Cyriel Dessers vijzelt indrukwekkende doelpuntenproductie verder op tegen Ghana
Vrijdag, 22 maart 2024 om 19:09

Cyriel Dessers was vrijdag van grote waarde voor de nationale ploeg van Nigeria. De voormalig aanvalsleider van Feyenoord opende de score in het vriendschappelijke duel met Ghana, dat uiteindelijk met 1-2 verloor. Een mooie opsteker voor the Super Eagles, die voor het laatst in actie kwamen in de verloren Afrika Cup-finale tegen Ivoorkust.

Bijzonderheden:


Nigeria was in de openingsfase de bovenliggende partij tegen Nigeria, dat het moest stellen zonder onder meer Victor Osimhen en Haarlemmer William Troost-Ekong. Het was aan doelman Lawrence Ati Zigi te danken dat Nigeria niet al snel op voorsprong kwam. De mooiste redding van Ati Zigi volgde na een hard schot van Kelechi Iheanacho, wiens volley nog maar net over de lat kon worden getikt.

Ghana, waar Mohammed Kudus ontbrak, viel tegen en kon opnieuw opgelucht ademhalen toen Dessers van dichtbij net niet wist te scoren. Een kleine tien minuten voor rust viel de Nigeriaanse treffer alsnog. Salis Abdul Samed maakte hands in de zestien, de daaropvolgende strafschop werd benut door Dessers: 0-1. Inclusief zijn treffer op vrijdag staat Dessers alweer op zeventien doelpunten dit seizoen over alle competities. Daarnaast was de spits van Rangers FC ook al goed voor zeven assists.

Vlak na rust kreeg Jerome Opoku een directe rode kaart van de scheidsrechter, al is het onduidelijk waarom hij precies naar zijn borstzak greep. Ghana bleef het ondanks de ondertalsituatie wel proberen, maar een resultaat zat er niet in. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd gooide Ademola Lookman het duel in het slot. De aanvaller van Atalanta schoot onberispelijk raak achter de kansloze Ati Zigi. Jordan Ayew maakte in blessuretijd vanaf de stip nog wel de aansluitingstreffer voor Ghana.

Voor bondscoach Finidi George is de zege op Ghana een bijzonder welkome opsteker. De voormalig Ajax-aanvaller staat naast de wedstrijd tegen Ghana ook dinsdag tegen Mali voor de groep. George, die hiervoor bijna twee jaar lang de assistent was van José Peseiro, werd naar voren geschoven nadat het contract van laatstgenoemde niet verlengd werd. De Nigeriaanse voetbalbond liet al weten te overwegen George een permanent contract aan te bieden, al bestaat daar nog geen zekerheid over.

Meer nieuws
   
12:39
12:39
Woedende PSV-fans kondigen massale protestactie aan: 'Dit is schandalig!'
1
   
12:21
12:21
Ajax hakt knoop door: Menno Geelen wordt tijdelijk algemeen directeur
10
   
12:15
12:15
Antony zet enorme tattoo van zichzelf uit zijn periode bij Ajax op zijn rug
8
   
12:00
12:00
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
37
   
11:32
11:32
'Arbiter Marciniak wordt van openingsduel EK gehaald na enorme blunder in CL'
51
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Totti_Nr10
 
24
22 maart 2024 om 19:15
Ik wist helemaal niet dat Finidi George bondscoach was. Daar zouden best wel wat meer artikelen over gepubliceerd mogen worden aangezien hij destijds een icoon op de Nederlandse velden was.
 
Citro
 
1
22 maart 2024 om 20:11
Icoon gaat wat ver maar inderdaad mooi om meer te lezen over een bekende speler uit betere tijden voor Ajax. Mooi nationaal elftal sowieso, goede spelers vaak en fantastische tenues.
 
madoka70
 
1
23 maart 2024 om 08:35
Finidi is in mijn beleving de speler met de beste voorzet ever bij Ajax. Jammer dat ie net als een groot deel van het team na het Bosman arrest zo snel vertrok. Hij heeft maar kort bij Ajax gespeeld maar een onuitwisbare indruk bij mij achtergelaten
 
Kuna_Mila
 
2
22 maart 2024 om 21:40
Ik wist ook niet dat de vriend van de buurvrouw van de moeder van Dessers ooit in Nigeria geweest is waardoor hij nu voor dat land mag uitkomen. Daar had ik ook wel graag een artikel over gehad.
 
DRL80
 
2
23 maart 2024 om 11:31
Zet je anti-Ajax bril af joh.. Ik wist ook niet dat George de bondscoach was, daar had idd een artikel aan gewijd mogen worden.
 
Swaber
 
3
22 maart 2024 om 22:41
Nigeria was de bovenliggende partij tegen Nigeria?