Dalmau blijft actief in Eredivisie: 'Hij kiest ondanks interesse voor ons'
Dinsdag, 9 juli 2019 om 12:32

Adrián Dalmau vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht, zo maken de Domstedelingen en Heracles Almelo dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De Spaanse spits, die in zijn enige seizoen in Twentse dienst goed was voor negentien doelpunten, heeft zich voor drie jaar aan zijn nieuwe werkgever verbonden.

Het vertrek van de 25-jarige Dalmau uit Almelo komt niet uit de lucht vallen, aangezien de Spanjaard in de afgelopen weken nadrukkelijk aanstuurde op een vertrek. "Het is algemeen bekend dat de samenwerking tussen Adrián en Heracles Almelo de laatste weken niet verliep zoals we graag zien. Toch moeten we niet vergeten dat hij het afgelopen seizoen belangrijk is geweest voor ons. Knap, omdat hij daarvoor nog op het derde niveau van Spanje speelde. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", reageert technisch manager Tim Gilissen op de transfer van Dalmau.

Voor FC Utrecht is de aanvaller na Adam Maher en Václav Cerny de derde grote aanwinst voor het aankomende seizoen. Dalmau werd de afgelopen dagen genoemd bij clubs als Brescia, sc Heerenveen, Leganés en Granada, maar kiest dus voor een verhuizing naar de Domstad: "We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en zien bij Adrián de potentie om nog verder te groeien", laat directeur voetbalzaken Jordy Zuidam opgetogen weten.

"Ondanks dat er veel interesse in hem was, heeft hij voor ons gekozen. Hij gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er bijzonder trots op dat we hem aan ons hebben verbonden en dat we samen met Adrián die ambities gaan nastreven." Heracles pikte Dalmau vorig jaar op bij het B-elftal van Villarreal en de aanvaller kende in Twente het beste seizoen uit zijn loopbaan tot nu toe. De Spanjaard is in Utrecht de vervanger van Cyriel Dessers, die maandag juist de gang maakte naar Heracles. Lukas Görtler en Michiel Kramer zijn eveneens al vertrokken bij de nieuwe werkgever van trainer Johan van den Brom.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (87)

 
Twenteov
 
51
9 juli 2019 om 12:40
Jammer. Deze jankerd gun ik met zijn streken geen andere club, maar helaas werkt Utrecht mee.
 
Leading
 
8
9 juli 2019 om 13:06
Over een jaar wil hij toch niet meer op de teamfoto... ;-)
 
Ibrameyang
 
3
9 juli 2019 om 12:43
Goede aanwinst voor Utrecht nu Dessers en Gortler weg zijn, jammer dat hij zoveel aandacht trok met de manier waarop hij vertrok.
 
Harecles
 
9
9 juli 2019 om 14:05
Zijn stats zijn een beetje vertekenend. 19 doelpunten waarvan 1x een 4klapper en 1x een 3klapper. Ben erg blij dat we nog 7 ton hebben kunnen vangen. Zal me niets verbazen als hij niets meer raakt volgend seizoen. Dat deed hij de voorgaande seizoenen ook niet namelijk.
 
aruba_3
 
35
9 juli 2019 om 14:40
Oh dus die 3 klapper en 4 klapper tellen niet,dan scoren Ronaldo en Messi ook gelijk een stuk minder
 
Harecles
 
6
9 juli 2019 om 15:07
Vind het best hoor, maar Messi/Ronaldo in de strijd gooien kon ik wel om lachen. Die 4klapper was tegen Fortuna, 6-0. Tegen Ajax bijvoorbeeld (Heracles gewonnen weet je wel) stond ie ook niet in de basis. Ondanks zijn aantal goals gaf hij lang niet altijd de doorslag. Maar tis goed zo, blij dat ie weg is, ook blij met Dessers trouwens.
 
wazza
 
21
9 juli 2019 om 12:45
Goede spits voor Utrecht. Gister kwam uit dat Dessers naar Almelo gaat dus dat zal een akkoordje geweest zijn tussen Utrecht en Heracles. Desalniettemin een uitstekende aanwinst voor Utrecht, alleen jammer dat het op zo'n manier moet. Eigenlijk had ik gehoopt dat ie nooit meer aan spelen toe kwam met dat gejank. Maar goed, hopelijk houdt Heracles er een transfersom én Cyriel Dessers eraan over. Dan is het een goede zet geweest.
 
DannyUtreg
 
1
9 juli 2019 om 12:50
Wat ik heb gelezen is dat Heracles nog 7 ton van de transfer van Dalmau kreeg van Utrecht.
 
wazza
 
0
9 juli 2019 om 14:52
Netjesssss! Is dat in- of exclusief de transfer van Dessers?
 
