De Jong wacht op belletje: 'Ik heb nooit voor Oranje bedankt'
Donderdag, 23 maart 2017 om 11:18

Nigel de Jong kwam in maart 2015 voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. De middenvelder deed toen ruim een uur mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1) en kwam daardoor op 82 interlands te staan. Dat moeten er meer worden, zo vindt De Jong zelf.

"Nu ben ik weer in Europa en ik ben onderhand ook al 32 jaar. Er komt een nieuwe generatie aan, maar ik doe zeker niet onder voor de generatie die nu speelt. Uiteindelijk is het aan de bondscoach om een beslissing te maken", aldus De Jong in het programma Tiki Taka Touzani.

"Ik sta er open voor, heb nooit bedankt voor Oranje en zal dat ook nooit doen. Het enige dat ik kan doen is lekker voetballen en presteren", besluit De Jong, die één interlanddoelpunt maakte. In dienst van Galatasaray staat hij overigens op één treffer in 21 optredens.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
0
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (59)

 
jorisdijk
 
50
23 maart 2017 om 11:24
Hij was in 2014 ongelofelijk belangrijk voor ons, is daarna een beetje uit beeld verdwenen maar ben altijd gecharmeerd van hem geweest. We hebben op dit moment ook niet echt een speler zoals hij in de selectie, maar ik denk dat het helaas over is voor hem.
 
Weef
 
9
23 maart 2017 om 12:34
Ik denk dat we met Vilhena juist eenzelfde type speler in de selectie hebben. Je kunt erover discussiëren of Vilhena op dit moment al beter is dan De Jong, maar er zit natuurlijk wel meer toekomst in.
 
michael1123
 
5
23 maart 2017 om 12:53
Vilhena is niet eenzelfde type nigel is echt een verdedigende middenveler waardoor hij bijna nooit in de buurt van de doel van de tegenstander komt en vilhena wel
 
sydneyfc33
 
2
23 maart 2017 om 18:32
Blind kiest inderdaad meer voor de toekomst maar oranje moet winnen en Nigel is een winnaar. In mijn ogen beste nummer 6 van Nederland en kan met zijn ervaring jonge spelers helpen. Tegen Luxemburg en nog een paar van die staatjes heb je Nigel alleen niet nodig.
 
Mister L
 
17
23 maart 2017 om 12:53
Krijg een beetje een Seedorf idee bij de Jong. Kan samen met strootman en Wijnaldum/Sneijder een hecht dicht blok vormen
 
ElPhenomeno
 
55
23 maart 2017 om 14:13
De Jong hoort er gewoon nog bij. Net zoals Van Persie. Wordt zo moe van die Blind met elke keer de verkeerde selectiekeuzes maken. Je kunt 23 spelers selecteren. Daarvan selecteer je 3 keepers, 7/8 verdedigers, 6/7 middenvelders en 6 aanvallers. Iedereen met een beetje kijk weet dat dit de sterkste selectie is: Doelmannen: Jeroen Zoet Maarten Stekelenburg Jasper Cilessen Verdediging: Daley Blind (linksback) Terence Kongolo/jetro Willems (linksback) een van deze 2 op basis van vorm Jeffrey Bruma (centraal) Virgil van Dijk (centraal) Stefan de Vrij (centraal) meer cv's lijken me overbodig, aangezien Blind of Kongolo ook in het centrum kunnen Rick Karsdorp (rechtsback) 2de rechtsback vind ik lastig te bepalen, als Tete speelt hoort hij er ook gewoon bij Middenveld: Wesley Sneijder (offensief) Davy Klaassen (offensief-centraal) Tonny Vilhena (offensief-centraal) met zijn huidige vorm hoort die erbij Georgino Wijnaldum (offensief-centraal) Nigel De Jong (verdedigend) Kevin Strootman (verdedigend-centraal) Als 7de middenvelder kan een Fer nog geselecteerd worden of Propper in normale doen Aanval: Arjen Robben (rechtsbuiten) Jeremain Lens (rechtsbuiten) Memphis Depay (linksbuiten) Quincy Promes (linksbuiten Robin van Persie (spits) Bas Dost (spits) als je geblesseerden hebt horen dan spelers als Janssen, Verhaegh, Pieters, Vermeer, Van Ginkel etc geselecteerd te worden. Maar het doet pijn aan me ogen dat jongens als De Jong, De Ligt, Toornstra, Berghuis, Veltman etc in Oranje zitten. Elke normaal denkend persoon die het voetbal een beetje volgt kan een goeie selectie en opstelling maken.
 
