De loodzware opdracht voor Sevilla en Luuk de Jong in het Santiago Bernabéu
Zaterdag, 18 januari 2020 om 08:07

Real Madrid en Sevilla zijn elkaars tegenstander op de twintigste speeldag van LaLiga. De ploeg van trainer Zinédine Zidane kwam maar in twee van de laatste zes duels in alle competities tot winst, al werd de eindstrijd van de Spaanse Super Cup wél na strafschoppen gewonnen. Sevilla won op zijn beurt slechts drie van de laatste zeven officiële duels en dat waren ook nog eens twee bekerzeges en een competitieoverwinning op laagvlieger Real Mallorca. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Santiago Bernabéu, zaterdag vanaf 16.00 uur.

O Real Madrid won elk van de laatste tien thuisduels met Sevilla in LaLiga. In deze reeks scoorden de Madrilenen 35 keer, een moyenne van 3.5 per wedstrijd. Dat is tevens de beste serie ooit tegen de Andalusiërs in competitieverband.

O In 151 LaLiga-wedstrijden tegen Sevilla kwam Real Madrid tot 325 doelpunten. Alleen Espanyol (378) en Athletic Club (352) kregen in de geschiedenis van de Spaanse competitie meer tegentreffers van los Merengues om de oren.

O De laatste competitiezege van Sevilla op Real Madrid in het Santiago Bernabéu was in december 2008, onder leiding van Manolo Jiménez: 3-4. De laatste puntendeling van de Zuid-Spanjaarden bij Real Madrid in LaLiga was in december 1993, met wijlen Luis Aragonés op de bank: 0-0.

O Real Madrid verloor niet één van de laatste tien wedstrijden in LaLiga: zes overwinningen, vier gelijke spelen. Dat is de beste reeks van de club in competitieverband in één seizoen sinds januari 2017; toen kwam men, ook onder leiding van Zinédine Zidane, tot zestien opeenvolgende competitieduels zonder verlies.

O Sevilla leed in de laatste vijf uitwedstrijden in LaLiga geen enkele nederlaag: drie zeges, twee gelijke spelen. Dat is de beste ongeslagen uitreeks van los Rojiblancos in LaLiga sinds september 2015 toen men onder leiding van Unai Emery negen LaLiga-uitduels op rij geen nederlaag leed.

O Gareth Bale kwam in zijn laatste negen competitieduels niet tot scoren. De aanvaller van Real Madrid is nog maar één duel verwijderd van het evenaren van zijn slechtste reeks in competitieverband: tien opeenvolgende LaLiga-duels zonder doelpunt tussen september en december 2018.

O Karim Benzema was in zijn laatste twintig officiële wedstrijden tegen Sevilla bij achttien doelpunten betrokken: negen assists en negen treffers.

O Sevilla won slechts 25 procent van de competitiewedstrijden zonder Lucas Ocampos, die het duel met Real Madrid door een schorsing moet uitzitten: een zege, twee remises en een nederlaag. Met de vleugelaanvaller binnen de lijnen stapte Sevilla in zestig procent van de LaLiga-duels als winnaar van het veld: negen zeges, drie remises en drie nederlagen.

O Tegen geen enkele ander ploeg leed Zinédine Zidane als trainer meer competitienederlagen dan tegen Sevilla: twee, net als tegen Barcelona, Real Betis en Valencia. Deze twee nederlagen vonden echter wel in het Ramón Sánchez-Pizjuán plaats.

O Dit zal de eerste wedstrijd van Julen Lopetegui in het Santiago Bernabéu als trainer van de bezoekende partij zijn. In dienst van Real Madrid was zijn winstpercentage in LaLiga 40 procent (4 zeges in 10 duels); een lager percentage dan dit seizoen op de bank bij Sevilla (52,6%: 10 zeges in 19 duels).

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
picaaa
 
27
16 januari 2020 om 22:50
Met Zidane is Real Madrid weer tegen elke club favourit. Met zijn tactische plan en omgang met spelers is hij niet te stoppen. Hala Madrid
 
Japie_Krekel
 
17
16 januari 2020 om 23:50
en dan waren er nog mensen die wilden beweren dat Zidane er tactisch weinig van snapt. als speler captain en meesterbrein van een Frankrijk dat het EK en WK won als ik me niet vergis en als debuterend coach heeft hij even 3 keer op rij de CL gewonnen wat nog nooit een andere coach is gelukt
 
mcgregor
 
12
17 januari 2020 om 00:08
Klopt. Wk 1998 en ek 2000. Speelde in zijn eentje heel Brazilië weg en scoorde 2x in de finale. Ook in 2006 de finale. Halve finale kreeg hij zelfs een staande ovatie van de supporters van Brazilië. Liet o.a Ronaldinho kaka alle hoeken van het veld zien. Die samenvatting van die wedstrijd is nog overal te vinden. In de finale scoorde hij wederom maar door die kopstoot helaas geen wk geworden. En idd toen als trainer 3x de cl plus daarvoor 1x als assistent van Ancelotti. Wat een carrière heeft deze legende.
 