Gibson FCU
 
15
9 juli 2019 om 12:49
Waanzin. Nu hebben we dus vier spitsen voor één centrale positie in v.d. Brom's 4-3-3: Makienok, Dalmau, Venema en Bahebeck. En niet 1 zekerheidje. Of bijvoorbeeld ook maar één linksbenige vleugelaanvaller om je spitsen überhaupt te bedienen.... Nee. Dit is ondoordacht waardeloos. Zeer matig technisch beleid.
 
DannyUtreg
 
23
9 juli 2019 om 12:51
Makienok en Bahebeck zijn meer geblesseerd dan dat ze uberhaupt spelen en Venema red het ook niet om een heel seizoen te gaan spelen.
 
Nairuj
 
6
9 juli 2019 om 12:53
En Makienok heeft werkelijk nog nooit iets laten zien bij ons, dus zou sowieso niet op hem rekenen!
 
Gibson FCU
 
31
9 juli 2019 om 13:06
Dus ruil je maar je spits in vorm in (dessers) met forse bijbetaling van 700.000 euro (bron: Nos) voor een 25-jarige spits met 1 jaar ervaring op het hoogste niveau, die 1 doelpunt op echt gras wist te maken, vaak zelfs wissel bij Heracles was en een flutmentaliteit heeft (zie hoe Dalmau zich recent gedragen heeft...)? Dit waar je geen fatsoenlijke eerste linksback hebt, geen enkele reserve linksback, geen linksbenige vleugelaanvaller om je vier aanvallers te bedienen, geen enkele linksbenige centrale verdediger, alleen vd Maarel als stand-in voor Janssen en Bergstrom, en geen ervaren reservekeeper hebt....? En je grootste talent (venema) nu dus verhuurd zal worden of helemaal verpietert op de bank, en een van je duurste aankopen in de clubgeschiedenis (bahebeck) voortaan ook op de bank zit? Of Dalmau belandt op de bank achter Bahebeck, dat kan ook natuurlijk, en dan heeft ie vast weer last van ratelende hartkleppen door stress als een andere club interesse toont.... Nee man. Dit gaat helemaal nergens over.
 
Sverige4u
 
28
9 juli 2019 om 13:20
De flutmentaliteit van Dalmau neem ik met een korrel zout, bij elke club is het weer anders. Utrecht heeft vaak zat met lastige spelers te maken gehad of ben je jongens als Labyad en Letschert vergeten? Waarom wil je een ervaren reserve keeper? Je klaagt dat Venema als talentvolle spits reserve wordt/blijft maar een talentvolle keeper als Nijhuis wil je 3e keeper houden? Beetje krom he. Een ander talentvolle speler Mamengi is een optie als linker vleugelverdediger en Guwara loopt ook nog rond en zelfs Emanuelsson kan daar prima spelen...maar jij wilt er een 4e linksbenige vleugelverdediger erbij halen? Overigens, sinds wanneer is Dessers een spits in vorm?
 
Gibson FCU
 
11
9 juli 2019 om 13:35
"talentvolle keeper" Nijhuis.....? Je hebt wel humor. Maarten Paes is de naam van onze talentvolle keeper en ook die is nog niet klaar voor het grote werk. Dat kan niet bij een club met top-5 ambities. Verder is Mamengi geen linksback, maar de linker centrale verdediger die vorig seizoen compleet verzoop bij de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie: Jong FC Utrecht. En als je Utrecht een beetje volgt dan weet je ook wel dat Emanuelson helemaal niet als linksback wil spelen. We hebben daar dus alleen Guwara, en als je diens optredens vorig seizoen hebt gezien dan is een linksback halen geen overbodige luxe, maar een bittere noodzaak als je dit seizoen een rol van betekenis wil spelen. Dessers? Zie play-offs en voorbereiding. Lijkt me vrij duidelijk.
 
timmyt04
 
19
9 juli 2019 om 13:41
Elk bericht betreft FCU lees ik weer een negatief bericht dat het technisch beleid matig is, maar zoals je zelf al aan geeft zijn de 3 overige spitsen geen zekerheidje en Dalmau heeft er toch 19 inliggen. Daarnaast zijn Makienok en Bahebeck meer geblesseerd dan dat ze zullen spelen en ik verwacht dat Venema niet een heel seizoen kan spelen. Waarom een reservekeeper wanneer je twee talentvolle jongens hebt genaamd Paes en Nijhuis, als er dan ook nog een ervaren keeper komt, is dat ook kapitaal vernietiging, hetzelfde als jij aangeeft bij Venema. Dessers in vorm valt ook wel mee, dan was Dalmau vorig seizoen ook in vorm met 19 goals en Dessers heeft het ook niet laten zien de afgelopen tijd.
 
utregwatcher
 
12
9 juli 2019 om 13:52
Dessers was een waardeloze spits, door Ten Hag, De Jong, Advocaat te licht bevonden in zijn beste seizoen 9 goals in 32 wedstrijden, te traag, mist veel kansen nu een spits als Dalmau die er 20 in kan schieten, Utrecht is top bezig, toptrainer en met Maher en Cerny , Lonwijk en Abbas ook prima aanwinsten dat wordt plek 4, en met mazzel misschien plek 3 Makienok is nog lang niet fit en nog de vraag of ie nog wel wat kan, want toen hij speelde zag het er niet uit, Bahebeck weer maand geblesseerd, de man v glas, Venema komt te kort, en de spitsen Dessers en Gortler die te licht waren voor Utrecht zijn mooi verkocht top beleid!
 