joAFCA
 
6
23 maart 2017 om 16:34
ik zou toch echt van Aanholt en Pieters oproepen ten koste van Kongolo en Willems, zeker van Aanholt, dat is op dit moment gewoon onze beste linksback. Verder zou ik ook gewoon Verhaegh, de Roon oproepen, Verhaegh speelt al jaren gewoon goed in de Bundesliga, terwijl Karsdorp nu 1,5 jaar redelijk bij Feyenoord presteert, prima jongen als back-up, maar zeker geen eerste keus. De Roon presteert ook al 1,5 jaar heel goed in het buitenland, terwijl Propper het nog maar moet laten zien in het buitenland.
 
Busi
 
93
23 maart 2017 om 11:26
Ik vind persoonlijk dat deze man altijd opgeroepen moet worden.. Tegen landen als Bulgarije hoeft hij niet persã© in de basis te staan maar tegen landen als Frankrijk zeker wel. Persoonlijk snap ik dus niet waarom er altijd gezeurd word dat de verdediging niet sterk genoeg is, terwijl je zo'n stofzuiger als versterking daar een linie voor kunt gebruiken. Hoe denk je dat je in 2010 met Mathijssen en Heitinga de wk finale kon halen. De Jong is nog net zo fit en speelt eigenlijk altijd constant dus snap dat persoonlijk echt niet. Deze man moet toch tegen grote landen altijd in de basis staan voor verdedigende kracht en afschrikking bij de tegenstander. Top mentaliteit daarbij is ook key.
 
supervoetbal
 
17
23 maart 2017 om 12:06
Daar had van Bommel een enorm groot aandeel in. Was imo de beste speler van het WK 2010. Maar de jong was idd ook weg belangrijk. en Mathijsen en Heitinga hebben bij redelijk grote clubs gespeeld. Hamburg en Everton. Zo slecht waren ze dus zeker niet. Maar de jong hoort zeker in het NL elftal voor iig tot 2018
 
Marranr1
 
37
23 maart 2017 om 11:27
Als het aan mij ligt en ik was Bondscoach had ik Nigel zeker meegenomen, helemaal met de kwalificatie reeks. en je en alternatief voor Strootman en je zou zelfs voor hem kunnen kiezen bij wedstrijden waarbij er echt gevraagd word om een mannetje uit te schakelen. Maar we weten allemaal dat Blind de ervaren jongens niet echt aankan en liever met jonge jongens wilt werken die nog helemaal niks gepresteerd hebben. Scholletje. Kijk naar zijn selectie beleid. Er klopt werkelijk helemaal niks van. Persoonlijk vind ik Blind de zwakste en slechtste Bondscoach van de Nederlandse geschiedenis. Tactisch en coachend en het is natuurlijk ongelooflijk dat hij door de Knvb is uitgemaakt voor Bondscoach. Heeft tot nu toe geen goede resultaten gehaald en zelfs voor gezorgd dat we het EK en wellicht het WK gaan missen. Ben niet overtuigd dat wij zo van Bulgarije gaan winnen met deze man aan het roer en dat zegt heel wat!
 
SamuelterHaar
 
2
23 maart 2017 om 11:42
Ik vind hem sinds die drama wedstrijd tegen IJsland wel meevallen, daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat er geen betere alternatieven zijn
 
theEDGE
 
3
23 maart 2017 om 12:35
Frank de Boer is vrij. Die heeft bij Ajax bewezen geschikt te zijn als coach.
 
FCRRR
 
4
23 maart 2017 om 14:05
Ja en bij inter dat hij nog niet zo ver is.
 
Schwarz
 
0
23 maart 2017 om 15:32
Want blind had zo'n goede palmares
 
martijnr12
 
1
23 maart 2017 om 12:27
Sorry maar nu doe je Blind wat mij betreft wel tekort. Tegen Frankrijk had je via Memphis nog gelijk kunnen spelen en tegen Zweden wordt een doelpunt onterecht afgekeurd. Dus om het nu op hem te schuiven dat we wellicht het WK gaan missen terwijl we er 1) niet slecht voor staan en 2) we er nog veel beter voor hadden kunnen/moeten staan, vind ik wat overdreven. Blind is inderdaad verantwoordelijk voor het missen van het EK in mijn ogen en daarvoor had hij ook ontslagen moeten worden. Maar de laatste interlands zie ik eindelijk een Oranje dat ergens aan bouwt. Een Oranje dat kan groeien tot een goede ploeg van het formaat Portugal of iets dergelijks. Tegen Frankrijk zou je De Jong kunnen gebruiken, maar verder heb je hem niet nodig denk ik. En op het WK is hij 34. Dan heb je hem sowieso niet meer nodig met alle middenvelders die zich goed ontwikkelen. Dusja.
 
