De Boer ziet achilleshiel bij Ajax: 'Geen jongen die klaar is voor grote werk'
Woensdag, 21 augustus 2019 om 20:21

Ronald de Boer vindt het matige optreden van Ajax tegen APOEL Nicosia (0-0) geen reden tot paniek. De analist annex oud-voetballer is van mening dat het verwachtingspatroon bij de Amsterdammers enorm hoog is, maar ziet ook zwakke plekken in de ploeg van trainer Erik ten Hag.

De Boer denkt dat Ajax nog wel een extra middenvelder kan gebruiken. "Achterin en voorin zijn er heel veel opties, maar op het middenveld is het toch vrij schaars", aldus de voormalig Ajacied tegenover het Algemeen Dagblad. "Er zijn veel talentvolle middenvelders, maar ik zie nog niet een jongen die al echt klaar is voor het grote werk."

Ajax speelde dinsdagavond geen goede wedstrijd. "Toch vind ik de kritiek na gisteravond een beetje overdreven, want Ajax heeft dit seizoen tegen PSV en in de competitie al een paar keer heel goed gespeeld. In de Champions League zijn de tegenstanders echter van een ander kaliber, bij PAOK en APOEL speel je tegen echter slopers en dat is lastig als je zelf nog niet in topvorm bent."

De Boer vindt dat er te veel verwacht wordt van Ajax. "Het verwachtingspatroon is na vorig seizoen natuurlijk enorm toegenomen bij Ajax, maar je kan niet verwachten dat Ajax zomaar iedereen van de mat tikt." Toch denkt de analist dat Ajax door zal gaan naar de groepsfase van de Champions League. "Ik heb er wel vertrouwen in dat APOEL volgende week verslagen zal worden."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
8
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (60)

 
GustavoFring
 
2
21 augustus 2019 om 20:39
Dani Olmo en Suarez. Promes zal het wel gaan invullen vanaf het middenveld voor de creativiteit alleen dat is geen passer of iemand die het spel uit elkaar trekt tegenstanders lokt zoals Frenkie... het is te hopen voor Ajax dat Marin erin blijft en aanpakt.
 
23VDV23
 
63
21 augustus 2019 om 21:11
Met de punt naar achteren spelen, zoals onder Bosz. Donny op '8', Ziyech op '10' (deed hij destijds ook prima en is alleen maar meer verdedigende arbeid gaan verrichten), Promes voorin erbij bij Neres en Tadic. Blind op '6' zal beter gaan renderen als hij van Donny in een box-to-box rol meer steun gaat krijgen. Onder Bosz stond het middenveld Schöne, Klaassen, Ziyech ook gewoon heel goed en ik denk dit middenveld zelfs nog beter is. Als Blind bovendien vlak voor de verdediging speelt kan hij ook nog regelmatig van positie wisselen met Martinez en met Alvarez als die centraal achterin gaat spelen.
 
AVDS_85
 
23
21 augustus 2019 om 21:50
Jajaja... eindelijk iemand die het ziet! Ben het 200% met je eens. Vooral Ziyech speelde als linkshalf geweldig; jagen, ballen afpakken, crossballen geven, etc. Blind voor de verdediging is beter omdat hij dan minder meters hoeft af te leggen, en Donnie kan nogsteeds dynamisch spelen. Ik hoop echt dat we deze opstelling binnenkort gaan zien!
 
23VDV23
 
11
21 augustus 2019 om 22:09
Sterker nog: ik vind het vreemd dat we dit nog niet hebben gezien. Ten Hag houdt héél koppig vast aan de tactiek/formatie die hem vorig jaar succes bracht en probeert de lege plekken die De Ligt en De Jong hebben achter gelaten gewoon met andere poppetjes op te vullen. Maar dat zijn exceptionele talenten, dat krijg je never nooit op die manier terug. Het zal anders moeten.
 
The_F-Sider
 
3
21 augustus 2019 om 22:16
Goede opstelling. Als je Ziyech van de flank afhaalt moet er nog wel een aanvaller bij voorin, vind ik. Maar zie die koppige Erik Ten Hag eens te overtuigen om af te stappen van z'n dubbele 6 systeem.
 
GympieOverman
 
2
22 augustus 2019 om 07:16
Ik word leip van ten hag hij flikt hetzelfde als vorig jaar. Ook achterin maakt hij er een bende van.... Hele voorbereiding veltman niet centraal gezien en als het erom gaat..... Gooit hij ineens zijn voorbereiding overboord. Ongelofelijk!
 
