'Dan was hij waarschijnlijk voor 35 tot 40 miljoen euro weggegaan bij Ajax'
Zondag, 24 juni 2018 om 09:41

In de optiek van Sjaak Swart had Justin Kluivert langer bij Ajax moeten blijven. De club uit Amsterdam en AS Roma rondden vrijdag de transfer af. De negentienjarige aanvaller heeft bij de Italiaanse topclub een contract voor vijf jaar tot medio 2023 ondertekend. Ajax ontvangt 17,25 miljoen euro voor Kluivert, maar dat bedrag kan door middel van bonussen en een doorverkooppercentage oplopen naar maximaal 22,75 miljoen euro.

Swart denkt dat Kluivert nog 'twee of drie jaar' bij Ajax had moeten blijven. Nu blijft de teller voorlopig op slechts 56 duels voor de Amsterdamse club steken. "Voor zijn totaliteit was het beter geweest wanneer hij nog een paar jaar bij Ajax was gebleven en tweehonderd wedstrijden had gespeeld", vertelt Mister Ajax in gesprek met Ajax Showtime. "Dan heb je ook iets achter je staan waar je op kunt bouwen. Nu ga je als jonge jongen naar een behoorlijke grote club die bijna ieder jaar Champions League speelt, dan wordt je één van de vijfentwintig tot dertig spelers."

"Als het je dan een beetje tegenzit, dan kom je veel op de bank te zitten. Ik kan wel zeggen dat het moeilijk wordt, maar misschien gaat hij wel schitteren. Ik hoop dat hij slaagt, want het is een heerlijk ventje. En misschien komt hij met de tijd nog weleens terug, dat weet je niet." Swart denkt dat Ajax juist heeft gehandeld. "Als je hem niet weg laat gaan, dan heb je misschien een ontevreden speler. Daar heb je ook niets aan."

"Als Ajax denkt: we halen er een behoorlijk bedrag uit en we hebben er nog wat achter staan waarvan we denken dat het goed is, dan hebben wij ons erbij neer te leggen." Swart weet niet of Ajax een marktconform bedrag voor de aanvaller heeft ontvangen. "Als hij nog bij had getekend, dan was het voor Ajax gunstiger geweest, want dan was hij waarschijnlijk voor vijfendertig tot veertig miljoen weggegaan. Als Virgil van Dijk tachtig miljoen euro opbrengt, dan kunnen er hele hoge bedragen gaan vallen. Het is moeilijk te zeggen."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
2
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
22
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (69)

 
FcKnudde1988
 
7
24 juni 2018 om 09:36
Indien hij zijn volle potentieel had benut waarschijnlijk wel ja.
 
Ijsmuts
 
12
24 juni 2018 om 09:55
Niet dat ik deze keuze van Kluivert een logische vind, maar zijn er nog spelers te vinden die hun Europese top bereiken, of daar heel dicht bij in de buurt komen na 200 wedstrijden Eredivisie incl prijzen, erkenning en een vertrek waarbij het publiek denkt; dat is mss wel de beste speler vd Eredivisie en hij is de competitie ontgroeid.... Vrijwel niemand nog. In mijn optiek is een verblijf in de Eredivisie zoals Swart het omschrijft overrated.
 
FcKnudde1988
 
19
24 juni 2018 om 10:17
Davinson Sanchez, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Thomas Vermaelen, Strootman, etc etc, Wijnaldum moet ik doorgaan?
 
Tinus88
 
9
24 juni 2018 om 10:20
Nu noem je vooral spelers die al jaren wegzijn of Sanchez met amper een seizoen eredivisie in de benen. Had dan Kongolo genoemd. Die houdt zich prima staande in de PL na jaren eredivisie.
 
Primetime
 
5
24 juni 2018 om 11:18
Ijsmuts heeft het over europese top of in de buurt. Huddersfield is nog net niet gedegradeerd uit de PL
 
LitmanenHeld
 
4
24 juni 2018 om 11:21
De spelers die FcKnudde noemt zijn wel allemaal spelers die niveau eredivisie duidelijk waren ontstegen. Dan is het tijd om verder te kijken. Kluivert heeft het afgelopen jaar nauwelijks iets kunnen betekenen. Paar leuke momenten, en heeft duidelijk talent, maar hij moet nu gewoon meters gaan maken in plaats van ergens de bank warm houden. Maar we shall see...
 
Japie_Krekel
 
5
24 juni 2018 om 11:33
@fcknudde1988 Davinson Sanchez heeft toch echt korter gespeeld bij Ajax dan Kluivert. hij heeft er maar 1 seizoen gezeten en al die andere spelers die je hier noemt speelden in een tijd dat het niveau van de Eredivisie nog enigszins ergens over ging ik zeg niet dat Kluivert had moeten vertrekken want hij maakte nog niet wekelijks het verschil maar ik heb wel een gevoel dat de weerstand in de Eredivisie tegenwoordig zo laag is dat het niet echt bevorderlijk is voor de ontwikkeling van onze talenten kijk naar een Klaassen. hier de grote man bij een topclub in Nederland en een Engelse middenmoter blijkt te hoog gegrepen
 
sebasjuh
 
1
24 juni 2018 om 12:30
Ligt ook een beetje hoe je bij je nieuwe club binnenkomt. Als je meteen 3 top duels speelt en wat scoort heb je meteen krediet en kan je daar op teren. Als je nu bij een nieuwe club komt waar een nieuwe trainer zit die het niet aan het draaien krijgt en slechte aankopen doet en die wordt er na een aantal wedstrijden uitgegooid weet je dat je het lastig vaat krijgen. Want dan gaat er een trainer komen die het moet herstellen om er in ieder geval in te blijven.
 
protheus
 
1
24 juni 2018 om 13:43
Zo als jij het stelt maakt het dan toch helemaal niet uit wanneer spelers uit de eredivisie vertrekken. En dan nog de grootste voetballers in het hedendaagse voetbal komen niet uit de eredivisie.
 