Jackieboy10
 
8
23 maart 2017 om 13:13
Dat vind ik zo'n nonsens argument, dat hij "niet meer nodig is op het WK" omdat hij dan te oud is.. Dat mag best wezen, maar als hij een toevoeging is en de kans op een kwalificatie van Nederland voor het WK vergroot, dan moet je hem gewoon oproepen natuurlijk. Iedereen praat maar over Strootman als cvm, maar dat is hij helemaal niet... Strootman is en blijft een loper met een goede pass en techniek, geen cvm a la Nigel die alles opruimt wat op zijn pad komt. En wat volgens mij is gebleken is dat je hem juist ook tegen andere landen nodig hebt, omdat Nederland altijd wel 1 goal tegen krijgt zowat. We blijven nu ontzettend naïef aanvallen, in plaats van solide te spelen. Neem een voorbeeld aan Juventus, Chelsea en Italië bijvoorbeeld. In die elftallen zit genoeg aanvallend vernuft, maar daarnaast zijn ze ook goed georganiseerd en solide achterin. Dat is nu juist iets wat Nederland ook moet gaan incorporeren in haar eigen stijl, en in mijn ogen doe je dat door ook met een type Nigel de Jong te spelen.
 
Marranr1
 
2
23 maart 2017 om 13:33
Werkelijk lachwekkend om dit team te gaan vergelijken met Portugal. Wij hebben geen een speler van het kaliber Cr7. Alleen Robben mag in zijn schaduw staan maar met alle respect. Portugal heeft altijd betere lichtingen dan Nederland gehad. Dus wat je zegt klopt voor geen hout. Zelf in de top tijden van Nederland verloren we bijna altijd van Portugal. Alleen lichting 1974 en 1978 en 1988 was niet te vergelijken met geen enkel team en selectie van 1998 en 2010 was ook top. Voor de rest is het allemaal middelmatig tot nu toe!!! Voetbal onder Blind is tot nu toe gewoon slecht. Tegen Frankrijk kan je met grotere cijfers verliezen en tegen Zweden zou je niet eens zo veel moeite moeten hebben maar dit team wel. Frankrijk overklaste ons gewoon.
 
martijnr12
 
0
23 maart 2017 om 13:40
Maar ik denk dat je dan aan een paar dingen voorbij gaat. Ten eerste geef ik aan dat hij op het WK niet meer nodig is, maar volgens mij gebruik ik dat nergens als reden om hem nu niet op te roepen. Dus ik snap niet waarom je dat aan elkaar koppelt. Daarnaast heeft Nederland juist niet genoeg aanvallend vernuft. Kijk, als je als Chelsea gaat spelen, heb je niet zoveel aanvallend vernuft nodig, want dan draait het elftal gewoon geweldig. Dat zal nooit lukken met Oranje omdat je niet genoeg tijd hebt dat systeem te implementeren. En je kan wel standaard met De Jong spelen vanwege een meer solide verdediging, maar dan zet je vervolgens Strootman en Wijnaldum daarnaast. Dan heb je geen creativiteit of diepgang. Wijnaldum en Strootman spelen allebei redelijk controlerend bij hun club. Blind zet daar juist Klaassen bij, omdat hij ongelooflijk veel diepgang in zijn spel heeft. Want iemand als Sneijder (die het zelf niet meer kan belopen) hebben we nog niet. Daarom zou ik kiezen voor De Jong tegen Frankrijk, zodat je in ieder geval een slot op de deur hebt. Maar tegen de kleinere landen vind ik dat je best zonder De Jong kan spelen. Zeker omdat de verdediging steeds beter wordt en dat op den duur onze sterkste linie lijkt te worden.
 
