De Boer reageert fel op 'minpunt' van Ziyech: 'Dat slaat nergens op'
Zondag, 16 februari 2020 om 11:31

Hakim Ziyech verkast komende zomer van Ajax naar Chelsea voor minimaal veertig miljoen euro. In het verleden werd nog getwijfeld of de aanvallende middenvelder de stap hogerop kon maken, maar inmiddels is vrijwel iedereen overtuigd dat de Marokkaans international gaat slagen in Engeland. Ook Hans Kraay junior en Ronald de Boer denken dat Ziyech wel meekan bij Chelsea.

"Hij gaat daar sowieso verschrikkelijk goed spelen", steekt Kraay junior van wal bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "We hebben weleens een discussie gehad of hij in de internationale top alleen goed genoeg is als hangende rechtsbuiten, maar met twee jongens in zijn rug kan hij ook uitstekend het verschil maken als nummer tien", aldus de analist.

Ziyech indirect gewaarschuwd door Kluivert: 'De stap naar het buitenland wordt vaak onderschat'

Gast Erwin van de Looi is het met Kraay junior eens. 2Ik denk dat hij afgelopen seizoen wel heeft laten zien waar hij toe in staat is in de Champions League. Er wordt wel gezegd: hij is fysiek niet top. Maar hij kan zo goed voetballen. Zijn aannames, positie kiezen: geweldige speler", concludeert de coach van Jong Oranje, die wordt opgevolgd door een felle reactie van De Boer.

"Ik vind 'dat fysiek', dat slaat nergens op. Want als je ziet wat hij loopt... Juist fysiek is hij ongelooflijk goed. De Silva's, de Messi's, de Iniesta's, zijn die dan fysiek? Je zou zeggen van niet. Nee. Maar omdat ze zoveel voetballend vermogen hebben, komen ze bovendrijven. Dat zal met hem (Ziyech, red.) ook het geval zijn. Ik moet wel zeggen: we moeten het nog gewoon afwachten."

De Boer ziet in Ziyech een verbeterde versie van Riyad Mahrez van Manchester City. "Laten we wel rustig blijven. We geven hem de tijd om te acclimatiseren, maar ik ben ook ongelooflijk fan van hem. Als ik bijvoorbeeld Mahrez van Manchester City zie: ik denk dat Ziyech nog meer kwaliteit aan de bal heeft dan Mahrez", besluit De Boer over de 26-jarige spelmaker van Ajax.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
est-1913
 
38
16 februari 2020 om 11:59
Verbeterde versie van Mahrez? Dat gaat wel twee stappen te ver als je het mij vraagt. Fysiek kan hij wel mee, denk ik. Misschien maakt hij het zichzelf makelijker als met net wat meer body.
 
 
9
16 februari 2020 om 13:03
Meer body trainen kan ten koste gaan van andere kwaliteiten, zou ik als Ziyech zijnde niet aan beginnen.
 
Meeziez
 
6
16 februari 2020 om 13:42
Ik vind sowieso dat die vergelijking met Mahrez niet echt klopt. Mahrez is echt een dribbelaar op de flank met een hele goede passeeractie, terwijl ziyech een spelmaker is met een goede eindpass. 0
 
Gaalmeister
 
27
16 februari 2020 om 12:02
Ik snap die vergelijking met Mahrez nooit, behalve dat ze allebei Noord-Afrikaanse roots hebben... Totaal ander type voetballer. Vind Ziyech technisch veel begaafder, meer iemand met een splijtende pass of een perfecte bal over 50 meter. Terwijl Mahrez meer een sterke dribbel heeft, sterker is, meer scoort. Meer een vleugelspeler terwijl Ziyech meer een 10 is. Maar goed, blijkbaar kijken de meeste mensen eerder naar afkomst dan naar voetbalcapaciteit, net zoals dat elke goede Argentijn de nieuwe Messi is, elke Deen de nieue Laudrup en elke Braziliaan de nieuwe Ronaldino etc etc.
 
Cabosilly
 
33
16 februari 2020 om 12:12
Technisch begaafder omdat ie een lange bal kan geven? Gozer kijk ff youtube hoe mahrez iedereen dolt in de PL en kom dan praten. Ziyech is goed maar zeker niet technisch beter dan Mahrez
 
martijnovic
 
4
16 februari 2020 om 13:38
Dat je iedereen dolt heeft niks met techniek te maken. Techniek is hoe je een bal raakt met de voet bij een pass of schot.
 
