De Ligt komt twee dagen voor definitieve WK-selectie met blessureupdate
Woensdag, 9 november 2022 om 13:42

Matthijs de Ligt heeft de groepstraining hervat bij Bayern München. Daags na de klinkende 6-1 overwinning op Werder Bremen verscheen hij op het trainingscomplex met de rest van de selectie. "De knie voelt prima", liet De Ligt na afloop aan BILD weten. De verdediger viel op 29 oktober geblesseerd uit in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05.

Vorige week vrijdag meldde trainer Julian Nagelsmann nog dat De Ligt te maken had met een terugval in zijn herstel vanwege een reactie in het kniegewricht. De verdediger speelde zodoende ook niet tegen Werder Bremen. Afgelopen maandag kwam Nagelsmann terug van die woorden en was hij hoopvol over het herstel van zijn pupil. "Ik ben ervan overtuigd dat De Ligt tegen Schalke 04 (aanstaande zaterdag, red.) weer in actie kan komen", aldus de oefenmeester.

Meer: Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: ‘Hij was veel te hebzuchtig’ | Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui

Op Twitterbeelden is te zien hoe De Ligt woensdag op het trainingsveld actief is. Dit seizoen kwam de mandekker tot zeventien wedstrijden voor der Rekordmeister in alle competities, waarin hij één treffer maakte. Door blessures miste hij wel al vier wedstrijden voor zijn nieuwe club. Vorige maand viel De Ligt tegen Borussia Dortmund uit met een liesblessure. eind oktober in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Mainz moest hij de strijd opnieuw staken vanwege knieproblemen.

Aanstaande zaterdag neemt Bayern het in Gelsenkirchen op tegen Schalke 04. De kans dat De Ligt speelminuten krijgt is gezien Nagelsmanns eerdere woorden zeer aannemelijk. De hervatting van de groepstraining is ook goed nieuws voor Oranje. Over twaalf dagen speelt het Nederlands elftal op het WK in Qatar tegen Senegal. De Ligts teamgenoot bij Bayern, de Senegalese sterspeler Sadio Mané, zal dan vanwege een blessure ontbreken. Met dat nieuws kwam L'Équipe woensdagochtend.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
1
   
19:53
19:53
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
20
   
19:53
19:53
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
10
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Serie A: AS Roma - Juventus
2
   
19:25
19:25
Bayer Leverkusen scoort vijfmaal en blijft ongeslagen; Frimpong maakt zijn 14e
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (76)

 
Netzo
 
9
9 november 2022 om 13:47
Geweldig nieuws! Gaat zeker van waarde zijn voor het Nederlands elftal het aankomende WK!
 
Deenb
 
12
9 november 2022 om 13:50
Ik weet niet hoe we het beste moeten spelen. Goed nieuws dat de Ligt weer fit is, zou van grote waarde kunnen zijn. Benieuwd hoe we aan gaan treden aankomend WK. De Ligt zou bij mij inprincipe basis klant zijn als we met 5 verdedigers starten.
 
Niels1990
 
7
9 november 2022 om 14:04
Ik hoop ook basis. Timber is toch wat minder de laatste tijd, dus centraal met de Ligt, van Dijk en Aké lijkt me top. Verdedigers uit de basis van Bayern en Liverpool en een driekwart basisspeler van City, kan slechter!
 
Sepp10
 
3
9 november 2022 om 14:07
Ik denk vooral dat het qua 3 verdedigers als volgt is: De Vrij/timber, Van Dijk/de Ligt, Aké/botman/struijk/van de Ven is. In ieder geval wel goed dat hij fit is en mee kan!
 
consy
 
6
9 november 2022 om 15:08
Van Gaal ziet de Vrij als directe vervanger van Virgil eventueel. De Ligt moet zich focussen op de positie rechts centraal. Dus op de plek waar Timber de laatste interlands heeft gespeeld. Zelf zie ik op dit moment liever de Ligt daar starten met naast hem Virgil en Ake.
 
 
0
9 november 2022 om 17:32
Waarom in de poulefase met 5 verdedigers spelen?
 
ADRO
 
5
9 november 2022 om 13:51
Heeft zich denk ik ook gespaard met het vooruitzicht op het WK. Lijkt me ook niet meer dan logisch, gezien het feit dat Bayern een relatief makkelijk programma heeft.
 