Holland8
 
15
21 augustus 2019 om 23:14
Vorig seizoen werd alles verbloemd door de bizarre kwaliteiten van Frenky de Jong. Alle spelers op het middenveld en de achterhoede leken door Frenky beter dan ze daadwerkelijk zijn. Frenky corrigeerde alles op het middenveld en de achterhoede met zn snelheid en verdedigende kwaliteiten. De gaten die Donny liet vallen werd Ajax daardoor alleen tegen Spurs fataal. Verder was Frenky altijd aanspeelbaar en verloor hij zelden de bal waardoor Ajax zich altijd onder de druk uit kon voetballen en balbezit kon houden. Nu blijkt wat een armetierige voetballers met name de middenvelders zijn, Blind en Van de Beek voorop. Ook Mazraoui deelt in de malaise en speelde zeker ook een hele slechte wedstrijd tegen Apoel maar die heeft gewoon veel meer kwaliteiten dan hij tot nu toe heeft laten zien. Ook Marin is niet zo slecht als hier wordt beweerd. Verder speelt Neres nog lang niet zoals hij vorig seizoen speelde. Tadic haalt een constant niveau en Ziyech begint weer goed te draaien. Martines is een enorme meevaller en zou op dit moment gemakkelijk de beste middenvelder van Ajax zijn. Maar Blind kan echt niet op het middenveld nu Frenky er niet is om zijn gebrek aan snelheid op te vangen en omdat Donny nooit bereikbaar is en je daardoor een aanspeelpunt en een extra blok op het middenveld mist. Achterin zal Blind vrees ik een nog groter risico vormen voor Ajax. Overigens vrees ik dat zelfs Mathijs de Ligt door de mand gaat vallen bij Juventus, want ook hij leek beter door Frenky. Mathijs is goed maar lang niet zo goed als we op dit forum met zn allen hebben geroepen. We zijn wel erg vergevingsgezind voor de vele verschrikkelijke blunders die hij heeft gemaakt in het Nederlands elftal terwijl we Marin fileren voor fouten die niets zijn vergeleken bij de blunders van Mathijs. Het meten met twee maten, een maat voor onze eigen jongens en een maat voor anderssoortige jongens is ons helaas niet vreemd.
 
Raubaht
 
35
21 augustus 2019 om 20:40
Of je zet die Alvarez en Martinez op het middenveld, waardoor Blind samen met Schuurs de verdediging kan vormen. Een fatsoenlijke rechtsback is wel prioriteit.
 
Zytto34
 
41
21 augustus 2019 om 20:44
Veltman, Dest en Mazraoui kunnen de rechtsback prima invullen. Prioriteit moet bij een middenvelder liggen zoals propper.
 
Bobiku29
 
14
21 augustus 2019 om 20:52
Vind je dat echt Zytto? Ik vind het alledrie net niet. Dan heb je er wel drie, maar niet een back die je verder helpt, al zie ik in Dest wel toekomst. Mazraoui vind ik verdedigend wel erg kwetsbaar. Hij heeft de drive van een back, maar mist het defensieve vernuft en gevoel voor positionering. Veltman vind ik juist die drive en snelheid missen om daar te spelen, al vult hij het met zijn inzicht altijd vrij degelijk in.Dan zou ik, om maar wat te noemen, Maehle van Genk proberen te halen. Propper op het middenveld zou wel een uitstekend rustpunt zijn
 
993410
 
17
21 augustus 2019 om 20:53
Mazraoui ben ik niet zo zeker meer van.
 
Robinho71114
 
1
21 augustus 2019 om 20:53
Alvarez martinez ekkelenkamp Dani de wit blind marin eiting kunnen het ook allemaal prima invullen
 
Raubaht
 
9
21 augustus 2019 om 20:54
Mazraoui was even een hype maar we kunnen allemaal zien dat het niet veel voorstelt. Zeker niet op de rechtsbackpositie. Vorig seizoen was het al matig maar verbloemde zijn aanvallende stijl het nodige. Verdedigen kan die sowieso niet. Veltman komt op alle fronten tekort voor het Europese niveau. Leuk voor de eredivisie maar internationaal heb je er niets aan. Dest, daar valt geen reëel woord over te zeggen. Die moet je lekker een seizoen aan een club als ADO verhuren om te zien of het wat is.
 
