'Dat ik meer met Ajax heb dan met PSV, is volgens mij niet zo vreemd'
Donderdag, 7 december 2017 om 12:52

Siem de Jong neemt het zondag met Ajax op tegen de club waar hij vorig seizoen door Newcastle United aan werd uitgeleend. De aanvallende middenvelder hoopt het gat met koploper PSV te verkleinen tot zeven punten. De Jong is van mening dat de titelrace nog niet gelopen is en dat Ajax nog altijd kans heeft op het kampioenschap, maar dat er dan zondag wel gewonnen moet worden.

De Jong kwam bij Newcastle United niet meer aan de bak en kwam bij PSV weer regelmatig aan voetballen toe. Dit seizoen is hij voornamelijk bankzitter bij Ajax. "Dat ik meer met Ajax heb dan met PSV, is volgens mij niet zo vreemd. Ik ben opgegroeid bij Ajax, heb er negen jaar doorgebracht en daarin veel mooie momenten meegemaakt", vertelt hij tegenover Voetbal International. "Toch was het niet zo dat dit verleden vorig seizoen mijn dagelijkse gevoel bepaalde."

Ajax verspeelde afgelopen zaterdag een 0-2 voorsprong op bezoek bij FC Twente en zag PSV een dag later wél winnen van Sparta Rotterdam (1-0). De achterstand op PSV is groot. "Dat het gat zo groot is, komt namelijk vooral door onszelf. Wij zijn zelf nog altijd zoekende, het lijkt inmiddels op een repeterend verhaal en dat is super frustrerend", aldus De Jong. "We weten wat ons te doen staat, te beginnen komende zondag. Het is zeker nog niet gespeeld."

De Jong werd meerdere keren kampioen met Ajax en weet ook hoe het is om naast de titel te grijpen. "Net zoals bij Ajax is bij PSV een seizoen niet geslaagd als ze niet kampioen worden. Alleen de culturen zijn anders. Bij Ajax telt resultaat én goed voetbal, bij PSV telt allereerst de winst. En als dit met leuk voetbal samengaat, is dat mooi."

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
0
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
3
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
52
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
opiniepeiler
 
7
7 december 2017 om 13:25
Dit klinkt alsof je je vrouw bedriegt, met een van haar grootste vijanden en daarna met hangende pootjes terug keert, omdat het niks geworden is.(en ze je nog accepteert ook)
 
FraXz
 
8
7 december 2017 om 13:35
Nee hoor want zoals al zo vaak gezegd heeft hij zelf eerst contact gehad met Ajax, maar die wilden hem niet. Daarna is hij pas naar PSV gegaan.
 
myvision
 
38
7 december 2017 om 13:36
En dit klinkt alsof jij een klok hebt horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt. Siem is voordat hij naar PSV ging vorig jaar eerst bij Ajax gaan peilen of hij daar terecht kon. Toen kreeg hij te horen dat er geen ruimte voor hem was en heeft hij gekozen om zijn eigen carriere nieuw leven in te blazen bij Psv. Dat is zijn goed recht, netter dan dit kan niet. Dus als je de vergelijking al maakt: Siem verliet in 2014 met pijn in zijn hart zijn eerste liefde voor een nieuw avontuur in Engeland. Dat avontuur mislukte, waarna hij checkte of hij terug kon naar zijn eerste vrouw. Zijn eerste vrouw wilde hem niet terug, dus koos hij voor een scharrel die in de buurt van zijn eerste liefde woonde: Psv. Zijn eerste vrouw zag toen ineens weer hoe knap, lief en schattig Siem eigenlijk nog is en dat hij ook nog eens presteerde als zijn scharrel hem nodig had. Dit maakte de eerste liefde van Siem best wel jaloers (hij ging zelfs openlijk zijn scharrel scoren toen ze een dagje in Amsterdam op stap waren) en gelukkig ging het tussen Siem en zijn vurige maar kortstondige scharrel en kwam hij terug bij zijn allereerste liefde.
 
