weten wrm een paar jaar ervaring bij een israelische club hem geschikt maakt voor Barcelona.
 
MrKrillin
 
0
4 juni 2022 om 17:12
Klopt, is ook puur de naam. Hij teert er natuurlijk op. Zonder de naam Cruyf zou hij nu niet gelinkt worden aan Barca en Ajax.
 
romaldinho
 
1
4 juni 2022 om 20:26
Omdat hij daar gewoon goede zaken heeft verricht. Het is absoluut geen pannenkoek. De naam kan ook een vloek zijn zo merken we nu maar weer
 
Messi_PSG
 
0
5 juni 2022 om 09:23
Zijn naam heeft het natuurlijk makkelijker gemaakt werkzaam te zijn in de profvoetballerij, maar als blijkt dat hij een goede technisch adviseur is, waarom zou je het dan niet doen? Zelfde met Overmars toch, dat was voordat hij TD werd ook gewoon een hele goede voetballer, maar of hij TD kon zijn had iedereen zijn twijfels over, maar die twijfel heeft hij bij iedereen weggenomen.
 
nuanceman
 
4
4 juni 2022 om 16:07
Volgens mij heeft hij nooit geflirt met Ajax maar altijd duidelijk gemaakt dat hij werkt voor Barca en het daar uitstekend naar zijn zin heeft. Ajax heeft een speciaal plekje in zijn hart, mag hij dat niet zeggen zonder het flirten te noemen?
 
AfshinZafaranieh042
 
1
4 juni 2022 om 16:33
Ga jij even tegen je vriend zeggen dat je ex nog altijd een speciaal plekje in je hart heeft. Kijken hoe die reageert. Makkelijk praten zo...
 
Shevchenko_7
 
0
4 juni 2022 om 16:47
Totaal niet vergelijkbaar ook.