Roogsfc
 
1
24 juni 2018 om 14:35
Worden er nog meer mensen een beetje gv van alle berichten over Kluiffert?
 
Ijsmuts
 
2
24 juni 2018 om 22:43
bedankt Knudde, jouw lijstje is precies de opsomming die mijn punt bevestigt. Sanchez vertrok zonder prijzen terwijl de rest alweer een eeuw geleden vertrok.
 
cajaxman
 
7
24 juni 2018 om 09:37
Het is helaas niet anders. We move on en proberen in iedergeval hier van te leren en als club beter te worden.
 
JasonRhijn
 
12
24 juni 2018 om 09:44
Snap niet dat mensen met Sjaak een interview willen. Er komt geen zinnig woord uit en hij is te pro Ajax. Waardoor de realiteit totaal weggaat.
 
FraXz
 
25
24 juni 2018 om 09:47
Zoals zo vaak sla je de plank behoorlijk mis Jason. Sons vraag ik me af of je wel Ajacied bent. Swart zegt hier juist hoe het zit, alleen barst het van de open deuren.
 
Musi26
 
4
24 juni 2018 om 09:47
Ja dat klopt. Hij is 100% en vaak mist er ook een beetje realiteit, maar in dit geval zegt hij toch niets vreemds?
 
jaakke
 
2
24 juni 2018 om 09:51
Het meeste snijdt hout, op één ding na. Kluivert zal nooit meer bij Ajax voetballen denk ik. Hij heeft te veel schepen achter zich verbrand.
 
kingbolo
 
2
24 juni 2018 om 10:04
A) het is mister Ajax himself, verwacht geen zeer kritische uitspraken van hem B) het is een interview bij Ajax showtime, raar hè dat ie zo pro Ajax overkomt
 
JasonRhijn
 
1
24 juni 2018 om 11:17
@Fraxz Een echte Ajacied zoals Ronald de Boer de waarheid vertellen. Niet zoals Sjaak een vrienden verhaal. Hij kent Justin vanuit zijn vriendenkring en is niet objectief. Ronald is wel objectief. Jammer dat dit soort dingen weer als nep Ajacied wordt bestempeld. Heb al 10 jaar een seizoenskaart en jij?
 
Primetime
 
7
24 juni 2018 om 11:22
Ronald de Boer waait vooral met alle winden mee en verandert net zo vaak van mening als Justin Kluivert zelf. Dat zou je niet verwachten van een man op zijn leeftijd. Ronald de Boer verkondigde zelf nog geen jaar geleden dat talenten uit de Eredivisie maar zo snel mogelijk naar het buitenland moesten gaan
 
JasonRhijn
 
0
24 juni 2018 om 11:35
Hij kan soms met de winden mee. Maar je kan ook van mening veranderen. Hij is wel eerlijk en oprecht en dat waardeer ik.
 
Japie_Krekel
 
8
24 juni 2018 om 11:39
@jasonrhijn de echte Ajacied Ronald De Boer, die bij Ajax onder een contract dat hij met zijn volle verstand had getekend probeerde uit te komen toen Barca voorbijkwam en de onschuldige Olsson het slachtoffer werd van de spelletjes van deze beste man en zijn tweelingbroer. dan ben je echt een voorbeeld van een echte Ajacied hoor
 
buitenspelval
 
6
24 juni 2018 om 11:41
@JasonRhijnSwart zegt hier niets raars. En Fraxz heeft gewoon een goed punt: Sjaak’s woorden snijden hout, maar het zijn wel open deuren die hij intrapt. Hij praat vaak als een supporter, maar in dit geval zegt hij niks onzinnig. Verder kent ook Ronald de Boer Justin Kluivert als jaren, Justin is de zoon van zijn oude ploeggenoot Patrick zoals je weet. Hij kent hem al sinds zijn jonge jaren, ook nog uit de tijd dat hij als trainer op De Toekomst rondliep.Als Ajacied mag je overigens best kritisch op Swart zijn hoor. Maar de man op leeftijd zo bashen vind ik persoonlijk wat ongepast. Ik weet niet hoe oud je bent, maam Sjaak Swart is een groot speler geweest naast Cruijff en Piet Keizer in de 60-er, 70-er jaren .Er is misschien geen Ajacied met zo’n groot Ajax-hart met zo’n onvoorwaardelijke liefde voor de club als hij al ruim 70 jaar heeft. Wat mij betreft mag je wel iets meer respect voor deze man tonen. Ik gun de man graag zijn podium, kleurrijke personen als hij ga je pas missen als ze van ons heen gaan. Je hoeft ‘m echt niet te aanbidden als Ajax-supporter of het kritiekloos met hem eens te zijn, maar toon wat respect.
 