JC63
 
1
7 december 2017 om 17:29
@opiniepeiler, wat vind ik dat een trieste opmerking van je. Als er nou 1 ras Ajaxcied nog aan te wijzen is, dan is het Siem wel. De echte supporter van deze club zal hem nog altijd dankbaar zijn voor de hoofdrol die hij speelde in het veroveren van de 4 titels achter elkaar. Daarbij wilde hij zelf ook liever naar Ajax dan Psv.
 
Sulejmanii
 
0
8 december 2017 om 00:59
Zo is dat jc! Jij snapt em, 15 mei 2011 was een van de mooiste dagen uit mijn leven! Die 2 goals, hoe de arena ontplofte zal ik nooit meer vergeten.
 
Sulejmanii
 
0
8 december 2017 om 01:00
Ik zal hem daar altijd dankbaar voor zijn, en daarnaast heeft Siem eerst netjes Ajax gebeld.
 
Pinpas
 
8
7 december 2017 om 13:27
Nog steeds onbegrijpelijk dat veel Ajacieden het hem kwalijk namen dat hij een jaar naar PSV ging. Hij bood zich aan bij Ajax, die wilde hem toen niet en wordt vervolgens gevraagd of hij samen met zijn broer CL wil spelen. Wie dat zou afwijzen omdat het niet "zijn" club is, heeft zijn prioriteiten niet op orde.
 
AjaxNL!
 
0
7 december 2017 om 13:36
Ajax wilde hem wel. Maar dan als spits, Siem wilde als middenvelder speler, dus koos hij PSV om samen met zijn Broer te spelen.
 
oxxis
 
6
7 december 2017 om 14:26
Volgens mij had het overgrote deel er juist alle begrip voor?
 
Constant kante
 
14
7 december 2017 om 13:29
Klopt ook natuurlijk. Siem is en blijft veel meer Ajacied dan Psv'er en dat is volkomen logisch en begrijpelijk. Vind wel dat Siem zich afgelopen seizoen en ook dit seizoen wat betreft deze discussie heel erg chique en netjes naar alle partijen opstelt. Eigenlijk precies zoals je dat van een betaald voetballer zou mogen verwachten.
 
DeSteek77
 
9
7 december 2017 om 13:35
Opvoeding! Kijk naar Luuk de Jong. Daar waar zat spelers een vinger op hun lippen richting publiek zouden doen nadat eindelijk gescoord werd (schahin van Roda nog afgelopen weekend), deed Luuk dat niet. Dat geeft aan dat het tussen de oren allemaal op een rijtje staat.
 
tmuller
 
6
7 december 2017 om 14:45
Ja 100% mee eens. Zoals Luuk de Jong ook, speelde geweldige eerste seizoenen bij PSV maar viel vorig seizoen terug en werd soms zelfs uitgefloten. Nooit hoorde je die jongen, altijd hard blijven werken en bij zn eerst volgende doelpunt liep hij gewoon weer naar het publiek om het met ze te vieren. Daar heb ik nou respect voor. Niet gelijk als een misdeeld kind niet gaan juichen als je scoort, maar gewoon er volwassen mee omgaan. Bij veel jongens vind ik dat ontbreken tegenwoordig. Voor Siem geldt hetzelfde, ik ben zelf PSV supporter maar ik kan niet anders zeggen dat hij zich heel goed heeft opgesteld bij Psv. Wij wisten allemaal heus wel dat hij meer had met Ajax dan met Psv.
 
Bufierr79
 
1
7 december 2017 om 17:04
zou wat is zijn als ze beide nog excelleren in het buitenland in het zelfde team! Gun t ze van harte
 
everybodyblind
 
14
7 december 2017 om 13:42
Bij mij gaat dat er niet in. Meer met ajax dan dat ik met psv heb. Ik heb helemaal nikssss met psv. Sterker nog ik heb hekel aan psv. Voornamelijk door sportieve traumas die ze mij hebben bezorgd. Midden 2000. Die constant angst als we toen thuis speelden. En de wetenschap dat wij pakslagen zouden krijgen in eindhoven. Door dat ene doelpunt. Door dat ene punt op de ranglijst. Nee, als ajacied zijnde, hoe raar t ook overkomt, heb ik meer hekel aan psv dan aan feyenoord. Maar let wel op, ik heb alle respect voor ze. Ik vind t zeer knap wat ze doen hoe ze t doen. Dat gezeur altijd zogenaamd psv koopclub. Niks op tegen. Ze voeren een beleid wat goed is voor hun sportieve resultaten. Psv onze sportieve rivaal sinds jaren. Wat moeten we zonder psv. Moge de beste winnen. Dit jaar wederom die stomme psv. Gatver...as zondag gaan jullie ons de nekslag geven waarschijnlijk. Nog een reden jullie te "haten".
 
