De Ligt prijkt op voorpagina Corriere dello Sport en lijkt op weg naar Engeland
Vrijdag, 24 juni 2022 om 08:09

Matthijs de Ligt heeft een nieuwe contractaanbieding van Juventus afgeslagen, aldus Corriere dello Sport. De 22-jarige verdediger prijkt vrijdag levensgroot op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant, die de twee belangrijkste gegadigden daaraan toevoegt. Het zou tussen Chelsea en Manchester United gaan in de strijd om de handtekening van De Ligt, voor wie zich juist een alsmaar belangrijke rol leek aan te dienen in Turijn.

Zeker na het vertrek van Giorgio Chiellini wordt De Ligt bij Juventus gezien als een van de leiders van de toekomst. De mandekker twijfelt echter al langere tijd om zijn tot medio 2024 doorlopende contract te verlengen. Transfermarktexpert Fabrizio Romano schreef begin juni dat De Ligt dat alleen wil doen als zijn afkoopclausule, die 120 miljoen euro bedraagt, wordt verlaagd. Die verlaging lijkt nog steeds aan de orde, maar vooral om De Ligt nú te kunnen laten vertrekken bij de Bianconeri.

"De Ligt wil de Premier League", luidt de kop van Corriere dello Sport in dat verband. Ook La Reppublica wijdt uitgebreid uit over de vertrekwens van de 38-voudig Oranje-international. Volgens beide kranten leiden Chelsea en Manchester United de race, waaraan laatstgenoemde ook nog Manchester City toevoegt. Chelsea lijkt echter het meest concreet, gegeven het transfervrije vertrek van zowel Antonio Rüdiger en Andreas Christensen. Jules Koundé (Sevilla) was de gedroomde defensieve versterking voor the Blues, maar die lijkt onderweg naar Barcelona.

Ook Erik ten Hag zou de naam van De Ligt nadrukkelijk hebben genoemd bij de clubleiding. De Tukker werd al aan veel van zijn voormalige Ajax-pupillen gelinkt, maar legde er vooralsnog geen vast. Juventus zou volgens La Reppublica op zijn beurt het vizier op Kalidou Koulibaly (Napoli) hebben gericht, die veertig miljoen euro moet kosten. De Ligt speelde sinds zijn komst van Ajax voor 75 miljoen euro 117 wedstrijden voor Juventus, waarvan 42 in het voorbije seizoen. Tegenover de NOS gaf hij begin deze maand aan 'dat het een speerpunt is dat hij zich kan blijven ontwikkelen', gegeven de moordende concurrentie bij het Nederlands elfta.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
0
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
18
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (83)

 
YoeriCFC
 
11
24 juni 2022 om 08:16
Hij heeft een clausule in zijn contract staan waar Chelsea nooit aan gaat voldoen. Ik ben er geen fan van als uitgerekend hij komt, maar we zitten ondertussen wel een beetje op een punt waar Boehly echt in actie moet gaan komen. Er zijn verdedigers nodig!
 
Zermatt_Person
 
10
24 juni 2022 om 08:20
Kostic, Clauss, Dembele, De Ligt/Koulibaly en Kounde lijken me uitstekende transfers voor Chelsea, waarvan Kounde niet per se nodig is als De Ligt komt. Met name de wingbacks zijn belangrijk voor Chelsea dat die versterkt worden. Dat was afgelopen seizoen de achilleshiel toen Chilwell en James eruit vielen met blessure. Chilwell kun je eventueel zelfs nog als linker centrale verdediger gebruiken in driemansdefensie, net als James.Verder zou, als Kante vertrekt, Declan Rice de perfecte opvolger voor Kante zijn.
 
DeNuanceman
 
22
24 juni 2022 om 08:28
Kostic gaat waarschijnlijk al naar Juve toch?
 
