'Crystal Palace zocht weken geleden al naar vervanger De Boer'
Maandag, 11 september 2017 om 20:48

Frank de Boer werd maandagmiddag op straat gezet door Crystal Palace. Het ontslag van de trainer kwam daags na de nederlaag op bezoek bij Burnley, maar volgens de BBC was de clubleiding van the Eagles al langer voornemens te breken met De Boer.

De Boer sprak twee weken geleden al met voorzitter Steve Parish en technisch directeur Dougie Freedman over de zorgwekkende situatie van de club. Het gesprek zou de beleidsbepalers geen voldaan gevoel hebben gegeven, waarna onmiddellijk contact gezocht is met Roy Hodgson. Diverse Engelse media meldden maandag al dat de ex-bondscoach van Engeland spoedig een tweejarig contract zal tekenen op Selhurst Park.

Het ontslag van De Boer kwam 77 dagen na zijn aanstelling, eind juni. Hij beleefde een dramatische seizoensstart met Palace en de vierde achtereenvolgende competitienederlaag is hem uiteindelijk fataal geworden. De Boer werd vorig jaar ook al razendsnel op straat gezet bij Internazionale en was in Londen uit op eerherstel.

De manager had echter moeite om zijn spelersgroep naar zijn hand te zetten en werd de matige sfeer op het trainingscomplex van de club verweten. Op zijn beurt heeft De Boer zich onder meer geërgerd aan het trage handelen van de club op de transfermarkt. Zo kwam de komst van Mamadou Sakho pas op de slotdag van de zomerse transferperiode rond.

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
5
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
36
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
10
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
ChristiaanKoppers
 
67
11 september 2017 om 20:48
Snap niet dat mensen nee stemmen ik als feyenoorder kan zien dat hij weldegelijk een goede manager zou kunnen zijn het komt er de laatste tijd alleen niet uit
 
D.costa9CFC
 
42
11 september 2017 om 21:13
Wat boeit het dat je feyenoorder bent. Alsof we niet objectief kunnen kijken naar (ex-) Ajacieden.
 
LeLeLe
 
35
11 september 2017 om 21:23
Het blijkt nog regelmatig, zeker bij comments over live wedstrijden, dat objectief reageren lastig blijft. Daarnaast geeft het je argument ook iets meer kracht door zoiets te stellen. Overigens is dit gewoon niet het goede team en had hij op zoek moeten gaan naar een subtopteam in een redelijk tot goede (Europese) competitie, waarna hij dan de overstap kan maken naar aanvallendere/dominantere teams in de top competities.
 
VCF-LosChe-VCF
 
11
11 september 2017 om 22:21
Het is gewoon belachelijk dat je na 4 wedstrijden al op straat wordt gezet terwijl de spelers toch duidelijk in de laatste wedstrijd de club in de steek laten. Tegen Burnley hadden ze met 5-0 moeten winnen en die terugspeelbal slaat echt alles en nu krijgt de trainer de schuld hiervan.
 
InkeMontana
 
13
11 september 2017 om 21:28
Ik als Ajacied kan dat ook zien! Wel is de clubkeuze van De Boer dramatisch. Er waren Belgische topclubs in hem geinteresseerd deze zomer, maar hij moest en zou per se naar Engeland. Zelfs als dat betekende dat 'ie bij zo'n houthakkers ploeg aan de slag moest.
 
Medellin
 
5
11 september 2017 om 22:24
Er wordt altijd denigrerend gedaan over de BE competitie en nu opeens zou hij daar naartoe moeten. Daar moet je ook nog altijd zwoegen en is het niet evident om de klus te klaren. Bij Palace zit er meer geld en je speelt in de PL. En als het daar goed gaat (hij had waarschijnlijk een Koeman-Southampton scenario in gedachte) dan kan het snel gaan. Sneller dan wanneer je kampioen wordt in BE. Gegokt en verloren en pech gehad dat hij bij een club tekende dat ondanks al het geld niet koopziek was en echte versterkingen wou halen. Hij had gewoon nooit bij Inter moeten tekenen. Die keuze is erger dan deze. De Boer moet nog veel leren, hij is er nog lang niet maar hij maakt het zichzelf te moeilijk.
 
