De Boer krijgt mogelijk nog twee afzeggingen bij Nederlands elftal
Zondag, 8 november 2020 om 19:39

Het Nederlands elftal komt maandag in Zeist weer bij elkaar, maar bondscoach Frank de Boer krijgt voor die tijd mogelijk nog twee afzeggingen. Mohamed Ihattaren is momenteel ziek en moet daardoor de wedstrijd van PSV tegen Willem II van zondagavond aan zich voorbij laten gaan. Er bestaan ook vraagtekens rond Stefan de Vrij, aangezien de lokale gezondheidsinstanties de spelers van Internazionale voorlopig nog geen toestemming geven om uit te vliegen voor interlandverplichtingen.

Vanuit Italië komen momenteel berichten dat de lokale gezondheidsinstanties spelers van Sassuolo, Genoa, AS Roma, Lazio, Fiorentina en Internazionale momenteel verbieden om naar het buitenland te reizen voor interlandverplichtingen. In eerste instantie gold dit alleen voor de internationals in de selectie van Fiorentina, die na een positieve coronatest van José Maria Calléjon in quarantaine moesten van de lokale gezondheidsinstanties.

In navolging van Fiorentina hebben ook de gezondheidsinstanties in de regio's van Genoa, AS Roma, Lazio, Fiorentina en Internazionale besloten dat deze clubs hun spelers in quarantaine moeten houden, vanwege positieve coronatests binnen de spelersgroep in de afgelopen week. Dat betekent dat internationals van deze zes Italiaanse clubs voorlopig de 'bubbel' nog niet mogen verlaten om zich bij de nationale ploeg van hun land te voegen.

Er wordt niet uitgesloten dat de spelers in kwestie zich na een quarantaineperiode alsnog bij hun nationale ploeg mogen melden. In de vorige interlandperiode meldden onder meer Dejan Kulusevski, Merih Demiral, Wojciech Szczesny en Aaron Ramsey van Juventus zich ook later bij hun nationale ploegen, nadat ze een quarantaineperiode achter de rug hadden. Het kan dus zijn dat De Vrij zich later deze week bij het Nederlands elftal meldt. "Ik weet van niks, ik ga gewoon naar Nederland", zo citeert presentator Jack van Gelder De Vrij tijdens het programma Rondo van Ziggo Sport.

Het is tevens de vraag of Ihattaren maandag in Zeist verschijnt. De achttienjarige aanvallende middenvelder maakt zondagavond geen deel uit van de wedstrijdselectie van PSV voor de thuiswedstrijd tegen Willem II, omdat hij ziek is. Ihattaren wacht voorlopig nog op zijn debuut voor het Nederlands elftal en was in de vorige interlandperiode in oktober niet van de partij. Eerder op de dag moest ook Feyenoord-doelman Justin Bijlow zich met een blessure al afmelden voor het Nederlands elftal. Zijn vervanger in de selectie voor de wedstrijden tegen Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen is FC Twente-keeper Joël Drommel.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
11
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
14
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Prem93
 
13
8 november 2020 om 19:43
Wederom geen Ihattaren in Oranje.. wanneer gaat hij minuten maken? Kan zomaar anders uitvallen en dan kiest hij alsnog voor Marokko.
 
kraanvogelaar
 
7
8 november 2020 om 19:46
Ik heb daar ook een slecht voorgevoel over.
 
Oelie Wapper
 
5
8 november 2020 om 19:50
Is ook buiten de selectie van PSV momenteel, dus dat zou ook de reden kunnen zijn.
 
Sulejmanii
 
21
8 november 2020 om 19:53
Nee joh, jullie zijn wel erg pessimistisch! En daarbij is hij erg duidelijk geweest over zijn keuze bij die Touzani. In deze tijd worden mensen nou eenmaal gauw ziek.
 
puntnaarachter
 
14
8 november 2020 om 19:54
Dan kiest die toch lekker voor Marokko? Het is graag of niet hé. Spelers laten spelen omdat zij anders misschien voor een ander land gaan kiezen? Volgens mij zijn wij in dit land toch voor gelijkheid, waarom dan voor dit een uitzondering maken? Voor je het weet ga je spelers krijgen die speeltijd gaan eisen, omdat zij anders voor een ander land gaan voetballen.... Je moet spelen voor een land waar je het trotst voor bent om uit te komen. Spelers die voor een ander land kiezen, omdat hun a-keus even andere spelers beter acht, dan ben je gewoon een klein kind in een volwassen lichaam dat zijn zin niet krijgt.
 
kraanvogelaar
 
3
8 november 2020 om 20:09
Deels eens. Aan de andere kant zijn jongens van 18 nog geestelijk onvolwassen (kinderen) en kunnen impulsief zijn. Soms moet je voor het grotere doel even van je principes afstappen. Lodeweges had slim moeten zijn en hem gewoon een paar minuten in laten vallen. Maar hij wilde de grote man uithangen. Zo van: kijk mij eens Ihattaren geen minuten geven. Er is geen garantie dat hij een wereldtopper wordt, maar als hij zo'n goede speler als Ziyech wordt en hij blinkt uit voor Marokko, dan is het wel weer je eigen schuld dat je niet doortastend genoeg was.
 