Constant kante
 
3
24 juni 2018 om 12:49
buitenspelval Ik ben het er eigenlijk wel mee eens dat Swart hier nog niet eens zoveel rare dingen zegt, zoals hij normaal gesproken wél doet. Als Kluivert had bijgetekend dan denk ik ook dat de kans best groot zou zijn geweest dat Ajax dan over een of twee jaar meer dan 30 miljoen had kunnen vangen voor hem. Alleen verschil ik van mening met een heleboel mensen die deze boodschap van Swart interpreteren als een fout van Kluivert. In min ogen geeft Swart hier genadeloos de fout van Ajax aan. Want ga maar na. 1,5 miljoen salaris geven om daarmee ruim het dubbele te vangen voor wat je nu vangt én nog een jaar van hem genieten? Hoort normaal gesproken een no-brainer te zijn. Want dat Ajax niet mag tornen aan het salarisplafond is wartaal. Ajax bepaalt zelf het salarisplafond en dat er al een handvol spelers zijn binnen de selectie die meer dan één miljoen per seizoen verdienen, dat weten we ook allemaal allang. Dus waarom mag Kluivert dergelijke bedragen dan niet verdienen eigenlijk? Wat is daarvoor het argument eigenlijk? Precedentwerking? Onzin. Het is toch een gegeven dat álle talenten zonder meer altijd voor Ajax willen spelen? Want alleen dáár kunnen ze een goede opleiding krijgen, toch? Nou, wat is dan het probleem? En nee, je kunt echt niet 30 spelers meer dan één miljoen betalen, dat snapt iedereen. Maar er is wel een verschil tussen een Kluivert die gewoon kan schermen met aanbieidingen van twee miljoen per seizoen van andere clubs en Ekkelenkamp die echt net komt kijken en nu 16 minuten in het eerste heeft gespeeld. En inderdaad, Kluivert heeft natuurlijk ook nog niet heel veel laten zien. Maar kennelijk genoeg voor een club als Roma om hem een groot aanbod te doen. Dus waarom zou die jongen dan God op zijn blote knietjes mogen danken dat hij een contract mág tekenen bij Ajax (terwijl hij niet eens mag kiezen, hij Moet bijtekenen van Ajax)??
 
Constant kante
 
3
24 juni 2018 om 12:55
buitenspelval "als Ajacied mag je overigens best kritisch op Swart zijn hoor. Maar de man op leeftijd zo bashen vind ik persoonlijk wat ongepast. Ik weet niet hoe oud je bent, maam Sjaak Swart is een groot speler geweest naast Cruijff en Piet Keizer in de 60-er, 70-er jaren " Ik ben absoluut van het tyoe dat vind dat je ouderen, altijd, in ere moet houden en dat je absoluut respect behoort te tonen voor mensen die een respectabele leeftijd hebben bereikt, zoals Swart. Maar tegelijkertijd vind ik wel dat het ook een taak is van een icoon om je ver te houden van of tenminste jezelf los te maken van goedkoop sentiment en jezelf ook wat eminenter te gedragen dan de eerste de beste supporter (ook als je dat in je hart eigenlijk bent). Want Swart, in tegenstelling tot verreweg de meeste oud-spelers die fan zijn en blijven van hun club, heeft wel de neiging om even te vergeten dat hij als icoon óók een ambassadeur is van de club. Hij is, mede, het visitekaartje van Ajax. Daar hoort op zichzelf ook respectabel gedrag bij. En de voorbeelden daarvan zijn er legio natuurlijk, van hoe dat moet. Maar Swart staat er echt bekend om dat hij zich weleens enorm laat gaan op tribunes en met wat gehoor om hem heen. En misschien vind jij het gepast om bijvoorbeeld bij een wedstrijd van de Ajax jeugd tegen een PSV jeugdteam prominent op de tribune bij De Toekomst te gaan zitten en daar echt de meest vreselijke dingen te zeggen over de PSV spelertjes en hun gevolg. Maar ik vind dat zoiets hoort bij ordinaire mensen, niet bij iconen en mensen die snappen dat zoiets niet past bij respectvol gedrag. Dus, ere wie ere toekomt, maar de geëerden horen verantwoordelijk met die eer om te gaan.
 
buitenspelval
 
5
24 juni 2018 om 11:20
@FRtorresWat sjaak Swart doet juist het tegenovergestelde van de koe in de kont kijken. Dat doe je namelijk achteraf, wat Sjakie doet is vooraf iets veronderstellen en niet achteraf. Next.
 
Sanderr
 
7
24 juni 2018 om 11:48
Haha je kan veel zeggen van buitenspelval maar niet dat een inhoudelijke reactie van hem niet te verwachten is. Staat bekend om altijd uitgebreide inhoudelijke reacties te typen die man, dus wat bedoel je precies?
 
buitenspelval
 
6
24 juni 2018 om 12:27
Maakt niet uit, een uitdrukking verkeer gebruiken gebeurt iedereen wel eens. Next er achteraan zetten van mij, was ook weer niet nodig. Waarvoor op mijn beurt mijn excuses.Je hebt inderdaad een punt. Ik had verder ook wel inhoudelijk had kunnen reageren. Ik snap dat je met niet snel verwacht, dat ik inhoudelijk op jou specifiek reageer. Je doelt waarschijnlijk op de onenigheid, die we de laatste maanden wederzijds met elkaar hadden, maar wat mij betreft wil ik daar liefst een punt achter zetten en de strijdbijl begraven. Voor die tijd hadden we inhoudelijk pittige, maar vaak ook faire discussies. Hopelijk pikken we dat weer op en kunnen we beiden het ego opzij zetten.On: Je hebt gelijk dat er nog niks zinnig concreet over de carrière van Kluivert valt te zeggen. Al die aspecten die je noemt kunnen een mogelijk glansrijk verloop nog dwarsbomen. Ik vind echter de mijmeringen van clubman Swart niet zozeer onnozel of vervelend om het af te doen met next. Die man heeft het beste met Justin voor, vindt het doodzonde dat hij nu al weg gaat, niet het geduld heeft om zich nog door te ontwikkelen bij Ajax, en passant niet bij heeft getekend, zodat hij als een meer gearriveerde speler in principe (zonder de mogelijke tegenslagen die jij benoemd), meer financieel had kunnen opleveren. Verder vind ik de mening van Swart best leuk om te lezen. Hij heeft een groot hart voor jonge jeugdspelers, was bijvoorbeeld als een vader voor Donny van de Beek, waarover hij zich ontfermde en is puur trots op de jongens die doorbreken in het eerste. Hij spreek vaak zijn frustraties uit wanneer ze veel te vroeg vertrekken, maar wenst ze oprecht het beste bij hun nieuw club, ook al staat hij niet achter de beslissing. Ik snap dat zijn interviews voor velen het predicaat next hebben, maar voor mij is er geen grotere Ajax-supporter dan Sjakie Swart. Ik lees hem liever dan al die ongenuanceerde meningen van haatdragende F-siders, die Kluivert een NSB-er noemen, hem een mooie carrière misgunnen, omdat hij het Roma-logo betast. Deze lieden zijn het predicaat supporter in mijn ogen niet waard. Sjakie is in tegenstelling tot de F-side lieden de echte die-hard en mag mij tot hij zijn zijn laatste adem uitblaast zijn zegje doen. Zijn laatste woord zal overigens waarschijnlijk ongetwijfeld Ajax zijn.
 