Zytto34
 
17
21 augustus 2019 om 21:01
Mazraoui heeft vorig seizoen uitstekend gespeeld in de Eredivisie. Veltman deed het prima tegen Juventus en Spurs in de CL toen hij er moest staan. Dest is een groot talent die volgend seizoen de vaste rechtsback is. Nee ik zie niet in waarom we een nieuwe back moeten halen. Dat Mazraoui zwak speelde en dat Dest er misschien nog niet helemaal klaar voor is kan ik ook wel zien, maar als Mazraoui weer fit (was geblesseerd kan daar aan gelegen hebben) of in vorm komt dan heb je een prima back. Daarnaast vind ik Veltman bijna altijd sterk spelen op rechtsback. Het probleem ligt op dit moment gewoon op het middenveld. De verdediging komt wel goed als Alvarez/Schuurs centraal komt en Veltman rechtsback gaat spelen of Mazraoui in vorm komt.
 
ninjakai
 
6
21 augustus 2019 om 21:02
Als je Dest net niet vind, moet je die juist opstellen. Grootste kans dat die een enorme stap zet. Positioneel doet hij het redelijk. Is alleen wat druistig, maar lijkt itt die andere 2 geen kaartenpakker.
 
Xyzz
 
9
21 augustus 2019 om 21:08
Een back is helemaal niet belangrijk. Als de rest van het elftal goed staat dan kan zelfs Mazraoui goed functioneren op rechts back. De as, daar gaat het om.
 
23VDV23
 
6
21 augustus 2019 om 21:13
Naast Veltman, Dest en Mazraoui kan Alvarez in een noodgeval ook nog als rechtsback spelen, dus daar heb je echt wel spelers genoeg. Een type Pröpper zou fijn zijn, maar anderzijds zie ik het ook wel gebeuren dat met een iets andere invulling van het middenveld het ook opeens zou kunnen gaan lopen.
 
Adthee
 
1
21 augustus 2019 om 22:45
Mazraoui krijgt ook geen kans om ritme op te doen als RB door hem steeds op het middenveld te zetten. Gewoon RB laten spelen zodat hij een tandem kan vormen met Ziyech
 
Robinho71114
 
1
21 augustus 2019 om 20:51
He-Le-maal mee eens ik za te denken aan tete eigen jeugdopleiding Nederlands goede tackle veltman zijn droomtransfer gunnen mazraoui ja bij houden denk ik?
 
Lee112
 
21
21 augustus 2019 om 20:55
Blind en schuurs als centraal duo is zo slap. 2 slapjanussen bij elkaar. Daarmee ga je de cl niet in. Alvarez en Martinez heeft amper iemand zien spelen op het middenveld, maar velen blerren maar wat. Zodra ze slecht spelen zijn het opeens miskopen. Hou verdedigers gewoon in de verdediging en stel middelvelders op als middenvelders
 
Raubaht
 
7
21 augustus 2019 om 21:06
Alvarez geeft zelf aan liever op het middenveld te spelen. En Martinez kan ook prima op het middenveld uit de voeten. Als je huidige middenveld van geen kant functioneert moet je toch iets proberen...
 
Xyzz
 
10
21 augustus 2019 om 21:10
Ik vind het ook frappant hoe overtuigd mensen zijn dat Martinez wel op het middenveld zou kunnen spelen. De helft van de keren dat hij indribbelt zie ik hem knullig de bal verspelen. En Alvarez heeft vrijwel niemand hier zien spelen.
 
Xyzz
 
2
21 augustus 2019 om 21:11
Ik vind het ook frappant hoe overtuigd mensen zijn dat Martinez wel op het middenveld zou kunnen spelen. De helft van de keren dat hij indribbelt zie ik hem knullig de bal verspelen. En Alvarez heeft vrijwel niemand hier zien spelen.
 
ninjakai
 
3
21 augustus 2019 om 22:56
En de andere helft doet hij fantastische dingen. Daarnaast klapt hij wel erop en is hij niet bang om vooruit te verdedigen. Blind is dit in alle wedstrijden tot nu toe gewoon wel. Weer dat wijverige meelopen, dekken op afstand en niet ingrijpen. Dus doe dan maar iemand die 50% van de tijd goede beslissingen neemt aan de bal, maar ook durft in te grijpen. En dan is die 50% zwaar overdreven. Het is eerder 70% van de tijd. En als hij het goed doet, is het meteen echt goed. Voor iemand die net zes weken in Nederland is, is dat veelbelovend. Marin zou dan bestempeld worden als fantastische aankoop die van onschatbare waarde wordt als de afstemming gaat kloppen en hij in zijn ritme zit.
 
