De Boer verbaasd door keuze Bosz: 'Dan neem je dit risico niet'
Vrijdag, 17 maart 2017 om 10:00

Peter Bosz wekte donderdag verbazing met zijn keuze om Jaïro Riedewald buiten de selectie te laten voor de wedstrijd tegen FC Kopenhagen, ten faveure van Heiko Westermann. Arnold Bruggink en Ronald de Boer hadden hun vraagtekens bij de uitleg van Bosz daarover.

De oefenmeester beargumenteerde zijn keuze door te wijzen op de kopkracht van Westermann, waarmee de verdediger in de slotfase nog belangrijk zou kunnen worden. Zover kwam het uiteindelijk niet; Ajax won relatief eenvoudig met 2-0 en Westermann bleef op de bank. "Ik twijfel aan het antwoord van Bosz. Normaal is hij heel overtuigd, maar hier merk ik een hele duidelijke hapering", zei analist Bruggink bij FOX Sports. "Met Riedewald zit het niet lekker, dat is zeker."

De Boer sloot zich daarbij aan. "Bosz neemt een risico, want Sinkgraven was niet okselfris. Er is zeker wat aan de hand, anders neem je dit risico niet. Dat ben ik dus eens met Arnold. Het kwam er niet helemaal overtuigend uit wat hij over Riedewald zei", speculeerde de oud-international.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
JasonRhijn
 
20
17 maart 2017 om 10:04
Riedewald wilt sowieso meer spelen en misschien is er een discussie van te voren. Maar als Bosz wint kunnen we hem alleen gelijk geven. Tot nu toe Europees zeer geslaagd voor Ajax en dat is echt een lange tijd geleden. Riedewald zat wel op de tribune te kijken. Ik denk wel dat hij zo sportief is, dat hij het seizoen uitspeelt en volgend jaar ergens anders gaat kijken. Ik ben voor talenten en ik zou ze altijd de kans gunnen. Maar als een Viergever gewoon beter speelt of Schone of Younes of een Traore of wat dan ook. Dan zou ik niet zo maar de opstelling wijzigen vanwege een talent. Ik weet niet hoe het met Bazoer is, maar die speelt nog steeds niet echt bij Wolfsburg en het zelfde geldt voor El Ghazi. Ze willen allemaal speel minuten eisen en dat vind ik zelf iets teveel van het goede. Laat het zien met je voeten en bij Donny weet ik gewoon. Hij komt uit een nest waar iedereen nuchter is, hij gaat niet zeiken om minuten. Hij weet gewoon als ik op mijn 22e een vaste basisspeler wordt bij Ajax dan heb ik nog ruim de tijd om mij te ontwikkelen. Maar kennelijk moeten bepaalde spelers na 2 labiele wedstrijden een vaste plaats krijgen.
 
Boris19
 
17
17 maart 2017 om 10:14
Bazoer speelt best veel en stond ook al geregeld in de basis en ook El Ghazi staat geregeld in de basis, dus wat je zegt is niet waar. Bazoer heeft in deze paar maanden al meer minuten gemaakt dan bij Ajax de eerste seizoenshelft.
 
JasonRhijn
 
8
17 maart 2017 om 10:17
Je hebt waarschijnlijk gelijk over de minuten. Maar bij Ajax was het gewoon overvol en als ik eerlijk ben had ik ook gewoon Klaassen, Ziyech en Schone opgesteld. Ajax draait gewoon goed en heeft een stabiel middenveld. Ik denk dat we dit gewoon moeten houden en dat doet Bosz. Kijk in potentie zal een Frenkie de Jong ook beter kunnen als Schone. Maar ik zie ook geen reden om te wisselen. We doen het gewoon goed, in de competitie staan we 2e. We doen mee voor het kampioenschap, we hadden wellicht wel iets meer punten moeten hebben. Maar gezien de punten doen we het goed. Europees kwartfinale sinds 2003 dat is een behoorlijke prestatie. Onder Frank de Boer wisten we vaak niet eens te winnen van kaliber tegenstander als deze in de Europa League. Ik ben echt tevreden met Bosz en ik weet zeker dat Ajax beter wordt qua potentie van talenten die er aan komen.
 