Mr_knowledge
 
3
9 november 2022 om 14:00
Vind het nog steeds heel bizar. Negen dagen later is de openingswedstrijd voor Oranje. Normaal heb je een aanloop naar de WK, nu is er geen normale sprak ervan. Plus wie gaat er zaterdag nog 100% erin? Als mogelijke internationaal ga je toch wel wat voorzichtiger spelen.
 
Gryudo
 
4
9 november 2022 om 14:36
En dat voorzichtiger spelen brengt ook de nodige risico's met zich mee
 
AjaxNL!
 
96
9 november 2022 om 14:04
GK: Pasveer, Bijlow, Flekken, Cillessen RVV: Dumfries, Frimpong RCV: Timber, De Ligt CV: Van Dijk, De Vrij LCV: Aké, Struijk LVV: Malacia, Blind RCM: Koopmeiners, Berghuis LCM: F. De Jong, De Roon CAM: Gakpo, Simons, Klaassen RSP: Bergwijn, Brobbey LSP: Depay, Danjuma, L. De Jong Zo zou ik het doen. Gravenberch misschien als extra middenvelder voor een keeper. Van Gaal wil verschillende type spelers mee, Klaassen is in Oranje meestal net iets beter dan Til. Botman vind ik meer iemand voor de Van Dijk/de Vrij positie, Struijk kan ook nog linksback, vandaar Struijk. Luuk en Brobbey zijn momenteel beter dan een Janssen en Weghorst als echte spitsen.
 
Tegenargument
 
36
9 november 2022 om 14:16
Prima selectie zo, toch? Alleen 4 keepers kan ik niet echt plaatsen? Dan zou ik inderdaad een extra middenvelder erbij nemen.
 
SilverFront
 
17
9 november 2022 om 14:48
Dat komt omdat Van Gaal al gezegd heeft waarschijnlijk 4 keepers mee te nemen. Bizar inderdaad, gezien we max 7 wedstrijden gaan spelen. Gewoon je 2 beste keepers kiezen, en een 3e meenemen die als beste uit die penalty test kwam.
 
ceejah
 
1
9 november 2022 om 14:18
Is de Roon niet geblesseerd? Zag vorige week volgens mij een artikel voorbij komen dat het erg onzeker is/was of hij het WK ging halen. Geen idee of hij nog steeds geblesseerd is hoor.
 
Tijger-wit
 
21
9 november 2022 om 14:19
Dit ziet er echt goed uit, ik zou ook Gravenberch mee nemen in plaats van Pasveer. Met het oog op de toekomst zou ik Struijk wisselen met Botman maar echt veel maakt het niet uit want beide zullen waarschijnlijk geen of zeer weinig minuten maken dit toernooi
 
AZE/CHE 4 EVER
 
11
9 november 2022 om 14:20
Botman niet mee? Die doet het echt prima bij Newcastle
 
Japie_Krekel
 
3
9 november 2022 om 14:38
Botman doet het idd geweldig. De Newcastle supporters zijn ook lyrisch over zijn spel. Toch bizar hoe spectaculair hij zich heeft ontwikkeld
 
afcad3nnis
 
2
9 november 2022 om 14:47
Ik kijk te weinig Engels voetbal hoor maar het is natuurlijk ook afhankelijk van hoe je met een team wil spelen... Wat ik mij van Botman herinner is hij inderdaad een prima verdediger, met zijn kont in de 16. Op het WK denk ik, zeker in de groepsfase, dat we veel ver van het goal spelen. Dan is Botman niet echt bruikbaar.
 
arsenal890
 
13
9 november 2022 om 14:55
Newcastle staat 3de met op City en Arsenal na de meest scorende ploeg en beste defensie samen met Arsenal. Denk je dat ze zoveel scoren als ze ‘met de kont in de 16’ staan? Onder Howe spelen ze goed en aantrekkelijk voetbal. Daarin is Botman gewoon belangrijk. Die is absoluut bruikbaar en hoort zeker opgeroepen te worden.
 
