'Crystal Palace is overtuigd en gaat zich melden bij AZ en Excelsior'
Vrijdag, 7 juni 2019 om 07:36

Jerdy Schouten en Thomas Ouwejan spelen volgend seizoen mogelijk in de Premier League. Crystal Palace heeft de spelers van respectievelijk Excelsior en AZ het afgelopen seizoen nadrukkelijk gevolgd en de club is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van het tweetal. Volgens de Daily Mail staan de Nederlanders hoog op het wensenlijstje van manager Roy Hodgson.

Ouwejan (22) gaf halverwege het afgelopen seizoen aan dat hij openstaat voor een stap hogerop. Hij werd in de Italiaanse media reeds in verband gebracht met Torino, dat op zoek is naar een nieuwe linksback. Ook Crystal Palace heeft een linksback nodig en stuurde afgelopen seizoen regelmatig scouts naar Alkmaar. Ouwejan heeft voldoende indruk gemaakt, waardoor technisch directeur Max Huiberts een bod kan verwachten van the Eagles. De linksback die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan heeft een doorlopend contract in Alkmaar tot de zomer van 2022.

Schouten degradeerde met Excelsior uit de Eredivisie, maar kan persoonlijk terugkijken op een goed seizoen. De door ADO Den Haag opgeleide middenvelder kwam 31 keer in actie en was daarin 1 keer trefzeker. Interesse vanuit het buitenland is hem niet vreemd, want naar verluidt heeft hij al een gesprek achter de rug met Serie A-club Sassuolo. De 22-jarige creatieve middenvelder, die in de zomer van 2017 transfervrij de overstap maakte van ADO naar Telstar en na een jaar werd weggeplukt door Excelsior, werd eerder al verband gebracht met clubs als Napoli en Fiorentina. Het contract van Schouten in Rotterdam loopt door tot medio 2021.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
@Osthoved89
 
21
7 juni 2019 om 07:59
Op die trein zou ik springen als ik Ouwejan was. Niet dat ik denk dat hij het niveau aankan, integendeel zelfs.. Maar zo'n kans moet je pakken. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat CP hem echt wil hebben. Speelt zelden een onvoldoende maar is niet beslissend zoals Haps bijvoorbeeld wel was.
 
Scepticus38
 
6
7 juni 2019 om 08:53
@azrsenal "op die trein zou ik springen als ik Ouwejan was. Niet dat ik denk dat hij het niveau aankan, integendeel zelfs.. Maar zo'n kans moet je pakken. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat CP hem echt wil hebben. Speelt zelden een onvoldoende maar is niet beslissend zoals Haps bijvoorbeeld wel was". Wonderlijke reactie weer. Ouwejan is een verdediger en je geeft zelf al aan dat hij zelden een onvoldoende scoort en dus uitermate betrouwbaar is en dat lijkt me de belangrijkste eigenschap voor een verdediger. Helemaal voor een club als Crystal Palace dat meestal tegen degradatie strijdt. Voor zo een club is het belangrijkste dat de achterste linie betrouwbaar is en niet teveel doorlaat, de beslissingen moeten vooral uit de voorste linie komen.
 
@Osthoved89
 
10
7 juni 2019 om 09:14
"wonderlijke reactie weer." Hoe bedoel je 'weer'? "ouwejan is een verdediger en je geeft zelf al aan dat hij zelden een onvoldoende scoort en dus uitermate betrouwbaar is en dat lijkt me de belangrijkste eigenschap voor een verdediger." Hij is betrouwbaar op het niveau van AZ ja, maar de Premier League is te hoog gegrepen denk ik. Crystal Palace strijdt helemaal niet tegen degradatie. Sinds ze in de PL spelen in 2013 zijn ze één keer 15e geworden van de 20. De afgelopen twee seizoenen werden ze 11e en 12e. De nummer 18 van dit seizoen, Cardiff City, eindigde met 34 punten. Dat zijn 15 punten minder dan CP. Dat noem ik geen degradatievoetbal. Natuurlijk moet de verdediging betrouwbaar zijn, maar CP speelt al een tijdje met van Aanholt. Dat is juist een aanvallende back. Dus Ouwejan lijkt mij ook niet in het spel te passen.
 
