'David Silva stelt twee iconen teleur met verrassende draai van 180 graden'
Dinsdag, 19 mei 2020 om 21:52

David Silva kondigde in juni 2019 al zijn vertrek bij Manchester City aan. De 34-jarige middenvelder zou nu op het laatste moment van plan zijn om voor een grote verrassing te zorgen. Nicolò Schira, als journalist werkzaam voor onder meer La Gazzetta dello Sport, weet te melden dat Silva van plan is om zijn aflopende contract bij Manchester City tóch nog met een jaar te verlengen.

"Dit wordt mijn laatste seizoen. Tien jaar is genoeg voor mij. Het is de perfecte tijd om te gaan", zo liet Silva bijna een jaar geleden weten. De laatste tijd is het echter relatief stil rond de 125-voudig Spaans international. De Corriere dello Sport schreef begin april dat het voor de middenvelder een droom is om in Italië te spelen. AC Milan zou concreet voor hem in de markt zijn, terwijl ook AS Roma en Internazionale belangstelling zouden hebben. Het forse salaris van Silva zou voor de geïnteresseerde clubs een struikelblok vormen.

Het Inter Miami van eigenaar David Beckham deed Silva naar verluidt een 'aantrekkelijk voorstel' en de Amerikaanse club wordt nu ook door Schira als gegadigde voor de middenvelder genoemd. Daarnaast heeft ook Al-Sadd, waar voormalig teamgenoot bij de Spaanse nationale ploeg Xavi sinds afgelopen zomer als trainer werkt, belangstelling voor Silva. Hij is echter van plan om verrassend genoeg toch nog voor een jaar bij te gaan tekenen bij Manchester City. Silva wil daarmee een ultieme poging wagen om nog met the Citizens de Champions League te winnen. In een eerder stadium werd al gemeld dat Silva het liefst nog even op 'het hoogste niveau' wilde blijven spelen.

Het is overigens maar de vraag of Manchester City volgend seizoen actief is in het miljardenbal. De UEFA legde City in februari een tweejarige uitsluiting van Europees voetbal op, omdat de Engelse topclub de regels voor Financial Fair Play zou hebben geschonden. The Citizens kondigden vrijwel direct aan in beroep te gaan bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) en hopen dat de straf nog ongedaan gemaakt wordt.

Het is voorlopig sowieso nog de vraag op welke manier Silva afscheid gaat nemen van Manchester City, doordat het nog niet bekend is wanneer er weer gevoetbald gaat worden. Door de coronacrisis kan er weleens in stilte een einde komen aan het tienjarige dienstverband van de Spaanse middenvelder bij de regerend kampioen van Engeland. Manchester City nam Silva in 2010 voor een kleine dertig miljoen euro over van Valencia, dat hem opleidde en verhuurde aan Eibar en Celta de Vigo. In Engelse dienst won de 125-voudig international vier keer de Premier League, tweemaal de FA Cup en vijf keer de EFL Cup.

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
2
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
22
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
SuperNico31
 
15
19 mei 2020 om 22:05
Vond David Silva altijd een fantastische en sympathieke speler. Weet nog hoe hij uit tegen United een masterclass gaf in 2011. Die assist op Dzeko was heerlijk. Besef nu pas dat hij in de herfst van zijn carrière zit. Hoop dat we nog een aantal jaartjes van hem in het profvoetbal kunnen genieten.
 
Zermatt_Person
 
5
19 mei 2020 om 22:06
David Silva mag best verlengen, maar dan zal hij wel een plekje op de reserve bank moeten accepteren. Foden staat te popelen om z`n plekje over te nemen en moet op een gegeven moment ook veel spelen. Daarbij kan B. Silva ook nog op de plek van D. Silva spelen. Eigenlijk had Guardiola, David Silva vorig jaar op de bank moeten zetten en B. Silva op de plek van David Silva op het middenveld. Dan kon Guardiola ook voorin ruimte creeeren voor Leroy Sane, omdat B. Silva vanaf rechtsbuiten naar het middenveld verhuist. Dan had Sane denk ik ook verlengt, hoewel je dat niet met 100 procent zekerheid kan zeggen. Nu zal Sane helaas verkocht worden. Hopelijk koopt Man City geen vervanger voor Leroy Sane, maar spenderen dat geld wat Sane oplevert, eerst aan een goede CV. Als Angelino verkocht worden aan Leipzig, zou een linksback ook een verwelkomde versterking zijn. Als vervanger van Leroy Sane heeft City al een eigen jeugd speler die ze kunnen gebruiken in naam van Jack Harrison. Die is nu verhuurd aan Leeds United. Verder zou Cancelo ruilen voor Semedo ook geen slechte optie zijn, maar dan moet City niet bijbetalen in die ruildeal.
 