wvisch
 
0
17 maart 2017 om 15:14
Dat is niet waar wat je zegt over de minuten. Hij heeft bij Ajax in de ED 235 minuten(bron, transfermarkt), CL voorronde 148 minuten, Knvb Beker 156 minuten, EL 13 minuten gespeeld. Dat is totaal 552 minuten. Bij Wolfsburg heeft hij in de BL 199 minuten en in de Duitse bekker heeft hij 78 minuten gespeeld. Dat is totaal 277 minuten. Toch zo'n beetje de helft minder.
 
GillianoKendona
 
12
17 maart 2017 om 10:15
Bazoer speelt gwn en el Ghazi pakt sowieso meer minuten dan die bij Ajax zou pakken dus!!! Het is gwn een haat en liefde relatie dat strijd tussen dat groepje talenten dus bazoer tete el ghazi dijks en Bosz en tot nu toe wint bosz maar verliest Ajax veel geld heel veel zelf
 
JasonRhijn
 
9
17 maart 2017 om 10:20
Veel geld verliezen? Op basis van wat? Dat ze minder worden als ze spelen ja. Maar een El Ghazi scoort 1 keer in de 15 wedstrijden. Daarnaast is hij totaal niet technisch en Traore speelt veel beter en heeft veel meer techniek om in dit elftal te spelen. Dijks is totaal geen Ajax materiaal vorig jaar deed hij het goed naar zijn doen. Maar dat was de tactiek van Frank de Boer tikkie breed spelen. Bazoer is een groot talent maar als je geen geduld hebt en niet wilt vechten bij Ajax houdt het op. Bij PSV kreeg hij ook zijn zin niet en ging hij ook weg. Tete en Veltman doen niet veel onder elkaar. Maar om nou spelers op te stellen puur voor het geld is onzin. Je stelt een team op wat op dat moment het beste is voor het elftal. Een Viergever doet het gewoon zeer goed bij Ajax. Een Schone speelt zeer stabiel en Ziyech is gewoon een fijne speler in het team. Daarnaast Klaassen die scoort keer op keer. Ik zie geen reden om andere spelers er in te doen.
 
MarkSchoenmake
 
13
17 maart 2017 om 10:21
Lille doet het Super slecht in de Franse competitie en bazoer speelt alleen in de beker.
 
JordyB
 
0
17 maart 2017 om 18:12
Het probleem is voornamelijk dat Bosz keer op keer falende spelers opstelt, en daartegenover onze talenten gewoon amper een serieuze kans geeft. Iemand 2 maanden op de bank hebben en dan ineens basis zetten, hoef je niet te verwachten dat ie ineens de sterren van de hemel speelt. Zeker jonge spelers hebben wedstrijd ervaring en ritme nodig, omdat ze de slimmigheid en volwassenheid nog missen. Veltman, iemand waarvan wij mogen verwachten inmiddels volwassen te spelen, maakt nog steeds veel domme en kinderachtige fouten. En Tete maar af en toe een kansje krijgen en dan vervolgens ''afgebrand'' worden, dat Veltman betere keuze is. Nee, geef Tete eens 4-5 wedstrijden de kans. Viergever liet gisteren weer zien dat linksback voor hem een betere positie is, CV is hij gewoon te onrustig voor. Kan je Riedewald centraal zetten ipv. Of; Sinkgraven, een aankoop van wat, 8? miljoen. Dat ooit een AM was, een AML werd, en nu misbruikt word op de linksback positie. Je ziet hem groeien, dat wel, maar een goede linksback? Nee, zeker niet. Ook hier kan je Riedewald neerzetten. Een jongen dat in de jeugd opgeleid is als defensieve middenvelder/centrale verdediger, gaat het echt wel beter doen dan een Am/flankspeler die je naar achter haalt. Schone, tja, ik heb veel sympathie voor hem. Maar hij komt snelheid te kort, kan niet springen, niet koppen, maakt vaak toch domme overtredingen omdat hij simpelweg niet kan verdedigen.. Voor de Eredivisie, oke.. Traore en Younes, bij hun kan ik het simpel houden. Het is een teamsport, voetbal. Deze jongens doen daar niet aan. Oogkleppen op, week in week uit dezelfde fouten, dezelfde stomme keuzes. Bosz heeft genoeg kansen en momenten gehad andere jongens de tijd en kans te geven, maar blijft steevast vasthouden aan zijn opstelling. Onbegrijpelijk, als je het mij vraagt.
 
