De Boer ten einde raad: 'Ik kan niet meer doen dan ik nu heb gedaan'
Zondag, 10 september 2017 om 17:05

De dagen van Frank de Boer bij Crystal Palace lijken geteld. De oefenmeester leed zondagmiddag op bezoek bij Burnley alweer zijn vierde competitienederlaag op rij met the Eagles en zag zijn positie daarmee nog onzekerder worden. De Boer was na afloop ten einde raad.

Volgens de manager had er maar één ploeg recht op de zege. "Soms krijg je niet wat je verdient. We hebben de kansen die we kregen niet benut", sprak hij ontgoocheld tegenover diverse Engelse media. De Boer beleefde een valse start met zijn elftal: al na twee minuten verzorgde Chris Wood het enige doelpunt van de middag na een verkeerde terugspeelbal van Lee Chung-yong.

Palace maakte daarna tevergeefs jacht op de gelijkmaker. Scott Dann kreeg in de absolute slotfase de grootste kans, maar hij liet een vrije kopkans onbenut. "Je kunt het gewoon niet geloven", vervolgde De Boer. "We hebben het goed gedaan door de wedstrijd te controleren. Ik kan niet meer doen dan ik nu heb gedaan. Ik ga ermee door en hopelijk voor een lange tijd."

Ronald de Boer zag de nederlaag met lede ogen aan. "Daar lijkt het wel op", reageerde hij bij FOX Sports op de vraag of zijn broer voor het laatst op de bank heeft gezeten bij Palace. "De geruchten zijn er. Ze hebben tegen Burnley ongelooflijk veel kansen gehad. Het leek wel een schiettent, maar het mocht niet baten. Je weet het natuurlijk nooit, maar je hoort natuurlijk de geruchten. De kranten schrijven over dat hij moest winnen, anders is hij gezien. Waar rook is..."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
2
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
19
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
PeterVermeuIen
 
18
10 september 2017 om 17:15
"Ik kan niet meer doen dan ik nu heb gedaan."Geef dan de opdracht om de bal uit de stadion te schieten ipv naar de keeper, wanneer ze beetje onder de druk staan.Bij Ajax onder de Boer zag je dat Ajax vaak de bal naar de keeper terugspeelde.Het is wel de filosofie van de Boer.
 
surreal
 
39
10 september 2017 om 17:22
Wat een onzin, denk je nou echt dat hij de opdracht vandaag geeft meegegeven aan zijn spelers om de bal terug te spelen? Als je de wedstrijd niet hebt gezien zet dan geen onzin neer. Dit was een totaal anders Palace dan de voorgaande wedstrijden. Jij kan ook wel bedenken dat De Boer deze wedstrijd niet tegen zijn aanvallers de opdracht heeft gegeven om de bal alleen maar terug te spelen zelfs als je de wedstrijd niet hebt gezien. Bah wat een onwetendheid.
 
PeterVermeuIen
 
6
10 september 2017 om 17:28
Ik heb het wel gezien, 2 keer zelfs in een korte tijd! Als trainer moet je simpelweg duidelijk maken.
 
Avey
 
16
10 september 2017 om 17:39
Grappig van die mensen die een waardeloze trainer zo moeten beschermen, zo gefrustreerd raken en anderen gaan beledigen. De Boer is een verdedigende trainer, enorm bang om de bal kwijt te raken, dan krijg je het breivoetbal wat hij al jaren laat zien. Tegen 3 directe concurrenten 0 punten en 0 keer scoren, dat kan je fataal worden in de PL, weet de boer ook wel.
 
