De Kuip bezorgt Jörgensen een schok: 'Ik wist niet wat me overkwam'
Maandag, 16 september 2019 om 08:38

Nicolai Jörgensen kwam zondag tegen ADO Den Haag voor het eerst in actie dit seizoen namens Feyenoord. De Deense spits is hersteld van een knieblessure en kwam in De Kuip als invaller binnen de lijnen. Hij is af van zijn knieklachten, maar helemaal wedstrijdfit is hij nog niet. Daarom deed de 28-jarige aanvaller na afloop van de 3-2 overwinning nog een duurloop in het stadion.

Trainer Jaap Stam liet hem al snel na rust warmlopen. Het leidde tot een invalbeurt van een half uur, terwijl Jörgensen rekende op een korte invalbeurt van 'vijf minuutjes'. "Het was al een speciaal moment voor me omdat ik er zo lang uit ben geweest. Dan droom je al die tijd van het moment dat je weer mag opdraven in het elftal en in ons eigen stadion", aldus de spits, die na de wedstrijd nog een ijsbad nam om zo goed mogelijk te herstellen. "Ik rekende op vijf minuutjes aan het eind van de wedstrijd. Maar de trainer riep al heel vroeg: 'Hé Nico…' Vervolgens wist ik niet wat me overkwam. Ik voelde zoveel warmte en zoveel waardering van de fans. Ongelooflijk om mee te maken. Ik werd er helemaal emotioneel van. It was going under my skin."

Jörgensen werkte de afgelopen periode hard aan zijn herstel. De laatste vier weken trainde hij iedere dag twee keer en pas tien dagen voor zijn rentree kwam de bal er aan te pas. "Dan ben je op zeker moment wel fit, maar dan heb je nog geen wedstrijden gespeeld. Dat moet nu gebeuren. Ik heb een week of drie nodig om in het ritme van mijn ploeggenoten te komen. Want ik zit nog niet op hun niveau. Ik heb in drie weken een seizoensvoorbereiding van zes weken moeten stoppen."

Om blessurevrij te blijven heeft Jörgensen zijn levensstijl omgegooid. "Samen met de medische staf ben ik extreem op details gaan focussen. Een andere levensstijl eigenlijk, waardoor ik de komende drie jaar bij Feyenoord helemaal gevrijwaard moet blijven van fysieke problemen. Dat klinkt gek, maar ik heb alles veranderd. Mijn dieet, mijn slaappatroon, mijn herstel. Ik ben ook kilo's lichter. Ik had nooit een hoog vetpercentage, maar ik ben nu extreem droog."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
baradona
 
6
16 september 2019 om 08:58
Ik hoop dat hij snel zijn vorm terug vindt ! De competitie is gebaat bij spanning , Ajax natuurlijk de favoriet maar het zou mooi zijn als PSV , AZ en Feyenoord zo lang mogelijk aan kunnen haken.
 
buitenspelval
 
10
16 september 2019 om 09:13
Ik vind dat PSV de stijgende lijn te pakken heeft nu en denk zelf, dat het met Ajax de favorieten om de titelstrijd zijn. De contouren van een een kampioenswaardig elftal worden steeds meer zichtbaar in Eindhoven en zo’n 5-0 overwinning op Vitesse geeft de selectie het nodige vertrouwen. Volgend weekend ben ik benieuwd naar de krachtsverschillen tussen de twee, als is PSV-Ajax altijd wel een wedstrijd op zich. AZ en Feyenoord komen in the end denk ik tekort op die twee, al weet je nooit hoe een koe een haas vangt.
 