Primetime
 
0
24 juni 2018 om 12:34
Ik vind Swart ook wel leuk, net zoals ik van Hanegem ook wel leuk vind. Hoort gewoon echt bij Ajax/feyenoord. Henk Spaan vind ik pas echt irritant. Of Driessen. Die mogen ze van mij per direct weren.
 
buitenspelval
 
0
25 juni 2018 om 00:16
Hi FRtorres, tof dat je er ook zo over denkt! Ik zat er al een tijdje mee in m’n maag en ben er blij mee .Wat de soap rond Kluivert betreft heb je zeker gelijk, de transfer ligt al een tijdje achter ons, hoe zijn carrière verder zal verlopen is koffiedik kijken en meningen en speculaties daarover eigenlijk weinig relevant. Van mij mag het gezeur erover ook afgelopen zijn. Ik denk en hoop dat deze mening van Swart de laatste stuiptrekkingen zijn.
 
Bossie
 
0
24 juni 2018 om 09:39
Ajax kan gewoon te vrede zijn met wat ze hebben gevangen. Over de rest blijft het speculeren. Nu bouwen aan het elftal en het gereed maken voor de voorrondens CL
 
Ryjuu
 
17
24 juni 2018 om 09:41
Een topspeler in wording zal ongeacht welke club zichzelf wel kunnen etaleren. Van Persie is ook op jonge leeftijd vertrokken, en puur op kwaliteiten doorgebroken. Als Kluivert straks niet aan spelen toekomt betekent het dat die gewoon niet goed genoeg is, en niets anders. Jaren in de Eredivisie hebben gespeeld maakt geen donder uit. Kijk maar naar Klaassen en Siem de Jong. Waren ook zogenaamd grote talenten genoemd waarvan bij Klaassen zelfs even de vergelijking met Bergkamp werd getrokken. Die hebben wel volgens het boekje ervaring in eigen land opgedaan en vertrokken pas toen ze een belangrijke speler voor de club waren. Maar uiteindelijk ook op een zijspoor geraakt. De echte talenten met potentie voor de top, die komen er wel.
 
Musi26
 
7
24 juni 2018 om 09:50
Als van Persie naar een andere club met een andere trainer, dan Wenger was gegaan, dan denk ik dat van Persie het niet gered had. Wenger was/is een trainer die jeugd kans gaf/geeft. Dit is bij de meeste grote clubs niet het geval.
 
Scepticus38
 
4
24 juni 2018 om 10:59
@ryjuu Je schrijft: "een topspeler in wording zal ongeacht welke club zichzelf wel kunnen etaleren. Van Persie is ook op jonge leeftijd vertrokken, en puur op kwaliteiten doorgebroken. Als Kluivert straks niet aan spelen toekomt betekent het dat die gewoon niet goed genoeg is, en niets anders. Jaren in de Eredivisie hebben gespeeld maakt geen donder uit. Kijk maar naar Klaassen en Siem de Jong. Waren ook zogenaamd grote talenten genoemd waarvan bij Klaassen zelfs even de vergelijking met Bergkamp werd getrokken. Die hebben wel volgens het boekje ervaring in eigen land opgedaan en vertrokken pas toen ze een belangrijke speler voor de club waren. Maar uiteindelijk ook op een zijspoor geraakt. De echte talenten met potentie voor de top, die komen er wel." Wat je doet is appels met peren vergelijken. Van Persie is vroeg naar het buitenland gegaan en uiteindelijk door gebroken omdat hij de juiste keuze heeft gemaakt en voor Arsenal heeft gekozen. Het is nog maar zeer de vraag of dat voor Kluivert ook geldt. De vergelijking die je maakt met Klaassen en Siem de Jong gaat volledig mank. Natuurlijk is het niet zo dat een talent door langer bij een club als Ajax te blijven, daarmee de garantie heeft op een carriere als topvoetballer. Sulejmani was ook een begenadigd talent, dat net als Kluivert in zijn jeugdige onbezonnenheid ooit de wens heeft uitgesproken om tot de besten ter wereld te behoren. Daar is in zijn geval helemaal niets van terecht gekomen ondanks dat hij zijn contract volledig heeft uitgediend. Maar dat heeft hij natuurlijk uitsluitend aan zichzelf te danken. Ook Kluivert is een begenadigd talent, maar niet meer dan dat en als ik op recente uitspraken die hij gedaan heeft, af ga (zoals “zolang ik bij Ajax speel, verliezen we nooit meer van Psv” of “over een paar jaar wil ik voor 160 verkocht worden”) leidt deze jongen aan dezelfde zelfoverschatting die Sulejmani uiteindelijk fataal is geworden. Het is voor hem te hopen, dat hij niet in dezelfde valkuilen stapt en in de veronderstelling is de gebraden duiven je in Rome vanzelf in de mond vliegen. Dan zou hij wel eens bedrogen uit kunnen komen. Op zijn leeftijd moet een speler als Kluivert vlieguren maken om te voorkomen dat hij stil komt te staan in zijn ontwikkeling. De belangrijkste reden voor een talent om bij Ajax te blijven, is ontwikkeling. Daarvoor moet je aan spelen toekomen en die kans is bij Ajax vele malen groter dan bij een club als Roma. Ajax investeert altijd enorm in haar talenten, waardoor een speler heel lang het vertrouwen krijgt van zijn trainers en men hem niet onmiddellijk laat vallen als het even minder gaat. Ondanks aanloopproblemen waarin hij opzichtige fouten maakte, die zijn teams zelfs punten hebben gekost, is Ajax altijd vertrouwen blijven houden in een speler als Matthijs de Ligt en hem blijven opstellen. Die instelling heeft zich uiteindelijk uitbetaald en is mede bepalend geweest voor de speler die De Ligt nu is. Bij Ajax is de kans op speeltijd voor jonge talenten groot en men zal ze ook niet snel laten vallen als het wat minder gaat. Daarom heeft een speler als Kluivert bij Ajax de meeste kans om zich te kunnen door ontwikkelen. Dat hij ervoor heeft gekozen om naar Roma te gaan, wil niet automatisch zeggen dat hij zijn kansen om een topvoetballer te worden daarmee heeft vergroot. Wel dat de kansen op speeltijd met zijn overgang minder groot worden en daardoor het gevaar bestaat dat zijn ontwikkeling tot stilstand komt. Die kans was bij Ajax nihil geweest omdat hij daar bijna verzekerd was van een basisplaats en in ieder geval uitzicht had op veel speeltijd. Je zou kunnen zeggen dat het voor Kluivert pleit dat hij niet voor de eenvoudigste weg heeft gekozen. Ik neig er echter naar om te geloven dat hij aan zelfoverschatting leidt. Waarmee ik niet wil ontkennen dat hij over een enorme potentie beschikt.
 