Airbags
 
6
11 september 2017 om 23:25
Southampton is dan ook een club die trainers de kans geeft om iets op te bouwen. Pochettino kreeg de tijd, Koeman kreeg de tijd. Crystal Palace daarentegen heeft in de afgelopen zeven jaar 9 trainers versleten, 10 als je de twee periodes van Neil Warnock apart telt. Het was enigszins naïef van Frank om te denken dat hij daar de tijd en ruimte zou krijgen om zijn visie door te voeren.
 
Feynzo
 
73
11 september 2017 om 20:50
Rare poll, de man is vier keer kampioen van Nederland geweest.
 
LeidseHood
 
17
11 september 2017 om 21:27
Het slaat ook nergens op. Mensen snappen fouten maken niet. Terwijl fouten ook onderdeel van succes zijn, zeker bij een trainer die nog relatief aan het begin van zijn carriere staat. Van Gaal was ook bondscoach toen we niet naar een eindtoernooi gingen. Bakte er niks van. Paar jaar later eindbaas bij AZ Munchen en oranje. Frank heeft mijns inziens de verkeerde clubs uitgekozen. Te hoge verwachtingen in verhouding tot de capaciteiten, andere speelstijl en bijbehorende spelers. Bij Ajax was hij gewoon erg goed, al maakte hij ook daar fouten. Een van zijn tekortkomingen is het onvermogen te spelen naar mogelijkheden ipv naar visie. Maakt hem niet meteen een slechte coach. Moet hij wel aan werken. Frank blijft mijn held!
 
romarky
 
13
11 september 2017 om 21:54
Je hebt het over de verkeerde keuze van de Boer, maar het is toch belachelijk wat Crystal Palace doet. Ze handelen als een amateurclub door een trainer aan te stellen waar ze, achteraf gezien, geen vertrouwen in hadden. Waar is je profielschets? Op basis van wat stel je de trainer dan aan? En als je hem dan aanstelt, moet je niet na 4 wedstrijden schijterig de beste man ontslaan, terwijl hij ook nog eens vooruitgang boekt. Wat dat betreft kan je Frank de Boer niets verwijten, maar heeft Crystal Palace zich flink voor aap gezet in het toch al onvoorspelbare voetbalwereldje. Probleem is wel dat de cv van de Boer flinke schade oploopt.
 
VCF-LosChe-VCF
 
0
11 september 2017 om 22:25
Louis van Gaal kwam voor een spelersgroep te staan die de grootste tegenslag van de geschiedenis van het Nederlands elftal mee hebben gemaakt. De verloren EK halve finale tegen Italie waren ze na 2 jaar nog niet te boven was gekomen, dat kon je ook gewoon zien aan het spel van Oranje.
 
why?
 
4
11 september 2017 om 21:29
inderdaad een rare poll. komt een beetje respectloos over. Hoop dat FdB lering trekt uit dit echec en bij zn volgende club succesvol is.
 
johanderksen79
 
21
11 september 2017 om 20:50
Frank de Boer is gewoon te dominant want hij verwacht gewoon geen enkele tegenspraak..zie zijn ruzies met Elhamdaoui,theo Janssen, Icardi etc En nu bij crystal palace ook weer met diverse spelers ruzie.. Bij een team met jonge spelers die zich nederig opstellen zal hij meer succes boeken..
 
Warabe
 
14
11 september 2017 om 21:13
Klopt...in dat kader is t huidige Ajax perfect voor hem ALS die maar geen ruzie maakt met Huntelaar en Ziyech.
 
VCF-LosChe-VCF
 
3
11 september 2017 om 22:27
Dat ligt meer aan de spelers dan aan de trainer. Spelers als El Hamdaoui Janssen en Icardi doen ook gewoon waar ze zelf zin in hebben wanneer het hun uitkomt.
 
sloep01
 
6
11 september 2017 om 22:16
El Hamdoui heeft na Ajax ook nog een brilliante carrière gehad toch ? Pff
 
anno62
 
0
11 september 2017 om 23:41
Je kan geen coach zijn als je niet boven de groep staat dus dominant zijn
 
Groninger020
 
10
11 september 2017 om 20:52
Prima coach, nu nog een goede agent aan hem binden die wel verstandige keuzes maakt qua clubs.
 