AZAlkmaar2
 
1
9 juli 2019 om 13:57
Helemaal eens Gibson. Daarnaast vind ik Dessers ook een zeer behoorlijke spits. Zeker als je ook Venema en Bahebeck nog hebt. Dessers heeft ook best aardige statistieken als je het aantal goals afzet tegen het aantal minuten. En deel je mening over Dalmau en de samenstelling van de selectie ook volledig.
 
AZAlkmaar2
 
2
9 juli 2019 om 13:59
@utregwatcher: mwah niet zo heel sterk dus. Selectie is niet echt in balans als ik dat zo zie. Wat moet je in hemelsnaam met vier centrumspitsen voor 1 positie. Daarnaast is Dessers echt niet zo beroerd. Maar het zal een moooie strijd worden tussen AZ, Utrecht en Feyenoord voor plek drie. Al geef ik ons nog wel de meeste kans omdat onze selectie praktisch intact is gebleven en een aantal talenten is teruggekeerd.
 
Gibson FCU
 
5
9 juli 2019 om 14:16
Ik geef AZ ook de meeste kans op plek 3, al is het altijd wel even afwachten hoe het uitpakt met een onervaren nieuwe hoofdtrainer. Daar kan onze t.d. Zuidam overigens ook nog wel een woordje over meepraten, met 'zijn' foutje genaamd J.p. de Jong als opvolger van ten Hag. Maar puur naar de selecties kijkende ben ik het met je eens dat AZ en Feyenoord de logische nummers 3 en 4 zullen zijn. Wij zullen met dit ongebalanceerde materiaal en een compleet nieuwe speelwijze waarschijnlijk moeten vechten om de plekken 5-8.
 
Jaimy87
 
19
9 juli 2019 om 14:26
Hey Gibsonfcu, je bakt ze weer lekker bruin vandaag vriend. Bahebeck de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis? Bron a.u.b.... ik wacht en velen met mij. Bahebeck is namelijk transfervrij overgenomen! Voor de duurste aankopen uit de clubgeschiedenis moet je toch terug naar het tijdperk Booy als TD en de befaamde Zweden. Alexander Gerndt werd destijd voor 4.800.000 overgenomen van Helsingborg met het geld dat verdiend was met de package-deal Mertens-Strootman. Maar blijf lekker onzin verkondigen en Zuidam zwart maken omdat je denkt dat hij het neefje is van Frans van Seumeren en daarom een baantje heeft gekregen als nobody in de voetballerij. Intussen timmert de FCU op alle fronten snoeihard aan de weg en groeit jouw frustratie alleen maar verder. Zuidam verricht bijzonder goed werk! Selectie is ook prima in balans. Daarnaast duurt de transferperiode nog weken en heeft Utrecht al aangekondigd dat in de voorbereiding gekeken wordt hoe een Guwara het zal oppakken. Het lijstje met mogelijke aanwinsten ligt zoals gebruikelijk onder Zuidam/schut al paraat dus mocht Guwara niet voldoen in de ogen van van den Brom staat er binnen no-time een Franse kanjer uit de koker van Martel op Zoudenbalch. Fijne transferzomer
 
Gibson FCU
 
7
9 juli 2019 om 14:33
Wel, mijn enige lichte frustratie (het mag geen naam hebben hoor) is dat jij weer eens ongelofelijk slecht leest. Wat ik letterlijk zei was: "een van je duurste aankopen in de clubgeschiedenis". Niet "de duurste".
 
Jaimy87
 
8
9 juli 2019 om 14:57
Dit valt niet te repareren en maskeren voor je maat. Het is namelijk nog steeds bijzonder hoe een transfervrij speler een van de duurste aankopen uit de geschiedenis is kan zijn terwijl: Gerndt 4.8 miljoen, van Wolfswinkel 2,8 miljoen, Vandenbergh 1,6 miljoen, Asare 1,5 miljoen, Nesu 1,2 miljoen, Nilsson, Martensson, Takagi, Gustafson allen 1,0 miljoen toch echt tot je duurste tranfers behoren. Nu ga je zeker de kaart 'peperduur vanwege het tekengeld' spelen? Vast wel, want dat is namelijk niet te bevestigen door jou en daarom ook niet te ontkrachten door iemand anders
 
utregwatcher
 
3
9 juli 2019 om 14:59
hoezo frustratie Gibson, jij hoeft het toch niet te betalen en er zijn tig andere spelers voor meer gekocht, en dan nog bestaat er inflatie lekker belangrijk , beter dan die tonnen weggooien voor matige spelers als Dessers etc. En je moet ook naar totaal plaatje kijken, Maher, Lonwijk, Dalmau, Cerny ca. 2 miljoen gekost en je mislukte spits Dessers erin kunnen betrekken, Gavory en Gortler verkocht, ruim 3 miljoen opgebracht, tel uit je winst, je selectie sterker geworden op meerdere posities en je zwakkere spelers kwijt ook qua salaris, dat noem ik nu uitstekend beleid van Zuidam en vd Brom!
 