Patrick46
 
5
24 juni 2018 om 11:31
Onzin. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf met als missie, zoveel mogelijk winst maken. De eigen-jeugd opleiden en met veel winst verkopen idealogie is allang niet meer. Spelers goedkoop kopen, beter maken en met winst verkopen gebeurd de laatste tijd vaker. Wat me opvalt is dat jij en de meesten hier de belangrijkste redenen van zijn vertrek compleet overslaan. Ajax heeft Kluivert vorig jaar samen met Davinson Sanchez geprobeerd te verkopen aan Tottenham. Voor 60 miljoen kregen ze Kluivert erbij. Dit gebeurde achter de rug van Kluivert. Toen hij dit hoorde waren alle verhalen over langer blijven, ontwikkelen, bepalend worden en alle beloftes die gedaan werden bij Ajax direct niets meer waard. Hier is over gesproken(geroddeld) in de kleedkamer, bepalende spelers zij ontevreden over het beleid van Ajax. Erik ten Hag werd aangesteld, bepalende spelers zijn ontevreden en willen weg. Hakim gaat weg, De Jong wilt weg, de Ligt wilt weg, er wordt zelfs gesproken over dat Neres weggaat. En dan denk jij dat langer bij Ajax blijven beter was voor zijn ontwikkeling??? Je bedoelt die vier wedstrijden tegen PSV en Feyenoord. Hahahaha, Laat me niet lachen. Zelfs meetrainen bij AS Roma is dan beter voor zijn ontwikkeling. Het was voor de portemonnee van Ajax beter als hij was gebleven maar niet voor Justin. 17,5 miljoen is in mijn ogen win-win.
 
Feelingood
 
0
24 juni 2018 om 11:57
Ja Ajax is een beursgenoteerd bedrijf.. wat je daarna zegt slaat nergens op.. het is niet de enige missie om zoveel mogelijk winst te maken.. het is een voetbalclub met ambitie om titels te halen..
 
Scepticus38
 
0
24 juni 2018 om 12:18
@patrick46 Je schrijft: "onzin. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf met als enige missie, zoveel mogelijk winst maken" Complete onzin. Ajax heeft in al de tijd dat de club aan de beurs is genoteerd slechts 2 keer dividend uitgekeerd. En dan ook nog een marginaal bedrag. Bovendien heeft de vereniging Ajax meer dan 70 procent van de aandelen in handen en heeft de club statutair vastgelegd dat die aandelen niet mogen worden gehandeld. Volgens jou zijn veel spelers ontevreden bij Ajax, terwijl ze in werkelijkheid allemaal een langdurig contract hebben ondertekend, De Ligt en Frenkie de Jong zelfs nog heel recent. Dat lijkt me een tikkeltje tegenstrijdig. Hakem Zyech heeft zelf in de media uitgesproken dat het al van tevoren met Ajax is besproken dat hij in principe maar twee jaar zou blijven. Ajax heeft een jaar lang onderhandeld met Kluivert om zijn contract te verlengen en dan beweer jij met droge ogen dat men hem bij Tottenham heeft aangeboden voor een lager bedrag dan men nu heeft ontvangen. En dan beweer je ook nog eens een keer dat Ajax er op uit is om zoveel mogelijk winst te maken. Ook dat lijkt me een tikkeltje tegenstrijdig. De bewering dat het team van Ajax uit elkaar is gevallen, terwijl er nog maar 1 beoogde basisspeler daadwerkelijk is vertrokken en een ander op de nominatie staat om te vertrekken, is bijna lachwekkend. Als alles naar verwachting verloopt, gaat Ajax straks aan het seizoen beginnen met de sterkste selectie sinds de revolutie. Je hele betoog is nergens anders op gebaseerd dan roddel en achterklap uit de wandelgangen en beeld dat je schept van Ajax komt regelrecht uit de roddelbladen. Je bent bovendien op geen enkele manier in staat bent om je uitspraken te onderbouwen, zelfs niet met iets dat maar op een argument lijkt. Daar is een juridische term voor: Laster.
 