Ijsmuts
 
2
16 september 2019 om 09:53
Feyenoord kan dit jaar alleen meestrijden wanneer ajax en psv het af laten weten tov vorig jaar. Als je weer zo’n 85 punten nodig hebt, heeft Feyenoord al veel verspeeld in de eerste 3 wedstrijden. Dan moet het team er van de komende 29 wedstrijden 26 winnen om een de 87 te komen en dat lijkt me voor een team dat nog niet is ingespeeld vrij onmogelijk. Zeker met nog wedstrijden in Eindhoven, Alkmaar, Amsterdam, Utrecht en Arnhem voor de boeg.
 
buitenspelval
 
2
16 september 2019 om 10:19
Dat is zeker waar allemaal. Denk zelf wel dat het ook mee gaat spelen wie er het langst Europees overleeft. Vaak heeft dat zijn weerslag op de competitie. Ajax heeft naar mijn idee de breedste selectie t.o.v. de concurrentie en liet dit lopende en vorig seizoen zien heel zakelijk de benodige punten binnen te halen rondom Europese wedstrijden. PSV is wat dat betreft nog een beetje een open boek. Feyenoord en AZ beschikken over een minder brede selectie wat ze wellicht zal opbreken. Uiteindelijk hebben PSV en Ajax in principe de meeste kwaliteit en kwantiteit. Ik hoop echter dat Feyenoord en AZ hun tanden zullen laten zien en in ieder geval zolang mogelijk een prominente rol zullen vertolken in de strijd om het kampioenschap.
 
Angelo77
 
11
16 september 2019 om 08:59
Hij leek ook heel wat droger idd. Of dit een positief effect gaat hebben, moet nog blijken. Invalbeurt was vrij matig, maar dat is niet zo gek. Hij komt er wel weer.
 
Baardgrasmus
 
3
16 september 2019 om 09:08
Een half uurtje op Beugelsdijk, ik hield mijn hart vast. Maar gunstig dat het gisteren mogelijk was, we hebben hem heel snel weer nodig namelijk. Met een Jorgensen in vorm hadden we de eerste drie potjes ook zeker minder punten verspeeld. Een goede spits is erg belangrijk in dit team.
 
FR_JC
 
2
16 september 2019 om 09:10
Was zeer onwennig op het veld met veel balverlies, niet gewend daar hij altijd een bal vast kon houden, zeer matige invalbeurt. Hopelijk vind hij snel zijn vorm weer, we hebben hem en zn spel alsmede doelpunten hard nodig gezien de vele kansen die niet afgemaakt werden.
 
Bobiku29
 
10
16 september 2019 om 09:15
Klopt JC, maar Jorgensen heeft altijd even nodig om ritme te vinden. Als hij net terug is van een blessure, raakt hij geen knikker. Even door die zure appel heen en dan is hij weer op niveau. Het lullige van de laatste twee jaar is dat hij, als hij terug op niveau was, weer geblesseerd raakte. Binnen een paar wedstrijden is het weer de Jorgensen zoals hij vorig jaar zowel uit als thuis tegen PSV speelde
 
FR_JC
 
1
16 september 2019 om 09:25
Of Gio liet Robin staan ipv Nicolas te brengen. Met Nicolai was het spel beter. Rest eens, heeft tijd nodig om wedstrijdfit te worden en ploeggenoten beter te begrijpen en andersom. Heb alle vertrouwen in hem dus wachten het rustig af. Hopelijk blijft hij nu wel blessurevrij door alles aangepast te hebben. Heeft bij o.a Lewandovsky ook zijn uitwerking gehad. (Zn vrouw)
 
Joddit
 
0
16 september 2019 om 14:42
Hij had eigenlijk maar vijf minuutjes moeten spelen. Dan moet je denk ik nu zeggen dat het lekker is dat hij een half uurtje gespeeld heeft en niet te moeilijk doen over de inhoud daarvan. Zo te lezen staat hij donderdag geen basis. Jammer, maar wel begrijpelijk.
 
almere67
 
1
16 september 2019 om 10:13
Vraagje: hoe lang is hij nou geblesseerd geweest want op tv zeiden ze juli maar was dat niet veel langer. By the way goed dat hij weer terug is bij Feyenoord.
 
Stefandefree
 
1
16 september 2019 om 10:41
Hij heeft eigenijk heel het vorige seizoen lopen sukkelen met blessures. De laatste liep hij op in of net voor de voorbereiding dit seizoen, dus dat zou heel goed juli kunnen zijn geweest.
 
Rudievan Gelder
 
0
16 september 2019 om 13:58
ik ben van mening mocht er geld voor zijn? in de winter stop een spits te halen?mochten we mee willen doen om plek twee? zou ik het risico niet nemen met jorgensen toch?.