Gibson FCU
 
6
9 juli 2019 om 15:13
@jaimy87 9 juli 2019 om 14:57 Bahebeck heeft een miljoen gekost, Plus tekengeld, Plus een topsalaris, Plus allemaal bonussen. Speculeren over waar jij in godsnaam de totale onzin vandaan haalt dat Bahebeck transfervrij is gehaald is weliswaar vermakelijk, maar tegelijk ook een tikje aandoenlijk. Vooral gelet op de stelligheid waarmee je deze flagrante nonsens verkoopt. Zuidam is compleet uitgekleed door de TD van Psg.
 
utregwatcher
 
3
9 juli 2019 om 15:15
4 centrumspitsen? Makienok al 2 jaar geblesseerd en nog steeds, en kan subtopniveau niet aan, Bahebeck altijd geblesseerd, blijven Venema (komt te kort) en Dalmau over Selectie is met komst van Maher, Lonwijk, Abbas, Joosten, Troupee, Dalmau, Cerny juist beter in balans dan vorig jaar en kwalitatief ook verbeterd, en ook nog jong talent wat nu eindelijk doorgeselecteerd wordt door vd Brom wat Advocaat niet doet, en dan zie je al in de voorbereiding Moet alleen nog een linksback bij, en daar zijn ze mee bezig. Mogen zelfs nog wat spelers weg die overbodig zijn op de vleugels en middenveld achterin nu vd Maarel, Troupee, Klaiber, Mamengi, Bergstrom, Janssen, Guwara middenveld nu Lonwijk, Maher, Strieder, v Overeem, Gustafson, Emanuelson, vd Streek aanval nu Joosten, Boussaid, Kerk, Cerny, Dalmau, Bahebeck, Venema, Makienok, Abass Verder schuren talenten El Azrak, Brinkman, St Jago, van Rooijen tegen het 1e 11 tal aan, Dus prima in balans iedere positie dubbel bezet, op linksback na maar die komt er aan en anders vd Maarel ook daar inzetbaar, en een ideale mix van kwaliteit, ervaring, talent en een toptrainer voor de ploeg die met iedere ploeg waar hij zat Europees voetbal haalde met verzorgd voetbal en daarna spelers wist te verkopen voor de hoofdprijs.
 
Sverige4u
 
2
9 juli 2019 om 15:23
Jij weet het salaris van Bahebeck en weet ook wat andere spelers verdienen in de selectie? Zelfde geldt voor het tekengeld, hoeveel was het dan? Heb je een overzicht of is het weer ouderwets gissen?
 
Jaimy87
 
8
9 juli 2019 om 15:24
Ik zou zeggen toon maar aan dat Bahebeck daadwerkelijk een miljoen heeft gekost en het doorgaans toch welingelichte Transfermarkt totale onzin heeft verkondigd met de vermelding van transfervrije overname. Het is nu een beetje de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet, terwijl je zelf met geen enkele bron komt. Wat aandoenlijk is, is jouw haat tegen Zuidam. Je gaat daarin zo ver dat je tranfersommen, salaris en tekengeld gaat betrekken, terwijl je niet eens weet wat de hoogte van het salaris, het tekengeld en de bonussen van Bahebeck is. Welnu Gibson, wat wel bekend is, is dat Bahebeck een prestatiecontract heeft. Hij heeft een contract tot de zomer van 2020 met een cluboptie van 2 jaar. En die cluboptie, die is 'peperduur'. Gaat Utrecht die lichten is Bahebeck een dure jongen. Vooralsnog is hij gewoon een buitenkansje
 