Scepticus38
 
1
7 juni 2019 om 09:54
@azrsenal "hij is betrouwbaar op het niveau van AZ ja, maar de Premier League is te hoog gegrepen denk ik.". Je redeneert op basis van aannames en die gaan vaker niet dan wel op. Zolang hij niet in de PL speelt, kan je op geen enkele manier hard maken dat hij het niveau niet zou aankunnen. Dat is volledig uit de lucht gegrepen. Je noemt zelf van Aanholt in je bijdrage. Die heeft zich ook prima gehouden in de PL nadat hij van Vitesse is overgekomen. Ik zou niet weten waarom Ouwejan dat ook niet zou kunnen. "de afgelopen twee seizoenen werden ze 11e en 12e. De nummer 18 van dit seizoen, Cardiff City, eindigde met 34 punten. Dat zijn 15 punten minder dan CP. Dat noem ik geen degradatievoetbal". De eindklassering bepaalt niet of je degradatievoetbal speelt, maar de positie waar een club zich gedurende de hele competitie ophoudt. Bij CP is dat aan de staart van de ranglijst, de club weet zich doorgaans pas in de laatste fase van de competitie veilig te spelen en speelt gewoon om zich te handhaven. En dus tegen degradatie. "natuurlijk moet de verdediging betrouwbaar zijn, maar CP speelt al een tijdje met van Aanholt. Dat is juist een aanvallende back. Dus Ouwejan lijkt mij ook niet in het spel te passen". Het is natuurlijk geen wet van Meden en Perzen dat je rechtsback perse een aanvallend ingestelde verdediger moet zijn omdat je linksback dat ook is. Voor de positie van de ranglijst waar CP zich doorgaans ophoudt, is dat zelfs sterk af te raden omdat je de meeste wedstrijden speelt die veel beter zijn en je meer behoefte hebt aan verdedigende kwaliteiten. Ouwejan is natuurlijk niet bepaald de hoop van het Nederlandse voetbal, maar je moet de kwaliteiten van Crystal Palace ook niet overdrijven. Zoveel stellen die ook niet voor. Het is op zich al knap dat men zich al zo lang weet te handhaven. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat de club kennelijk bij Ouwejan terecht is gekomen. Kennelijk is er in Engeland zelf niet veel beters voor handen. Dat zal ook met de prijs te maken hebben.
 
@Osthoved89
 
9
7 juni 2019 om 10:13
"zolang hij niet in de PL speelt, kan je op geen enkele manier hard maken dat hij het niveau niet zou aankunnen." Nee, dat is toch altijd zo? Ik zie hem al twee jaar lang wekelijks voetballen. Dat zou ik toch kunnen inschatten of hij het niveau aan zou kunnen? Anders kan ik beter me mond houden als ik alleen achteraf mag praten. Van Aanholt heeft in de jeugd bij Chelsea gezeten, heeft daar zijn debuut gemaakt, is toen naar Vitesse gegaan en heeft nog bij verschillende andere Engelse clubs gevoetbald. Wat mij betreft is dat dus een andere situatie. Overigens ben ik nog steeds benieuwd naar de reden waarom je schreef: "wonderlijke reactie weer". ---- Het onderste deel van je reactie stond er nog niet toen ik de mijne al aan het typen was. Maar Ouwejan is een linksback, net als van Aanholt. Dus wat de rechtsback daarmee te maken heeft is me een raadsel.
 
AzEverton
 
1
7 juni 2019 om 08:01
Met alle respect, ouwejan is een degelijke speler maar nog wel echt te licht voor het buitenland.
 
Davy de Pauw
 
24
7 juni 2019 om 08:17
Dachten we dat ook niet van bijvoorbeeld De Roon en Hateboer?
 
@Osthoved89
 
3
7 juni 2019 om 08:36
Ik denk zelf dat een stap naar Italië toch wel wat anders is dan een stap naar de Premier League. Zelf denk ik eigenlijk dat Ouwejan niet eens mee zou kunnen komen bij Psv. Bij Feyenoord zie ik hem ook niet slagen.
 
azchelsea
 
1
7 juni 2019 om 13:00
Ik zie hem in Italië ook wel meekomen, maar voor Engeland laat hij wel te weinig zien denk ik. In Italië is verdedigen en je aan je taken houden vaak genoeg, maar bij palace zijn ze met van aanholt een opkomende back gewend, dan zal ouwejan tegenvallen. Torino zou een betere stap zijn, maar die kunnen denk ik niet tegen CP opbieden. Voor az in ieder geval goed als er meerdere gegadigden zijn, drijft de prijs alleen maar op.
 
elamdaoui1
 
8
7 juni 2019 om 08:37
Als je zoekt op Ouwejan in het woordenboek krijg je als uitleg degelijkheid te zien. De beste man scoort nooit een onvoldoende, maar zal bij AZ ook bijna geen stappen meer zetten. Ik zie hem een beetje als een Daley Blind. Ik denk dat z’n transfer voor Ouwejan nog wel eens goed uit kan pakken.
 
Scepticus38
 
5
7 juni 2019 om 09:00
@elamdaoui1 "als je zoekt op Ouwejan in het woordenboek krijg je als uitleg degelijkheid te zien. De beste man scoort nooit een onvoldoende, maar zal bij AZ ook bijna geen stappen meer zetten. Ik zie hem een beetje als een Daley Blind. " Het is volslagen lachwekkend om Ouwejan met Daley Blind te vergelijken. Dat toont aan dat je er niets maar dan ook werkelijk helemaal niets van snapt. Daley Blind is het cement tussen de stenen bij Ajax, de prestaties die Ajax dit seizoen heeft geleverd zijn voor een heel groot deel aan zijn terugkomst te danken. Daley Blind is een speler die een coach als eerste op het wedstrijdformulier zet, alle bondscoaches of ze nu Van Gaal, Hiddink, Advocaat of Koeman heten, lopen met hem weg.
 