Topvoetbal1999
 
2
11 september 2017 om 21:05
Een club heeft continuïteit nodig, tijd om zichzelf op te bouwen met een vaste coach hiermee creër je alleen onrust waar niemand mee gebaat is. Ik zeg hiermee absoluut niet dat Frank het niet verdiende om ontslagen te worden hij heeft immers de slechts denkbare reeks neergezet in de competitie, maar Crystal Palace wist wat het binnenhaalde nadat Frank een wanprestatie had geleverd bij Inter.
 
voetbalseizoen
 
3
11 september 2017 om 21:14
Tuurlijk is Frank de Boer een goede trainer. Maar je moet niet voor Inter kiezen als ze het moeilijk hebben. En Crystal Palace, tja. Dat is een soort willem 2 van de Eredivisie. Spelen misschien 3 jaar op het hoogste niveau en kunnen zo weer in degradatiegevaar komen. Allebei de clubs waren/zijn instabiel. Een club met het niveau Utrecht was denk ik beter geweest voor hem.
 
Wazebey
 
6
11 september 2017 om 21:17
Frank de Boer, internationaal mislukt maar prima voor Ajax. Marcel Keizer moet gewoon weer lekker iets met Jong Ajax doen. Kom maar terug Frank!
 
diablejambe
 
3
11 september 2017 om 21:22
Zegt genoeg, het is bijzonder knap als een bestuur na 2 wedstrijden je ontslag al bespreekt. Heeft blijkbaar op zijn tactiek na niks aangetoond om manager materiaal te zijn in de zwaarste competitie ter wereld
 
colode
 
4
11 september 2017 om 21:26
Wat een schande dat die club al zolang bezig was achter de rug van Frank de Boer! !!!!
 
bander
 
18
11 september 2017 om 21:39
Haha Frank de Boer een goede coach. Ja 4 keer kampioen van de armoede. In 4 jaar tijd speelde Ajax het meest afschuwelijke voetbal . Ik kan me ook geen enkele wedstrijd herinneren dat hij een tactische zet heeft gedaan die positief heeft uitgepakt. Waardeloze trainer dus zal binnenkort wel aangesteld worden als bondscoach.
 
Kyle66
 
5
11 september 2017 om 21:50
Dit slaat nergens op. De eerste paar jaren heeft Ajax prima gevoetbald. Wel erg makkelijk zeggen dat hij kampioen van de armoede was.
 
bander
 
13
11 september 2017 om 22:08
Ga maar eens opzoeken juist de eerste jaren werd Ajax kampioen omdat de concurrentie ( Lees Feyenoord en PSV) onnodig punten verspeelde. En hoe kwam het dat iedereen ook de Ajax supporters het Ajax van Peter Bosz een verademing vonden tegen het Ajax van Frank de Boer ?
 
anno62
 
0
11 september 2017 om 23:45
Lag dat aan Frank of wilde/kon men de portemonnee niet trekken voor betere aanwinsten. Het Ajax onder Frank werd steeds meer uitgehold
 
pprins
 
1
12 september 2017 om 01:19
@bander: Misschien omdat Ajax onder de boer geen spelers als zyech , sanchez, Dolberg en traore had??? Frank de Boer heeft vier jaar lang het maximale uit een zeer beperkte groep gehaald door tactische zetten met o.a.Siem de jong en schone .
 
Kyle66
 
2
12 september 2017 om 01:24
Ik hoef het niet op te zoeken. Heb die jaren meegemaakt en de wedstrijden gezien. Ten eerste zeg ik dat de eerste jaren onder De Boer prima voetbal werd gespeeld. Dat gold niet voor de laatste twee jaren. Daarom vond men het voetbal onder Bosz een verademing. Ten tweede, als iedereen punten verspeelde, was het dus de kracht van Ajax om dat niet of minder te doen. Ergo, het is een zwak argument om te stellen dat Ajax kampioen van de armoede was. Zeg je dat enkel en alleen omdat Ajax kampioen was en geen andere club? Of vind je het gewoon fijn om de prestaties van iemand naar beneden te halen?
 
SL100
 
1
12 september 2017 om 05:02
Hoeveel miljoen heedr De Boer uitgegeven bij Ajax ivm Bosz?
 
sebasjuh
 
0
12 september 2017 om 06:49
Ach geen enkele andere trainer tegenwoordig zal dat snel herhalen en des te knapper is het juist om kampioen te worden terwijl de concurrenten een betere selectie hebben. Frank kan gewoon een prima team wat samenspeelt bouwen maar heeft wel wat tijd nodig, en dan is het jammer dat zo'n persoonlijke fout meteen fataal is voor de trainer. Terwijl de directie de trainer aanstelt en het team samenstelt zijn die toch juist verantwoordelijk maar het is makkelijk de trainer te ontslaan. Erg zonde en jammer dat de Boer zulke vreemde keuzes maakt kwa teams. Nu zal hij wel nog een paar niveaus lager moeten gaan zoeken a la Koeman om weer opnieuw te beginnen.
 
