'Dan had ik wellicht anders gekozen, maar Oranje heeft zich niet gemeld'
Donderdag, 26 oktober 2017 om 13:50

Mimoun Mahi maakte deze zomer zijn debuut voor het Marokkaanse elftal en luisterde die eerste wedstrijd meteen op met een doelpunt tegen Mali. De aanvaller van FC Groningen, waar hij op dit moment een conflict heeft met de clubleiding, koos na een goed gesprek met bondscoach Hervé Renard voor een interlandloopbaan bij het Noord-Afrikaanse land, terwijl hij in het verleden nog voor Jong Oranje had gespeeld.

Als de KNVB zich ook bij Mahi had gemeld, was zijn keuze wellicht anders uitgevallen: "Op termijn had ik zeker van toegevoegde waarde kunnen zijn. Ik heb ook voor Jong Oranje gespeeld. En bij Nederland gaat het momenteel ook niet geweldig. Gelukkig heb ik niet hoeven kiezen, want er is geen gesprek met de Nederlandse bondscoach geweest. Anders was mijn keuze wellicht anders geweest, afhankelijk van hoe het gesprek was verlopen en wat de bondscoach had gezegd", legt hij uit in gesprek met ELF Voetbal.

Mahi, die verder vindt dat vertrouwen erg belangrijk is voor een voetballer, denkt dat Marokko als het zich weet te plaatsen voor het WK weleens goed uit de verf kan komen. Volgens de aanvaller kunnen de Leeuwen van de Atlas met spelers als Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat op een WK beter uit de voeten dan met het 'vechtvoetbal' op de Afrika Cup. Voor Mahi is het dan zaak om, ook bij een waarschijnlijk vertrek bij FC Groningen, in beeld te blijven bij Renard: " Ik ben nog geen eerste keuze in de spits, maar ik ben zeker van plan om dat wel te worden. Ik weet wat ik kan en niet kan."

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
2
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
4
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Simpatico
 
11
26 oktober 2017 om 13:53
Ik vind Mahi een leuke speler, maar geen Oranje materiaal en ik denk ook niet dat hij dit gaat worden. Dat hij wel denkt in de toekomst een meerwaarde te kunnen zijn voor Oranje siert hem alleen maar; toont aan dat hij ambities heeft en alles eruit wil halen. Hopelijk gaat hem dit ook lukken. Zou goed zijn voor FC Groningen en het imago van de eredivisie! Afgelopen zomer had hij een transfer moeten maken, zeker nadat FC Groningen hem in de winter ook al niet liet gaan. Ik ben benieuwd wat er nou precies gebeurd is afgelopen weekend, zonde is het wel. Zowel voor zijn imago (was tot dan toe altijd erg goed, naar mijn idee), de transfersom en zijn verdere carrière (clubs zullen nu misschien toch iets sneller achter hun oren krabben).
 
desailly
 
0
27 oktober 2017 om 09:14
Wat is het niveau van Oranje nu?? Wie heeft er wel een Oranje niveau op het moment?
 
Nijogeth
 
6
26 oktober 2017 om 14:07
Dus, je hebt bij Jong Oranje gespeeld en dat is zeg maar een duidelijk teken dat ze wel toekomst in je zien, dan ga je vervolgens verlangen dat ze alsnog komen aankloppen om duidelijk te maken dat ze toekomst in je zien. Ligt het aan mij of is dat gewoon een onlogische uitspraak?
 
FCRRR
 
3
26 oktober 2017 om 14:43
Je moet sowieso met je hart kiezen en je besluit niet laten afhangen van een gesprek met een bondscoach. Dat zijn passanten dier er twee jaar zitten en dan weer voor de centen vertrekken.
 
Sirius
 
9
26 oktober 2017 om 14:13
Als Oranje zijnde moet je dit soort spelers ook niet willen binden alleen maar om ze binnen boord te houden. Mahi is een speler voor een Nederlandse subtopper. Dat soort spelers horen niet in aanmerking te komen voor Oranje. Voor Mahi ook wel een goede keuze dus, al denk ik dat hij bij Marokko ook niet heel veel zal gaan spelen.
 
zibakoe2
 
18
26 oktober 2017 om 14:22
'leuke speler, maar geen Oranje materiaal'. Wanneer dringt het de mensen door dat Oranje de komende 10 jaar geen wereldtop is en het moet doen met het kaliber Mahi? Dan is Mahi nog één van de betere die Oranje mag wensen in de komende jaren.
 
JJUnited
 
29
26 oktober 2017 om 14:29
Mahi is niet eens een van de beteren bij Groningen. Ja Oranje is ver afgezakt, maar er spelen nog steeds spelers die wekelijks in de Premier League en de Serie A spelen. Ook de Turkse competitie is sterker dan de onze (in ieder geval presteert de top van ze Europees de laatste jaren). Mahi had er hoe dan ook nooit bij gepast.
 
Champ86
 
19
26 oktober 2017 om 14:30
Hahaha, het is geen vetpot bij Oranje idd, maar jij overdrijft wel heel erg. Of je overschat Mahi enorm. NL is zeker geen wereldtop aankomende jaren, maar Mahi zou desondanks het gemiddelde niveau verder naar beneden halen. Hij is aantoonbaar minder dan de klungels die er nu staan.
 
Dubalo
 
10
26 oktober 2017 om 14:41
Wat een onzin. Spelers als Memphis en Promes zitten nog altijd ver boven dit niveau en komen niet eens altijd aan de beurt voor een basisplaats bij oranje.
 
TimMatavz7
 
9
26 oktober 2017 om 14:47
Hahaha, zelfs als groningen supporter vind ik dit lachwekkend. Mahi in oranje? Eerst maar eens constant spelen bij FC Groningen, een goede vervolg stap maken om vervolgens te eindigen als een basisspeler in de top 5 competitie of een dragende speler bij onze top 3.
 
Rodybboss
 
0
26 oktober 2017 om 17:28
Waarom voor Mahi kiezen als Oranje zijnde? Zelfs Boetius, Kluivert en Bergwijn zijn beter en die komen niet eens in de voorselectie
 
SocioFan1
 
2
26 oktober 2017 om 14:29
Het is niet wat Oranje moet nastreven, maar ja een Janssen speelt ook al vaak genoeg. Nu is alles mogelijk lijkt het, dus ook Mahi had een kans. Maar aan de andere kant, moet hij nu gewoon doorgaan met voetballen. Vertrekken bij Groningen is toch wel zeker, dan maar ergens anders aan de bak komen. En wie weet wordt hij nummer 1 spits van Marokko. Bij Groningen zag je toch al dat hij een neusje voor de goal heeft.
 
binny
 
0
26 oktober 2017 om 16:00
Ja hoor, de man kan niet even normaal mee spelen bij Groningen en denkt alleen maar aan zichzelf, maar dit is waar wij behoefte aan hebben? Als Nederland zijnde moet je nu gewoon een paar routiniers oproepen en verder gaan met de jonge spelers zo dat die ervaring en gevoel hebben in een a twee jaar wanneer het weer om doet. Ga gewoon lekker Bergwijn oproepen, hopelijk Amrabat, en lekker door gaan met De Ligt, niet je tijd verspillen aan deze over de toren blazende egoistische knul.
 
Belverdere
 
1
26 oktober 2017 om 16:01
Dit soort onruststokers hadden we al helemaal niet kunnen gebruiken op dit moment, dus ik ben blij dat hij lekker bij Marokko zit!
 
juve21
 
4
26 oktober 2017 om 18:31
Hij speelt ook niet in het Marokkaans elftal. Bank! En zal ook niet snel een basisplaats krijgen ook.