Sverige4u
 
4
9 juli 2019 om 15:57
Leuk geprobeerd maar het blijft dus kapitaal vernietiging zoals jij beredeneerd. Een talentvolle keeper (of je nu Paes of Nijhuis noemt doet er niet toe) als 2e reserve laten plaatsnemen op de bank wanneer jij een ervaren keeper erbij haalt (of erger de tribune). We hadden ook geen linksbenige centrale verdediger volgens jou maar ook daar kan Mamengi inderdaad spelen, net als linksachter. Dat je hem belachelijk maakt zegt veel over je...een jongen van 18 die vorig jaar Europees kampioen is geworden met Oranje onder 17....tja, die kan er inderdaad niets van. Zullen we hem maar gelijk afschrijven? Je statistieken over kunstgras en gras...hoe kom je erop! Dessers heeft 2 seizoenen de kans gekregen en heeft het niet gered, simpel zat. Het is een zeer beperkte spits die eigenlijk nergens echt goed in is maar dat is mijn persoonlijke mening. Als Advocaat, de Jong en nu vd Brom het niet in hem zien ziten, zou daar dan geen goede reden voor zijn of weet jij het beter dan deze 3 coaches die dagelijks met hem hebben gewerkt? Misschien heb ik het gemist hoor maar wat heeft Dessers voor bijzonders gedaan in de playoffs? 2 goals in meer dan 300 minuten...tis wat...
 
Gibson FCU
 
7
9 juli 2019 om 16:16
@jaimy87 9 juli 2019 om 15:24 #571 "het welingelichte transfermarkt". DAT is je bron? Ik kom niet meer bij hier. Het internet is zowel een zege als een vloek. Een zege aan de ene kant omdat overal informatie te vinden is. Een vloek omdat veel informatie incorrect is of zelfs bewust vervalst, en ongeã¯nformeerde mensen deze informatie vaak blind voor waar overnemen. Zeker als je Weet hoe de feiten liggen (bahebeck is voor een miljoen gekocht), is het behoorlijk vermakelijk om iemand op een internetforum op hoge poten spartelend zijn gelijk te zien halen, al wapperend met een website die uit zijn voegen barst van incomplete, onjuiste informatie, als het al geen totaal nepnieuws betreft. Zoals in het geval van Bahebeck.
 
Gibson FCU
 
0
9 juli 2019 om 16:25
@sverige4u 9 juli 2019 om 15:57 #60 Het is natuurlijk alleen kapitaalsvernietiging als de jonge speler in kwestie (zoals Venema) heeft aangetoond over de potentie te beschikken om uit te kunnen groeien tot een basisspeler. Daar is in het geval van Paes/nijhuis natuurlijk (nog) geen enkele sprake van. Dat kun je zelf ook wel bedenken toch? Die jongens zijn niet klaar voor het grote werk, net als Mamengi, die het bij Jong al niet kon bolwerken. Prima dat jij dit kennelijk als een optie voor het eerste ziet. Ik zie het vooral als jochies die het eerst maar eens bij Jong mogen waarmaken. Dat zijn geen volwaardige selectiespelers, noch hebben ze zelfs ook maar getoond hiertoe uit te kunnen groeien. Ergo: we hebben geen opties. Hoe ik op mijn statistieken over gras en kunstgras kom? Wel, de feiten opzoeken, vervolgens rekenen en de juiste conclusie trekken en deze volledig accepteren, daarbij nooit weglopend als de realiteit van de uitkomst niet strookt met de wenselijke droom. Zou je ook eens moeten proberen. Je hebt kennelijk ook niet door dat je argumenten voor Dessers even eenvoudig toepasbaar zijn op Dalmau, die voor Heracles gedoemd was tot een grijs semi-prof bestaan in aftandse divisies van het voetbal, omdat er nergens een trainer op hoger niveau te vinden was die het in hem zag zitten. We hebben een uitstekende sub + 700k ingewisseld voor een spits met een expected aantal goals van 7 per seizoen, ervan uitgaande dat hij vrijwel iedere wedstrijd 90 minuten speelt. En dan ook nog zonder dat we een linksbuiten hebben om hem te bedienen en overal anders in het elftal belangrijkere prioriteiten hebben. #baddeal #sad
 
rstockie3
 
0
9 juli 2019 om 16:28
Er mag ook wel een betrouwbare keeper bij komen. Die Jensen heb ik het ook niet op!
 
joker030
 
0
9 juli 2019 om 17:19
Hahah Dessers is nooit in vorm geweest bij Utrecht. Hij werk heel hard, maar qua potentie zit er niet heel veel meer in. In de play-offs scoorde hij welliswaar wel maar voetballend komt hij gewoon tekort.
 
Jaimy87
 
4
9 juli 2019 om 18:03
Zwakke maar begrijpelijke reactie van je. Nog een beetje aandikken met nietszeggende en overbodige woorden en Transfermarkt is inderdaad niet meer serieus te nemen zou je denken. Echter vermelden zij de ‘afkoopsom’, ‘transfervrij’ of ‘?’ als er niets bekend is gemaakt over de afkoopsom. Dus hoezo uit zijn voegen barst van incomplete en en onjuiste informatie? En dan nog de suggestie wekken dat er bewust valse informatie oo dat medium wordt geplaatst. Ik weet niet wie hier nu ligt te spartelen Gibson ??. En dan als klap op de vuurpijl ook nog over nepnieuws beginnen terwijl je nota bene zelf de grootste verspreider van nepnieuws bent. En dat allemaal omdat je een hekel hebt aan Frans van Seumeren en Jordy Zuidam. Al met al weer heel voorspelbaar. Maar kom maar met een bron waaruit blijkt dat er 1.000.000 is betaald voor Bahebeck. We wachten namelijk nog steeds..
 