BierPens
 
4
21 augustus 2019 om 23:27
Iedereen roeptoetert inderdaad maar wat. De nummer 6 positie is bij Ajax super belangrijk. Daar begint iedere aanval. Niemand heeft Martinez of Alvarez daar ooit zien spelen en al helemaal niet in het Ajax systeem. Wat ik er van heb gezien zijn ze verdedigend sterk en opbouwend redelijk maar op 6 moet je opbouwend super sterk zijn. Eerlijk gezegd is Blind op dit moment op die plek gewoon de beste optie. Het probleem zit in mijn ogen op die plek daarvoor of eventueel naast Blind...die plek is niet goed ingevuld waardoor Blind ook minder uit de verf komt. Met Schone en Frenkie waren dat 2 creatieve spelers die wat konden creëren. Nu kan alleen Blind dat alleen en misschien wel minder dan die 2. Ajax heeft met al haar kapitalen helaas gefaald in de scouting. Marin moet wel tijd krijgen, hoe lang duurde het wel niet met schone voordat bij echt het niveau aan kon? Alleen dat was vroeger...Ajax had nu het geld om een speler te halen die er WEL meteen staat.
 
Adzevedo
 
7
21 augustus 2019 om 21:16
Alvarez en Martinez is absoluut ongeschikt als duo op 6, totaal gebrek aan voetballend vermogen. Dat kan echt niet, een elftal met 7 verdedigend ingestelde spelers Met Mazraoui, Veltman, Dest en evt Alvarez is de rechtsbackpositie prima ingevuld.
 
SanMarcos
 
0
22 augustus 2019 om 06:55
Met de kwaliteit van de vier voorin en aanvallend ingestelde backs moet 7 verdedigend ingestelde spelers toch wel kunnen?
 
AjaxAdam020
 
4
21 augustus 2019 om 21:29
Ik zou Alvarez en Blind centraal achterin zetten, Tagliafico linksback, Mazraoui/Dest rechtsback, Martinez als verdedigende middenvelder, daarvoor Donny en Marin (al hoewel Marin gisteren wel heel slecht was, maar we geven hem nog een kans) en aanval zo laten zoals die is (Neres, Tadic, Ziyech). Ik vind Martinez veel rust aan de bal hebben, volwassen keuzes maken en vaak winnend uit de duels komen. Dat ben je nodig op je middenveld. Ik zou deze opstelling graag zien, maar Ten Hag zal het wel hetzelfde houden helaas...
 
JvG001
 
0
22 augustus 2019 om 05:20
Top opstelling! Door Alvarez en Martinez op het middenveld te zetten komt Ajax niet té hoog te staan. Hierdoor ontstaat er voor de aanvallers (met name Donny) wat meer bewegingsvrijheid. Blind kan samen met Schuurs een prima centraal koppel gaan vormen dit seizoen. Op rechts is Mazraoui uit vorm dus daar kan Veltman of Dest voorlopig staan. Marin moet even wennen aan het tempo en het niveau maar lijkt me wel een aanwinst voor de toekomst. Ook volgend seizoen gaan er weer mensen weg. Dan kan hij er zeker wel staan.
 
theo uphus
 
13
21 augustus 2019 om 20:43
De Boer heeft gewoon gelijk. Wil Ajax het beter doen dan vorig jaar dan moet het kampioen worden, de beker winnen en de CL finale halen. Wat zoveel betekent dat Ajax Europees gezien weer minimaal drie rondes moet overleven tegen clubs met een veel hoger budget dan ze zelf hebben. Is dat te verwachten ? Ondanks het beroerde spel in Nicosia hoop ik gewoon dat Ajax zich, lelijk of niet, gaat plaatsen voor de groepsfase van de CL. Zodat het wellicht weer mooie wedstrijden in de groepsfase kan spelen.
 