martijnr12
 
0
23 maart 2017 om 13:43
@Marranr1 nu doe je net alsof Portugal een wereldelftal heeft. Dat elftal waar ze Europees kampioen mee werden was echt niet denderend. Dan zou je deze lichting van Oranje tekort doen als je niet denkt dat die in de buurt van dat niveau kunnen komen. Met Robben hebben we nog altijd een wereldster en voor de rest hebben we spelers die prima naar het niveau van de spelers toe kunnen groeien (op Pepe misschien na dan). Maar ik denk zeer zeker dat Oranje een lichting heeft die over de gehele breedte het niveau van Portugal kan halen. Want naast Ronaldo en Pepe hadden zij ook geen wereldspelers. Dat wij dan constant verloren van Portugal boeit toch niet? Ik zeg namelijk dat we ergens naartoe kunnen groeien, niet dat we daar altijd geweest zijn. En dat het voetbal onder Blind beter kan, ben ik met je eens. Ik geef alleen aan dat met een beetje meer geluk Nederland nog dichter bij Frankrijk had gestaan qua punten. En aangezien we er nu nog niet ver van af zitten ik het overdreven vond dat er werd gezegd dat we door Blind wellicht het WK gaan missen.
 
TomQm
 
16
23 maart 2017 om 11:29
Motor op het middenveld. Niet bang om een kaart te pakken, kan heel belangrijk zijn voor dit Nederland als is het maar om ze hardheid. Minuut 24 Nederland vs Spanje (0-1) 2010 ga het nooit meer vergeten dat moment met Xabi Alonso!!. Ik zeg gewoon weer oproepen
 
LucasStoete
 
13
23 maart 2017 om 11:43
Mensen vergeten vaak hoe belangrijk een dergelijke speler is
 
Martijn23
 
3
23 maart 2017 om 11:48
Wat is dat nou voor kwaliteit: durft een kaart te pakken.. En als hij gewoon volgens de regels in de 24 min rood krijgt in de WK-finale was de wedstrijd dan al gespeeld.
 
supervoetbal
 
8
23 maart 2017 om 12:09
Aanval er uit halen met een professionele overtreding heet dat. Voorbeeld: Dortmund 2-2 Real Madrid. Real stond 1-2 voor en had een counter met 3 tegen 2 Gureiro maakt een overtreding krijg geel maar iedereen van Dortmund kom weer terug komen om te verdedigen. Geen 1-3 tegen en een minuut later wordt het 2-2
 
Martijn23
 
1
23 maart 2017 om 12:28
Goh echt? Dat doet toch elke weldenkende speler op die positie.. Vind hem juist vaak domme kaarten pakken en overdreven hard spelen. Iemand zijn poot door stampen is wat anders dan op middenveld slim shirtje trekken.
 
TomQm
 
1
23 maart 2017 om 14:55
Nou vertel dan maar wie er in dit huidige elftal een type de jong is. Ik kan je zeggen dat die er niet is hoor. En zeg nou alsjeblieft geen Davy Klaassen....
 
AZaanstreek67
 
0
23 maart 2017 om 11:38
Hoe presteert hij eigenlijk in Turkije?
 
Carle5Puyol
 
2
23 maart 2017 om 11:40
Ik denk dat je zeker on deze groep een echte kerel nodig heb die niet bang is om zich vies te maken. Een strijder die weer wat vechtlust bij de jochies omhoog haalt.
 
Imponeria
 
3
23 maart 2017 om 11:44
Eerder De Roon als De Jong! Snap niet waar hij het beeld vandaan heeft dat hij nog mee kan! Het middenveld is juist weer sterk bij Oranje.
 
LW88
 
8
23 maart 2017 om 11:55
Als Wesley nog mee kan, kan Nigel ook gewoon nog mee. Zou hem in elk geval oproepen om er bij te hebben. Jongen met veel ervaring, heeft bij enkele hele grote clubs gespeeld in de wereld en genoeg dingen meegemaakt. Al moet je op het laatste moment een voorsprong verdedigen kan deze jongen lekker gaten dichtlopen...
 