elamdaoui1
 
6
7 juni 2019 om 10:47
Beste Scepticus, Laten we teruggaan naar de tijd waarin Daley werd uitgefloten bij Ajax in zijn eerste periode alvorens hij de speler werd die hij nu is. Daley zakte weliswaar (bijna nooit) een onvoldoende, maar was wel een speler die altijd op het formulier stond. Zal voor jou in het vervolg even extra aangeven over weke periode het gaat. Boodschap die ik aan jou wil meegeven is om een beetje na te denken alvorens je moord en brand schreeuwt. Neemt verder niet weg dat ik het met je eens ben hoe je Blind nu omschijft. Het spreekwoord: “de laatste lachr het hardst”, is hier wel enigzins van toepassing.
 
elamdaoui1
 
2
7 juni 2019 om 10:53
Edit: Scoorde weliswaar (bijna nooit) een onvoldoende.
 
Tres
 
8
7 juni 2019 om 09:27
Dit gaat over Ouwejan en niet over Blind. Op het niveau van AZ doet Ouwejan het goed. Nu dat Ajax kampioen is klopt je opmerking over Blind voor dit jaar. Helaas begrijp je nog niet dat elamdaoui1 zegt dat je altijd op Ouwejan kunt rekenen en bijna niet verzaakt. Dus staat Ouwejan voor de trainer van AZ altijd als eerste op zijn wedstrijdformulier. En stop nu eens met dat stellen dat een ander het niet begrijpt....
 
elamdaoui1
 
4
7 juni 2019 om 10:49
Dank Tres. Mooi verwoord waar ik op doelde. Hoop vooral dat Ouwejan zijn zesjes kan gaan omzetten naar zevens. Dit zijn/kunnen in mijn ogen heel nuttige spelers zijn. In ieder geval mis je ze wanneer ze er niet zijn.
 
vlieger
 
4
7 juni 2019 om 10:54
Als zijn zesjes in de Premier League ook zesjes blijven dan doet hij het goed. Nuttige dienende spelers worden vaak onderschat.
 
Gerrald
 
2
7 juni 2019 om 10:48
Ja dat krijg je als je het vermogen niet hebt een ander te begrijpen, Ik denk dat Ouwejan gerust die kans zou moeten pakken als die komt, idd zie De Roon en Hateboer, je kan dus meegroeien.
 
vlieger
 
4
7 juni 2019 om 10:48
Nieuwsgierig naar het bod. 3 jarig contract, Premier League club. In ieder geval een mooie dot geld voor een zelf opgeleide speler. Of hij het redt is een tweede maar waarom zou hij niet kunnen verrassen? Ik zie hem ook tweewekelijks voetballen maar dat wil nog niet zeggen dat ik er verstand van heb ??
 
multatuli
 
0
7 juni 2019 om 12:43
Aan de ene kant ben ik van mening dat Ouwejan door de meesten te laat wordt ingeschat. Ouwejan is geen zesjesvoetballer, maar eerder een zeventjes voetballer met heel af en toe een uitschieter naar een 8. Het feit dat een paar goede buitenlandse clubs in hem geïnteresseerd zijn, zegt toch ook wel wat. Aan de andere kant verbaas ik mij erover dat er wel clubs geïnteresseerd zijn in Ouwejan, maar niets hoor over Svensson. Svennson scoort namelijk meestal wel een 7,5 a een 8. Ook qua ervaring is Svensson al een stukje verder dan Ouwejan.
 
elamdaoui1
 
0
7 juni 2019 om 13:03
Svensson is een heerlijke bijter. Brengt ook meer gif met zich mee dan Ouwejan. Alleen als ik kijk hoe beide hun verdedigende taken uitvoeren heeft Ouwejan een streepje voor op mij. Soms denk ik: “Svensson ben je wakker?”. Ook het feit dat hij redelijk vaak pijntjes heeft zal wel opgevallen zijn. Dan is Svenson meer een 7.5 met af en toe een 4/5 er tussen terwijl Ouwejan wel dat constante heeft. Svensson heb ik dan weer hoger zitten dan Ouwejan. Maar zoals iedereen zegt: Ouwejan de degelijke constante speler. Dat is het enige wat ik me kan inbeelden waarom Ouwejan nadrukkelijker op de radar van clubs staat dan Svensson. Even het in het midden gelaten of Ouwejan een 6jes of 7tjes speler is. Wellicht is een goede/degelijke LA deze dagen lastiger te vinden dan een goede/degelijke RA?
 
kefa83
 
1
7 juni 2019 om 14:25
Die Ouwejan moet idd maar naar Crystal Palace gaan. Ook al issie misschien iets te licht volgens sommigen, laat hem dan daar aansterken en hard trainen. Die jongen krijgt zijn kans wel. Eerste seizoenshelft wordt gewoon wennen en hard werken aan zichzelf.
 
VAKKIE-L
 
0
7 juni 2019 om 18:25
Mocht Schouten vertrekken dan houdt Den Haag ook nog wat opleidingsvergoeding aan over.