'Dan is het natuurlijk balen dat je opeens niet meer speelt bij AZ'
Woensdag, 7 februari 2018 om 15:40

Dick Advocaat staat voor de zware taak om Sparta Rotterdam van degraderen te behoeden. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal heeft afgelopen transferperiode enkele aanwinsten mogen verwelkomen om lijfsbehoud te realiseren. Ook Dabney dos Santos besloot zich aan te sluiten bij Sparta, vooral om te werken met Advocaat.

"Ik ben hier naar toe gekomen om te kunnen werken met Dick Advocaat. Mijn doel is om weer in de picture te komen en natuurlijk om Sparta in de Eredivisie te houden", zegt de huurling van AZ tegenover de NOS. Dos Santos hoopt een minder periode bij de Alkmaarders, waar hij niet meer in de plannen van trainer John van den Brom voorkwam, snel achter zich te laten.

"Ik heb een goede periode gehad in de tijd met Vincent Janssen", aldus Dos Santos, die had gehoopt dat hij die lijn zou doortrekken. "Dan is het natuurlijk balen dat je opeens niet meer speelt. Je probeert jezelf te verbeteren en je weer in het team te knokken. Maar op een gegeven moment lukte dat niet meer, mede door de speelstijl. Daarom was het beter om iets anders te zoeken."

Sparta presteert nog niet optimaal onder Advocaat, maar Dos Santos zegt dat je altijd positief moet blijven. "Als je negatief gaat denken, ga je het nog slechter doen. Een nederlaag moet je snel vergeten en kijken naar de volgende wedstrijd. Ik zie dit halfjaar als een leermoment voor de toekomst. Deze situatie is nieuw voor mij, ik moet zorgen dat het team in de Eredivisie blijft. En dan sterker terug naar AZ, want natuurlijk wil ik daar slagen."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
0
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
2
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
24
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
alkmaardertje
 
3
7 februari 2018 om 16:05
Speler met een leuke actie, maar een rendement van 0,01%. Hij kan niet scoren, zo bleek laatst maar weer. Als dat ooit komt, kan hij met zijn snelheid een prima speler worden. Krijgt hij dat rendement niet omhoog zal hij het ook in de Eredivisie niet redden.
 
Pyramiden
 
0
7 februari 2018 om 16:15
Zijn rendement vind ik toch wel meevallen. Staat ook vaak op de goede plek als een aanval over rechts komt, en hij heeft in zijn betere perioden ook flink wat assists gegeven. Wat vooral zijn probleem lijkt is dat hij erg slecht met tegenspoed om kan gaan. Als het een paar keer wat minder gaat dan lijkt hij totaal zijn vertrouwen kwijt te zijn.
 
aprilstier
 
0
7 februari 2018 om 16:39
Ja, mentale hardheid.,professioneel zijn.
 
jvh93
 
1
7 februari 2018 om 16:42
Hij moet serieus beter gaan spelen. Wat hij tot nu toe heeft laten zien is nog slechter dan de spelers die Sparta al had rondlopen
 
jan1980
 
0
7 februari 2018 om 16:56
Als hij leert afronden is hij voor de meeste eredivisie clubs een aanwinst. Pijlsnel, wendbaar en positioneert best aardig... met een hoger rendement scoorde hij er zo 10-15 bij AZ de afgelopen 2-3 jaar...
 
leszz
 
0
7 februari 2018 om 21:12
Hij kan er helemaal niks van, waar haal je deze onzin vandaan jan1980?
 
AzAlien
 
0
8 februari 2018 om 17:50
Hij speelt niet meer bij AZ omdat hij een jaar lang behoorlijk slecht speelde. Hij was idd zijn eerste seizoen goed maar daarna heft hij steeds afgezakt.