Gadiep
 
12
23 maart 2017 om 11:57
Er zit een verschil tussen goed doorselecteren en het NL elftal om zeep helpen. Dat verschil kent Blind niet
 
Denn01
 
1
23 maart 2017 om 11:58
Ik denk dat je met Strootman en De Jong nog steeds wel als een soort blok voor de verdediging zou kunnen spelen. Beetje wat we vroeger met Van Bommel en De Jong deden in 2010. De Jong mag van mij nog wel mee in 2018.
 
fcu_030
 
5
23 maart 2017 om 11:59
Precies wat we missen iemand met karakter en ballen en iemand die 200% geeft zie ik veel liever dan die brave jongetjes die we nu hebben
 
cabinessence
 
0
23 maart 2017 om 12:02
Tsja, laat het middenveld nou op dit moment de enige linie zijn waarvoor Nederland wel voldoende keus heeft. Voor de aanval en verdediging moet Blind soms de gekste spelers uit de hoge hoed toveren om de selectie compleet te krijgen, maar over het middenveld hebben we met Sneijder, Wijnaldum, Strootman, Klaassen, Toornstra, Vilhena, Propper, Ramselaar en Van Ginkel niet veel te klagen.
 
Jackieboy10
 
3
23 maart 2017 om 13:18
Vind je? De verdediging is juist waar we op dit moment veel keus hebben, en ook veel keuzes die van redelijk tot goed niveau zijn: Van Dijk, Bruma, Blind, de Vrij, Karsdorp, Tete, Indi, Hoedt, Ake. Alleen de linksback positie is nog wat lastig vind ik. Dat er veel blessures zijn zorgt voor die spelers uit de hoge hoed achterin.. En van alle middenvelders die je opnoemt, wie is daarvan eenzelfde type als Nigel? In mijn ogen niemand. Strootman staat daar de afgelopen interlands, maar dat is absoluut niet zijn beste positie. We hebben veel lopers, minder passmaster achtige nummers 10 en nog minder slopers a la Nigel de Jong. Hij zou in mijn ogen dus zeker wat toevoegen, omdat hij dus de enige middenvelder is die als een echt slot op de deur kan fungeren.
 
El Donostiarra
 
4
23 maart 2017 om 12:11
Laat deze beest aub nog even zijn minuten maken voor het Nederlands Elftal. Altijd al van hem als speler geweest, dus van mijn part mag die wel geselecteerd worden.
 
T. Alavez
 
3
23 maart 2017 om 12:14
Misschien een heel gek idee. Maar kunnen we niet meer kijken via de van Gaal filosofie. Wat ik daarmee precies bedoel is het volgende. Die keek precies wat de sterktes en zwaktes van het Nederlands elftal waren. Aan de hand daarvan smeedde hij een team. Ook dit zouden we nou moeten doen en dan zou de Jong een serieuze optie Kunnen zijn. De zwakke plek is in mijn ogen de voorste linie. Met Janssen of Dost heb je spitsen die goed functioneren mits ze juist worden bediend. Dost heeft lange ballen nodig en toevoer vanuit de flanken. Zorg er dan voor dat je vanuit daar je team neer gaat zetten. Richt je middenveld daarop in. Daarna de achterhoede. Zo moeilijk kan dat allemaal niet zijn. Wat er voor mijn gevoel nu gebeurd is dat de sterkste spelers worden geselecteerd. Wat opzicht heel logisch klinkt. Maar niet logisch is. Voetbal blijft een teamsport. Vorig EK kon je zien dat landen als Ijsland en Noord-Ierland juist door het goede teamspel ver zijn gekomen. Dit is met de huidige selectie het enige alternatief om door de WK voorrondes te komen, want we zitten in een redelijk sterke poule.
 
Jackieboy10
 
0
23 maart 2017 om 13:23
Dat is waar, maar waarom wordt daar dan niet van geleerd? Nederland was succesvol op het WK onder van Gaal, waarom werd dan gelijk die stijl doorbroken door weer het oer Hollandse 433 te gaan spelen? Voor zulke dingen heb je toch een KNVB lijkt mij? Die moeten dat door hebben en daarop het beleid aanpassen (trainer keuzes etc). Nu zie je ook dat we aardig wat verdedigend talent hebben en heel veel box-to-box middenvelders hebben. Waarom passen we ons daar dan niet op aan? Super goede buitenspelers voor een 433, buiten Robben om natuurlijk, hebben we ook niet (Promes is beter in een 532 bijvoorbeeld). En met Nigel de Jong hebben we ook maar 1 echte sloper als cvm.. Waarom passen we ons daar dan niet op aan?
 
