Danilo klopt op deur bij Ajax: 'Hij gaat het eerste elftal halen'
Zaterdag, 17 februari 2018 om 11:16

Danilo Pereira klopt voorzichtig op de deur van Jong Ajax. De achttienjarige aanvaller scoort aan de lopende band bij de Onder-19 van trainer Johnny Heitinga en David Neres hoopt dat zijn landgenoot er op termijn in slaagt om door te breken. Hij stelt dat Danilo 'een geweldige toekomst' voor zich heeft liggen.

De twee jaar oudere Neres omschrijft Danilo in een interview met Inside Ajax als 'een broer': "Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen om in het eerste elftal te komen, en dat gaat hem lukken. Ik hoop dat ik tegen die tijd nog hier ben om hem te helpen. Het is belangrijk dat er iemand is die je taal spreekt. Het zou goed zijn als ik er dan nog ben", aldus Neres.

Danilo speelde voor Corinthians, Ponte Preta, Vasco da Gama en Santos alvorens hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Ajax. Directeur spelersbeleid Marc Overmars betaalde naar verluidt twee miljoen euro voor de spits die afgelopen vrijdag nog scoorde in de 'mini-Klassieker' tegen Feyenoord. Danilo tekende een contract tot medio 2022.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
FCBogarde
 
7
17 februari 2018 om 11:22
Volgend seizoen wordt en belangrijk jaar voor Ajax om beslissingen te nemen over de diverse spitsen. Huntelaar; die sluwe oude vos blijft belangrijk Dolberg; kent een verloren jaar, dus die zal volgend seizoen willen vlammen Cassierra; zit volgens Ten Hag dicht tegen het eerste aan. Wil hij daarop wachten, want nog een jaar jong-Ajax lijkt geen optie Sierhuis; een groot talent en een echte afmaker. Ik hoop dat hij doorbreekt. Danilo; klopt dus ook op de deur
 
Ajax/barca2014
 
19
17 februari 2018 om 11:25
Van het lijstje dat jij net noemt is Cassiera denk ik de grote verliezer. Als hij dit jaar geen kansen krijgt, dan zal hij die kansen nooit krijgen.
 
FCBogarde
 
2
17 februari 2018 om 13:15
Cassierra gaat tegen PEC minuten krijgen als invaller. Ten Hag vertelde niet voor niets dat hij dicht tegen het eerste aan zit...
 
AjaxCunian
 
25
17 februari 2018 om 11:27
Sierhuis alsjeblieft niet, veel te beperkt.
 
Kolbeinn_Sigi
 
13
17 februari 2018 om 11:36
Toch is hij best talentvol. Milik was toch ook beperkt entoch vond ik hem heel goed en nog steeds. Niet iedere spits is een spelverdeler. Huntelaar is ook niet de allerbeste spelverdeler. Spitsen moet doelpunten maken en dat kan Sierhuis roch goed? Daarentegen hebben we in NL een goede spits nodig.
 
Spandoek
 
15
17 februari 2018 om 11:48
Grappig dat er over Sierhuis zo uiteenlopend wordt gedacht. De ene ziet in hem de spits van de toekomst, de ander helemaal niets. Toch bijzonder, ik heb 'm goals zien maken die onmogelijk zijn als je beperkt bent. Ik denk wel dat hij het in zich heeft om het te halen, mits het meezit wat blessures betreft. Dat heeft toch wel knauw bezorgd. Bovendien een slimme jongen, zie ik ook als pluspunt.
 
Rolo1984
 
5
17 februari 2018 om 12:12
Ja toch een soort huntelaae. Daar waren ook veel twijfels over Kjh kan imo echt niet meer als 1e spits
 
moozz03
 
1
17 februari 2018 om 12:46
Mwah ook beperkte spelers kunnen goede doelpunten maken hoor. Heb Menig zat schitterende goals zien scoren in de jeugd van Ajax maar was echt totaaal geen Ajax-1 materiaal. Sierhuis technisch te beperkt voor Ajax 1. Dat gezegd hebbende kan het wel een goede spits worden voor de eredivisie.
 
FCBogarde
 
4
17 februari 2018 om 13:16
Technisch wat beperkter. Maar in de 16 à la Huntelaar (van weleer) dodelijk in de 16. En fysiek ook wat sterker. Ik zie wel wat in deze jonge spits !
 
Zytto34
 
9
17 februari 2018 om 11:53
Huntelaar laatste seizoen volgend jaar. Dolberg waarschijnlijk laatste seizoen volgend jaar. Cassierra jaar uitlenen aan twente/heereveen. Sierhuis 1ste spits Jong Ajax. Danilo dispensatie o19 voor YL en 2de spits Jong Ajax of basis op de vleugels. Dan kun je in begin 19/20 Cassierra, Sierhuis en Danilo het laten uitvechten. Alle 3 niet goed genoeg? Cassierra verkopen, Sierhuis/Danilo 2de spits en nieuwe spits halen.
 
Voetbalimpact
 
3
17 februari 2018 om 12:46
Verhuren. Ik denk dat je Huntelaar en Dolberg voor 1 moet houden en Sierhuis en Danilo voor Jong. Cassierra zou ik aan een ploeg in subtop/middenmoot verhuren.
 