YoeriCFC
 
7
24 juni 2022 om 08:57
Chelsea zal denk ik uiteindelijk afhaken voor Dembele, althans dat is wat nu rondgaat in de media. Sterling is degene die in de aanval target nummer 1 is. Wat mij betreft is Kounde zeker niet overbodig als De Ligt komt. Chelsea speelt meer dan 50 wedstrijden per seizoen met 3 centrale verdedigers. Als we het seizoen in gaan met Chalobah, Silva, Colwill en De Ligt is dat te kort. Dan ga ik er vanuit dat de club de wens van Azpiliqueta respecteert en hem naar Spanje laat vertrekken. Als dat niet zo is verwacht ik dat Colwill weinig minuten zal mogen maken. Het is jammer dat er weinig tot geen interesse is voor Jorginho of Kante op dit moment, ik zou het zeker niet erg vinden om die twee spelers te verkopen en nieuw, fris talent op het middenveld aan te trekken en Gallagher de kans te geven. Vooral dat laatste moet prioriteit hebben volgend seizoen.
 
DeNuanceman
 
23
24 juni 2022 om 09:35
Zelfs Kante?! Als hij bij mijn club zou spelen, zou ik zo'n speler en mens het liefst tot aan zijn pensioen bij ons zien.
 
YoeriCFC
 
5
24 juni 2022 om 10:07
Voor het sentiment ben ik het helemaal met je eens, maar ik Chelsea is niet warm genoeg om dat te doen. We zijn zelfs koud en kil geweest toen het om Lampard, Cole, Cech, Drogba en Terry ging. Aan de ene kant weet ik dat de mensen die dat deden vertrokken zijn en we wellicht nu met meer respect naar onze oudgedienden om kunnen gaan, maar ik vind wel dat we moeten realiseren dat de tijd van Kante in de top wel heel erg op zijn einde begint te raken. Het verkopen we hem voordat de rest van Europa ziet wat wij gezien hebben: Kante kan het niet meer aan. Kante is niet meer fit te houden, zelfs als Chelsea hem door een wonder, gebeden en duct tape een aantal weken fit weet te houden dan vertrekt hij naar de Franse nationale ploeg en komt hij weer in drie stukken terug. Hij heeft de afgelopen 2 seizoenen maar 40% van de wedstrijden gespeeld en in die wedstrijden was het vaak niet goed. Ook zijn spel lijdt onder zijn fysieke ongemakken omdat hij geen ritme meer op doet. Hij heeft zijn beste vorm sinds 2017 behaald in de laatste twee maanden van 2020-'21 en dat heeft ons nog een Champions League opgeleverd ook! Kante was zo ongelofelijk belangrijk, zonder hem was dat onmogelijk. Dat is het hele frustrerende: zijn pieken zijn absurd hoog, maar zijn dalen zijn er te veel, te vaak en te diep..
 
Superb
 
15
24 juni 2022 om 08:21
Wat is überhaupt het toekomstperspectief van Chelsea nu Abramovic weg is? Hebben de nieuwe eigenaars dezelfde ambities en diepe zakken als hem? Verder vind ik De Ligt prima op zijn plek bij Juventus. Hij kan daar één van de leiders worden van het 'nieuwe' Juve.
 
MessiNeymar1
 
6
24 juni 2022 om 08:26
Ik denk dat de ambitie niet anders is; kampioen worden en CL pakken. Wat betreft diepe zakken; Boehly blijkt een enorm vermogend iemand te zijn (al eigenaar van een NFL team als ik het goed heb). Engeland is momenteel wel dé plek om te voetballen, vooral als verdediger. Competitie is prachtig, sportieve uitdaging ook en voor geld harken zit je daar ook meer dan prima. Ik zie deze stap wel gebeuren en misschien eerder naar Chelsea dan naar ManU
 
DeNuanceman
 
10
24 juni 2022 om 08:32
Het enige wat in het voordeel van United spreekt is dat hij waarschijnlijk vanaf dag 1 een publiekslieveling is, omdat hij tov Maguire een verademing zal zijn. En dat hij dan symbool kan staan voor de wederopbouw. Een beetje zoals Mane en salah voor Liverpool.
 