Kukelekoki
 
15
21 augustus 2019 om 20:43
Beetje slappe analyse. Wat er gisteren gebeurde had niets met een tegenstander van een ander niveau te maken. De ajacieden konden in grote delen van de wedstrijd niet eens fatsoenlijk een bal naar een medespeler passen. Zoals ze gisteren speelden hadden ze het tegen Spakenburg ook moeilijk gehad.
 
993410
 
1
21 augustus 2019 om 20:59
Klopt de tegenstander van Ajax was Ajax, inmiddels mag men ook wel gewend zijn aan een defensieve opponent.
 
Valenthall
 
6
21 augustus 2019 om 20:45
Wil je een brede selectie dan zul je zeker een extra middenvelder moeten halen. Marin valt tegen en moet wennen aan het tempo. Martinez is geen middenvelder en Alvarez ook niet. Sommige Ajacieden hoor ik hiervoor pleiten, maar dit zijn géén middenvelders boys. Blind zie ik ook liever centraal achterin. Eigenlijk ben ik ook geen fan van maz op t middenveld. Dan hou je niet zoveel over he? Schöne hadden we nu goed kunnen gebruiken. Er moet gewoon minimaal een goede creatieve middenvelder bij, bijvoorbeeld een Olmo of een Pröpper. De jeugd is vrees ik ook nog niet ver genoeg. Overmars: doe je ding!
 
Robinho71114
 
2
21 augustus 2019 om 20:54
Alvarez is juist een middenvelder als je me niet gelooft interview staat op Ajax showtime dus gokte je maar wat of?
 
Adzevedo
 
5
21 augustus 2019 om 21:10
Alvarez is als centrum verdediger gescout. Leuk dat hij in de Mexicaanse competitie misschien nog uit de voeten kan maar voor het opvolgen van Schone of De Jong gaat hij creativiteit en handelingssnelheid tekort komen. Dus kappen met die non disscussie: er spelen al teveel spelers op een positie waar ze minder uit de voeten komen. Alvarez mag gaan bewijzen dat hij de nieuwe Rcv is.
 
Robinho71114
 
1
21 augustus 2019 om 21:28
Hoe weet jij dat hij als rcv is gescout? Alvarez heeft zelf gezegd dat het middenveld zijn favoriete positie is. Speelt in het nationale elftal ook op het middenveld geloof ik?
 
Valenthall
 
0
21 augustus 2019 om 21:32
Precies dit. Ik wist overigens niet dat hij in Mexico als middenvelder speelde. Wel wist ik dat hij als RVC is gescout. Ben het helemaal met je eens dat er teveel spelers worden opgesteld op plaatsen waar ze niet thuishoren. Bij een speler kan dat (misschien) wel, maar niet bij 3-4 spelers wordt het allemaal te onwennig.
 
Adzevedo
 
5
21 augustus 2019 om 22:03
Omdat we naast Schuurs geen Rcv hebben sinds De Ligt weg is, alle clubwatchers hem als opvolger bestempelen van De ligt, hij direct kwam toen De Ligt vertrok. Nog een mooie indicatie is het verhaal van Guti, die daadwerkelijk als duidelijke middenvelder speelde. Kwam vervolgens bij PSV en vervolgens handelingssnelheid tekort kwam. Nu ga je van een minder technische en creatieve speler verwachten dat hij op het middenveld De Jong en Schone gaat vervangen? Ik ben supporter in hart en nieren, maar dat is voorbij het opportunisme. Wat Alvarez zelf graag wil vind ik minder relevant: het moet voor het elftal werken. De beste optie is een echte 6 halen die creatief is, zuiver in de passing, een bal kan veroveren en de aanval in stelling kan brengen.
 
Adzevedo
 
1
21 augustus 2019 om 21:02
Ja waarom onze mede supporters per se verdedigers op het middenveld willen zien snap ik ook niet. Handelingssnelheid, creativiteit, pass nauwkeurigheid : daarvoor komen ze allen tekort in meer of mindere mate. Nou kan ik Blind nog wel tolereren maar meer dan 1 zo'n speler op het middenveld kan niet. Tijd voor versterking!
 