Constant kante
 
0
24 juni 2018 om 12:59
Patrick46 "ajax is een beursgenoteerd bedrijf met als enige missie, zoveel mogelijk winst maken. " Huh? Hoe kom jij tot deze conclusie? Het is op zichzelf éã©n van de kenmerken van een onderneming inderdaad, maar als je je bedenkt dat Ajax in al die jaren sinds 1996 exact éã©n keer dividend uitgekeerd heeft, dan snap ik niet zo goed hoe je tot die conclusie kan komen. "erik ten Hag werd aangesteld, bijna alle spelers zijn ontevreden en willen weg. Hakim gaat weg, De Jong wilt weg, de Ligt wilt weg, er wordt zelfs gesproken over dat Neres weggaat. En dan denk jij dat langer bij Ajax blijven beter was voor zijn ontwikkeling???" Joh, zie het wat relatiever. Ik acht de kans vrij groot dat Erik ten Hag Ajax gaat leiden naar een landstitel. En dã¡n is álles letterlijk weer anders dan nu. Dan is Amsterdam gewoon (weer) de voetbalhoofdstad van Nederland, is Erik ten Hag opeens toch een toptrainer (en zijn alle verhalen over uitspraling, hese stem en weet ik al wat helemaal verdwenen) is Van der Sar een uitstekende boegbeeld, etc. En dan is het bij PSV opeens een zooitje, is Gerbrands een rare snuiter met een bril en snor die er eigenlijk ook niks van kan, deugt het elftal niet, is Ajax PSV mijlenver vooruit, etc. Zó gaan die dingen.
 
Patrick46
 
1
24 juni 2018 om 13:03
Ik ben niet in staat om mezelf te onderbouwen? Wacht even, wat ik heb gezegd is bij de kenners bekend. Dat je hier niet van op de hoogte bent bewijst je niveau. Tuurlijk zullen er geen spelers zijn die dit in de media roepen. Ik stel voor dat je een klein beetje dieper gaat graven en dan zal je erachter komen. Praat met mensen op de toekomst zoals ik of Google naar wat gerespecteerde journalisten en stuur een tweet of mailtje. Kluivert heeft het uiteindelijk wel gezegd. En dat is dan ook het enige wat je erover kan vinden in de media/google. Resultaat boze Fside op 'kluivertje' maar niemand die kritisch op Ajax is. Wat kluivert in dat interview heeft gezegd vat dit samen: Justin Kluivert (19) zal zijn contract bij Ajax deze zomer niet verlengen. Daarvoor is er te veel gebeurd. Gebrek aan vertrouwen. De verminderde sfeer in de selectie. Een poging om hem zonder medeweten te verkopen aan Tottenham Hotspur. Bovendien acht Kluivert het toekomstperspectief ongewis. Het gaat er niet om of wat hij zegt waarheid is, maar als hij dat geloofd is dat een belangrijke rede die meespeeld en hier door bijna niemand wordt genoemd. Wat betreft toekomst perspectief zullen wij het niet eens worden maar Onana en de Ligt hebben aangegeven weg te willen of moet ik dat ook onderbouwen? De Ligt heeft zelfs Raiola zijn zaken laten behartigen. Neres is aangeboden aan Borussia. Dat zijn feiten daar hoef ik mezelf niet voor te onderbouwen toch? Volgens jou zijn spelers die hun contract hebben verlengd niet ontevreden???
 
Patrick46
 
0
24 juni 2018 om 13:06
Ik geloof dat Ajax titel ambities heeft. Maar een titel levert ook veel geld op, is goed voor het merk en goed voor de supporters. Ik hoop dat mensen niet zo naïef zijn, uiteindelijk draait het om de centjes.
 
Patrick46
 
0
24 juni 2018 om 13:11
Oke, ik heb uit mijn irritatie misschien iets overdreven. Ik heb mijn text inmiddels een beetje aangepast.
 
Rivelino
 
0
24 juni 2018 om 11:03
Klaassen en Siem de Jong hebben simpelweg de potentie niet om de Europese top te halen. En de vergelijking Klaasen met Bergkamp raakt noch kant noch wal. Van Persie was wel de uitzondering die die de regel bevestigt. Zoals Musi ook zegt; hij werd gehaal door Wenger die het in jongere spelers ziet zitten. Ook werd van Persie begeleid door jongens zoals; Bergkamp, Henry, Pires, Viera. Voor de rest heeft Sjaakie wel gelijk in de dingen die hij hier zegt.
 
Japie_Krekel
 
2
24 juni 2018 om 11:42
@ryjuu de vergelijking tussen Bergkamp en Klaassen heb ik nooit begrepen. ze hebben allebei blond haar en daar houd echt elke vergelijking op
 
Feelingood
 
0
24 juni 2018 om 11:54
Van persie had toch 20 duels meer gespeeld voor hij vertrok en ging naar een stabiele club met een manager die er om bekend staat graag jong potentieel te brengen..
 
Japie_Krekel
 
1
24 juni 2018 om 11:59
ik weet niet precies hoeveel kans AS Roma jeugdspelers geeft maar die Under die dit seizoen kwam uit Turkije heeft wel kansen gekregen en direct een basisplaats afgedwongen dus wie weet wat er voor Kluivert in zit
 
Feelingood
 
0
24 juni 2018 om 12:42
Dat is het punt.. er is bij Roma geen enkele zekerheid.. wie weet wat er voor Kluivert inziet inderdaad.. gemiddeld zit er jaarlijks een andere trainer en van continuïteit is dus weinig sprake.. lijkt me voor een jonge speler niet ideaal.. maar wie weet laat Kluivert het wel zien..
 
TheJIgsaw
 
4
24 juni 2018 om 09:45
Voor Sjaak Swart begrippen een hele gematigde en weloverdachte uitspraak. Ik denk dat Ajax gewoon goed gehandeld heeft en het beste gemaakt heeft van een jonge speler die weg wil. Of het nou door Raiola of iets anders komt doet er niet meer toe. Ik hoop voor Oranje dat hij slaagt en het bewijs wordt dat meerdere wegen leiden naar de top.
 