Holland8
 
24
19 mei 2020 om 22:30
@zermatt Foden vind ik een mooie speler met veel dynamiek. maar in de kleine ruimte is hij niet zo sterk. En in het spel dat Guardiola graag wil spelen val je dan al snel af. David Silva is in die kleine ruimte juist weer fenomenaal.
 
N.Chelsea
 
1
19 mei 2020 om 23:16
Sane was alleen het hele seizoen geblesseerd, het was dus niet mogelijk om Bernardo op het middenveld te zetten.
 
iceko
 
1
20 mei 2020 om 08:42
Foden vertrekt gewoon door de achterdeur voor speeltijd, let maar op.
 
Zermatt_Person
 
0
20 mei 2020 om 11:40
Foden staat tot 2024 onder contract. Die vertrekt niet door achterdeur. Hij zal hooguit verhuurd worden.
 
lizoke
 
0
20 mei 2020 om 14:01
Alles wat jij hier nu opnoemt gaat niet gebeuren. Silva gaat niet een plaatsje op de bank moeten accepteren, stel jij de ploeg op? Sane die vertrekt, simpel dus daar zal iemand nieuw voor gehaald moeten worden. En semedo ruilen voor cancelo? Cancelo heeft gewoon niet genoeg kansen gehad. Harrison is belange nog niet klaar, en om hem als vervanger van sane te zien ga je het niet redden in de CL.
 
Zermatt_Person
 
0
20 mei 2020 om 19:22
Wie zie je dan graag komen als vervanger van Leroy Sane? Een CV is topprioriteit. City heeft denk ik niet het geld om en een top CV te halen en een dure vervanger voor Leroy Sane. Ook niet als Sane wordt verkocht. Dan ben je al snel 200 miljoen kwijt. In corona tijden zal dat al helemaal niet gebeuren.
 
Ronaldogoat7
 
7
19 mei 2020 om 22:08
hij zou perfect bij Juventus passen want daar missen ze nog wat creativiteit en iemand met een steekpaas op het middenveld. en Juventus is goed in het binnenhalen van transfervrije spelers.als Pjanic vertrekt dat heb je genoeg opties op het middenveld Bentancur Ramsey en Silva of Rabbiot Matuidi en silva zouden allen een prima middenveld zijn, en dan kan Khedira eventueel ook vertrekken.
 
Wimme
 
2
19 mei 2020 om 22:57
Dan zou ik toch een jongere speler met de kwaliteiten halen. De Oude Dame moet niet te oud worden. Dybala heeft ook de kwaliteiten om dit te kunnen.
 
Ronaldogoat7
 
2
19 mei 2020 om 23:08
Italië is nu eenmaal het voetbal land waar je als oudere speler nog jaren mee kan en veel respect geniet. en het is niet erg als Juventus oud wordt zolang je de vervangers al in huis hebt. Demirel en de Ligt vervangers van Chiellini en Bonucci Bentancur Rabbiot Ramsay vervangers van Khedira Matuidi en Pjanic. dus dan kan je er prima een ervaren speler bij hebben die echte wereldtop is zeker als Pjanic vertrekt. ze hebben eigenlijk alleen geen vervanger voor Ronaldo maar die kan waarschijnlijk nog wel 3 tot 5 jaar mee.
 
LoveTheGame10
 
4
19 mei 2020 om 22:16
Met het oog op een eventuele uitsluiting van Europees voetbal een slimme zet.
 
moion
 
0
20 mei 2020 om 09:45
Het blijft toch fantastisch hoe deze man jarenlang stand heeft weten te houden in de fysiek sterke premier league
 
Samcro
 
1
20 mei 2020 om 11:19
Brengt me terug naar de tijden dat ik hier met Gereed44 vele discussies heb gevoerd over Silva contra Ozil. Machtig mooi hoe iemand feiten en statistieken zo kon verdraaien dat het leek alsof ie altijd gelijk had. Waar ben je Gereed44?!?