surreal
 
9
10 september 2017 om 18:46
Beledigen? Omdat ik zeg dat zijn commentaar onwetend is. Dat is gelijk aan mensen beledigen? Wat een zwakke insinuatie zeg, dat is pas op een lage manier discussiëren. Bovendien verdedig ik helemaal niet dat De Boer het heel slecht heeft gedaan tot dus ver. Dat heeft hij ook, vooral tegen Huddersfield liet hij zien dat hij veel te naïeve is. Het enige wat ik doe is vreselijk onzinnig en onwetend commentaar bij de naam noemen. Het verlies van vandaag is totaal niet te wijten aan De Boer. Die terugspeelbal zal hij nooit gewild hebben en paste totaal niet in de wedstrijd. Nee lekker de bal het stadion uit rammen als aanvaller zoals Petervermeulen zegt dat had vandaag echt geholpen. Zeg dan gewoon niets als je de wedstrijd niet gezien hebt en je commentaar slecht is onderbouwd. Waarom zou je dat prominent aan andere voetballiefhebbers willen verkondigen? Natuurlijk krijg je dan te horen dat je onzin praat. Maar nee ik ben gefrustreerd en beledig anderen... Wat een nonsens Avey. Is dat de manier waarop je discussieer?
 
Duke222
 
0
10 september 2017 om 19:53
Ik vind het niet zo een onzin. Het hele punt is de Boer probeert zijn (ajax) filosofie over te brengen op de groep..nu sta je daar met die leuke filosofie maar je hebt geen 1 keer gescoord! Dat is aardig tekenend. Hij moet gewoon iets anders verzinnen, althans.. als hij dat uberhaupt wel kan en als men hem nog wel de tijd geeft. Het is jammer dat het zo gaat maar het lijkt mij wel duidelijk dat hoe hij wilt spelen niet zal lukken, het lukt al niet tegen de wat kleinere laatstaan tegen de grotere.... En zo gek is dat niet in de PL, ze spelen daar compleet anders. Je hebt hoe dan ook een plan B en C nodig je kan niet al maar dat ajax gedoe er ini willen blijven stampen.. of nou ja kan wel maar in de pratijk wilt het helaas vaak niet lukken.
 
InkeMontana
 
25
10 september 2017 om 17:25
Ja joh; op de middellijn een beetje onder druk, hop peer die bal het stadion uit! Daar kom je ook heel ver mee
 
 
8
10 september 2017 om 17:25
Je tweede zin zegt het idd heel goed. Bij Palace en de PL in het algemeen met je niet voetballend de oplossing gaan zoeken. Tuurlijk kan de Boer er weinig aan doen dat Lee de bal zo slecht terug speelt, maar hij is wel degene die wil dat elke bal weer terug gespeeld wordt. Bovendien als je na twee maanden ziet dat passing niet iets is waar ze bij Palace bekend om staan laat ze dan ook niet zo voetballen. Vooral Benteke moet je niet een bal laten kaatsen. Vandaag een uitstekende laatste half uur gespeeld, maar hebben een grotere deel van de wedstrijd matig gespeeld.
 
InkeMontana
 
15
10 september 2017 om 17:23
Hier moet je niet eens trainer van willen zijn. Kijk hoe die hark die laatste kans mist, kunnen gewoon niet voetballen daar. Maar goed dat had Frankie ook kunnen en moeten bedenken voor hij bij Crystal Palace instapte.
 
JC63
 
7
10 september 2017 om 17:24
Arme Frank.. Je kan je afvragen of -pak `m beet- Van Gaal of Mourinho het veel beter zou doen daar. Armoede troef in dat elftal. Onderaan de streep was het geen goed idee vd club om hem als coach aan te stellen. Maar a/d andere kant had Frank ook beter moeten weten: met een snorfiets win je geen motor GP
 
MagicMike
 
3
10 september 2017 om 19:20
Je hoeft die moto-GP ook niet te winnen. Als technicien (trainer in zijn geval) kan je echter wel zodanig aan die snorfiets proberen te sleutelen, zodat je de eindstreep haalt en dan hopelijk niet als laatste. Wat Frank nu weer aan het doen is, is echter alle onderdelen die het goed doen op die snorfiets verbuigen en verkloten, zodat diezelfde snorfiets in nog slechtere staat raakt..
 