Valenthall
 
0
21 augustus 2019 om 21:33
Exact. Ik hoop op die Olmo, lijkt me een topper in wording!
 
crazymadness
 
1
22 augustus 2019 om 09:54
Dani Olmo komt niet , Atletico Madrid wil hem en Rodrigo van Valencia .
 
sebasjuh
 
0
21 augustus 2019 om 22:21
Ik zou juist Gravenberch wel een kans willen gunnen, daar heb ik toch hoge verwachtingen van en wat maakt de leeftijd uit? Ajax moet een echt nummer 6 nog aankopen die loopt er gewoon niet omdat Blind dat niet aankan. Marin valt tegen inderdaad en moet je echt nog niet continue basis zetten. De andere jeugd zoals Ekkelenkamp, de Wit zijn gewoon nog lang niet zover en zullen dat denk ik niet worden. Dan is de spoeling best wel dun en kan er wel een goede middenvelder bij.
 
MarrieAanDeBal
 
10
21 augustus 2019 om 20:45
Ajax gaat dit thuis gewoon afmaken. De nieuwe aankopen hebben gewoon tijd nodig. Dit is toch elk jaar een terugkerend fenomeen? Iemand zei het al in een ander bericht, vorig jaar was er ook paniek, was niemand goed genoeg en moest Ten Hag eruit na de wedstrijden tegen Heracles en PSV. Niet gelijk zo in de stress zitten mensen.
 
LovreFC
 
0
21 augustus 2019 om 20:51
Zou Renato Sanches haalbaar zijn voor Ajax met de huidige financiële mogelijkheden?
 
Marshmallow
 
4
21 augustus 2019 om 21:02
Sanches wil naar Spanje en kan naar Frankrijk. Daarnaast verdient hij 4,5 miljoen pj en ligt zijn waarde op €20 miljoen euro. Heeft sinds de overgang van Lissabon naar Beieren niks gepresteerd en in Engeland waar hij uitgeleend was bij Swansea werd hij uitgekotst en gebrek aan discipline verweten.
 
Adzevedo
 
6
21 augustus 2019 om 20:54
Ik zie het ook als noodzakelijk om een nieuwe 6 te halen voor de opbouw. De hele as is veranderd. De Jong en schone zijn weg, De Ligt is weg en Blind staat op het middenveld. De opvolger van De Ligt staat er nog niet. Of. Schuurs of Alvarez (wss de laatste) moet dat worden. Veltman is wat mij betreft absoluut geen optie. Blind is doorgeschoven, vooral omdat Martinez het goed doet en het middenveld niet loopt. De crux is eigenlijk duidelijk het middenveld, waar de dubbele 6 niet functioneert. Marin valt tegen, Eiting is geblesseerd en Mazraoui komt tekort momenteel (bovendien te weinig voetbal in combinatie met Blind) en is uit vorm. Ik vind het zaak in te grijpen en een speler zoals bijv. Propper te halen. Anders moet je Donny naar achteren halen.
 
Marshmallow
 
5
21 augustus 2019 om 20:57
Het verwachtingspatroon moet altijd hoog zijn Ronaldo de Boer. Een beursgenoteerde club met een topsportklimaat moet hoge verwachtingen hebben. Ajax is Ajax, moet inkopen op CL niveau en middelmaat uitsluiten of liquideren. Persoonlijk vind ik dat Ajax toppers aantrekt maar ook teveel dure middelmaat (marin, bande, sulejmani, Cassiera, Kristensen, Wober etc...). Hoop dat Ajax een goede lichting uit de jeugd heeft klaarstaan anders vrees ik dat PSV en AZ voorbij streven. Een verkoop van Donny kan funest zijn en bij mislopen CL kan Donny eieren voor zn geld kiezen.
 
Arnavut1
 
1
21 augustus 2019 om 21:38
Ajax mist een type Rosario op het middenveld. Ik zou gewoon keihard voor Rosario gaan als ik Ajax was.
 
Nelson01
 
4
21 augustus 2019 om 22:22
Haha nee joh die is zo goed dat Ajax hem nooit kan betalen
 
GJ7300
 
0
21 augustus 2019 om 21:53
Daar worden Eiting en Gravenberch even afgeserveerd. Lijkt me naast Marin en Blind dat er al 4 opties zijn? En als er iemand gehaald wordt dan is het meteen weer: en de opleiding dan? Misschien wel terecht ook.
 
Adzevedo
 
0
21 augustus 2019 om 22:06
Eiting is andermaal geblesseerd, Gravenberch lijkt me iets te vroeg voor de basis. Al die verdedigers zijn amper serieus als opties te noemen. Helemaal niet als beidde op 6 staan.
 
