De Jong adviseert ploeggenoot: 'Ik hoop dat hij het bij praten houdt'
Zondag, 7 oktober 2018 om 09:28

Luuk de Jong mag zich maandag samen met vier ploeggenoten van PSV melden bij de selectie van het Nederlands elftal. Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Denzel Dumfries maken hun debuut in de Oranje-selectie, terwijl ook Jeroen Zoet zich mag melden. De Jong verheugt zich op de 'ontgroening' van de drie jonge debutanten.

Vrijdag werd bekend dat Rosario, Bergwijn en Dumfries zijn opgeroepen voor de aankomende interlands tegen Duitsland en België. "We hebben ze de afgelopen dagen al lopen plagen, omdat het heel spannend voor ze gaat worden. Wat ze moeten doen? Valt wel mee, ze moeten een liedje zingen, dus misschien zien jullie dat nog voorbij komen", aldus De Jong in gesprek met Voetbal Inside. De spits van PSV geeft daarbij aan dat Dumfries niet de beste zanger is uit de selectie van de Eindhovenaren. "Dus ik hoop dat hij het bij praten houdt."

Meer: PSV is officieus landskampioen na grootste uitzege ooit in clubgeschiedenis: 0-8

Nederland speelt zaterdag in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland in kader van de Nations League. Drie dagen later staat de confrontatie in en tegen België op het programma. "Ik ben benieuwd, ik ga gewoon een mooie tijd tegemoet", reageert Pablo Rosario op zijn oproep voor Oranje in gesprek met de NOS. Bergwijn wil aan de bodnscoach laten zien wat hij kan. "En dan zie ik het wel."

De Jong meldt zich maandag met een goed gevoel bij Oranje. Zaterdag boekte PSV de achtste competitiezege op rij. VVV-Venlo werd in het Philips Stadion met 4-0 opzij gezet. De Jong tekende zelf voor de 2-0. "We begonnen wat moeizaam. Zij kregen een goede kans via Ralf Seuntjens, daarna werden wij pas wakker. Die 2-0 was wel een bevrijding. We misten dat we die marge op twee moesten zetten, anders gingen zij er weer in geloven."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
10
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
7
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
28
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Bossie
 
1
7 oktober 2018 om 09:37
De voetbal kalender is gelukkig niet zo vol deze wedstrijden kunnen er wel bij. Niet zo zeuren dat sommige extra wedstrijden moeten spelen en de competitie die wordt dan wel weer ingehaald. Valt me nog mee dat er niet gesproken wordt om de klassieker op de Antillen te spelen. Misschien dat we dan onze bekendheid in het caribisch gebied uit te breiden
 
Henk1975
 
2
7 oktober 2018 om 09:53
Leuk voor die jonge gasten en volledig terecht. Maar dat ze die De Jong er weer bij halen snap ik helemaal niks van. Kon in een fatsoenlijke buitenlandse competitie niet mee, dus is dan zeker geen Nederlands elftal materiaal. En gezien zijn leeftijd zal hij ook wel niet meer beter gaan worden, eerder minder. Bouw je dan aan een nieuw elftal, laat die gasten dan achterwege. Net als Huntelaar en Van Persie overigens.
 
UitNistelrooy
 
12
7 oktober 2018 om 10:02
Zit er puur bij als pinch-hitter. Daar is ie toch prima voor te benutten. Zo hebben spelers als John van Loen en René Eijkelkamp ook ooit Oranje gehaald. Geen wonderspitsen, maar in hun rol heel nuttig.
 
Diego_Forlan
 
3
7 oktober 2018 om 10:21
Tegen een Ierland, Wales etc bijvoorbeeld leuk. Maar tegen topverdedigers zal hij totaal verzuipen. Luuk is eigenlijk alleen dreigend zodra hij zijn lengte of slimmigheid in het voordeel heeft
 
AsRoma8
 
8
7 oktober 2018 om 10:53
Tegen "topverdedigers" als Pique en Umtiti won hij ook genoeg kopballen hoor. Vind hem als targetman de beste die we op dit moment hebben. Weghorst heeft die slimigheid (nog) niet.
 
Tegengif
 
0
7 oktober 2018 om 12:45
Hij is niet opgeroepen omdat ze in hem de ultieme spits zien, waarmee ze Europees kampioen willen worden... Je hebt gewoon ook een stevige kopsterke spits nodig die je in de laatste minuten er in kan gooien om iets te forceren. Of je dan kiest voor Luuk de Jong, Weghorst, Huntelaar of van Persie is mij om het even. Die doen allemaal (op dit moment) niet veel voor elkaar onder. En er is helaas niemand die daar bovenuit steekt.
 
SneekPSV
 
9
7 oktober 2018 om 10:18
Wacht even, jij vindt dat een speler van 28 jaar al oud? Kan nog gemakkelijk 4 jaar mee. De Jong is ook geen basismateriaal hè? Vergelijk het maar met de rol die van Hooijdonk had in zijn tijd. Of heb je liever dat er allemaal spelers van 18 jaar worden opgeroepen puur omdat ze zo lekker veel potentie hebben. Nee, het NL-elftal is geen speeltuin. De beste spelers van dit moment dienen geselecteerd te worden, een enkele uitzondering daargelaten.
 
psv--1913
 
3
7 oktober 2018 om 11:26
Sommige spelen in het buitenland en kunnen niet eens met Nederlands elftal mee.. dussss ja.
 
pietverdriet
 
0
7 oktober 2018 om 12:30
Lekker bashen op De Jong. Afgelopen 2 seizoenen door gebrekkige aanvoer niet veel laten zien, maar dit seizoen gewoon weer goed bezig. Het is geen wereldtop en het zal geen wereldtop worden, maar we moeten niet doen alsof we veel betere spitsen hebben rondlopen waaruit Koeman kan kiezen. De Jong is prima Nederlands Elftal materiaal, alleen zegt dat momenteel meer over Oranje dan over De Jong
 
Formus
 
4
7 oktober 2018 om 10:08
Haha, bij die titel zag ik de inhoud van dit stuk helemaal niet aankomen.