AjaxCunian
 
18
17 februari 2018 om 11:27
Groot talent met heel veel vaardigheid, koppen, afmaken, techniek, tweebenig, afstandsschoten, dribbel, creativiteit. Wel een beetje aan de kleine kant en ook niet ultrasnel, dit kan hem wel wat achterhouden. Heeft ook wat pieken en dalen en moet natuurlijk nog inburgeren, ben er niet zeker van maar kan een grote voor Ajax worden met de juiste begeleiding.
 
baradona
 
3
17 februari 2018 om 13:19
Hou nou toch op man ! Heb je hem wel eens zien spelen ? Dit is gewoon een huis ,tuin en keuken spits die in paniek is aangetrokken nadat Redan Ajax had verlaten. Gaat never nooit Ajax 1 halen, veel te veel beperkingen
 
wolterx
 
6
17 februari 2018 om 14:20
Beperkingen? Meest positieve is dat hij juist compleet is. Tweebenig, kan kaatsen, iemand wegsteken, kan dribbelen en is geen slechte schutter. Blinkt nergens echt in uit maar is in niets slecht. Als hij alles gewoon blijft verbeteren heb je een complete spits, alleen zal hij nooit een stormram worden.
 
baradona
 
1
17 februari 2018 om 16:30
Als je nergens echt in uitblinkt , is dat toch ook al een beperking ...niet snel genoeg, geen acceleratie, matige techniek , matige handelingssnelheid , geen slimme looplijnen etc.
 
wolterx
 
2
17 februari 2018 om 18:01
Die laatste 3 zijn puur om te haten, toch? Niet snel genoeg kan ik inkomen, als je een counterspits zoekt. Maar technisch is hij juist begaafd, dat zie je in zijn trap, aannames en passing + dribbel. Qua looplijnen is het juist heel sterk, maar vooral voor spelers om hem heen. Ekkelenkamp en Ylatupa maken daar vooral gebruik van. Hij trekt gaten voor andere met die looplijnen. Handelingssnelheid is iets dat nooit snel genoeg kan zijn imo. Maar op zijn leeftijd is nergens in uitblinken maar toch belangrijk zijn niet slecht. Liever dit dan een fysiek sterke spits of een extreem snelle spits.
 
pukkiedukkie
 
1
17 februari 2018 om 15:08
Och God.... Een talent..... Pffffff handelshuis Afc denkt weer aan de knaken, maar resultaten, ho maar..... Je hebt er geen ruk aan, aan dit soort mannetjes. Het hele Nederlandse voetbal gaat hierdoor naar de klote. Ze slagen maar zelden in het buitenland en belemmeren de Nederlandse jeugd. Als je dan een buitenlander koopt, zorg dan dat ie er direct staat en onze voetballers beter maakt. Nee, we kopen een Braziliaanse voetballer in de hoop hem voor veel geld te verkopen. Het ergste vanalles is dat iedereen er als een strontvlieg achteraan loopt..... Ook mijn club. En Nederland zakt en zakt en zakt maar op de internationale ranking. Je hoeft me geen gelijk te geven, maar ik heb het wel........
 
wolterx
 
4
17 februari 2018 om 16:28
'je hoeft me geen gelijk te geven, maar ik heb het wel' Als je over dalend niveau van Nederlands voetbal wilt klagen, ga klagen bij de buitenlandse topclubs die de grootste talenten weghalen die we eens op een enkeling na nooit meer zien. Nederland heeft een beperkte markt qua talent van eigen bodem, halen ze die weg moet je elders zoeken. Zo werkt dat nueenmaal. Is niet alsof we net zo'n grote vijver hebben als Brazilië, Engeland, Duitsland, Italië, Spanje of Frankrijk. Is niet alsof hij hier een Nederlands talent in de weg zit.
 
wolterx
 
6
17 februari 2018 om 12:13
Ik zie hem graag spelen maar een zekerheid is hij niet. Staat nu op 10 doelpunten voor de o19, dat is geen vetpot maar van andere kant deed Dolberg zelfde cijfers overleggen. Hij is verrassend compleet, misschien niet beste afmaker maar laat spelers rondom hem beter functioneren. Is niet de sterkste, snelste of grootste maar kan alles wel. Kan aardig koppen, wint zo nu en dan fysiek duel door goed te timen, kan met allebei de benen schieten, kan kaatsen en iemand wegsteken en kan ruimte voor zichzelf creëeren. Heeft wel nog soms iets te veel pieken en dalen, ene week echt klasse en andere onopvallend. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in Jong Ajax, is zeker geen 'eenzame' spits dus moeten spelers rondom hem spelen wilt hij functioneren. Zeker geen counterspits.
 
Voetbalimpact
 
10
17 februari 2018 om 12:48
Vergeet niet dat Danilo een hele lange tijd geblesseerd is geweest en overkomt vanuit Brazilie. Is wel even wat anders dan overkomen vanuit Denemarken. Pieken en dalen hoort absoluut bij de leeftijd.
 
wolterx
 
3
17 februari 2018 om 13:03
Zeer zeker, maar bij hem is het ook dat zijn kwaliteiten teveel af hangen van vorm spelers rondom hem. Als Bakker, Ylatupa, Pasquali of Jensen goed speelt heb je veel meer aan Danilo dan wanneer die niet in vorm zijn. De overgang lijkt bij hem relatief soepel te gaan, ligt enorm goed in de groep bij o19. Spreekt aardig woordje Engels, kan het beetje lezen maar reageerd dan meestal in Portugees terug. Hele aardige jongen ook, heeft het nu stuk makkelijker dan in begin zegt hij zelf.
 
Quirento
 
3
17 februari 2018 om 13:38
Het scheelt dat hij al kan wennen. Tegen de tijd van zijn debuut is hij al wat bekender dan bijvoorbeeld Neres was, wat over het algemeen het makkelijker maakt.
 
Quirento
 
2
17 februari 2018 om 13:36
Ben benieuwd hoe het bij Ajax gaat met de spitsen. Ze hebben Dolberg, Huntelaar en Cassiera en daarachter nog Sierhuis en deze jongen. PSV zit in een soortgelijke situatie. Neem aan dat er iemand geslachtofferd wordt (of eventueel verhuurd).