MalcolmX
 
14
17 maart 2017 om 10:04
Met alles respect, Bosz doet het qua resultaten goed, maar Tete en Riedewald zijn echt niet minder dan wat er nu in de basis staat. Je kan je voorkeur hebben maar Boaz probeert ons wijs te maken dat zij tekort komen en dat is echt niet zo.
 
JasonRhijn
 
7
17 maart 2017 om 10:09
Je zegt het zelf ze zijn niet minder inderdaad. Maar om nou ze uit de basis te halen vind ik teveel van het goede. Dit is gewoon een persoonlijke keuze. En toevallig doet een Viergever het zeer goed samen met Sanchez of als linksback. En bij Veltman heb ik wel zo en dan mijn vraagtekens. Maar het is wel een stabiele verdediger. Hij speelt wel vaak een voldoende, maar ik denk als Tete gewoon blijft bij Ajax dan komt het wel goed. Ik zie Veltman eerlijk gezegd wel vertrekken maar naar wie? Echt geen idee, hij wou wel weg zei hij.
 
hoffie80
 
16
17 maart 2017 om 10:27
Ik vond tete gister trouwens 3 klasses beter dan veltman de laatste tijd heeft laten zien. Zowel verdedigend als aanvallend. Van mij mag tete echt wel in de basis
 
adjx
 
4
17 maart 2017 om 10:33
Ik vind tete ook goed gister!! Maar het gaat niet alleen om gister, hij heeft ook zat mindere invalbeurten gehad..
 
JasonRhijn
 
1
17 maart 2017 om 10:34
hoffie80 van mij mag hij ook in de basis. Maar heel eerlijk gezegd we moeten geen onderlinge strijd nu hebben. Veltman is een vriendelijke gozer en Tete ook we moeten nu harmonie gebruiken om voor de titel te gaan en voor de kwartfinale.
 
Streepan
 
8
17 maart 2017 om 10:43
Ik vind viergever echt uitstekend spelen, gisteren misschien wel man van de wedstrijd. Degelijk, betrouwbaar en veel karakter. Ik vind hem nu absoluut beter dan riedewald. Tete vond ik gisteren ook erg goed, ik vind hem niet minder dan veltman.
 
Edo
 
3
17 maart 2017 om 11:41
Eens, Viergever was een baas gisteren. Kan je echt op bouwen op die gozer.
 
ninjakai
 
0
17 maart 2017 om 12:33
Had je ook door waar viergever stond???? Die stond namelijk op de plek van normaliter Sinkgraven. Viergever als linksback bevalt mij meer dan uitstekend elke keer dat hij er staat, dan mag je dus voorzichtig concluderen dat het de beste linksback is die we hebben. Toch wordt daar stelselmatig Sinkgraven neer gezet. Dat klopt dus gewoon niet. Traore was gisteren wederom misschien wel de minste van de gehele voorhoede. Nauwelijks een fatsoenlijke voorzet, grote kansen geen eens op doel en veelvuldig zich vast lopen. Leuk dat hij de kopbal maakt, maar verder was het echt niet geweldig wat hij liet zien. El Ghazi werd afgebrand wat die moest meer laten zien dan af en toe een mooie goal. Traore laat niets meer zien, dan mag je aan die keuze toch behoorlijk twijfelen. Zeker als je ziet dat zelfs Kenny Tete mogelijkheid ziet om aan de rechterkant door te komen. Het zijn gewoon vreemde keuzes. Als je de wedstrijd van gisteren ziet. Defensief top, meer dan voldoende kansen gecreëerd, maar dat was dus een elftal dat op vier plekken afweek van het gebruikelijke elftal. En veel van die wisselingen waren juist de discussie punten. Tete-Veltman, Sinkgraven linksback.
 