Schwarz
 
6
24 juni 2018 om 09:54
Meerdere wegen leiden naar A.S. Roma.
 
blackpool
 
2
24 juni 2018 om 09:46
Ajax heeft gewoon een behoorlijk bedrag gekregen voor een speler met nog maar een 1-jarig contract die vorig jaar niet eens begon als basisspeler. Keizer hield maar vast aan Younes. Pas nadat hij geblesseerd raakte werd Kluivert basisspeler. Misschien was het beter voor Kluivert als hij nog was gebleven en wat meer achter zijn naam kon zetten. Eventuele prijzen, titels, mooie / belangrijke goals, basisspeler Oranje etc. We zullen het nooit weten. Nu komt hij naar mijn idee toch iets meer binnen als “zoontje van”.
 
metaalverf
 
0
24 juni 2018 om 09:59
Ik word wel een beetje gek van die vergelijkingen met Virgil van Dijk. Die kerel gaat toptijd van zijn carriere in en heeft al veel meer ervaring en heeft bij iedere vorige club laten zien er snel te staan. Dat is wel heel wat anders dan een wisselvallig jongetje dat net 1 of 2 volledig seizoenen der op heeft zitten. Talent heeft ie, maar hoe vaak is bij spelers het er uiteindelijk nooit echt uitgekomen. Ik denk dat Ajax een marktcomfort prijs heeft gekregen. Als beetje kijkt naar de kansen van verder doorbreken of falen dan is dit wel aardig de geschatte waarde daar tussenin.
 
wve
 
3
24 juni 2018 om 10:05
Van alles keuzes die hij had kunnen maken is dit niet eens de slechste. Roma is een leuke club waar hij nog best aan spelen toe kan komen.Een Engeland was echt niks geworden. Spanje kom je bij subtoppers uit die interesse hebben. Dus nee niet de beste keuze maar ook niet de slechste keuze.
 
TheOracle
 
1
24 juni 2018 om 10:08
Onder de streep: Sjaak Swart weet het nu ook niet meer. Als je alle pro's en contra's wegstreept heeft zelfs hij niks meer te klagen. "hij had beter kunnen blijven, maar het is goed dat hij nu weg is gegaan, de toekomst zal het leren"
 
wolterx
 
2
24 juni 2018 om 10:12
Is niets geks aan dat deel dat je tussen aanhalingstekens zet. Volgend Swart had hij beter voorlopig nog bij Ajax kunnen blijven MAAR onder huidige omstandigheden (aflopend contract, persona non grada voor groot deel van de fans) is het goed dat hij vertrekt om problemen te voorkomen. En hij zal zelf moeten laten zien dat hij de juiste keuze heeft gemaakt, dat zal de toekomst ons dus leren. Daar is niets geks aan volgensmij.
 
daveke
 
0
24 juni 2018 om 10:20
Justin Kluivert zal alleen nooit meer voor Ajax spelen. Er is teveel gebeurd tussen beide partijen. Ik ben juridisch adviseur en ik denk dat Kluivert best sterk staat als hij aangifte doet voor bedreiging en ernstige beledigingen door de f side. De KNVB moet dan ook iets gaan doen. En aangezien het onmogelijk is om te bewijzen wie er wel en niet bij betrokken is denk ik dat een of meerdere wedstrijden de f side leeg blijft. Maarja dan moeten we eerst zien of kluivert aangifte doet of dat de knvb dit oppakt
 
FR_JC
 
0
24 juni 2018 om 10:59
Denk dat je comment naar een topic van gisteravond moet worden geplaatst? Ben t wel met je eens overigens.
 
Scepticus38
 
1
24 juni 2018 om 11:36
@daveke Je schrijft: "justin Kluivert zal alleen nooit meer voor Ajax spelen. Er is teveel gebeurd tussen beide partijen. Ik ben juridisch adviseur en ik denk dat Kluivert best sterk staat als hij aangifte doet voor bedreiging en ernstige beledigingen door de f side. De Knvb moet dan ook iets gaan doen. En aangezien het onmogelijk is om te bewijzen wie er wel en niet bij betrokken is denk ik dat een of meerdere wedstrijden de f side leeg blijft. Maarja dan moeten we eerst zien of kluivert aangifte doet of dat de knvb dit oppakt" Als je werkelijk juridisch adviseur bent, zal ik niet snel van je diensten gebruik maken als al je adviezen van hetzelfde gehalte zijn als die je Kluivert geeft. Om te beginnen geef je zelf al toe al dat het onmogelijk is om te bewijzen wie er wel en niet bij betrokken is bij deze zaak, maar dat weerhoudt je er niet van om Kluivert ongevraagd te adviseren om aangifte te doen. Terwijl de kans dat er daadwerkelijk een zaak komt zonder dat er enig bewijs is, te verwaarlozen is. Het advies dat je Kluivert geeft, is derhalve volstrekt waardeloos en als je er geld voor zou hebben gevraagd, zou dat bijna gelijk staan aan oplichting. Belachelijker is nog dat je de verwachting uitspreekt dat een rechter een straf zal uitspreken terwijl je zelf aangeeft dat de misdaad waarvoor die straf zou moeten worden opgelegd, niet te bewijzen is. Nog belachelijker is dat je die straf niet wilt opleggen aan de daders, maar aan de club waar ze lid van zijn. Nog veel belachelijker is dat je die club wilt straffen voor een delict dat buiten een wedstrijd of zelfs buiten het seizoen is gepleegd, waardoor de club er geen enkele invloed op kan uitoefenen. Seizoenkaarten gelden voor 1 seizoen en omdat het seizoen nog niet eens is begonnen, is het zelfs nog maar de vraag of de daders buiten het seizoen wel formeel lid zijn van de club. Voor de uitspraken die Wilders over Marokkanen heeft gedaan, is uitsluitend Wilders aansprakelijk en niet de Pvv. Het is dan ook Wilders die zich daar persoonlijk voor moet verantwoorden voor de rechter en niet de Pvv. De uitspraken waar jij op doelt, zijn door F siders op persoonlijke titel gedaan. Daar zijn zij dan ook in hoofde verantwoordelijk en aansprakelijk voor. En niet de club waar ze supporter van zijn. Geen enkele rechter zal Ajax daarom verplichten om een tribune leeg te laten omdat men daarmee een club zou straffen, terwijl die niets te verwijten valt. De F side kent geen officiele verenigingsvorm of iets dergelijk en je kunt daarom ook niet iedere deelnemer juridisch verantwoordelijk stellen voor de berichten die er op de website verschijnen. Hooguit de auteur. De Knvb en Ajax zouden deze personen een stadionverbod kunnen opleggen als ze zijn te achterhalen, maar dan zou Ajax de leeg gekomen plaatse in principe met andere toeschouwers kunnen bezetten. Ik wil jou ter afsluiting ook een advies geven en dat is, als je daadwerkelijk juridisch adviseur bent, je snel te laten omscholen en een ander vak te kiezen. Afgaande op de adviezen die je Kluivert geeft, ben je namelijk volstrekt ongeschikt als jurist. Ik ben geen jurist en daar ook geen specifieke opleiding voor gevolgd, maar heb voor mijn werk met enige regelmaat te maken met juridische aangelegenheden. En werk daarvoor nauw samen met een afgestudeerde advocate. Ik heb dientengevolge enige kennis van juridische zaken en afgaande op je reactie zelfs iets meer dan jij. Ik zou mijn vingers daarom nooit branden aan adviezen zoals jij die geeft.
 