Sirius
 
3
10 september 2017 om 17:31
Tja, als je als trainer tekent voor een degradatiekandidaat, weet je dat je snel weer op straat kunt staan. Naar mijn mening net als Internazionale een domme keuze. Verder vind ik dat hij zich slecht aanpast naar de omstandigheden bij een selectie en zijn filosofie nogal forceert, ook al is daar het materiaal niet voor. Ik mag toch ook wel aannemen dat hij met het bestuur heeft gesproken over versterkingen. Als je als Premier League club slechts twee spelers haalt waarvan je niet eens weet of Riedewald het niveau wel aan kan, betwijfel ik ook of ze daar uberhaupt verstand hebben van voetbalzaken. Vorig jaar bleven ze erin, maar stonden ze ook niet heel ver boven de welbekende streep. Dan zou je toch verwachten dat ze de selectie in ieder geval van een aantal nieuwe impulsen zouden voorzien. Zaha en Townsend zijn nog wel aardig, maar de rest is toch niet van een hoog niveau.
 
PAASCHKAAL
 
2
10 september 2017 om 17:42
Vandaag heeft hij gewoon ontzettend veel pech gehad, voorgaande duels kwam zijn selectie vaak tekort. Burnley maakte dankbaar gebruik van de slechte terugspeelbal en de daaropvolgende vroege voorsprong. Ze graafden zich in en hadden het geluk dat Palace maar kansen bleef missen. Zonder Bolasie en Zaha mis je natuurlijk wel erg veel creativiteit en kwaliteit. Toch had een team met Benteke, Cabaye, Van Aanholt en Townsend echt wel al punten moeten pakken. Er zijn selecties in de Premier League met vele malen minder kwaliteit maar die zijn als elftal meer een geheel en knokken harder. Op dat gebied kan je wel zeggen dat De Boer er niet alles uit heeft weten te halen.
 
MohammedIbrahi
 
3
10 september 2017 om 18:11
Bolasie speelt bij everton
 
MagicMike
 
14
10 september 2017 om 17:47
Grappig hoe velen hier nu het toch op enige manier proberen op te nemen voor de Boer. Terwijl hij er voor de tweede keer op rij gewoon niks van bakt; denkt dat zijn denkwijze de enige is en valt zijn spelers af in de media. Dat kan je doen als je trainer bent in Nederland van jonkies en Frank de Boer die "de grote voetballer is geweest" bent. In het buitenland hebben al die volwassen gasten gewoon maling aan je. Jammer maar helaas..
 
JC63
 
2
10 september 2017 om 17:55
Magicmike, die "volwassen" gasten van jou staan als een stelletje kleuters op het veld. Frank had idd nooit moeten tekenen, en de club had hem ook niet moeten willen contracteren.
 
MagicMike
 
5
10 september 2017 om 18:08
Wat denk jij dan dat ze gaan doen voor de trainer die ze een dag eerder weer eens afviel in de media? Frank moet eerst eens gaan begrijpen dat het simpelweg niet zo werkt in de grotere competities.. in plaats daarvan blijft hij echter dezelfde fouten herhalen, eerst bij Inter en nu bij Palace
 
blink182
 
2
10 september 2017 om 18:47
Hij is gewoon niet goed genoeg voor de beste competitie ter wereld. Hij moet terug naar de Micky Mouse competite. Past beter daarin.
 
ErikStekelenburg
 
0
10 september 2017 om 22:50
Gewoon die afkooosom in je zak steken en wegwezen man! Met zulke bestuurders aan het roer ben je overgeleverd aan de goden! Die gasten denken dat je met een zeer matige selectie zomaar even een zooi punten pakt, maar als het even tegen zit sta je gewoon met lege handen na 4 potjes. Geen visie bij die club.........Gelukkig zijn er meer en kan er maar zo een ander op de stoep staan, heb je de mazzel aan je reet hangen en ben je de verlosser! Rare jongens, die totaal geschifte eigenaren en bestuurders.