fcu_030
 
5
9 juli 2019 om 13:05
Makienok zal nooit spelen is altijd gebleseerd bahebeck kan ook als links of rechts buiten dus zullen Venema en Dalmau het gaan uitvechten. Hij heb zelfde trekjes als Suarez (niet qua kwaliteit) maar bedoel meer speel je tegen hem haalt hij het bloed onder je nagels vandaan maar heb je hem in je team is het toch fijn zo 'kwalletje' te hebben lopen ik ben blij met deze aankoop en verwacht dat hij goed zal passen in het 433 systeem.
 
Sverige4u
 
2
9 juli 2019 om 13:06
Dalmau en Venema als spitsen. Makienok probeert Utrecht nog te lozen en dat zal wel een hele opgave worden. Bahebeck kan prima vanaf de flanken spelen, zoals Kerk dat ook vaak doet. Ik zie dus geen enkel probleem.
 
voetbalfreak
 
1
9 juli 2019 om 13:31
Transferwindow is nog een tijdje open dus er kan nog genoeg bijkomen...
 
dagrim1
 
7
9 juli 2019 om 13:32
Wat een onzin, Makienok en Bahebeck zijn meer geblesseerd geweest dan fit en alleen Bahebeck heeft nog wat wedstrijden gespeeld (waarin hij wel meteen zijn waarde toonde). Venema heeft bewezen nog te licht te zijn en is zeker ook geen spits waar je een seizoen op kan bouwen... Wat dat betreft is Dalmau juist de enige zekerheid, een spits die bewezen heeft te kunnen scoren en niet geblesseerd is geweest. Weet niet wat voor zekerheid je anders had gewild? Neymar of zo? Oh ja, en om Dessers 'de spits in vorm' te noemen gaat ook ver... Fijn dat hij heeft gescoord maar heeft over het algemeen te veel kansen nodig en voetbalt verder erg ongelukkig (had zeker inzet de laatste wedstrijden, maar heel nuttig was het lang niet altijd). Het is lang geleden dat Utrecht een spits heeft gehad die er 15-20 in kan leggen in een seizoen en hier is lang om geschreeuwd, maar ja... je moet altijd wat te zeuren hebben he.
 
Gibson FCU
 
6
9 juli 2019 om 13:38
Vorig seizoen scoorde Dalmau welgeteld 1(!) doelpunt op echt gras (de rest op plastic) en zat hij ook bij Heracles geregeld op de bank. Is dat uw idee van een "zekerheidje"?
 
utregwatcher
 
13
9 juli 2019 om 13:58
veel kopballen beste Gibson dus het veld doet dan niet terzake
 
dagrim1
 
6
9 juli 2019 om 14:08
Joh, als de ploeg waarin je speelt op kunstgras speelt schiet dat al aardig op he... Dan waren er nog Pec, Excelsior, Vvv, Ado en Emmen die op kunstgras speelden? Dus speelden ze eigenlijk alleen uitwedstrijden op echt gras en dat dan oa bij een AZ, Vitesse, Psv, Feyenoord, Ajax, Utrecht... gecombineerd met waarschijnlijk compleet ander spel, tja... scoor je idd meer op kunst- dan op echt gras. Helemaal zo gek niet... En het is idd meer zekerheid dan de andere spitsen van Utrecht ja, maar meer zekerheid is geen garantie... die heb je nooit.
 
Gibson FCU
 
5
9 juli 2019 om 14:40
Makkelijk rekensommetje, nietwaar? Dat zijn dus 17 thuiswedstrijden 5 uitwedstrijden op kunstgras = 22 wedstrijden per seizoen op kunstgras waarin hij 18 goals weet te maken. In de overige 12 wedstrijden op echt gras (waar dus naast de topclubs ook nog lager gerankeerde clubs bijzaten) maakte hij welgeteld 1 goal.... Het uitrekenen van de exacte ratio`s laat ik aan jou over, maar je zult het wel met me eens zijn dat dit een frappant patroon is dat te denken geeft, aangezien hij nu gaat voetballen bij een club die 17 thuiswedstrijden 11 uitwedstrijden = 28 wedstrijden op echt gras speelt....en slechts 6 (met Heracles erbij) op kunstgras. Expected goals = 4-5 per seizoen?
 
