'David Silva kan oude droom vervullen ondanks torenhoge salariseisen'
Dinsdag, 7 april 2020 om 19:35

David Silva is bij Manchester City in het bezit van een aflopende verbintenis. De 34-jarige middenvelder heeft in een eerder stadium al laten weten dat hij zijn contract bij the Citizens niet gaat verlengen, waardoor hij komende zomer transfervrij op te halen is. De Corriere dello Sport schrijft dat Silva er nog van 'droomt' om in Italië te spelen en dat AC Milan voor hem in de markt is.

Het is voorlopig de vraag op welke manier Silva afscheid gaat nemen van Manchester City, doordat het nog niet bekend is wanneer er weer gevoetbald gaat worden. Door de coronacrisis kan er weleens in stilte een einde komen aan het tienjarige dienstverband van de Spaanse middenvelder bij de regerend kampioen van Engeland. Manchester City nam Silva in 2010 voor een kleine dertig miljoen euro over van Valencia, dat hem opleidde en verhuurde aan Eibar en Celta de Vigo. In Engelse dienst won de 125-voudig international vier keer de Premier League, tweemaal de FA Cup en vijf keer de EFL Cup.

De laatste tijd is het relatief stil rond Silva, ondanks dat hij komende zomer transfervrij op te halen is. Zijn vriend David Beckham, eigenaar van het Amerikaanse Inter Miami, heeft hem een 'aantrekkelijk' voorstel voorgeschoteld, maar voorlopig wil Silva nog op het hoogste niveau blijven spelen en neemt hij zijn tijd om de opties af te wegen. De Corriere dello Sport schrijft dat het een oude droom van de middenvelder is om in Italië te spelen. Eerder waren AS Roma en Internazionale geïnteresseerd in zijn diensten, maar van een transfer naar de Serie A kwam het destijds niet.

Nu Silva transfervrij is, is er concreet belangstelling vanuit Italië. Paolo Maldini en Ricky Massara spraken rond kerst al met de vertegenwoordigers van Silva in Milaan. De Spanjaard wenst bij zijn nieuwe club zes tot acht miljoen per jaar te verdienen, wat voor i Rossoneri aan de forse kant is. Het feit dat hij transfervrij kan worden binnengehaald, compenseert echter het forse salaris van Silva. Overigens overwegen ook de 'andere grote clubs in de Serie A', zoals de Corriere dello Sport het noemt, zich bij de middenvelder te melden.

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
59
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Professor Oak
 
5
7 april 2020 om 19:48
Zal inderdaad nog mooi 1 of 2 jaartjes in Italië kunnen spelen, waar vele spelers in de herfst van hun carrière nog even op het hoogste niveau wat kunnen laten zien.
 
-Legends-
 
2
7 april 2020 om 19:50
Als hij zijn kwaliteiten op een op een andere manier gaat inzetten, gezien zijn leeftijd, zal hij zeker van meerwaarde zijn. Een Pirlo achtige rol moet hij zeker 2 jaar kunnen volhouden in Milaan.
 
Zuidenaar
 
2
7 april 2020 om 20:59
Dat zie ik ook wel met bennacer en nog een loper zie ik david silva wel zo'n rol vervullen. Dat zich puur op het spelverdelen richt.
 
nick140
 
10
7 april 2020 om 20:10
Ik geloof er niks van.. Volgens mij is de enige droom die hij nog heeft om voor zijn hometown club Las Palmas te voetballen, denk dat hij dat nog een jaartje of twee gaat doen en dan zijn schoenen aan de wilgen. Maar goed.. als hij per se nog zijn bankrekening wil spekken zie ik hem dat eerder chill op het strand bij Beckham in Miami doen dan bij een stressvol wespennest als Milan.