De Ligt, Cuadrado en Buffon stuntelen en zetten koppositie op het spel
Zondag, 1 december 2019 om 14:20

Juventus heeft na vier opeenvolgende overwinningen weer puntverlies geleden in de Serie A. In eigen huis kwam de koploper zondagmiddag niet voorbij een verrassend sterk Sassuolo: 2-2. Matthijs de Ligt deed negentig minuten mee en speelde een ongelukkige hoofdrol bij de 1-2 van Sassuolo. Hij ontving een slechte pass van Juan Cuadrado, werkte de bal niet goed weg en zag Francesco Caputo profiteren. Cristiano Ronaldo redde uiteindelijk een punt voor zijn ploeg, die later op de zondag ingehaald zou kunnen worden door Internazionale.

Maurizio Sarri, de trainer van Juventus, voerde vijf wijzigingen door ten opzichte van de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Cuadrado, Gianluigi Buffon, Alex Sandro, Emre Can en Federico Bernardeschi maakten hun entree; Wojciech Szczesny, Danilo, Mattia De Sciglio, Blaise Matuidi, Paulo Dybala en Aaron Ramsey waren er niet meer bij. De Ligt behield zijn basisplek wel. Het was zijn collega in het hart van de verdediging, Leonardo Bonucci, die na twintig minuten de ban brak.

De opgestoomde Cuadrado bediende Rodrigo Bentancur, die op zijn beurt Bonucci vond. De verdediger haalde vanaf twintig meter hard en zuiver uit in de linkerhoek: 1-0. Het antwoord van Sassuolo kwam echter binnen drie minuten al en mocht er ook zijn. Jérémie Boga ontsnapte aan de aandacht van de achterhoede, ontving in het strafschopgebied een handige pass van Francesco Caputo en stiftte de bal vanuit een moeilijke hoek over Buffon heen. Het was een verdiende gelijkmaker en Juventus had het allesbehalve makkelijk met Sassuolo.

Ook na de rust bleven de bezoekers de thuisploeg het vuur na aan de schenen leggen. Zo werd Cuadrado twee minuten na de pauze fel op de huid gezeten aan de zijlijn. Hij leverde een onzuivere terugspeelbal richting De Ligt, die zich daar geen raad mee wist. De Oranje-international werkte de bal slecht uit en bezorgde Caputo een schietkans aan de rand van het strafschopgebied. Zijn bal was houdbaar voor Buffon, maar de keeper verkeek zich lelijk op de inzet: 1-2. Dankzij een strafschop, halverwege de tweede helft, pakte Juventus toch nog een punt. Invaller Dybala werd gevloerd door Filippo Romagna en Ronaldo stuurde doelman Stefano Turati de verkeerde kant op.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (83)

 
SRKurd
 
12
1 december 2019 om 14:24
Ik zou toch bijna hopen dat Sarri iemand een flinke klap verkoopt in de kleedkamer zodat hij op staande voet wordt ontslagen. Die man kan er helemaal niets van. Het team speelt super slecht en je ziet toch overduidelijk dat ze niet lekker in hun vel zitten.
 
Zuidenaar
 
4
1 december 2019 om 14:44
Daarom! Het lijkt dat sarri zelf ook ze eigen systeem is vergeten.
 
Bianconeri_
 
34
1 december 2019 om 14:24
Wat mis ik Bbc(chiellini, Bonucci en Barzagli). Wat mis ik het middenveld Pirlo, Pogba, Marchisio en Vidal. Wat mis ik de winnaarsmentaliteit van Antonio Conte.het spel lijkt helaas helemaal nergens op en Can is bij uitstek de grootste droeftoeter die de afgelopen 5 jaar in een Juveshirt heeft gespeeld.
 
SRKurd
 
11
1 december 2019 om 14:28
Ik had al helemaal niets van Sarri verwacht, maar dit is wel heel erg. Je zet jezelf toch compleet voor schut als team zijnde wanneer je coach met een halve peuk in z’n mond zit te spelen. Het team speelt als een drol.
 
EzioMessi
 
10
1 december 2019 om 14:24
Leuk dat Juventus ook met ons mee doet, hebben we toch nog goede concurrentie! ON: Nou Inter, grijp je kans en ga er overheen.. Jammer voor De Ligt na een serie sterke duels.
 