Cabosilly
 
1
16 februari 2020 om 20:18
Bij dollen komt er geen techniek bij kijken wou je zeggen? Een bal kort bij je houden tijdens dribbelen is geen techniek? Het heeft allemaal met techniek te maken
 
Thamike
 
2
16 februari 2020 om 12:18
@Gaalmeister, jij maakt er zelf een vergelijking van herkomst van. Wie zegt dat de rest naar afkomst kijkt? Ook je argument met een Argentijn de nieuwe Messi is ongegrond. Odegaard werd de nieuwe Messi genoemd en CR7 bv de nieuwe Pelé en later alle namen van de wereld. Zou het niet zo kunnen zijn dat men vaker naar positie kijkt of naar capaciteit of specialiteit?
 
gloryUnited
 
9
16 februari 2020 om 12:33
Hoe definieer je technisch begaafder? Een spllijtende pass geven over 50 meter of de bal in kleine ruimte aan je voet houden en ultieme controle hebben over de bal tussen tegenstanders? Beckham had ook een splijtende pass maar is toch minder technisch begaafd dan Messi.
 
Yeisoonnn
 
1
16 februari 2020 om 12:57
@GloryUnited Alleen bezit Messi ook over een uitstekende splijtende pass. Ik vind de vergelijking Ziyech - Mahrez treffender dan Beckham - Messi, maar het kan aan mij liggen. Als je nou zou zeggen Beckham - Bergkamp, snap ik het nog.
 
martijnovic
 
1
16 februari 2020 om 13:41
Techniek idd hoe je een bal raakt met de voet. Beckham en messi hadden allebei een geweldige techniek. Vooral bij spitsen is techniek heel belangrijk want een schot van een speler met goede techniek gaat er veel vaker in doordat de bal precies goed geraakt word. Dribbelen heeft dus niks met techniek te maken.
 
Gooner4
 
0
16 februari 2020 om 13:48
Beckham -Bergkamp? Messi - Bergkamp past beter
 
gloryUnited
 
0
16 februari 2020 om 14:02
dribbelen heeft alles met techniek te maken. Een goede dribbelaar heeft constant kleine aannames die de bal meteen dood leggen om het snel van richting te kunnen laten veranderen in de kleine ruimte. Dribbelen gaat er dus om hoe de bal de voet raakt maar dan heel vaak in korte tijd in kleine ruimte.
 
Gooner4
 
1
16 februari 2020 om 13:49
Technisch is Mahrez 2 klassen beter. Die staat echt in de top 3 als we het daarover hebben.
 
Downwards
 
9
16 februari 2020 om 12:06
Vergelijk met Mahrez is ook wel echt misplaatst. Mahrez is veel meer een pure buitenspeler, terwijl Ziyech toch echt meer een aanvallende middenvelder is. Geloof wel dat Hakim het erg goed gaat doen in Londen met de manier van spelen van Chelsea. Ziyech zijn core is ook prima, staat vrij goed op zijn benen wat hem al redelijk 'sterk' maakt.
 
Cabosilly
 
15
16 februari 2020 om 12:10
Ja hoor, daar is die onzin weer. Mahrez is beter dan Ziyech, dat ziet iedereen. Daarnaast laat hij het al een aantal jaren zien in de PL waar ziyech het nog moet bewijzen. De boer moet z'n ajax bril ff afzetten
 
martijnovic
 
3
16 februari 2020 om 13:43
Haha zyech kon het ook niet laten zien he in de PL. Wat heeft mahrez nou laten zien in de CL? Mahrez is snel dribb3l en kan scoren maar verder is het niet veel.
 
Gooner4
 
1
16 februari 2020 om 13:49
Heb je meer nodig?
 
Cabosilly
 
1
16 februari 2020 om 14:02
Martijnovic kijk hoe hij kampioen werd met Leicester. Maar goed meningen verschillen. We zullen zien hoe ziyech het gaat doen
 
Sirius
 
0
16 februari 2020 om 16:41
Ziyech is technisch, heeft een goede visie en een uitstekende traptechniek, maar verder is het niet veel. Dat kun je bij elke speler zeggen zonder dat het ergens op gebaseerd is. Mahrez en Ziyech zijn uitstekende en twee verschillende spelers.
 
martijnovic
 
0
16 februari 2020 om 21:33
@ sirius zyech is ook nog snel en heeft een dribbel. Zyech is duidelijk een betere speler.
 