YoeriCFC
 
13
24 juni 2022 om 08:37
Boehly heeft zelf niet zulke diepe zakken als Abramovich, maar het consortium samen heeft veel, veel meer mogelijkheden dan Abramovich. Boehly wil het team in de top van Europa mee laten draaien. Dat wil hij doen door het team op een manier te leiden zoals Liverpool de afgelopen 10 jaar naar de top gekomen is. We moeten nog maar zien wat er van klopt natuurlijk want tot nu toe heeft hij alleen het hele bestuur vervangen en zichzelf sportief directeur voor deze zomer gemaakt. Ik moet heel eerlijk zijn: ik verwacht weinig tot geen lange termijn succes onder een Amerikaanse eigenaar. Deze man komt op mij over als een typische Amerikaanse zakenman uit iedere slechte film uit de jaren `80. Hij roept precies de goede dingen in interviews en belooft van alles en nog wat over het betrekken van de fans bij belangrijke beslissingen etc. waardoor iedereen denkt dat de man het allerbeste voor heeft met de club, maar ik ben bang dat het een grote sof gaat worden en de fans zich op termijn toch tegen hem gaan keren.
 
Nation23
 
6
24 juni 2022 om 08:42
Ik denk dat Bram van Polen nog een verademing zou zijn tegenover Maguire. Wat is dat een waardeloze verdediger. Ik zou het toejuichen dat de Ligt naar United vertrekt. Kam hij zich dit jaar richten op alleen de PL en bekers. Zo eindigen ze echt wel op een Europese plek volgend jaar en vandaar uit weer verder bouwen.
 
rayvg
 
11
24 juni 2022 om 08:47
Hoop niet dat united voor de Ligt gaat. Dan blijft het grootste problemen nog steeds opbouwen want daar is de Ligt ook heel matig in. Ze moeten Zeker naast varane wan bisaka en het huidige middenveld een hele goede opbouwer hebben waarmee je ook nog eens hoog kan staan
 
Ducktaildo
 
4
24 juni 2022 om 09:46
Rayvg. Heel matig valt toch wel mee? Het is geen opbouwwonder, maar toch wel beter dan de gemiddelde centrale verdediger?
 
janter
 
1
24 juni 2022 om 10:33
@YouriCFC; ben wel benieuwd of jij iets her en der hebt vernomen of er nog een kans bestaat dat Abramovich terugkeert bij Chelsea? Wat de kansen zijn, bedoel ik. Of is het echt over?
 
YoeriCFC
 
2
24 juni 2022 om 10:34
Nee, Abramovich heeft de club moeten doorverkopen. Hij heeft nu (helaas) niets meer met Chelsea te maken. Ik denk niet dat hij ooit terugkomt, in mijn ogen is het al een utopie dat hij ooit een afscheid krijgt op Stamford Bridge.
 
basbroek
 
1
24 juni 2022 om 11:42
Je bedoelt Virgel van Dijk
 
rayvg
 
1
24 juni 2022 om 16:11
@ducktaildo, mijn grootste irritatie punten bij de ligt waren altijd het slecht opbouwen en het achteruit verdedigen. Dat 2e heeft ie afgeleerd aan begin van het seizoen van het championsleague succes. Maar dat opbouwen bleef een probleem. Nu zie ik hem bij juve niet veel meer spelen maar bij Nederland vind ik hem nog steeds matig in de opbouw. En bij juve vind ik echt dat hij weer veelste ver achteruit verdedigd als ik hem zie spelen.
 
El Fenomeno
 
4
24 juni 2022 om 09:36
Kan Chelsea het een keer niet opvangen met spelers uit het tweede elftal of uit de jeugd? Jaarlijks worden er redelijk wat jonge, buitenlandse spelers aangetrokken. Jaarlijks verhuurd Chelsea rond de veertig spelers.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
7
24 juni 2022 om 09:49
Want Chelsea heeft de laatste jaren geen jeugdspelers ingepast?
 