ElPhenomeno
 
13
1 december 2019 om 14:24
Begin toch eens met dybala, ronaldo, Higauain en Costa. Ik snap die trainer niet.
 
AlexDelPiero10
 
91
1 december 2019 om 14:29
Begin eens met Ronaldo te banken, meest dramatische speler van dit seizoen. Higuain, Costa en Dybala moeten altijd spelen.
 
ElPhenomeno
 
3
1 december 2019 om 14:35
Kan ook, maar Dybala zal ook prima op 10 kunnen.
 
Aubury
 
3
1 december 2019 om 14:25
Sassuolo is voor veel topclubs een stugge ploeg, kunnen op een dag een opvlieger hebben en t elke ploeg moeilijk maken, vandaag was dat Juventus.
 
Intermilito
 
9
1 december 2019 om 14:25
Juventus staat eerste omdat zij zoveel kwaliteit in hun selectie hebben, dat is de enige reden. Want het spel onder Sarri valt tegen, had wel meer van hem verwacht.
 
ForzaZitterd
 
6
1 december 2019 om 14:30
Hopelijk kan Inter erover heen vandaag! Valt toch wel mee met die kwaliteit, vind Ramsey en Emre Can nou niet echt jongens waarmee je een oorlog kan winnen.
 
HakimZiyach22
 
5
1 december 2019 om 14:26
Werd tijd zeg, heeft veel te lang geduurd. Kom op nerazzuri! Dit moet jullie jaar worden!
 
xmelissa
 
9
1 december 2019 om 14:26
Hmmm, dit lijkt me gunstig voor Ajax en AZ aangezien Juve dus punten heeft verspeeld! Alle gekheid op een stokkie, wat speelt dit Juventus ontzettend ongeïnspireerd zeg. Ze mogen nu wel punten hebben verloren door individuele blunders, maar als collectief is het ook niet om aan te zien. Tegen een PSG o.i.d. in de CL vlieg je er keihard uit.
 
Bianconeri_
 
17
1 december 2019 om 14:26
Om toch nog positief te blijven. Bonucci heeft defensief altijd in de schaduw gestaan van zijn broertjes Chiellini en Barzagli, maar dit seizoen speelt hij subliem. Meest constante speler op het veld, speelt echt een heerlijk seizoen tot nu toe. Hem moet je als eerst op het wedstrijdformulier noteren en daarna Dybala.
 
Juveitalia
 
2
1 december 2019 om 14:37
Helaas is de haat tegen hem er nog steeds door velen
 
dendenchofu
 
2
1 december 2019 om 17:51
Ze geven hem zelfs de schuld voor de fouten die De Ligt maakt joh
 
fc ramires
 
5
1 december 2019 om 14:27
Wat doet higuain nou elke keer erin in plaats van dybala? Van mij mogen ze sarri wel de laan uit sturen hoor, gekocht voor het zogenaamde mooie voetbal ( waar ik nooit iets van heb gezien bij sarri behalve bij napoli ) maar elke keer als ik juventus zie spelen ze net zo hopeloos als onder allegri. Die gaan never nooit de champions league winnen
 
AlexDelPiero10
 
66
1 december 2019 om 14:28
Ronaldo is klaar jongens, Juve heeft zichzelf in de vingers gesneden, alles draait om meneer ookal lukt niks nog, en Juve is nu gehandicapt op de transfermarkt omdat Ronaldo zo veel kost. Hadden beter Benzema gehaald, kijk hoe die schittert in een onzekere omgeving nu, zonder Ronaldo. Ik mis het oude beleid waarin Vidal, Pirlo en Pogba gehaald werden voor 18 miljoen tesamen. Dit Juve is niks meer.
 
xmelissa
 
24
1 december 2019 om 14:33
Van Benzema blijven jullie af, haha. Ik zou Ronaldo nog niet helemaal afschrijven. Het gaat moeizaam momenteel, maar het kan best zo zijn dat hij na de winterstop alles aan flarden schiet. Hij begon bij Real ook altijd slecht en daarna was er geen houden meer aan. Nu wordt hij natuurlijk ouder en zal het niet meer heel makkelijk gaan, maar het zou mij niets verbazen als hij zichzelf binnen een maand herpakt. Het hele team speelt niet best van wat ik zie van Juventus. De aanvoer naar CR is ook niet wat het hoort te zijn en het is allemaal erg statisch. Dybala hoort altijd in de basis te staan maar het lijkt alsof Sarri daar niets van wil weten.
 
