'Dat hebben mijn landgenoten Martínez en Tagliafico van Ajax meer'
Zaterdag, 11 januari 2020 om 07:50

Marcos Senesi heeft zich onder trainer Dick Advocaat in de basis gespeeld bij Feyenoord. Na een moeizame start onder Jaap Stam vormt de Argentijnse mandekker het centrale duo met Eric Botteghin. Toen de Rotterdammers afgelopen zomer zes miljoen euro betaalden voor Senesi, was in De Kuip de verwachting dat een spijkerharde verdediger in huis werd gehaald. Zo zit de speler echter niet in elkaar, vertelt de 22-jarige Argentijn. "Ik heb nog nooit een rode kaart gekregen."

Senesi ziet zichzelf als een erg rustig persoon. "Maar eenmaal op het veld ben ik een ander iemand. Dan gaat de knop om", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In Argentinië wordt het voetballen op een zeer gepassioneerde manier beleefd. Door de supporters, maar ook door de spelers. Toch probeer ik altijd rustig te blijven. Misschien dachten de fans van Feyenoord dat er een spijkerharde verdediger naar Rotterdam was gehaald, maar ik kreeg in mijn hele leven nog nooit een rode kaart. Natuurlijk kan ik de duels best stevig ingaan. Maar dat hebben mijn landgenoten Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico van Ajax meer. Ik ben iemand die van achteruit wil voetballen, die het van een inspeelpass moet hebben."

Senesi weet dat hij zich na een doelpunt kan laten gaan, zoals toen hij eerder dit seizoen de winnende maakte tegen RKC Waalwijk (3-2). "Ik voelde de adrenaline. En op de tribune zaten mijn ouders. Ze vertelden dat ze moesten huilen, zo blij waren ze. Het was een emotionele middag", aldus de jeugdinternational. "Eerst die belangrijke goal, daarna brak ik nog een bot in mijn hand. Ik heb elf jaar bij San Lorenzo gspeeld en dan opeens komt het moment dat je naar Europa vertrekt. Dat is schitterend, maar ook best moeilijk als je iedereen moet achterlaten. Dan is het fijn dat je een belangrijke goal maakt. De supporters scandeerden mijn naam en dat voelt enorm goed."

De Feyenoord-aankoop is blij met zijn overstap naar Feyenoord en zegt zich goed te voelen in Rotterdam. "Als je in De Kuip het veld opwandelt en je ziet al die mensen op de tribunes, dan doet dat iets met je. De supporters zijn fanatiek. Fanaticos. Ze zitten dicht op het elftal, zoals dat in Argentinië ook bij veel clubs het geval is. Feyenoord heeft in mijn ogen dus wel een vleugje Argentinië in zich."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
3
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
14
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
10
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
WouterSL
 
29
11 januari 2020 om 08:20
Wat een druk stond er toch op hem. Heeft mij toch nog positief verrast. Zal ook met de duidelijkheid van Advocaat te maken hebben. In een niet draaiend team is het haast onmogelijk om.je plek te vinden. Hopelijk laat hij de tweede seizoenshelft echt zijn waarde zien. Ik ben benieuwd. Komt in ieder geval erg sympathiek over.
 
wazza
 
16
11 januari 2020 om 08:22
Goed om te horen dat ie het naar z'n zin heeft bij onze club. Dacht eerst dat ie zou denken 'waar ben ik aan begonnen?'. Maar goed, eindelijk heeft ie z'n plekje, doet het goed en is iemand waarmee we echt verder kunnen. Zelfs Botteghin oogt naast hem weer als vanouds. En het is fijn om een voetballende verdediger erbij te hebben. Hij verlegt het spel makkelijk en durft ook een linie over te slaan.
 
Ijsmuts
 
9
11 januari 2020 om 09:06
Het is duidelijk dat botteghin (ruim) over zn hoogtepunt heen is en begin dit seizoen zwaar blunderde, maar het gemak waarmee hij belachelijk werd gemaakt en werd afgeschreven, ook door best een groot deel van het legioen, vond ik teleurstellend. Ja, hij speelde klote maar ik geloof ook niet dat een speler in 1 zomer zo slecht geworden kon zijn. Nu de afstemming met de rest van het team beter is, speelt Botteghin ook meer in zn kracht.
 
FR_JC
 
5
11 januari 2020 om 11:12
Dat had meer met Stam en zn tacktiek te maken ben ik van mening. Vermeer had de opdracht om de ballen rustig naar Eric te geven, dat hij het spel van achteruit moest opzetten, dat wat hij totaal niet machtig is en met het gevolg fout op fout. Daarnaast stond de verdediging gewoon verkeerd. Dat heeft Dick aangepakt en sindsdien loopt het soepeler. Maar, zoals je zegt is Botteghin ruim over zn hoogtepunt heen en zal hij vervangen moeten worden na dit seizoen.
 
Ijsmuts
 
2
11 januari 2020 om 12:28
Dat bedoel ik inderdaad met afstemming. Daarnaast scheelt het een hoop dat Fer fitter wordt en kokcu beduidend meer inhoud lijkt te hebben. Toornstra fit en Sinisterra groeit meer in zn rol als spits, dat soort zaken dragen allemaal bij.
 
MBMB7
 
3
11 januari 2020 om 09:40
...moest in een drama periode starten en herstelde enigszins; zie alleen geen topper....helaas.
 
 
5
11 januari 2020 om 10:37
Mensen moeten eens stoppen over z’n zwakke beginperiode. Dat waren de eerste 2 wedstrijden. Een beginperiode is tot pak ‘m beet een half jaar.
 
FR_JC
 
6
11 januari 2020 om 11:07
Ik lees nagenoeg weinig tot geen geklaag meer over hem en zijn de beginperiode?
 
Cyberize7x
 
3
11 januari 2020 om 12:03
Het zijn vooral de analisten die hem keerop keer omlaag praten na die eerste fouten. Zo'n slechte naam wegwerken doe je maar moeilijk helaas.
 
HijNiet!
 
4
11 januari 2020 om 12:36
Journalisten en fans van andere clubs hier op voetbalzone waren ongelooflijk gretig om hem na 2 potjes af te schrijven, maar hij blijkt toch een uitstekende aanwinst te zijn. Heeft het toch redelijk snel opgepakt, vaak hebben jonge jongens uit Latijns Amerika toch meer tijd nodig.
 
Shorty1991
 
0
11 januari 2020 om 13:49
De verwachten waren gewoon enorm opgeklopt bij zijn komst. Twgliafico deed het al een periode top, Martinez werd aangetrokken door Ajax en toen ineens hoorde NL voor het eerst van Marcos Senesi. Gelijk staken er verhalen de kop op dat deze jongen nog beter en getalenteerder was dan zijn landgenoten bij Ajax, waarvan er 1 net een seizoen lang uitblinker was bij de halve finalist van de CL. Ga er maar aan staan als jonge knaap in een vreemd land bij een club die vaak zowel sportief als bestuurlijk aan het kwakkelen is. Mooi dat ie zich niet gek heeft laten maken en dat de sportieve kant nu ook steeds iets beter gaat.
 
Joddit
 
0
12 januari 2020 om 16:23
Opgeklopt, misschien. Maar deze jongen speelde wel gewoon in de u23 van Argentinië, dus zeggen dat hij pas nadien ineens opdook lijkt me niet helemaal terecht.