YoeriCFC
 
6
24 juni 2022 om 10:00
@El Fenomeno, zoals Aze/che 4 EVER al aangeeft: dat is juist wat Chelsea al jaren doet.. De afgelopen jaren zijn er ongelofelijk veel jonge talenten gedebuteerd in het eerste, een heel aantal heeft zeer regelmatig minuten gemaakt. Chalobah, Mount,, Christensen James en Loftus-Cheeck hebben allen vorig seizoen heel wat wedstrijden gespeeld. Volgend seizoen sluiten hopelijk CHO, Gallagher en Colwill bij dat rijtje aan. Zet daar nog bij dat sinds de komst van Lampard ook Gilmour, Tomori en Abraham rollen van betekenis hebben gespeeld en dan heb je echt een enorme lijst aan spelers..
 
TILBURG013
 
1
24 juni 2022 om 11:34
Je bent natuurlijk ook afhankelijk van wat er doorbreekt. Talenten moeten ook goed genoeg zijn voor hoge niveau. Wel leuk om te zien dat Chelsea en trouwens ook Arsenal veel jeugd inpassen waarvan de meerderheid ook nog een Engels is.. bij City, United en Liverpool is dit veel minder het geval..
 
Gooner4
 
23
24 juni 2022 om 08:18
Hoop eigenlijk dat die bij Juve blijft. Is daar vaste kracht achterin en wordt gewaardeerd. Daarnaast ben ik dus totaal geen Chelsea en United fan, dus als een van m`n favorieten daar gaat spelen is dat nooit leuk haha. Ook wel een aardig prijskaartje trouwens, al gok ik dat bv 80 ook genoeg zal zijn.
 
Zermatt_Person
 
28
24 juni 2022 om 08:24
Ik hoop juist van niet. De Ligt is meer een Premier League verdediger dan Serie A verdediger.
 
Ajax/barca2014
 
26
24 juni 2022 om 08:29
Hoe ik het een beetje zie is dat als hij nog langer bij Juventus blijft hij zich definitief tot een typische SerieA verdediger zal transformeren. Dat vind ik zonde, want bij Ajax zag je wel waarom hij tot de beste verdedigers werd gerekend met zijn leiderschap en voetballende kwaliteiten. Misschien dat een andere competitie daarom geen kwaad kan.
 
Gooner4
 
2
24 juni 2022 om 10:04
Denk voor hem ook wel het beste, maar het Chelsea/united verhaal vind ik dan weer niks. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Zal de Ligt niet superveel uitmaken wat ik vind.
 
juvedeef
 
6
24 juni 2022 om 09:45
Denk niet dat ze akkoord gaan met 80, hij heeft juve ooit 75 gekost. Dat is niet een hele hoge winst.
 
real8madrid
 
2
24 juni 2022 om 13:50
Dat is nou niet bepaald hoe je aan prijsbepaling doet.
 
harry129
 
3
24 juni 2022 om 08:19
Zou een mooie aankoop zijn voor Liverpool als duo met van Dijk. Matip weg en dan hebben ze 3/4 fantastische CV’s en klaar voor de toekomst. Alleen voor 120 miljoen blijft hij gewoon in Turijn.
 
tommie
 
32
24 juni 2022 om 08:23
De Ligt gaat Konate er nooit uitspelen. Liverpool is eigenlijk de enige club waar hij niet aan spelen toe gaat komen.
 
harry129
 
0
24 juni 2022 om 08:32
Het is onhaalbaar, maar had het wel mooi gevonden. Ben het met je eens hoor. Daarnaast schrijf ik Gomez ook nog niet af.
 
 
2
24 juni 2022 om 08:35
Dan doel je op de PL neem ik aan? Want bij Real en Bayern zou hij ook banken.
 
lord
 
10
24 juni 2022 om 08:51
Bij Bayern zou hij toch wel in de basis staan?
 