SRKurd
 
8
1 december 2019 om 14:34
Wat zeg je nou allemaal... Benzema vind ik een geweldige speler, maar kom op. Iedereen die Real volgt (zoals ik) dat je de afgelopen jaren gewoon helemaal gek kon worden van Benzema zijn spel en zijn missers. Voor wat betreft Cristiano, heb ik geen idee. Met hem weet je het maar nooit. Hij (en het team) zitten overduidelijk niet lekker in hun vel. In ieder geval, dat stralen ze uit. Over de coach en zijn domme keuzes wil ik het niet eens meer hebben.
 
R.madridista
 
8
1 december 2019 om 15:13
Nou van zijn missers een paar jaar geledn (vanwege een gebrek aan zelfvertrouwen) werd ik inderdaad gek. Zijn spel heb ik me nooit aan geïrriteerd en is altijd al goed geweest.
 
bf1994
 
4
1 december 2019 om 15:58
Benzema is een wereld spits vriend. Staat geloof ik gewoon 3e in champions leaque all time top scorer. Daarnaast kan hij voor een spits geweldig meevoetballen
 
Shakur030
 
8
1 december 2019 om 14:36
Ronaldo heeft wel vaker een dip rond deze tijd. Komt vast wel goed.
 
BoscoJean
 
8
1 december 2019 om 14:38
Veel seizoenen bij Real begon Ronaldo slecht. Toen de critici begonnen te praten uit het niets begon hij weer te ballen. Met alle respect jullie middenveld slaat werkelijk nergens op pjanic en matuidi is een mooie blok maar daar moet echt gewoon een top nummer 10 zijn. Juve moet gewoon al hun overbodige spelers verkopen en Havertz of dergelijke te halen.
 
AlexDelPiero10
 
13
1 december 2019 om 14:39
Bosco Dan zal ik blijven praten, hopelijk presteert hij dan eindeljjk weer eens wat.
 
marieke90
 
10
1 december 2019 om 14:50
Ik ben nooit de grootste ronaldo fan geweest,maar hij heeft Juventus echt in alles groter gemaakt,volgers sponsoren....
 
Juveitalia
 
24
1 december 2019 om 14:53
Maar niet op voetballend gebied, wat het belangrijkste is
 
Yeisoonnn
 
1
1 december 2019 om 22:49
Maar had je dat verwacht? Ronaldo is gehaalt voor de goals, het voetbal moet ook van het middenveld komen. Maar jullie middenveld is gewoon slecht...
 
AcKaka
 
5
1 december 2019 om 14:56
Zou ronaldo niet te snel afschrijven. Vaak genoeg gezien dat hij het opeens op de heupen krijgt. Wel pijnlijk om zijn spel nu te zien. Het is ook een speler die bediend moet worden en dat gebeurd ook te weinig. Weinig creativiteit bij juve (ook deels door ronaldo). Zonde om dybala dan ook nog op de bank te zien
 
Horwi
 
1
1 december 2019 om 15:28
Dat beleid kan toch al lang niet meer? Vooral niet anno 2019. Juventus haalde destijds veel afdankertjes van de Europese top. Nu zijn ze dat zelf, dan gaat de vraagprijs ook omhoog als je een speler wilt kopen.
 
AlexDelPiero10
 
2
1 december 2019 om 15:59
Dus omdat je nu zelf top bent kan je geen goede koopjes doen? Sla me nu dood
 
Horwi
 
2
1 december 2019 om 16:59
Minder snel ja. Zo gek is dat toch niet? Kleine clubs en spelers vragen het maximale aan topclubs
 
beckhamie
 
7
1 december 2019 om 15:33
Nee cr7 is niet klaar jij bent een goede gij. Sarri is klaar het middenveld is een ramp elke week heb je een ander middenveld. Den aanvoer naar den aanval is gewoon niet goed. Inter gaat 1ste worden maar de competitie is nog niet voorbij.
 
bf1994
 
2
1 december 2019 om 17:05
Zoveel uitgeven voor een speler boven de 30 is nooit een goed idee, kan me niet schelen wie het is.
 