DerKaiser123
 
5
9 november 2022 om 15:00
Kan Botman als LCV uit de voeten, want dan kan die als back-up van Ake dienen. Verder staan V.dijk, De Vrij, De Ligt, Timber en Ake logischwijs natuurlijk gewoon hoger in de pikorde. Als Botman als lcv kan spelen hoort er bij te zijn. Maar aan de ene kant kan Blind daar ook spelen en ook als linksback uit de voeten.
 
Japie_Krekel
 
1
9 november 2022 om 15:07
@arsenal890 Inderdaad. Bij Newcastle zijn ze zelfs enthousiast over hoe hij opbouwt. Die jongen heeft zich gewoon enorm ontwikkeld in meerdere facetten van het spel
 
Kelbergen
 
0
9 november 2022 om 15:08
Derkaiser123 dus jij somt even alles op wat wij al weten? Dankje
 
TOSP
 
3
9 november 2022 om 15:14
Botman is van nature een LCV.
 
Formus
 
3
9 november 2022 om 15:21
Japie, de enige die dat zegt is Howe zelf en dan heeft ie gezegd dat ie verbaasd was over zijn technische kwaliteiten. Dat zegt verder niet zo veel. Misschien had ie nul verwachtingen. De supporters praten echt vooral alleen maar over zijn verdedigende kwaliteiten. Dat het een killerbeast is etc. Maar verder niks spectaculairs over zijn opbouwende kwaliteiten. Heb je daar een link van? Jij als ontzettende Botman fan, die graag zijn gelijk wil halen, hebt die vast voor me. Mag ook privé sturen. Edit: weet niet of Botman mee gaat. Laatst had ie toch Jong afgezegd zonder reden?
 
Japie_Krekel
 
0
9 november 2022 om 16:02
Ga eens op de Newcastle forums kijken zou ik zeggen. Daar zie je dat gewoon voorbij komen. Sowieso vind ik dat verhaal dat hij niet met ruimte in zijn rug kon spelen altijd een beetje apart, aangezien de trage Blind en Veltman dat ook niet konden
 
Formus
 
1
9 november 2022 om 16:26
Nou, toevallig verschillende gekeken en ik zie het niet. Wel dat ze hem goed vinden, maar dat kan gewoon verdedigend zijn oid, en dat ie een `killerbeast` is. Ach, en sommige mensen vonden Zimmling ook goed. Dus dat ze bij NU `enthousiast zijn over de manier waarop hij opbouwt` is echt een Japie- interpretatie. Je wilt dat ook graag lezen/ zeggen, want Botman is je oogappeltje. En hoe je nu weer bij Veltman en Blind komt verraadt weer je eeuwige negativiteit over deze twee spelers en je overdreven positivisme over Botman. Zie nog steeds graag een linkje, dat ze bij NU positief zijn over zijn opbouwende kwaliteiten. En dan niet een opmerking van een keyboard supporter, maar dat iemand van de club zegt dat ie goed kan opbouwen. Ik zie het nl nergens.
 
AjaxNL!
 
0
9 november 2022 om 16:38
In dit systeem met 5 verdedigers moeten we LCV en RCV veel doordekken en indribbelen richting het middenveld. Dat is iets waarin Botman niet echt goed is en de centrale positie is bezet door Van Dijk en De Vrij
 
Japie_Krekel
 
0
9 november 2022 om 17:43
@Formus Zimling vergelijken met een basisspeler van de nummer 4 uit de PL. Zo makkelijk is het niet om je op zo een niveau te onderscheiden. We hebben dat gezien met De Ligt en zijn vele fouten bij Juventus, al helemaal in zijn eerste seizoen toen en dan schat ik de PL nog hoger in dan de Serie A
 
SocioFan1
 
5
9 november 2022 om 14:20
Perfect! Niks aan toe te voegen. ???? En 4 keepers zal ook gebeuren omdat van Gaal dat al aangaf dus ja.
 
Sitostick
 
4
9 november 2022 om 14:25
Selectie grotendeels mee eens. Gravenberch zou ik altijd meenemen en Brobbey of Jansen is me om het even. Heb je de spelers op volgorde gezet? Als in Pasveer, Timber, Gakpo, Bergwijn basis?
 