HotSince95
 
40
24 juni 2022 om 09:13
Wij zijn ook wel erg goed in Nederlanders naar beneden halen. Sorry hoor, maar de Ligt is echt niet minder dan Konate en kan hem er zeker wel uitspelen. Echter is die wel overbodig want Konate is geen koekenbakker
 
Emiliogaviria
 
2
24 juni 2022 om 12:02
Nee De Ligt is niet beter dan Konate, niet beter dan Matip en al helemaal niet beter dan Van Dijk. Hij moet eerst Timber eruit zien te spelen dan kijken we verder. De Ligt is een goeie verdediger maar absoluut niet zo goed als wij denken. Althans hier in NL.
 
DeNuanceman
 
3
24 juni 2022 om 08:33
Had het een jaar geleden gezegd en ik had geantwoord met 'amen', maar inmiddels heeft Konate dat plekje heel stevig in handen
 
arepa
 
7
24 juni 2022 om 08:44
Konate is een klasse beter. Ik hoef de Ligt niet te zien bij Liverpool.
 
WesZol
 
2
24 juni 2022 om 09:56
Laten we dat maar niet doen @harry129 aangezien we onder Klopp endelijk weer de aansluiting met de top hebben aangevonden. Daarnaast is Matip dit seizoen uitererst solide en is er met Konate in het centrum een geweldenaar binnengehaald afgelopen seizoen waarin die maar 1 wedstrijd heeft verloren.
 
Emiliogaviria
 
2
24 juni 2022 om 12:05
Niet alleen dit seizoen, Matip is seizoenen lang al heel goed. Hij is wat mij betreft ondergewaardeerd.
 
WesZol
 
0
24 juni 2022 om 15:14
Vanaf dag 1 dat Matip is binnengekomen heeft die het eigenlijk al meer als prima gedaan en zeker naast Van Dijk als een prima compaan in het centrum gewaand. Met Konate en Gomez heeft Liverpool gewoon 4 uitstekende Cv`s. Iemand als De Ligt hoeft ook absoluut niet destap naar Liverpool te maken waar die gewoon weg niet uit de verf zal komen.
 
VisWoestijn
 
6
24 juni 2022 om 08:20
Ik snap niet dat er niet doorgezet wordt voor Kounde, qua salaris en transfersom zou je Barcelona eenvoudig moeten kunnen kloppen. De Ligt zou wel een mooie aankoop zijn, maar dat wordt wel erg prijzig met een flinke transfersom en gigantisch salaris.
 
arepa
 
2
24 juni 2022 om 08:45
Ik vind zelf Kounde echt een klasse beter. Die had ik graag gezien bij Liverpool als we Konate niet hadden gehad.
 
VisWoestijn
 
2
24 juni 2022 om 11:13
Klopt die oogt in mijn ogen ook een stuk verder. Het wordt alleen interessant als je zowel Kounde als De Ligt gaat aantrekken, maar het lijkt mij niet dat daar het budget voor is. Daarnaast als je in de seria A gaat winkelen, haal dan gewoon Bremer.
 
OutlawTurk
 
1
24 juni 2022 om 11:41
Chelsea is al weken/maanden rond met Kounde. Ze moeten er zien uittekomen met Sevilla.. die vast houdt aan de vaste gestelde contract prijs, die ergens rond de 80 mil moet liggen.
 
Suarez 7
 
10
24 juni 2022 om 08:22
Ik heb het gevoel dat Juventus juist net weer in een soort wederopbouw zit. De komst van Pogba is groots, voorin heb je met Vlahovic en Chiesa twee grote talenten en als spelers als Koulibaly en Di Maria er echt bijkomen heb je toch een vrij aardige selectie. Ik las zelfs in de geruchtenmolen dat Neymar in beeld is, en hoewel die geruchtenmolen niet even betrouwbaar is, zou Neymar wel een topspeler erbij zijn. Szchesny, Cuadrado, De Ligt, Koulibaly, Alex Sandro, Zakaria, Pogba, Di Maria, Neymar, Chiesa en Vlahovic. Zou een heerlijk team zijn. In ieder geval op papier dan, voordat iedereen mij aanvalt op dit forum.
 