TheBrightOne
 
3
21 augustus 2019 om 22:01
Kan dit niet gewoon een van die wedstrijden zijn waarvan je er helaas een paar in het seizoen hebt? Waar het gewoon allemaal net niet is... Hangen we niet veel te veel gewicht aan een slechte wedstrijd zo vroeg in het seizoen? Ik hoop het en houd mij vast aan het feit dat Ajax vaak na vertrek van een aantal spelers het seizoen wat "matig" begint en dat het vaak even duurt voordat het weer gesmeerd loopt.
 
Magert
 
1
21 augustus 2019 om 22:10
Op het middenveld is het toch vrij Schaars? Nee man die is naar psv vertrokken om de jeugd te trainen
 
Leo84
 
0
21 augustus 2019 om 22:43
Podence maar kopen dan??!!
 
JeromB
 
2
21 augustus 2019 om 23:46
Vorig jaar was het middenveld bij Ajax eigenlijk ook al vaak de zwakste plek in mijn ogen, en dat was met Frenkie de Jong en Schone. Zoals we toen speelden stond Donny vd Beek heel erg aanvallend, waardoor het middenveld soms bijna verzoop. En dat was met de geweldenaar Frenkie de Jong op het middenveld. Zonder hem erbij vraag ik me af of we wel zo opportunistisch kunnen spelen. Vd Beek komt inderdaad mooi vaak in de 16 van de tegenstander en hij heeft lekker veel diepgang, maar ik zie hem verdedigend amper werk verrichten. Heel vaak blijft hij samen met de aanvallers voorin hangen en staan we met maar 6 mensen achter de bal. Ik ben wel eens benieuwd naar het aantal balveroveringen van Donny, ik denk dat dat aantal echt erg laag ligt voor een middenvelder.Daarom vraag ik me af of we wel zo moeten blijven spelen. Afgelopen seizoen ging het soms ook erg moeizaam op het middenveld, en dit seizoen worden we daar nog meer afgetroefd. Ik denk dat vd Beek in dat soort gevallen veel defensiever moet spelen. Die diepgang is natuurlijk goed, maar soms moet je gewoon wat meer verdedigen zodat je uberhaupt aan aanvallen toe komt. Ik denk dat dat al een groot deel van de problemen op het middenveld zou oplossen. Misschien kan je zoals anderen hier benoemen wel met de punt naar achteren spelen met bijvoorbeeld vd Beek, Ziyech en Blind. Ik vraag me ook af of die Martinez het niet nog beter op het middenveld kan doen, die jongen is namelijk echt sterk in de passing en lijkt ook een aardige dribbel te hebben. Verder kan Alvarez misschien op het middenveld spelen, al hoop ik eigenlijk meer dat hij een lekkere rcv blijkt te zijn (want daar hebben we wel behoefte aan), maar we weten natuurlijk niet of hij de verlosser is die sommige mensen in hem zien.Ik maak me wel zorgen over het aantal middenvelders binnen de selectie. De talenten lijken mij (nog) niet goed genoeg, en na het vertrek van Schone hebben we nu eigenlijk alleen Blind en Marin voor het middenveld (alvarez, martinez en mazraoui kunnen ook een soort van, maar dan zitten we ook krap wat betreft de verdediging). Ik denk dat er misschien wel iemand bij moet komen.
 
Lee112
 
0
22 augustus 2019 om 09:26
Lol onzin. Het middenveld tikte ieder middenveld op CL niveau weg. Het middenveld was verreweg de sterkste linie.
 
JeromB
 
1
22 augustus 2019 om 11:55
Toch werden een paar wedstrijden verloren door het middenveld. Bijvoorbeeld tegen Feyenoord, maar ook tegen Tottenham ging het fout op het middenveld. Vaak was Ajax geweldig en was er geen zwakke plek aan te wijzen, maar ik heb ook een paar potjes gezien waar het echt fout ging op het middenveld doordat het zo aanvallend stond. De Jong en Schone konden het met zn tweeen nog aardig bolwerken, maar zelfs die twee verzopen duidelijk soms. Nu we duidelijk kwaliteit hebben ingeleverd denk ik niet dat je zo kan blijven spelen. Dat is gewoon te riskant.
 
koekoek73
 
0
22 augustus 2019 om 08:49
Mee eens. Koop pröpper en je elftal staat een stuk beter omdat hij veel van FdJ weg heeft en bovendien ook af en toe wel eens een goaltje mee pikt.