eCKe
 
3
17 maart 2017 om 10:16
Riedewald wil toch weg, werd gisteren bekend? Mogelijk daardoor ook niet gefocust genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten. Dat Bosz dan niet volledig ingaat op de hele zaak snap ik ook wel. Vandaag weer een dag voor persconferentie na de loting.
 
JasonRhijn
 
0
17 maart 2017 om 10:22
In deze wedstrijden die er aan komen moet je volledig op de wedstrijd gefocust zijn. Je kan niet denken aan randzaken als je zelf voor op stellen bij het team. We hebben de kwartfinale nu gehaald op de naar de halve finale. We moeten er vol voor gaan mits de loting ook helpt. Hoop een Genk eerlijk gezegd.
 
Kilum
 
8
17 maart 2017 om 10:19
Riedewald is momenteel dan ook niet echt in bloedvorm. En ik denk ook dat zijn instelling net even anders is dan bijvoorbeeld bij Tete. Je zag gisteren dat Tete er in kwam en vanaf zijn eerste balcontact tot op het bot gemotiveerd er voor ging vechten en liet zien wat hij kon. En dat deed hij ook erg goed. Voor mij 1 van de beste spelers deze wedstrijd. Riedewald heeft wat wedstrijden gehad recentelijk. Maar ik vond hem in geen van die wedstrijden echt overtuigend. Waar Tete dat in al zijn inval beurten wel was. Wat mij betreft mag Viergever dan ook lekker blijven staan. Maar Veltman moet wel het veld ruimen voor Tete.
 
mistermiyagi
 
0
17 maart 2017 om 10:21
Viergever, Schone Sanchez, Veltman vertrekken mogelijk na dit seizoen. Vooral als Ajax ver komt in de Europa League. Ik zie Riedewald en de Ligt als centraal duo volgend seizoen. Eigenlijk leveren we daar niet veel kwaliteit op in, Riedewald en de Ligt kunnen beide goed opbouwen en kunnen goed inschuiven ala Vertonghen. Viergever moet sowieso vertrekken en cashen, speelt zijn beste voetbal ooit.
 
Brasileiro
 
3
17 maart 2017 om 10:35
Schone heeft net bijgetekend en gezegd te willen blijven. Sanchez heeft nog een 4 jarig contract herna en tenzij er echt debiel veel geld op tafel word neergelegd gaat die ook niet weg. Waarom zou Viergever weg gaan? Sinds vorig jaar 2e seizoenshelft al een hele betrouwbare en solide verdediger die gewoon zijn wedstrijden blijft spelen. Komt daar echt een grotere club voor dan Ajax? Lijkt me dat hij aan zijn plafond zit. Veltman wil ik ook wel zien wie er voor hem aanklopt... Ajax moet proberen om even vast te houden aan spelers waar ze een heel seizoen op kunnen bouwen met wat ervaring anders blijft deze prestatie in de EL een incident ben ik bang.
 