HakimZiyach22
 
2
24 juni 2022 om 08:28
Di Maria houdt Juve al 3 dagen aan het lijntje, die heeft daar weinig trek in blijkbaar. Kun je wegstrepen dus
 
 
2
24 juni 2022 om 09:09
Ik dacht gelezen te hebben dat Koulibaly ook geen zin had in juve omdat hij geen gezeur met de napolifans wou
 
Tipptopp
 
4
24 juni 2022 om 09:22
Sorry maar Di Maria, Pogba, Neymar….allemaal over de top. Het is natuurlijk maar waar je de lat legt maar daar ga je de CL echt niet mee winnen.
 
Woutballoh
 
1
24 juni 2022 om 09:40
Nou inderdaad, ouwe glorie in de hoop voor een prikkie op te halen. Nee joh Juve speelt als een oude dame, gauw weg daar
 
SCIREA1897
 
10
24 juni 2022 om 08:39
Cashen voor de Ligt en dat geld investeren in 2-3 directe versterkingen, de Ligt komt gewoon niet uit de verf bij juventus. Premier league is misschien een betere competie voor hem
 
 
8
24 juni 2022 om 08:44
@scirea1897. Klopt, de Ligt heeft zich niet ontwikkeld bij Juve. Zou het gat van Ajax naar Juve dan gewoon te groot zijn? De Italiaanse competitie is natuurlijk ook vele malen zwaarder dan de Ed. Een stapje terug zou wellicht iets zijn voor Mdl. Wat voor een cijfer zou je hem geven?
 
lord
 
44
24 juni 2022 om 08:53
Iedereen kraait elkaar maar na, maar zijn blijkbaar niet op de hoogte dat hij een prima seizoen heeft gespeeld bij Juventus
 
100% Meijer
 
12
24 juni 2022 om 09:35
Het is niet eens dat De Ligt het zo slecht doet. Juve doet het gewoon slecht. Veel te veel geld uit gegeven om Ronaldo met een 1 jarig contract te halen en daar bloeden ze gewoon een aantal jaar voor.
 
sloep01
 
10
24 juni 2022 om 09:40
Grapjas , hij heeft zich prima ontwikkeld bij Juventus de competitie daar is wat anders als de eredivisie het is gewoon een topverdediger die nog altijd maar 22 is en al zoveel wedstrijden op het hoogste niveau achter de rug pff
 
Sanderr
 
19
24 juni 2022 om 09:59
Niet ontwikkeld haha, koekoek. De Ligt is 22 jaar oud en heeft al bijna 250 (!) potten in eerste elftallen in de benen waarvan 48 in Europese duels en 87 in de Serie A, nog los van zijn 37 interlands. Die jongen heeft een ongekende berg ervaring op zo`n jonge leeftijd, al helemaal voor een centrale verdediger. Mensen die beweren dat hij zich bij Juventus helemaal niet door ontwikkeld heeft die kijken niet al te veel naar Italiaans voetbal volgens mij. Speelt nu al drie seizoenen op rij gemiddeld 2500 minuten per seizoen voor een topclub in een topcompetitie, traint dag in dag uit met grootmeester Chiellini, natuurlijk ontwikkeld hij zich wel. Er zijn tal van verdedigers die rond zijn huidige leeftijd pas net een jaartje doorgebroken zijn, De Ligt heeft al 6 jaar op de teller staan. Ik denk niet dat hij een "stapje terug" in gedachte heeft, waarom zou hij ook?
 
Japie_Krekel
 
3
24 juni 2022 om 10:47
Dit was zeker zijn beste Serie A seizoen tot dusver, maar wat hij in de CL allemaal liep te doen dat kan echt niet op dit niveau. Geeft zo even drie goals weg tegen Villareal. Dat zal echt uit zijn spel moeten die cruciale fouten. Dan kan het in de toekomst misschien een topverdediger worden
 
Ducktaildo
 
3
24 juni 2022 om 11:40
Ach Virgill zag er 2x ook niet echt lekker uit tegen Villareal, dus er is nog hoop??
 