Piranha
 
1
9 november 2022 om 14:54
Zo persoonlijk voor Vincent Janssen kiezen, die zeurt minder, is een beter aanspeelpunt en brengt meer posiiviteit. Brobbey laat weinig zien ookal krijt hij legio kansen en wordt nog snel kribbig ook wanneer hij sommige ballen niet perfect krijgt. Leuke jongen maar niet ervaren genoeg nog. Vraag me sowieso af of hij de top wel kan halen, is veel te onrustig voor de goal, als ik Schreuder was zou ik juist Bergwijn in de spits zetten. Gravenberch zou ik ook meenemen, Pasveer lekker in NL laten, die gaat toch weinig tot geen minuten maken.
 
Sanderr
 
4
9 november 2022 om 16:04
"die zeurt minder, is een beter aanspeelpunt en brengt meer posiiviteit." Wacht even, heb jij Brobbey ooit zien/horen zeuren? En dan al helemaal bij Oranje?? Ik was aangenaam verrast door Janssen in die laatste interlands voor Nederland met zijn rol als aanspeelpunt, ging prima toen. Maar ook Brobbey staat er bekend om natuurlijk, dat is zijn grootste kwaliteit. En meer positiviteit kan ik ook totaal niet plaatsen, maar goed jij kent ze beide beter dan ik zo te zien dus haha.
 
erodinho
 
3
9 november 2022 om 14:28
Hoe kan je geen Botman meenemen? Die moet plaats krijgen, is van buitencategorie. Flekken, Frenkie en Botman zijn in hun beste vorm van hun leven. Blind zou ik gebruiken voor het middenveld naast Frenkie. Die kan het allemaal niet meer belopen nu. Botman op plek van Ake en Ake doorschuiven naar linksback.
 
arsenal890
 
3
9 november 2022 om 14:47
Lekker om blind op het middenveld te zetten terwijl die het niet kan belopen…
 
Formus
 
1
9 november 2022 om 15:24
Pirlo kon het ook niet belopen..... (voor de rest wil ik Blind voetballend niet vergelijken met Pirlo ??)
 
AjaxNL!
 
0
9 november 2022 om 16:34
Omdat Struijk ook geweldig speelt en ook linksback kan. Zoals ik aangaf zie ik Botman meer iemand achter Van Dijk en De Vrij als middelste centrale verdediger. De LCV komt vaker terecht op de linksbackpositie wanneer de wingback mee naar voren is en daar is Struijk veel bekender mee.
 
Lekiam
 
0
9 november 2022 om 15:12
Met deze selectie, doe mij deze opstelling maar.
 
MessiGOAT
 
1
9 november 2022 om 15:20
Waarom 4 keepers? En ik verbaas mij ook over het feit dat niemand Noa Lang meeneemt. Dan kan hij het WK in Qatar even “heet” maken.
 
Sanderr
 
0
9 november 2022 om 16:08
Omdat Van Gaal al meermaals heeft aangegeven dat hij sowieso 4 keepers zal meenemen gok ik. Zou het persoonlijk ook nooit doen, maar gaat wel het geval zijn.
 
AjaxNL!
 
0
9 november 2022 om 16:35
Van Gaal wil 4 keepers meenemen en Noa Lang heeft amper gespeeld en als hij speelde was het zeer matig.
 
MessiGOAT
 
1
9 november 2022 om 15:23
Waarom 4 keepers? Pasveer weg en Noa Lang meenemen. Pasveer valt toch aardig door de mand de laatste weken weer. Opa Pasveer mag binnenkort een nieuwe booster halen voor Corona. Noa Lang kan het WK in Qatar “heet” maken net zoals hij in Belgie heeft gedaan.
 
MessiGOAT
 
0
9 november 2022 om 15:24
Waarom 4 keepers? Pasveer weg en Noa Lang meenemen. Pasveer valt toch aardig door de mand de laatste weken weer. Opa Pasveer mag binnenkort een nieuwe booster halen voor Corona. Noa Lang kan het WK in Qatar “heet” maken net zoals hij in Belgie heeft gedaan.
 
DeEchteAjacied
 
1
9 november 2022 om 15:53
De enige die hier niet 'thuishoort' is Struijk. Botman of een extra middenvelder die iets anders kan brengen (gravenberch) en je bent er. Wow, Ajaxnl, chapeau.
 