adjx
 
1
17 maart 2017 om 10:35
Riedewald goed opbouwen? Ik vind hem nog onbetrouwbaar
 
Brasileiro
 
5
17 maart 2017 om 10:28
Wel grappig om te zien, toen zijn broer nog trainer was, was hij echt Veeeel minder kritisch. Heeft nu vaak wel op en aanmerkingen over keuzes van Bosz. Het heeft goed uitgepakt en ik heb ajax dit seizoen weinig wedstrijden beter zien spelen dan gister. Vond het serieus echt heel erg goed, en dat zonder Klaassen. Riedewald lijkt helaas ook gewoon voorbij gestevend door de Ligt. Westermann ben ik uiteraard geen fan van, maar mocht Ajax in het slot echt nog alles op alles zetten om die luchtbridage van Kopenhagen af te stoppen dan was hij een logischere keuze dan Riedewald. Tegen Rostov en eigenlijk zovaak word die afgetroeft in de lucht. Natuurlijk is het zonde om een Ajax talent op de tribune te zien, maar als ik een keuze steeds meer in twijfel zou willen trekken is het wel dat Tete op de bank zit en Veltman speelt.
 
Sam_1
 
1
17 maart 2017 om 10:30
Onzin hij heeft nooit bewezen beter te kunnen koppen dan Riedewald
 
Brasileiro
 
3
17 maart 2017 om 10:41
Dan zou ik nog maar eens navragen bij fans van Betis en Hsv. Hij is met ruimte in zijn rug enorm kwetsbaar maar was bij Betis voor z'n blessures juist enorm belangrijk om de pot dicht te houden in de 16. Hij kan alleen ook echt totaal niet voetballen. Maar kopduels met die 2 spitsen aangaan als dat had gemoeten in de eigen 16 is juist iets wat hij wel zou moeten kunnen... Riedewald totaal niet. Hi werd overigens zelfs geroemd om zijn kwaliteit om ook aanvallend te kunnen koppen. Bijna 30 goals in 300 Bundesliga wedstrijden op die manier.
 
JasonRhijn
 
2
17 maart 2017 om 10:32
Dat is de enige keuze waarvan de meeste een twijfel hebben en dat is met Tete. Maar voor de rest zijn de keuzes logisch. Als de heren als Bazoer en El Ghazi zich niet kunnen motiveren voor Ajax op de bank dan maar weg. We hebben er nog aardig veel voor gekregen. We hebben ze beide voor een half miljoen gekocht. Daarnaast hebben we de luxe met een bankrekening van vele miljoenen. In dit stadium worden de spelers ook weer interessanter. Klaassen die volgend jaar weggaat en zeker niet voor 20 miljoen. Ik hoop dat hij nog een seizoen blijft.
 
De Toekomst
 
0
17 maart 2017 om 11:48
Logisch toch ook? Toen Frank trainer was, wist Ronald natuurlijk ook meer van de ins en outs. Dan weet je wat er speelt en waarom keuzes worden gemaakt. Nu zal Ronald dat minder weten en moet hij meer gissen/zet er sneller vraagtekens bij, maar dat zou iedereen hebben. Ronald staat er nu verder vanaf en moet het met minder informatie doen, dus ziet hij niet meer of minder het hele plaatje en dus zet hij eerder ergens vraagtekens bij.
 
Sam_1
 
3
17 maart 2017 om 10:29
Riedewald hoort gewoon in de basis die heeft meer potentie en voetballende vermogen dan viergever en Veltman. Veltman maakt nog steeds fouten die niet door de beugel kunnen na vijf jaar. Kijk Sanchez die beul denkt de Eredovisie is geen uitdaging voor mij. Daarnaast was van de Beek echt ontzichtbaar tegen kopenhagen, hij liep alleen maar in de weg en verliest constant zijn duels en is blijkbaar ook niet rijp genoeg. In plaats van Beek heb ik liever Nouri als die eenmaa aanpast dan is ie niet meer te houden
 
007
 
4
17 maart 2017 om 10:42
Viergever was gisteren gewoon heel goed. Hij bikkelde en heeft 200 procent gegeven. Alleen bij de discussie Veltman en Tete kies ik niet voor Bosz, maar voor de rest? We staan weer na 14 jaar in een Europese kwartfinale en weer is het niet goed. Sorry, maar dat gaat mij veel te ver.
 
steeck03
 
1
17 maart 2017 om 11:05
potentie is alleen belangrijk als ze nu even goed zijn. Op dit moment is Viergever de betere verdediger. En vergelijken met Veldman? Grappig, die speelt op rechts volgens mij.
 
ilana007
 
2
17 maart 2017 om 10:33
Mensen hebben altijd wat te zeuren, maar de winnaar heeft altijd gelijk en we zitten mooi in de kwartfinale.
 