Yeisoonnn
 
0
1 december 2019 om 22:47
Hoe kan je dit op Ronaldo’s conto schrijven, en Juventus speelt gewoon echt belachelijk slecht. Ohh en Ronaldo moet je ook niet halen als je een coach hebt die het team nog liever op Higuain aanpast.
 
Investeerder
 
2
1 december 2019 om 14:28
Wat mis ik Allegri.. wat een schijtploeg is dit Juventus geworden met Sarri. Het spel ziet er niet uit. Hopelijk ziet de directie het in om Sarri zsm te ontslaan. Heel het team is bagger.. misselijk om naar te kijken. Sarri verpest veel!
 
Jimmmmm
 
4
1 december 2019 om 14:29
Moest er eens van komen. Geluk blijven hebben bestaat niet. Zonder Douglas-Dybala is het helemaal niets.
 
Juveitalia
 
11
1 december 2019 om 14:30
Dybala moest hier nog een punt redden. Verder weer zwak. Ronaldo moest nooit gehaald worden, meer dan commerciële vooruitgang heeft hij niks opgeleverd, zorgt alleen maar voor meer ego. En hopelijk begrijpt Can nu ook waarom hij niet bij de selectie van de cl zat. Bentancur speelt goed btw
 
Juventus07
 
2
1 december 2019 om 14:32
In de winter Mandzukic, Emra Can, Bernardeschi en Sarri laten vertrekken! Het voetbal is niet om aan te zien en pas als Juve achter komt te staan gaan ze pas druk zetten. Daarbij elke keer weer die Bernardeschi boven Dybala word ik ook schijtmoe van, Dybala is onze beste speler klaar, zonder Dybala zou Sarri allang op straat staan! #SarriOut. #WelcomePochettino!
 
Japie_Krekel
 
6
1 december 2019 om 14:40
een hele domme pass van Cuadrado die De Ligt in de problemen brengt maar waarom jaagt De Ligt niet gewoon die bal de tribune in?
 
Juveitalia
 
3
1 december 2019 om 14:45
Dit heeft met gebrek aan ervaring te maken, had beter moeten handelen, maar die pass van cuadrado kan idd niet, had het niet verwacht van hem.
 
Japie_Krekel
 
2
1 december 2019 om 14:56
@juveitalia mee eens! Cuadrado leid deze totaal onnodige tegengoal in
 
Ruhsuz1905
 
4
1 december 2019 om 14:45
2e doelpunt mooie assist.. hoor je weer niemand iets zeggen.. komt het misschien door zijn blonde haar haha. Ronaldo is even off en mensen praten meteen, mensen kicken daar op. Hij zal weer schitteren!
 
Sanderr
 
2
1 december 2019 om 14:58
Pracht assist van Cuadrado was dat inderdaad zeg, wat bezielt je om die bal zo in je eigen 16 te steken. Daarna erg matig weggewerkt door De Ligt en als kers op de taart een doodeenvoudige bal doorgelaten door Buffon. Drie fouten op rij... En hoezo hoor je niemand daar iets over zeggen? Staat nota bene in de titel en in het artikel beschreven. Wat dit met de haarkleur van die jongens te maken heeft ontgaat mij even verder.
 
Anunciato32
 
5
1 december 2019 om 15:46
We wisten allemaal dat Ronaldo op een gegeven moment zou beginnen met aftakelen, maar niet zo snel of zo abrupt!Hij oogt zo triest en verloren.Werkelijk waar niets lijkt te lukken.Nutteloos ballen ophalen op het middenveld dan weer aan de rechterkant. Het doet pijn om mijn favoriet en legende zo verloren te zien!
 
arepa
 
1
1 december 2019 om 18:14
Jammer dat de Ligt na een goeie wedstrijd weer door het ijs zakt. Gelukkig voor hem is er geen gelijkwaardige vervanger op dit moment.
 
19messi33
 
0
1 december 2019 om 19:43
Het komt wel goed met Juventus, het is misschien niet mooi of niet goed maar ze halen 9 van de 10x wel de punten, dit is in de CL straks ook het belangrijkste. Ronaldo hoeft ook maar iets scherper te zijn straks in Feb/maart/april en Mei om de prijzen binnen te slepen, er is niet echt een favoriet in de CL, Want Juventus kan van iedereen winnen,