'Dat betekent dat Mbappé in mijn ogen de ideale opvolger van Ronaldo is'
Woensdag, 5 september 2018 om 22:00

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus werden de nodige aanvallers gelinkt aan Real Madrid. De namen van onder meer Kylian Mbappé en Neymar zongen rond in de Spaanse hoofdstad en Steve McManaman zegt in gesprek met Goal dat de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain echt in beeld was bij de Koninklijke.

"Als Neymar komt, wordt het een moeilijke situatie omdat hij in verleden voor Barcelona heeft gespeeld. Maar ik weet dat Florentino Pérez hem echt wilde hebben", zegt de voormalig middenvelder van Liverpool, Real Madrid en Manchester City. "Maar als je een speler wil hebben die de komende tien jaar nog mee kan, moet je voor iemand als Mbappé gaan. Hij is pas negentien jaar oud en een rijzende ster."

"Als ik moest kiezen, zou ik voor de toekomst gaan. Dat betekent dat Mbappé in mijn ogen de ideale opvolger van Ronaldo is", vervolgt McManaman. Afgelopen transferwindow haalde Real Madrid nog geen directe vervanger voor Ronaldo. "Er zijn spelers als Gareth Bale en Karim Benzema, die een grotere rol zullen krijgen in het team. In aanvallend opzicht lijkt Bale een leider te gaan worden. De druk op hem is groter, maar dat geldt ook voor de andere aanvallers."

"Real heeft wel degelijk geïnvesteerd, maar heeft geen superster in huis gehaald. Ik heb geen problemen met dit transferbeleid. Je kan niet ieder seizoen enorm veel geld uitgeven. Ze kopen nu jonge spelers, die ze beter proberen te maken. Het lijkt zo alsof Real passief is op de transfermarkt, maar dit hebben ze de afgelopen jaren ook gedaan en ze blijven succes hebben", besluit McManaman.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
9
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
14
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Medalofhonor
 
7
5 september 2018 om 22:07
Perez heeft Neymar proberen halen net als Mbappé en Hazard helaas is dit allemaal niet gelukt puur omdat die jongens bij clubs spelen die geen geld nodig hebben. Wij leven in een jaar waar alle voetbalclubs met geld smijten en zelf groot willen worden en voor geen cent hun sterren willen verliezen. Noch de sjeik van PSG noch Abrahamovic willen hun ‘speelgoed’ kwijt. Ben benieuwd of Real uberhaupt deze jongens ooit nog kan wegkopen bij PSG.
 
MarcelKalasj
 
2
5 september 2018 om 22:26
Ach ja real zou z'n topspelers ook biet weg doen dus om Chelsea en psg te vermelden is onzin. Geen enkele club zou dat doen met oog op de toekomst. En trouwens waarom zouden ze zijn allebei rond de 200 miljoen gekocht en neem aan dat ze wel met winst willen verkopen dus real zou echt niet 250/300mil voor ze neerleggen
 
wandering
 
13
5 september 2018 om 22:31
Volgens mij is er toch een topspeler verkocht door Real
 
MarcelKalasj
 
4
5 september 2018 om 23:20
Ja hehe dat was een herenakkoord. De club gunt het hem na wat hij voor ze heeft gedaan sn ze hebben er nog lekker op verdiend ook aangezien die nog maar een aantal jaar te gaan heeft, en als ze hem nu niet verkochten zou bale weggaan en zouden ze volgend jaar toch een vervanger moeten halen. Heel goed gedaan door real
 
arrnaudd
 
2
5 september 2018 om 22:38
Ben ik met je eens. Komt wel bij dat deze clubs nog geen eindstation zijn, iig sportief gezien. Met name chelsea dan, PSG doet haar best. Ik zie mbappe nog wel is naar real gaan. Zal met de tijd ook steeds meer zelf de hoofdrol willen eisen ipv samen met Neymar.
 
Chi7
 
16
5 september 2018 om 22:08
Stevie, wat was dat een held zeg. Zal zijn doelpunten tegen Barca (2002) en Valencia (2000) nooit vergeten. Een van de weinige Britten die buiten de landsgrenzen echt succesvol is geweest. Het passieve transferbeleid van Real heeft tot noch toe weinig impact gehad, behalve dan die schandalige achterstand op Barca afgelopen jaar. Ben nog steeds van mening dat er 1 wereldtopper bij moet in de vorm van Hazard, maar we zullen zien hoe we het gaan doen met deze groep. De start is in ieder geval veelbelovend.
 
pedrovasquez
 
5
6 september 2018 om 04:17
3x CL achter elkaar gepakt als eerste club ooit, dat is zeker niet niks. Ik vind dat er met Assensio, bale, Benzema, vasquez, kroos, isco en modric voldoende kwaliteit is om dit jaar weer de CL te pakken.
 
pedrovasquez
 
1
6 september 2018 om 04:19
Alleen wat minder van die keepers. Ze zijn allebei top classe maar je mag er maar een opstellen