T. Alavez
 
1
23 maart 2017 om 14:56
Precies dat bedoel ik Jackieboy10. Het systeem moet worden aangepast op de spelers die je hebt. Zodat je weer een team hebt staan die allemaal in dienst van elkaar speelt. En met dit materiaal zou dat zeker mogelijk moeten zijn.
 
Jackieboy10
 
1
23 maart 2017 om 16:33
Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan Wales vind ik, want zij zijn goed te vergelijken met ons qua selectie. Ze hebben beide namelijk 1 echte wereldtopper (Robben en Bale), daarachter staat iemand die een niveau lager is maar nog steeds erg goed (Sneijder en Ramsey), en achterin staan goede/sterke cv's en backs die de hele wedstrijd op en neer kunnen rennen (Williams, Van Dijk, Karsdorp, Davies). Om maar wat namen te noemen als voorbeelden. Daarnaast hebben wij toch wat meer spelers van het niveau Ramsey (bij Wales dan, want helaas speelt hij bij Arsenal als een drol...), en daar vind ik ons dus ook beter dan Wales. Wij hebben namelijk nog een Strootman en een Wijnaldum, maar ook een Nigel de Jong die nog steeds een erg goede sloper is. Mijn punt is dus dat we veel meer als een collectief moeten gaan spelen, dat opereert vanuit een solide organisatie en ervoor zorgt dat de magische spelers zich volledig kunnen toeleggen op het beslissen van de wedstrijd. Nederland zou perfect zoals Wales kunnen spelen en het in mijn ogen dan ook nog beter doen dan Wales (vanwege beschikbaarheid over meer goede middenvelders).
 
chandor
 
0
23 maart 2017 om 12:43
nigel de jong had zeker opgeroepen worden tegen de toplanden in de kwalificatie net als alle andere wedstrijden. hij voegt naast ervaring ook een ijzeren wil toe een pitpull op het veld een echte werker. een motor op het middenveld
 
juweel
 
2
23 maart 2017 om 13:01
Een van de weinige Nederlanders met een over mijn lijk mentaliteit, zo'n speler kan je altijd gebruiken, eentje die het vuur een beetje opstookt, ook in het eigen team als het even wat minder gaat, maar goed blind wil schijnbaar verjongen en vernieuwen, dus zolang blind er nog zit ben ik bang dat nigel niet meer in actie komt voor oranje
 
Guarinho
 
0
23 maart 2017 om 13:27
Wat een baas. Moet altijd bij de selectie zitten! Misschien zet je hem niet altijd in de basis, vooral niet tegen een kleine tegenstander. Maar hij kan een sterpeler van de tegenstander in zijn broekzak steken. Ook heeft hij zelfkennis waardoor hij de bal snel weer afgeeft aan een medespeler. Als je voor staat tegen een grote tegenstander is dit de ideale speller om er in te doen!
 
malworld
 
1
23 maart 2017 om 13:38
Nigel de Jong hoort absoluut bij huidige Oranje Nigel de Jong komt absoluut niet bij huidige Oranje Blind kan niks met ervaren spelers Blind is onervaren en slechtse bondscoach ooit Argument te oud voor het WK is natuurlijk onzin Eerst het WK zien te halen Sorry Nigel, het ligt in ieder geval niet aan jou
 
malworld
 
2
23 maart 2017 om 13:40
Memphis - Van Persie - Robben Sneijder - Klaassen - Wijnanldum Blind - De Jong - Van Dijk - De Vrij Cilessen/krul Bondscoach: vacature Hoezo geen kwalificatie
 
T. Alavez
 
1
23 maart 2017 om 15:07
Ziet er inderdaad niet eens zo slecht uit :P
 
Jackieboy10
 
0
23 maart 2017 om 16:35
Het is jammer dat de Jong wat te klein is, want ik denk dat menig spits het niet fijn zal vinden om tegen Nigel de Jong te spelen (met daarnaast ook nog eens zo'n beer als Van Dijk )
 
koeli
 
1
23 maart 2017 om 15:14
Terecht van Blind om Nigel niet meer op te roepen. Tijd voor een nieuwe generatie. Met jongens als Wijnaldum, Strootman, Bazoer, Clasie,klaassen, Fer, van Ginkel op het middenveld redden we het. Daarnaast teveel mensen die kritiek hebben op Blind. Gun hem een kans!!!
 
malworld
 
0
23 maart 2017 om 16:00
een kans? om Nederland nog verder te laten kelderen op de Fifa wereldranglijst? Nou kansen genoeg denk ik