007
 
4
17 maart 2017 om 10:39
Helemaal mee eens. Er kunnen maar elf spelers op het veld staan. We hebben gisteren in principe Kopenhagen van de mat gespeeld en toch gaan we weer zeuren. Ik wil alleen Tete meer zien, maar de rest? Bosz doet het goed.
 
YouMeAtleti!
 
0
17 maart 2017 om 10:50
Laat Riedewald in de zomer ook maar naar Brugge gaan, die weten wel hoe ze met oud AJAX(eredivisie) spelers moeten omgaan.
 
FCBogarde
 
2
17 maart 2017 om 11:04
Prima idee, als ze rond de 10 miljoen betalen, hebben ze 'm. Zijn speeltijd wordt geringer en daarbij gaat De Ligt zich als LCV in de basis spelen. Viergever linksback met Sinkgraven daarachter. De resultaten spreken in het voordeel van Bosz.
 
doejezo
 
3
17 maart 2017 om 10:59
Viergever viel me gisteren alles mee op de LB positie. Lijkt me zelfs een betere optie voor die plek dan Sinkgraven op dit moment. Verder ontwikkelen spelers zich door een seizoen lang te spelen. Dat geldt vooral als ze nog erg jong zijn, zoals een Riedewald. Lijkt wel of mensen denken dat Riedewald op zijn top zit? Tete was voortreffelijk en die krijgt normaliter ook geen basisplaats. 1 goede wedstrijd maakt nog niet dat de kritieken op Bosz niet meer gelden. Feit is dat hij vaak stoã¯cijn zijn eigen spelers op blijft stellen en aan talentontwikkeling minimaal doet. Op naar de volgende wedstrijd. Bosz heeft tot nu toe heel veel geluk gehad met clubs die uit de koker komen. Hopelijk gaat het niet mis bij de eerste de beste club die iets meer weerstand kan bieden dan een Kopenhagen die 5x tegen hun eigen spelers afgelopen wedstrijd hebben aangeschoten :P
 
Verpatopspits
 
1
17 maart 2017 om 11:01
Persoonlijk snap ik al die ophef niet. Men doet net of Riedewald een geweldige speler is. Bosz traint iedere dag met die gast dus weet wel beter.
 
FCBogarde
 
1
17 maart 2017 om 11:02
Dat Riedewald niet in de basis staat, dat begrijp ik nog. Daarvoor heeft hij de laatste tijd te weinig geimponeerd als hij mocht spelen. Maar dat hij niet op de bank zat, verbaasde me wel. Ik ben bang dat het ook net niet wordt bij Riedewald. Maar dat Tete steeds op de bank moet plaatsvinden is echt onbegrijpelijk. Verdedigend is die veel beter en daarbij is hij aanvallend ook telkens paraat !
 
JasonRhijn
 
0
17 maart 2017 om 11:11
Misschien komt het wel goed je weet het niet. Zal jij nu Tete wisselen voor Veltman en hoe zal jij dat overbrengen. We zitten in een flow en winnen veel. Ik vind wel dat Tete aardig wat minuten heeft gemaakt dit seizoen. Het is niet een echte bankzitter zoals een Bazoer.
 
afcasander
 
0
17 maart 2017 om 11:55
Ik zou nu tete wel wisselen voor veltman ja. Tete heeft wel de snelheid om over de rechtsbuiten heen te gaan. Daarbij speelde hij de 2 wedstrijden tegen kopenhagen ijzersterk waar veltman juis minder presteerd.
 