AN34
 
2
16 februari 2020 om 13:48
Dan moet jij misschien je anti-ajaxbril afzetten. Die vergelijking is niet helemaal zo gek. Beide technisch begaafde spelers, met een goed schot. Het verschil zit hem wel in het feit dat je spelers zijn op een totaal andere positie. Het enige wat te vergelijken valt, is dan de kwaliteiten die ze beíde bezitten en dan vind ik de ene niet nadrukkelijk minder dan de ander. Ziyech bewijst het nu ook al drie jaar in Europa, dus hij heeft al genoeg bewezen. Het is ook niet voor niets dat ie naar Chelsea is gegaan he??.
 
FaridvanGinkel
 
15
16 februari 2020 om 12:15
Ik dacht na het lezen van de titel; daar hebben we Frankie weer. Na Aissati en El Hamdaoui volledig gesloopt te hebben hij ook commentaar kwam geven op Ziyech. Gelukkig is het Ronald! Die vind ik altijd redelijk objectief (zelf naar z’n eigen broer toe) en meestal goede analyses geven
 
Sirius
 
0
16 februari 2020 om 16:39
Volledig gesloopt te hebben? Aissati bleek mentaal gewoon niet sterk genoeg voor een volgende stap, terwijl El Hamdaoui niet altijd even makkelijk was. Laten we het dus niet overdrijven en iemand een label opplakken...
 
FaridvanGinkel
 
1
16 februari 2020 om 19:22
El Hamdaoui was de topscorer en wat voor goals. Frank de Boer heeft hem bij z’n eerste wedstrijd als coach tegen Milan zonder uitleg gepasseerd. In welke periode moet de Boer geconstateerd hebben dat El Hamdaoui niet makkelijk was? Loop niet zoveel onzin aan te kondigen
 
Sirius
 
0
16 februari 2020 om 19:55
Leer jij dan even wat fatsoen, want die laatste zin is totaal onnodig. Niet iedereen heeft dezelfde mening als die van jou. Vandaar ook de optie tot reageren onder dit soort nieuwsberichten. Je plakt iemand een label op zonder dit te onderbouwen met feitelijke argumenten en ik kraam onzin uit? Ja, het zal wel...
 
FaridvanGinkel
 
3
16 februari 2020 om 21:11
Kan je inhoudelijk reageren? Ik geef aan dat de Boer bij z’n eerste moment El Hamdaoui op de bank zet tegen Milan. Die was topscorer en één van de beste spelers van de Eredivisie. Hij had dus geen enkel contact moment gehad met de Boer om zich negatief te gedragen, en de eerste seizoenshelft had niemand over hem geklaagd. Hij zet hem op de bank omdat hij hem niet mag of omdat hij niet in zijn plannen past. (Raar als hij de topscorer is). Prima onderbouwing dit lijkt mij. Jij reageert dat El Hamdaoui niet altijd even makkelijk was. Bij zowel Az en Ajax hebben we nooit iets negatiefs over hem gehoord dus waar baseer je dat op? Jij plakt meteen een label aan hem, is dat omdat hij Marokkaans is en dus in jouw ogen ook lastig is?
 
Wagwan
 
5
16 februari 2020 om 13:06
Ik ben een gigantische Ziyech fan, maar Mahrez is echt nog van een ander kaliber. Heeft samen met Vardy de PL aan gorten geschoten en Leicester een onwaarschijnlijke PL bezorgd. Daarnaast heeft hij de Africa Cup gewonnen met Algerije, terwjil Ziyech met een gemiste penalty de uitschakeling van Marokko inleidde. Beiden zijn prachtige en sierlijke spelers, maar Mahrez is nog een klasse apart.
 
PSVChamps
 
1
16 februari 2020 om 13:08
Nou Ronald, ik denk dat er hier met fysiek wat anders aangegeven wordt... Hakim is nou niet echt een potige en fysiek sterke speler. Ja hij loopt veel en is enorm wendbaar, maar qua body is hij wat minder. Weet niet of dat een uitdaging wordt in de PL, maar in dat opzicht is ie fysiek minder, wat natuurlijk kan en geen probleem hoeft te zijn.
 
marieke90
 
2
16 februari 2020 om 16:51
Ziyech is mischien niet de meest gespierde voetballer,maar hij staat wel vaak zijn mannetje,je hebt genoeg jongens die veel in de krachthonk zitten maar soft zijn en ziyech is dat absoluut niet..