Jaimy87
 
5
9 juli 2019 om 14:47
Wat een logica weer zeg... De enige logica die hier houd snijdt is dat Heracles zijn thuiswedstrijden op kunstgras speelt en Dalmau daar veel scoorde om de doodeenvoudige reden dat Heracles in haar thuiswedstrijden heel anders voor de dag komt dan in uitwedstrijden. Thuis spelen ze veel opportunistischer. Een beetje zoals clubs als....utrecht eigenlijk! Dalmau gaat de netten laten bollen dit seizoen. En man, wat zal jij balen zeg!
 
utregwatcher
 
1
9 juli 2019 om 15:02
Dalmau scoorde veel met het hoofd.... komt dat door kunstgras? LOL
 
dagrim1
 
0
9 juli 2019 om 15:18
Nee hoor, geeft me niks te denken aangezien ik het in het grotere geheel zie... Verder kun je natuurlijk altijd de statistieken zo pikken dat ze in je voordeel werken. Maar als je zo van de statistieken bent: Resultaten: 22 kunstgras - 18 goals = 0.82 goals per wedstrijd 12 echt gras - 1 goal = 0.08 goals per wedstrijd Verwachting: 6 kunstgras - 5 goals 28 echt gras - 2 goals Da's toch al 7 ipv 4-5... Zomaar een 50% extra. En mijn verwachting is dat daar nog wel wat meer aan goals bij komt. Maar joh, wat jou betreft is alles onzin, bagger en slecht dus de enige verbazing die ik nog heb is dat ik er toch weer intrap door er op te reageren.
 
Gibson FCU
 
3
9 juli 2019 om 15:34
Je begon je betoog met bagatelliseren dat het wel mee viel met de prestaties van Dalmau op echt gras. Jammer dat je -nu je het eindelijk zelf hebt uitgerekend met wat hulp van mij- niet tot andere inzichten bent gekomen op basis van de keiharde feiten. Want 0.82 om 0.08 goal per wedstrijd is natuurlijk wel een bizar groot verschil, waarbij al je argumenten uit je eerste betoog volledig ontkracht zijn. We hebben dus onze spits in vorm + 700.000 euro's ingeruild voor een kunstgrasspits pur sang, en dat is volgens jou uitstekend werk van Zuidam. Ik vind het verder prima, goede man. ;-)
 
madmarcel
 
0
10 juli 2019 om 00:32
Ik vind het allemaal heel vermakelijk die doelloze discussie en statistieken. Je zou ook de statistiek kunnem gebruiken dat de beste man heel veel doelpunten maakt in thuiswedstrijden...die zal hij met utrecht evenveel spelen als bij heracles.
 
Jaimy87
 
0
11 juli 2019 om 22:52
Cerny is een linksbenige vleugelaanvaller meneer de Kenner. Mooie krul met z’n linker in de winkelhaak gezien toevallig? #zeermatigtechnischbeleid
 
Arnhem1979
 
2
9 juli 2019 om 12:59
Kans is wel heel groot dat hij eind van aankomend seizoen wederom loopt te zeiken dat hij een transfer wilt.........
 
BTE1903
 
0
9 juli 2019 om 13:43
Ja, alleen daarom zou ik hem al niet pakken.. je kunt er gewoon niks van op aan .
 
Jaimy87
 
4
9 juli 2019 om 14:38
Dat is toch prima? Want als dat zo is heeft ie er waarschijnlijk weer 19 in geknald en dan mag hij ook weg, voor een mooi bedrag! Als er geen interesse is en je contract nog 2 jaar loopt bij Utrecht ga je vast niet zeiken dat je een transfer wil. Of wel?
 
joker030
 
0
9 juli 2019 om 17:23
Als hij er maar 20 maakt.
 
Utreg4life
 
3
9 juli 2019 om 13:05
Met dalmau en Venema heb je 2 goede spitsen die elkaar kunnen afwisselen waar nodig. Makienok zal nog wel vertekken en hopelijk raakt baheback fit of vertrekt die ook.
 
gilau
 
1
9 juli 2019 om 13:24
Hoeveel zou Utrecht betaald hebben voor hem? Als Heracles het miljoen uit Israel geweigerd heeft, moet Utrecht hier toch ruim boven zitten. Dat is best een behoorlijke aankoop dan voor Utrecht-begrippen, of heb ik dat fout?
 
Caeser
 
3
9 juli 2019 om 13:30
De geruchten gaan dat Utrecht 7 ton + Dessers heeft betaald.
 
Orwell
 
3
9 juli 2019 om 13:32
Dessers plus zeven ton, volgens de Nos.
 
BTE1903
 
2
9 juli 2019 om 13:42
Heracles wou echt tussen de 2 en 2,5 miljoen hebben voor Dalmau, had hierna nog 2 jaar contract. Dessers heeft nog 1 jaar contract. Ik geloof echt niet dat Heracles hier "maar" 700.000 voor heeft gekregen.
 