Japie_Krekel
 
3
24 juni 2022 om 11:52
Nu al twee keer? Ik dacht dat Van Dijk 1 blunder maakte tegen Villareal. Ook niet goed hoor, daar niet van maar ik kan me maar 1 tegengoal herinneren die hij weg gaf
 
 
14
24 juni 2022 om 09:11
Speelde volgens mij een prima seizoen bij Juve en is vaste basiskracht. "komt niet uit de verf" vind ik dan ook een wat vreemde omschrijving.
 
SCIREA1897
 
3
24 juni 2022 om 10:49
Prima is niet goed, Demiral was ook prima. Hij komt niet uit de verf, hij komt onwennig over. De Ligt komt beter tot z'n recht bij een premier league club. Kan juve dat geld mooi gebruiken om de selectie verder te versterken.
 
arepa
 
3
24 juni 2022 om 08:46
Ik snap dit niet. Na jaren van kritiek begint hij juist beter te spelen. Afgelopen seizoen was gewoon goed.
 
jermainejenas
 
40
24 juni 2022 om 08:52
Tock ook wel bizar dat de Ligt pas 22 is en er al 3 volledige seizoenen bij Juventus op heeft zitten, daarvoor aanvoerder was van het Ajax dat halve finale CL haalde en al 38 interlands heeft gespeeld.
 
HakimZiyach22
 
24
24 juni 2022 om 09:01
En al een half jaar basis stond alvorens hij een EL finale mocht spelen, en de enige was die een goed niveau haalde. Bijzondere speler.
 
MGMV
 
12
24 juni 2022 om 11:08
Jammer genoeg zijn er velen (geweest) die 'm nog zo naar beneden praten. De beste jongen is inderdaad nog altijd maar 22 en al zoveel ervaring.. Bizar. Kan nog altijd zo ongelooflijk goed worden.
 
GeenInspiratie
 
6
24 juni 2022 om 10:45
Dat zijn wel echt hele zeldzame stats eigenlijk he. Stel je voor als die zich nog een jaar of 4 ontwikkeld in de PL en bijvoorbeeld United helpt bij de weg omhoog. Wat voor een ongekende klasbak heb je er dan staan en dan nog kan die ruim 10 jaar mee!
 
erodinho
 
2
24 juni 2022 om 14:57
Europa League finale ben je nog vergeten gap, toen was hij nog maar 17 jaar.
 
MarekHamsik17
 
5
24 juni 2022 om 09:02
Als Chelsea fan heb ik liever dat die naar Man U gaat. Vind hem niet snel genoeg. Bij Ajax vond ik hem een beest, sinds Juve is die meer een logge verdediger geworden.
 
SCIREA1897
 
4
24 juni 2022 om 10:52
Inderdaad, hij heeft snelheid ingeleverd. Wendbaarheid is minder. Maar dat dat zien de meesten niet, enige wat ze zien zijn oefeninterlands tegen Wales
 
Japie_Krekel
 
1
24 juni 2022 om 11:55
@SCIREA1987 Tegen Wales vond ik hem juist niet goed. Dat jonge talentje van Wales voorin liep hem keer op keer voorbij alsof hij er niet stond
 
4fRedondo
 
2
24 juni 2022 om 11:00
Man.u. kan hem niet betalen. Zelfs Torres is met 56 miljoen pond een groot ? Als Frenkie komt zijn, ze al mimimaal 60 miljoen pond kwijt. Dan moet Anthony nog gehaald worden, waar Ajax ook rond de 50 miljoen pond zal blijven vragen. Dan houden ze nog een kleine 10 over. Veel transferinkomsten zullen er niet binnen komen. Dus met het restant zal Malacia evt. gekocht worden (vraagprijs Feyenoord 15 miljoen pond), mits Lyon er niet mee vandoor gaat (bod uitgebracht van 12 miljoen pond).
 