FCBogarde
 
0
17 maart 2017 om 12:04
Tete moet nu zeker de kans krijgen. Tenslotte de sterkste hoort te spelen. Je kan het niet verkopen door hem continu op de bank te laten. Hij heeft wel wat minuten gemaakt, maar gezien zijn status en talent veel te weinig !
 
fanclubbarca
 
1
17 maart 2017 om 11:18
RIedewald heeft de potentie om net zo goed als Vertonghen te worden mits die de kans krijgt en ook het vertrouwen van de coach. Bosz maakt zo talenten kapot. Hij kan toch wat vaker rouleren dus bij een 2-0 voorsprong tegen een gemakkelijke tegenstander Riedewald voor Viergever erin zetten. Vertrouwen van de coach is alles voor een talent. En wel zijn huurling van Chelski de hele tijd de hand boven het hoofd houden terwijl die dramatisch speelt. Maar dat zal wel contractueel vastgelegd zijn vrees ik. Hoe dan ook een prima prestatie gisteren.
 
falcao
 
0
17 maart 2017 om 17:43
Vind je Vertonghen zo goed dan? Persoonlijk vind ik dat nog wel meevallen.
 
relaxie
 
1
17 maart 2017 om 11:49
Ik zie Riedewald graag naar Feyenoord komen...Zeker als Vilhena weg zou gaan!
 
pinko
 
0
17 maart 2017 om 12:40
Riedewald is geen echte verdediger en bij Ajax staan veel betere spelers dan hij op het middenveld. Daarnaast komen er ook nog 3 talenten uit Jong Ajax zich nadrukkelijk melden. Dus logisch dat hij niet speelt. Kan dus beter vertrekken, daar hebben zowel hijzelf als Ajax baat bij. Niet bij een vertrek van Tete, want die liet gisteravond weer zien zowel aanvallend (veel vaker, niet altijd goede voortzetting) dan verdedigend veel en veel meer in zijn mars te hebben dan juffrouw Veltman. Een achterhoede Tete, De Ligt, Sanchez en Viergever is toch prima??
 
lausho
 
1
17 maart 2017 om 13:32
Riedewald heeft weinig laten zien in zijn invalbeurten, niet dat hij in de basis moet in ieder geval en in de lucht is hij minder dan Westermann, dus een vrij logische keuze. Riedewald moet hard werken en laten zien dat hij beter is dan Sinkgraven op LB, op LCV zijn twee betere opties op dit moment.
 
falcao
 
0
17 maart 2017 om 17:42
Die jongens moeten zich gewoon door deze fase heen knokken. Het is een illusie te denken dat ze bij een buitenlandse club niet gemakkelijk in dezelfde situatie terecht kunnen komen. Voorbeelden te over.
 
mayarood
 
0
17 maart 2017 om 17:56
Riedewald heeft de pech dat hij een speler is die het op verschillende plaatsen goed, maar niet uitstekend doet. Daarbij heeft men bij Ajax uiteindelijk gekozen voor meer ervaring na mislukkingen in Europa en een gemist kampioenschap vorig jaar. Je ziet nu dat het tot nu toe loont. Daarbij heeft Sanchez wat coaching nodig, die krijgt hij niet van Riedewald. Daar zijn meer spelers het dupe van. Aan de andere kant heeft een speler die het wel goed doet in de basis van Ajax maar een houdbaarheid van hooguit 2 jaar. Dan moet je kiezen of je er voor wilt gaan of niet. Het risisco dat bosz nam was wel te overzien. Ik vond wel dat hij op een ander punt een enorm risico nam. Bij een doelpunt van Kopenhagen had het kunnen uitlopen op een verlenging, maar Viergever liep al te hinken in het veld. Toch bracht hij Kluivert nog in. Als ik coach was geweest had ik dat niet gedaan, want in een verlenging had je met 10 man kunnen staan.