Vernon
 
0
9 november 2022 om 15:53
Ja kan ik prima mee leven zo. Vind de armoede op goal en op het middenveld wel groot, maar ja, dat is niet anders. Klaassen zou van mij niet meer hoeven, maar de alteratieven zijn er niet. Misschien toch liever Taylor dan.
 
Sanderr
 
0
9 november 2022 om 16:14
Van Gaal wil gewoon 1 dieplopende middenvelder met scorend vermogen bij hebben, hij heeft het constant over "andere types op dezelfde positie". Zoals je terecht opmerkt: voor dat type 10 is er geen (beter) alternatief. Bovendien is Klaassen in de kwalificatie voor dit toernooi na Memphis bij de meeste goals direct betrokken geweest (4 goals en 4 assists), dat is ook wel wat krediet wat Van Gaal zal meenemen.
 
Vernon
 
0
9 november 2022 om 18:01
Goed punt. Zijn rendement is best goed. Doet denken aan wijnaldum. Slecht spelen, wel statistieken scoren.
 
FcShaolin
 
0
9 november 2022 om 15:56
4 keepers?
 
MessiGOAT
 
0
9 november 2022 om 16:09
Waarom 4 keepers? Opa pasveer weg en Noa Lang erbij. Pasveer krijgt de coronabooster volgende maand en Noa Lang kan Qatar heet maken zoals hij ook in Belgie heeft gedaan.
 
Gil DM
 
0
9 november 2022 om 16:20
De roon gaat niet mee die is geblesseerd en brobbey waarschijnlijk ook niet
 
AjaxNL!
 
0
9 november 2022 om 16:36
Ik denk Berghuis op het middenveld samen met Frenkie. Deed het de vorige keer goed op die positie. Gakpo zal op 10 spelen met Depay en Bergwijn voorin.
 
AjaxNL!
 
0
9 november 2022 om 18:11
De vorige keer speelde hij ook zo, ging heel goed met Frenkie en Berhuis als spelverdelers. Met een 5 mans verdediging kan dat prima, vooral in deze poule met mindere teams
 
 
0
9 november 2022 om 17:10
Jansen en Botman mee. Brobbey komt tekort. Klaassen brengt het doorgaans niet. Waarom 4 keepers? Met Bijlow en Flekken heb je 2 goede keepers waarmee je jaren vooruit kan.
 
RM1335
 
1
9 november 2022 om 14:09
Het zou mooi zijn voor De Ligt als hij goed hersteld is en na het WK weer zijn basisplaats kan terugwinnen bij Bayern. Hij deed het niet verkeerd de laatste wedstrijden voordat hij uitviel.
 
 
0
9 november 2022 om 17:11
Als Van Dijk en De Vrij fit zijn is De Ligt toch bankzitter?
 
RM1335
 
0
9 november 2022 om 17:29
Weet ik niet, ik heb het over na het WK als hij weer bij zijn club aansluit. Wat er bij het Nederlands elftal gebeurt boeit mij niet zoveel eerlijk gezegd. Ik hoop gewoon voor die jongen dat hij goed terugkeert van het WK.
 
Japie_Krekel
 
8
9 november 2022 om 14:10
Als Van Gaal hem de instructie geeft om met zijn handen in zijn zakken te voetballen dan heb ik er alle vertrouwen in
 
consy
 
1
9 november 2022 om 15:09
Flauw.
 
Japie_Krekel
 
3
9 november 2022 om 15:19
Niet perse. 12 handsballen in 3 jaar tijd en dan zijn de handsballen in de Nations League en andere oefenwedstrijden daar niet eens bij opgeteld
 
consy
 
0
10 november 2022 om 09:03
Maakt het alsnog flauw om dat hier weer even te benoemen. Voor de zoveelste keer, beetje triest zelfs.
 
Japie_Krekel
 
0
10 november 2022 om 10:36
Ik vind dat niet triest. De Ligt staat op eenzame hoogte qua handsballen in het Europese topvoetbal. Dan is het toch logisch dat sommige mensen bang zijn dat hij weer opeens een handsbal heeft met fatale afloop?
 
consy
 
0
11 november 2022 om 06:41
Maar jij bent daar niet echt bang voor Japie, want jij gaat het WK niet kijken. Of wel?
 