Maximus2702
 
2
24 juni 2022 om 09:12
Zou wel leuk zijn als Frenkie en De Ligt straks weer samen spelen onder Ten Hag. Weet iemand of United voldoende budget heeft deze zomer om beide heren te halen?
 
SCIREA1897
 
3
24 juni 2022 om 10:53
140 miljoen zou Ten Hag mogen uitgeven, exclusief wat er nog aan uitgaande transfers binnenkomt.
 
Partyboooi
 
3
24 juni 2022 om 09:20
Hoop dat ie naar de Premier League gaat! Maar dat is puur omdat ik dan hem bij MOTD kan zien Man Utd zou leuk zijn, maar Ten Hag moet niet teveel (oud)ajacieden halen...anders wordt het een van Gaal bij Barca eind jaren 90
 
Bossie
 
3
24 juni 2022 om 10:11
Als al die Ajax en oud Ajax spelers worden gehaald naar Man United dat lijkt me niet echt een gezond begin voor Ten Hag. Dan moet hij snel resultaat halen anders ligt zijn hoofd snel op het hakblok
 
Shepherd
 
2
24 juni 2022 om 10:16
Als Ten Hag Matthijs en Frenkie weet te herenigen bij Manutd, dan zou dat geweldig zijn!
 
Sa2Juve
 
2
24 juni 2022 om 10:20
Tsja simpel, de clausule is er voor iets he. Dus Juve moet gewoon op het hoogste inzetten. Als een ploeg uiteindelijk 85 a 90 miljoen wil betalen gewoon laten gaan.. En dan doorpakken met Bremer en Mandrago naar Torino laten gaan.. Dan hou je alsnog geld over voor andere versterkingen zoals Molina en een linksback.
 
SCIREA1897
 
3
24 juni 2022 om 10:55
Inderdaad, De Ligt kan je voor een bedrag verkopen en daarmee de selectie versterken
 
GeenInspiratie
 
1
24 juni 2022 om 10:48
Ik vind De Ligt bij United nog niet zo’n gek idee. Kan Maguire mooi bank. Als Frenkie dan nog komt heb je 2 spelers in de as die elkaar moeiteloos aanvoelen en laten pieken. De Ligt en De Jong in vorm zijn voor vrijwel elke club een regelrechte aanwinst. Daarna even stoppen met Nederlanders en oud-Ajacieden anders krijg je die ellende weer van de media.
 
Stijlvol
 
2
24 juni 2022 om 11:01
Manchester United lijkt me voor Matthijs een mooie kans om zich verder te ontwikkelen zoals hij bij met name Ajax heeft laten zien. Ook het spelsysteem onder trainer Erik Ten Hag zal voor Matthijs maar wat belangrijk zijn om zichzelf nog verder te ontplooien. Maguire out, De Ligt in zou ik zeggen.
 
SocioFan1
 
0
24 juni 2022 om 14:07
Op weg naar de ESL inmiddels. Met al die clubs daar met staten achter zich etc. Betreft de Ligt is Chelsea niet eens zo slecht, kan ie T Silva vervangen zodirect. Maar goed hoop voor Juve dat ie bij hen aanblijft, ze hebben hard nodig. We vergeten soms dat de Ligt nog maar altijd 22 jaar is.
 
SpeedyAFC
 
0
24 juni 2022 om 18:46
Clubs die eigendom zijn van staten in de PL? Welke clubs zijn dan dan? En kom dan niet met laagvlieger Newcastle aanzetten. Buiten City ken ik er namelijk verder geen.
 
Lionaldinho84
 
0
24 juni 2022 om 14:19
Ik ken deze krant niet, weet iemand hoe betrouwbaar deze krant in Italië is?
 
Serkans074
 
0
25 juni 2022 om 02:40
Als ik de Ligt was bleef ik bij 'La Vecchia Segnora' om daar de nieuwe Chiellini te worden zeg maar. Geen beter land waar je je als verdediger kunt ontwikkelen dan Italië.. En hij is nog maar begin 20 he.. was sws nog tot 24e levensjaar bij Juve gebleven als ik hem was..