Constant kante
 
0
24 juni 2018 om 13:14
daveke "ik ben juridisch adviseur en ik denk dat Kluivert best sterk staat als hij aangifte doet voor bedreiging en ernstige beledigingen door de f side." Eh, sterk staan als je aangifte doet? Hoe bedoel je? Sterk staan in wat, mét wat? Haal je hier misschien het Strafrechtelijke en het Civielrechtelijke door elkaar? Wat jij beschrijft, Kluivert doet aangifte (bij de politie, neem ik aan?), levert enkel op dat het OM onderzoek zou kunnen gaan doen (als het niet geseponeerd wordt). En uiteindelijk kan dan na onderzoek misschien een verdachte worden opgespoord. En die moet dan voorkomen bij de rechter. Wat heeft Kluivert daar dan precies aan, en wat is dat 'sterke' dan waar je het over hebt? Als je bedoeld dat hij Ajax aansprakelijk wil stellen om een schadevergoeding erut te slepen, dan vind ik dat Kluivert helemaal niet 'sterk staat'. Daarvoor moet vaststaan dat Ajax een onrechtmatge daad pleegde. Nou, dat zijn procedures die behalve heel kostbaar ook heel uitgebreid zijn. De uitkomst is daarnaast hoogst onzeker. Dus ik weet niet exact op welk gebied jij juridische adviezen verstrekt, maar ik mag hopen niet op het civielrechtelijke of strafrechtelijke vlak. Althans, ik hoop dan maar dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt. Die heb je nodig ook, met dit soort adviezen.
 
Paul99
 
3
24 juni 2018 om 10:55
Sjaak hoopt nu waarschijnlijk ook dat Roma degradeert
 
Joeri87
 
0
24 juni 2018 om 10:57
De enige reden is Geldzucht. Meneertje Kluivert is net zoals zijn vader. Die wilde ook miljoenen van Psg: die deed de hele dag niets . Ik ben totaal niet jaloers, maar ik ben bang dat Justin precies zo gaat eindigen als Drenthe, Helder en vele anderen. Of op een zijspoor raken bij een lagere club. En zo ook de Nederlands Elftal-plaats verspelen.
 
FR_JC
 
2
24 juni 2018 om 11:06
Als Kluivert zo om geld geeft dan zal die over 10 jaar een 20 - 30 miljoen op rekening hebben. Dan heeft hij z'n doelstelling toch bereikt volgens jouw commentaar? Daarbij zal er meer naar mama Kluivert gekeken moeten worden, die krijgt een nat broekie van centjes en is met Raiola in zee gegaan waarna de hetze op Kluivert is los gebarsten.
 
Primetime
 
1
24 juni 2018 om 11:42
Ik vind Kluivert niet te vergelijken met Drenthe. Justin heeft echt de gedrevenheid, ook om bv extra te trainen. Zou hem eerder met een Depay vergelijken, regelmatig een domme uitspraak, komt niet zo goed over in interviews maar wel de bereidheid om iets extras te doen buiten de reguliere trainingen.
 
Japie_Krekel
 
0
24 juni 2018 om 11:44
@joeri87 gelukkig is geld een volstrekt onbelangrijk begrip in het leven
 
Duke222
 
0
24 juni 2018 om 11:26
Aan de andere kant.. dit is wel het diepe! Dus ik vind zijn stap best risicovol maar wel zelfverzekerd in deze . In italie maken ze geen grappen, en mensen vinden Kluivert bepaalde " trekjes " zegmaar hebben nou in Italie (mocht ie ze al hebben) zal het wel " goedkomen" hoor haha. En dus het is aan Kluivert, als hij deze competitie "overleefd" is het een prima zet geweest. Het lijkt me sws wel een jongen die weet wat hij wilt. Heeft ook nog zijn vader achter zich. Ik weet echt niet of een langer verblijf bij ajax hem beter zou doen. In mijn ogen hoeft dat echt niet. En als we over geld gaan praten, ik denk niet dat ajax veel meer zou krijgen eigenlijk. Ajax is geen porto ofzo.
 
Jaapvan Haafte
 
0
24 juni 2018 om 12:41
Als en dan.....leuk om te doen, maar begin dan met het feit dat Ajax een akkoord had met Richarlison, als die was gekomen, waar was Kluivert nu geweest dan? Die hadden misschien wel nog nauwelijks gezien afgelopen seizoen. Richarlison kwam toch niet en Kluivert speelde, ook nog mede door Younes gedoe. En vertrekt nu voor 18 miljoen