Ducktaildo
 
3
9 november 2022 om 16:05
Japie je maakt je wel erg druk voor een toernooi dat je niet gaat kijken? 'dan heb ik er alle vertrouwen in'. Wat maakt jou dat uit? Je gaat toch niet kijken?
 
Japie_Krekel
 
2
9 november 2022 om 17:40
Ik ga het niet kijken, maar op VZ ga ik de ontwikkelingen wel volgen en de samenvattingen op youtube misschien af en toe. Vooral benieuwd hoe dat gaat aflopen met Blind in de basis. Dat kan wel weer kolderieke taferelen gaan opleveren
 
Ducktaildo
 
0
9 november 2022 om 17:56
Japie. Dus het is een semi-boycot?
 
Japie_Krekel
 
0
9 november 2022 om 18:48
Nee, want op VZ typ ik alleen wat en een samenvatting zal ik niet snel kijken, tenzij ik het echt absoluut niet kan laten als ik zie dat een van onze spelers zo erg heeft geblubderd dat we eruit liggen, maar dat is dan hooguit 1 samenvatting die ik kijk op youtube
 
Ducktaildo
 
0
9 november 2022 om 19:34
Japie. Tja, je begint al terug te krabbelen. Eerst was het nog 'ik ga geen minuut van dit WK kijken', en nu is het toch wel een samenvatting. Alleen de reden waarom vind ik wel een beetje treurig. Als een speler blundert wil je het zien, maar doet een speler iets geweldigs dan vind je het niet belangrijk. Weten wij ook meteen waar jij je prioriteren hebt zitten.
 
Japie_Krekel
 
0
9 november 2022 om 21:11
Je kent mijn mening toch inmiddels? Oranje heeft bij mij afgedaan door eerst wel een programma te boycotten, maar vervolgens niks te durven zeggen over de situatie in Qatar en dan met een superslap en nikszeggend statement op een shirt aan te komen zetten. Deze selectie is mijn sympathie even kwijt op dit WK
 
consy
 
0
10 november 2022 om 09:06
Allemaal dom gelul, ook jij gaat gewoon het WK kijken als we straks in de kwartfinale spelen tegen Argentinië. Alsof jij die wedstrijd overslaat, geen kans.
 
Japie_Krekel
 
1
10 november 2022 om 10:38
Ik hoop dat Oranje ver komt voor iedereen in Nederland, maar ik zal niet zoals normaal een paar baaldagen hebben als Oranje eruit gaat. Ik heb weinig met dit WK en het lijkt me sterk dat ik alsnog ga kijken. Los van alle perikelen wat betreft de mensenrechten, vind ik een WK in de winter al achterlijk. Dat hoort gewoon in de zomer gehouden te worden
 
Volgasvoetbal
 
9
9 november 2022 om 14:15
Gelukkig en uiteraard mooi voor Matthijs. Is natuurlijk in alles een betere verdediger dan Timber en laat het tevens op een hoger podium zien. Was op de leeftijd van Timber in alle facetten van het verdedigen al een betere verdediger dan Timber.
 
LeidseHood
 
0
9 november 2022 om 15:38
Nouja, qua inspeelpass en onder druk uit verdedigen vind ik Timber beter maar misschien zie je dat niet als facetten van verdedigen. Eens dat De Ligt erg goed is, maar nu moeten we Timber niet onderschatten door zijn recente vormdip (wie is er wel in vorm onder Schreuder).
 
Gil DM
 
0
9 november 2022 om 18:53
Ik weet niet waarin hij een beter verdediger is maar ik zou me als coach niet wagen aan de ligt hij heeft het nedelands elftal al vaker laten zitten! Tijdens belangerijke wedstrijden ik ben totaal niet overtuigd van mathijs de ligt sorry ik zou ten alle tijden voor timber kiezen
 
madmarcel
 
6
9 november 2022 om 14:28
Wat mij betreft staan Van Dijk,De Vrij en Aké als eersten op papier voor de basisopstelling,maar fijn om De Ligt als backup te hebben
 
SCIREA1897
 
5
9 november 2022 om 14:38
leuk voor op reserve, uit alle wedstrijden onder van Gaal blijkt wel dat de Ligt geen basis zal spelen