Jaimy87
 
3
9 juli 2019 om 14:44
Heracles kan wel tussen de 2 en 2,5 miljoen willen hebben, maar als een club uit Israël niet verder gaat dan 1 miljoen is een verkoop voor 700k + Dessers, die Heracles al lang op de radar had staan, een hele goede en slimme deal voor Heracles. Of dacht jij echt dat Utrecht even 1,5 miljoen stort en Dessers nog komt brengen? Kunnen ze helemaal niet veroorloven. Gavory moest al verkocht worden voor 3.000.000 om de gaten in de begroting te dichten. Die transfer maakt ook de transfers van Cerny (700k) en Dalmau (700k) mogelijk. Utrecht moet het nog steeds hebben van transfervrije spelers zoals Maher en Lonwijk en buitenkansjes zoals Cerny en deze Dalmau.
 
BTE1903
 
0
9 juli 2019 om 15:02
Het zou me werkelijk helemaal niks interesseren of Utrecht het wel of niet kan betalen. Of moeten wij ook al gaan bekijken wie en welke club wat gaat betalen.. Als je aangeeft dat je voor Dalmau met een 2 jarig contract, 19 doelpunten op zak, 2 tot 2,5 miljoen wil krijgen, dan vindt ik dat je gewoon 1.3 miljoen laat liggen. en of dessers nu wel of niet komt, moet hier los van staan.
 
Jaimy87
 
1
9 juli 2019 om 18:46
Het gaat er in dit geval wel degelijk om wat Utrecht kan betalen, naar vooral wat Utrecht wil betalen! Nogmaals, jij kunt wel vinden dat Heracles 2 tot 2.5 miljoen had moeten krijgen, maar Dessers + 700k is een hele beste deal voor Heracles. Anders hadden ze het moeten doen met het miljoen uit Israël. En wat hadden ze dan overgehouden als ze daarmee Dessers nog moesten halen als vervanger? Geen 700k in ieder geval want Utrecht zou Dessers sowieso niet voor 300k verkopen. Onder aan de streep laat Heracles dus ook helemaal geen 1.3 miljoen liggen want ze hebben kapitaal terug gekregen in de persoon van Dessers. Een ruildeal noemt men dat in de voetballerij. Ik zeg hiermee niet dat 700k + Dessers 2 miljoen is omdat Dessers wel 1.3 miljoen vertegenwoordigd, maar Heracles is nou ook niet bepaald bestolen.
 
utregwatcher
 
1
9 juli 2019 om 13:58
Gustafson kostte ook 1 miljoen, dus Utrecht kan dat uitgeven voor de spelers die ze willen, Maher was transfervrij, dat scheelt weer en Cerny kostte ook een miljoen Gortler en Gavory brachten samen ca. 3,3 miljoen op
 
linksbuiteadem
 
2
9 juli 2019 om 13:49
Utrecht krijgt een leuk elftal zo met Cerny en Maher er ook nog bij. Ben erg benieuwd naar het komende seizoen!
 
utregwatcher
 
5
9 juli 2019 om 13:54
en wat dacht je van aanwinsten Lonwijk, Abbas, en de teruggekeerde spelers Troupee en Joosten en ook nog jonge talenten die het nu goed doen en doorgeselecteerd worden, wordt een prachtig seizoen met eindelijk weer goed voetbal met vd Brom en met resultaten.
 
 
1
9 juli 2019 om 14:29
Snap niet dat een club nog met deze speler in zee gaat! Als ie een Wopper krijgt ipv een kipburger gaat zijn hart al over de kook, zeer onbetrouwbaar persoon die er alles aan doet om te vertrekken als ie wil...
 
binny
 
0
9 juli 2019 om 14:46
Ik vind Dalmau een goede spits naast Cerny zal hij goed passen, alleen heb je wel kans dat hij problemen met zich mee brengt
 
4Ever4Ajax
 
6
9 juli 2019 om 14:53
Ik hoop voor Utrecht dat hij de medische keuring doorkomt, hij had recent nog hartklachten... ??
 
utregwatcher
 
0
9 juli 2019 om 15:03
ja mooi, daarom is Dalmau nu naar Utrecht, anders had ie niet weggekund uit Almelo, mooie aktie van hem!
 
Danielfc
 
11
9 juli 2019 om 15:44
Gibson is al jaren bezig met een persoonlijke hetze tegen Jordy Zuidam. Zelfs de grootste criticaster ziet dat dit uitstekende aankopen zijn.... Maar Gibson heeft bij elke aankoop iets te mekkeren... Te duur, te oud, overbodig, nog niks bewezen.. Vroeger was alles beter toch Gibson? Marsman, Bilal, Dumic, David, Conboy, Ludwig, Makienok, Wilock dat waren pas aankopen! Het is een persoonlijk dingetje want Zuidam is het beste wat Utrecht is overkomen... .... De echte supporters zijn erg blij met Jordy en met het nieuwe Utrecht.
 
JohanvanRood
 
2
9 juli 2019 om 17:18
Utrecht is druk bezig een zeer goed team neer te zetten voor het jubileum jaar. Hopelijk goed genoeg voor de poule fase van de Europa league!