-Riciotto-
 
5
11 september 2017 om 21:42
Kerkhof aan trainers is niet normaal bij Crystal palace, alleen daarom hoop ik al dat ze het niet redden.
 
campari
 
4
11 september 2017 om 23:00
Dit is een misselijk makend antwoord en de fout ligt bij de Boer zelf , hij bakte er helemaal niets van met zijn Ajax syndroom en ook in Italie ging hij af als een gieter . Hij is alleen geschikt voor onze Micky Mouse Competitie en met deze CV als trainer in Italie en Engeland zal hij nooit meer in aanmerking komen als trainer bij een Topclub in het buitenland !!!
 
pprins
 
1
12 september 2017 om 01:21
Kun je niet weten, hij is Maar 1/10 competitie coach geweest
 
Zuurpruim
 
2
11 september 2017 om 22:27
Natuurlijk is Frank de Boer geschikt als trainer, maar of hij ook geschikt is als trainer in Engeland? Moeilijk te zeggen na maar 4 wedstrijden.
 
campari
 
6
11 september 2017 om 22:50
Hij is ongeschikt voor de top competities in Europa maar is wel geschikt als trainer voor de Ned. competitie maar dan moet hij wel van zijn Ajax patroon afstappen want dat is al jaren achterhaald en is verledentijd . Ze moeten hem ook geen Bondscoach maken want daar is hij ook ongeschikt voor , dan krijgt hij ook weer te maken met spelers die voetballen in Engleland - Italie - Duitsland en dan heb je wã©ã©r hetzefde probleem d.....us niet doen !!!
 
LarsJames
 
3
11 september 2017 om 22:58
Ik blijf het 'apart' vinden dat spelers alleen gehaald kunnen worden in de transfermarkt en coaches komen en gaan zonder enige moeite.. De coach is niet een van de elf spelers op het veld, alleen hij bepaald wel wie daar staan. Je kan coaches eigenlijk 'uitproberen', als het niet werkt- ontslaan en op naar de volgende. Waar je bij spelers 'geluk' moet hebben en zo niet, pas bij de volgende transfermarkt kan zoeken naar een opvolger..
 
 
1
11 september 2017 om 23:05
Geschikt als trainer issie vast wel, daar is vrij weinig voor nodig. Geschikt voor het kiezen van de juiste club daarentegen. Misschien iemand voor inhuren voortaan.
 
Bebo
 
1
11 september 2017 om 23:19
Het verhaal wordt steeds triester. Hij heeft de zak gehad na 4 wedstrijden, maar waren al weken bezig met vervanger? Wat zijn dat toch voor een stelletje pannekoeken?
 
BigTimbo
 
1
12 september 2017 om 00:20
Denk dat dit ook echt niet gunstig is voor bijvoorbeeld Riedewald die zou normaliter nooit getekend hebben bij Palace als daar De Boer geen trainer zou zijn.
 
jroennn
 
2
12 september 2017 om 00:31
Frank had nooit bij CP aan de slag moeten gaan. Dit is een club die onderaan in de regionen van Premier League bungelt. Die clubs willen nogal eens vaker van trainer wisselen. Frank had een eerlijke kans hier moeten krijgen. Denk ook niet dat een opvolger CP wel aan een overwinning helpt, zeker niet gezien het programma in de komende 5/6 wedstrijden voor deze Londense formatie..
 
rickv
 
0
12 september 2017 om 03:31
Lastige poll. Maakt 4x keer kampioen worden met de grootste en rijkste club van Nederland je een goede trainer terwijl je ook twee keer een gigantische inhaalrace hebt moeten maken en de algemene consensus is dat het voetbal niet om aan te zien was? Bij Inter en nu CP gewoon gefaald, kan hij wijze naar de transfermarkt maar je moet het doen met wat je hebt en spelen naar materiaal niet naar je eigen visie. De Boer moet naar een subtopper waar ie niet kan verliezen. De verwachtingen niet zo hoog zijn. Uiteindelijk is het de boer zelf die de keuzes maakt. Hoewel ie nu ook 2x flink wat ontslag premie incasseert...