Japie_Krekel
 
5
17 januari 2020 om 00:44
@mcgregor de wedstrijd tegen Brazilie kan ik me idd goed herinneren. toen was Zidane de man die het samba voetbal liet zien en dat was toen heel knap op zijn oude dag. ik denk ook dat alleen al zo een wedstrijd ervoor zorgt dat spelers respect hebben voor hun coach want die match heeft deze generatie nog wel gezien denk ik
 
Frankly87
 
1
17 januari 2020 om 01:36
Dat was kwart finale
 
InsideRMadrid
 
2
18 januari 2020 om 11:17
Klopt helemaal Krekel! Real Madrid moet er alles aan doen om hem zo lang mogelijk in Madrid te houden. Wat veel mensen vergeten zijn is dat Zidane vorig jaar opstapte omdat Florentino hem tegen de muur drukte en zei : Ik ga Cristiano verkopen en niemand ervoor terughalen.... terwijl Zidane juist zei : nee verkoop Bale en koop Mane. Dat verzoek werd niet gehonoreerd en daarop besloot Zizou te vertrekken. Toen het helemaal mis ging met twee trainers vorig seizoen wist Zidane een terugkeer eruit te onderhandelen. Hij maakte zich sterk voor de komst van Hazard en Mendy met name, en Mbappe in de toekomst. Ook als je naar Lopetegui en Solari kijkt op persconferenties, ze zijn heel nerveus en kunnen niet met de media omgaan omdat ze de druk van Florentino voelen in hun nek, maar Zidane kan dat allemaal prima aan! Iedereen kijkt tegen hem op, en je merkt dat zijn beleid op iedereen goed over komt.
 
bpreal
 
2
18 januari 2020 om 12:47
Japie, ben de eerste die zal toegeven dat ik een van zijn ‘haters’ was. Zidane was als speler een idol maar als trainer kon ik het niet altijd vinden met zijn tactisch spel. Heel gek maar ben nu veel meer trots op onze spel en ik tune alle wedstrijden live puur omdat ik meer geniet van hoe we spelen en hopelijk prijzen erbij pakken dan die 3x CL waar we naar mijn mening bagger speelde maar toch de prijzen wonnen ( wat ik enorm knap vind van zidane ) ma ik hecht veel waarde aan spelplezier en verzorgd voetbal met visie die aanvallend is. Hulde aan zidane, zag dit dus niet aankomen, ma wat spelen wij goed zeg!
 
Japie_Krekel
 
0
18 januari 2020 om 13:00
@insidermadrid ik vind echt een hele onderschatte coach en wat veel mensen vergeten is dat hij nog niet eens zo heel lang actief is als hoofdcoach en al een hele indrukwekkende CV kan overleggen. het is ook een goed uithangbord voor je club want zijn presentatie in de media en langs het veld is klasse. het is niet iemand die graag in de spotlights wil staan door zich idioot te gaan gedragen om op te vallen zoals een hoop andere coaches
 
VARcalona
 
12
16 januari 2020 om 23:27
real lust sevilla als een warme broodje. sevilla zeker niet in vorm en moet zich door allerlei nieuwe transfer nog zeker een paar weken aanpassen. off topic: luuk de jong is met alle respect te zwak voor de la liga. lijkt me overigens wel wat voor clubs als leverkusen of red bull salzburg.
 
maurootje
 
8
16 januari 2020 om 23:35
Vraag me niet waarom, maar bij Salzburg zie ik hem wel slagen ja
 
Wietplantje
 
0
17 januari 2020 om 01:41
Hij heeft bij borussia mönchengladbach gespeeld en gefaald.
 
Frankly87
 
2
17 januari 2020 om 02:34
Salzburg speelt in Oostenrijk nog een slechtere compitetie dan hier,daar word Fred Friday zelf topscorer
 
mcgregor
 
0
16 januari 2020 om 23:32
Speelt Valverde mee of telt die rode kaart ook in de competitie? Ik had het er gisteren nog over op een real Madrid fan forum. Valverde is al zo belangrijk geworden dat hij bijna onmisbaar is. Zo snel kan het gaan Casemiro is onmisbaar maar dat geld nu ook voor Valverde.
 
Frankly87
 
3
16 januari 2020 om 23:40
Vraag ik me ook af normaal is dit 3 wedstrijden,als dit alleen voor de supercup telt dan mag ie pas over 3 jaar meedoen?
 
JoshuaK_
 
9
16 januari 2020 om 23:50
Valverde zal niet spelen, is voor 1 wedstrijd geschorst en moet dit weekend dus uitzitten. Helemaal mee eens dat Valverde onmisbaar is en waarom Donny niet nodig is, sinds Fede met Casemiro op het middenveld staat heeft het team maar 4 tegengoals gehad.
 
Real Madr!d
 
6
17 januari 2020 om 00:54
Jep. Rode kaart gaat gewoon per direct mee naar de competitie. Is er dus niet bij tegen Sevilla. Held, want met zijn rode kaart had Real kans om de Super Cup te winnen via penaltys en als dat ook nog is lukt, dan wordt je wel als held gezien. Blijft wel ongelooflijk mooi om te zien hoe Valverde plotseling 1 vam de belangrijkste speler is van Real. Terwijl het nog een nobody was paar maanden geleden.
 
Real Madr!d
 
6
17 januari 2020 om 00:57
Thuis van Sevilla moet je gewoon 3 punten pakken als je kampioen wilt worden. Real heeft eigenlijk al teveel punten laten liggen in thuiswedstrijden. Dat je een keertje gelijk kan spelen tegen Atletico, Valencia, of Sevilla ofzo. Prima, kan gebeuren maar punten morsen in thuiswedstrijden tegen Real Betis en Vallodolid, kan gewoon echt niet. Denk dat iedereen er bij is voor die pot. Alleen Ramos is een vraagteken. Benieuwd hoe Zidane gaat spelen. Denk toch wel 433 weer met de Brazilianen op de vleugels.
 
Eydie Cee
 
2
17 januari 2020 om 09:24
Wat bedoel je met iedereen er bij? Ramos zou al zeker niet spelen, voor Benzema is het ook nog te vroeg, en uiteraard missen we nog altijd Hazard. En dus Valverde. Alleen Bale zou terug gerecupereerd worden, maar of dat nu zo een goeie zaak is, is een ander paar mouwen natuurlijk... update : Marca spreekt van 'een mirakel'. Ramos zou toch speelklaar zijn.