Japie_Krekel
 
4
8 november 2020 om 20:57
nou, als je het gebrek aan creativiteit in Oranje zie ben ik anders nog steeds aardig Geiiriteerd over het feit dat Blind en Van Basten Ziyech hebben laten lopen
 
Kraterios AFC
 
0
8 november 2020 om 20:42
Misschien last van Corona?
 
Rollingsvennie
 
2
8 november 2020 om 19:44
Spoeling wordt erg dun achterin.
 
RUTGERRR
 
2
8 november 2020 om 19:51
Jammer dat Stefan de Vrij wellicht niet kan aansluiten. Nu De Ligt en Van Dijk niet mee doen had Stefan zich goed kunnen bewijzen. Ihattarren, jammer maar helaas.
 
PirloTess
 
9
8 november 2020 om 20:58
Bewijzen?Wat moet Stefan bewijzen? Haha..beste verdediger van Italië. En ook in oranje al prima gespeeld, zelfs een geweldig WK 2014(verkozen tot beste verdediger)
 
Varenak
 
3
8 november 2020 om 22:55
Haha bewijzen is naast virgil gewoon de beste verdediger van nederland
 
careldegrote
 
10
8 november 2020 om 19:53
Ah, Stefan de Vrij die afzegt voor Oranje. Je verwacht het niet.
 
FusbalLife1997
 
10
8 november 2020 om 20:01
Alleen gaat dit nu niet om den blessure maar sommige clubs in Italië willen hun spelers niet het land uit laten gaan door corona
 
careldegrote
 
1
8 november 2020 om 20:10
True that. Kan 'ie natuurlijk niks aan doen, slechts opvallend. Wel een goede reden overigens. Zouden meer clubs / competities moeten doen.
 
Oelie Wapper
 
10
8 november 2020 om 19:53
Ik snap echt niet dat je in deze tijd dit soort interlands laat doorgaan. Goed dat Italië reisverboden invoert, maar ik begrijp niet dat landen allemaal hun burgers zoveel als mogelijk proberen niet te laten reizen en hier worden uit meerdere landen allemaal mensen bij elkaar gezet, die dicht bij elkaar sporten en dan gaan ze allemaal weer terug naar waar ze vandaan kwamen. Echt onbegrijpelijk wat mij betreft.
 
Varenak
 
0
8 november 2020 om 22:57
Is een verplichting.. weet niet precies hoe het zot maar nl moet een x aantal wedstrijden spelen anders krijgen ze geen geld
 
ricksch
 
13
8 november 2020 om 19:54
Dan maar gewoon Frimpong van Celtic oproepen, speelt al weken goed, maar speelt niet eens mee met Jong Oranje.
 
rannio
 
1
8 november 2020 om 20:17
Eens dat hij in JO moet maar wat heeft een rechtsback te maken met deze afmeldingen?
 
OtterReelick
 
1
8 november 2020 om 20:00
Lekker afgelasten deze wedstrijd.
 
OtterReelick
 
1
8 november 2020 om 20:10
Of stel een B team op.geen risico nemen met de A spelers. Drommel.promes.veltman.ake.wijndal.hateboer.klaass... Wissels...vanaanholt.koopmeiners.babel. Gaan ze misschien eens nadenken bij de Uefa.
 
Tonyforte
 
2
8 november 2020 om 20:36
Ik zou bij afmeldingen dus altijd kiezen voor doorstroming vanuit jong oranje. En daar de gaten opvullen met nieuw talent. Maar wie ben ik. Geen bondscoach.
 
Vakkie D
 
1
8 november 2020 om 22:12
Nu JO geplaatst is kan dat inderdaad. Maar achterin de de spoeling dun en komt er na de toppers de vrij, van dijk en toptalent de ligt niet erg veel meer aan. Gelukkig kan dit trio (mits fit) nog wel een tijdje mee
 
Varenak
 
2
8 november 2020 om 22:58
Geertruida is er een
 
Ajaxenschede
 
0
9 november 2020 om 05:39
Naja ik denk dat je met Malacia, Botman, Teze/schuurs en Geertruida toch een leuke 'jong' verdediging kan neerzetten.