Muilie
 
3
7 december 2017 om 13:52
Haha sportieve reactie, leuk om te lezen. Al moet ik zeggen dat de eredivisie ook niet zonder ajax kan, er moet toch een club zijn die we op momenten kunnen uitlachen en door vrijwel iedereen die geen supporter is gehaat wordt!
 
everybodyblind
 
1
7 december 2017 om 14:28
Daar zijn wij voor he. Kan ook niet anders als je maar WZAWZDB blijft roepen. Of dat je maar steeds je eigen talenten gaat bestempelen als de nieuwe iniesta of xavi na een invalbeurt. Kan ook niet anders als je t beleid van andere clubs als inferieur gaat bestempelen tov van je eigen. Maar goed, lach ons maar weer ff uit. Volgend seizoen weer nieuwe kansen, dan gaan wij weer uefa finale halen. Ow nee wacht, met keizer aan t roer, moeten we nog ff iets langer wachten. Maar WZAWZDB. Oops nou doe ik t ook, een van de redenen waarom wij zo gehaat worden.
 
STORING
 
2
7 december 2017 om 13:58
Haha leuke reactie. Dit mag je gewoon vinden en zeggen hoor. Je bent tenminste eerlijk. Ik ben juist extreemnmmmm voor PSV. Maar er is de laatste tijd zoveel goed bij Ajax dat ik minder afkeer heb en gewoon bewondering heb. Het voetbal is beter, ze hebben een beter elftal, ze hebben echt leuke toptalenten en het beleid is ook gewoon beter (vind ik). Normaal gesproken heb ik een bloedhekel aan Ajax. Dat is voetballend gezien vijand nummer 1. Maar sinds een paar jaar is er ook zeer veel bewondering bij gekomen. Ik kan wedstrijdjes kijken en van het voetbal genieten.
 
everybodyblind
 
2
7 december 2017 om 14:22
Haha, zoveel goed?? Er gaat bij ons meer fout dan goed. Het is verschrikkelijk. Voetballend wil ik t niet eens meer over hebben. Hmm, ow ja wij zijn wel de rijkste.... En qua beleid? Ik wens dat ze daar een keer balans weten te vinden tussen jeugd en directe versterking. Ik wens dat een aantal mensen die nu daar zitten ook verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de sportieve malaise. Maar ze mogen elkaar, dus hoiden ze elkaars hoofden boven water. Ik wens dat ze een tijdig hun selectie klaar hebben staan, niet ergens na de winterstop. Ik wens...nog veel meer. Hoe veel hekel ik ook heb op psv. Ik kan t wel gewoon zeggen, gefeliciteerd alvast met de schaal. Maar roep nou niet te hard en te vaak helemaal niets in amsterdam man. Pijnlijk om te horen.
 
SavedByTheBell
 
8
7 december 2017 om 13:45
Siem is een toffe kerel. Eerlijk, open en nuchter. Hij heeft vorig seizoen zich niet negatief uitgelaten over Ajax en alles gegeven voor PSV en dit seizoen laat hij zich niet negatief uit over PSV en geeft hij alles voor Ajax. Dat hij meer met Ajax heeft is logisch natuurlijk, dat zal niemand hem kwalijk nemen. Prima reactie voor alle partijen: ideale schoonzoon!
 
Snipez14
 
0
7 december 2017 om 18:57
Prima speler en prima persoon. Zie hem alleen nooit meer een basisspeler worden op het middenveld, niet bij PSV en niet bij Ajax. Hoop dat hij nog een leuk buitenlands avontuurtje kan meepikken anders wordt het over 2 jaar toch een club als Heerenveen of een Vitesse