De Mos wijst twee opvallende namen aan om crisis bij PSV te bezweren
Vrijdag, 24 januari 2020 om 17:20

PSV bevindt zich momenteel in een diepe crisis, die donderdagavond een nieuw dieptepunt kende met de 2-0 nederlaag tegen NAC Breda in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Aad de Mos zegt in gesprek met De Telegraaf dat de Eindhovenaren moet beginnen met het aanstellen van een definitieve opvolger voor de ontslagen Mark van Bommel. De oefenmeester in ruste noemt voor die vacature twee opvallende namen.

De Mos signaleert dat het ontslag van Van Bommel weinig effect heeft gesorteerd. "De spelerskwaliteiten zijn gewoon onvoldoende en dat heeft zijn weerslag op de voorhoede. Die stagneert ook op dit moment en dat kun je toeschrijven aan het hele aan- en verkoopbeleid. Er is kwalitatief onvoldoende materiaal en er zit geen chemie in. In de as moet je kwaliteiten hebben. Dan kun je het huis bouwen vanuit het fundament", stelt de analist, die van mening is dat PSV alleen 'een dak' heeft met Cody Gakpo, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren en dat 'die jongens' er ook aan onderdoor gaan.

Het is 'allerbelangrijkst' is volgens De Mos dat PSV snel 'een grote naam' binnenhaalt als nieuwe trainer. "Als ik in de rvc van PSV zat, zou ik dat adviseren. Wil je Louis van Gaal halen, of Gian Piero Gasperini weghalen bij Atalanta, dan zou ik dat nu proberen. Of een vrije trainer. PSV heeft altijd bijzondere dingen kunnen doen", zegt De Mos. "Het grote voordeel is dat deze dan kan beginnen met doorselecteren richting volgend seizoen en hij kan analyseren wat erbij moet komen."

De Mos noemt het de huidige oplossing met Ernest Faber als interim-trainer 'water naar de zee dragen' en schrijft de huidige crisis toe aan het falende aan- en verkoopbeleid. "Dat was in het verleden veel beter en daar hoeven we niet eens ver voor terug te gaan", aldus De Mos, die moeilijke weken voorspelt voor PSV. "We moeten ook niet vergeten dat iedereen beter voetbalt dan PSV. NAC zette goed druk op de verdediging van PSV, won de duels. PSV heeft een handschriftje nodig, helemaal opnieuw beginnen met een manier van spelen waar iedereen in meegaat."

Meer nieuws
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
11
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
25
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
PSVGillingham
 
7
24 januari 2020 om 17:23
Eens dat ze nu al iemand moeten halen als dat kan, maar deze 2 namen lijken mij niet haalbaar.
 
gomes1psv
 
1
24 januari 2020 om 23:14
Als je geschoren zit, moet je stil zitten. Deze hele club staat onder hoogspanning en voor vertrouwen is geen enkele ruimte. Dan is het nu wegsturen van een interimtrainer na twee wedstrijden niet de oplossing denk ik. Zeker niet als nu onderhand wel duidelijk is dat deze groep niet (alleen) aan managementstijl en -vaardigheden naar de gallemiezen gaat. Het zit hem vooral in de kwaliteit. De komende maanden moet je keihard zijn met het oog op volgend seizoen: vaststellen waar de pijnpunten zitten, welke spelers geen deel uit kunnen maken van de nabije toekomst en welke niet. En dan stevig houvast bouwen waar de aanwezige jonge spelers zich aan vast kunnen klampen. En welke trainer daar het best bij past.
 
sannedijkstra
 
4
24 januari 2020 om 17:27
Een nieuwe trainer halen met deze spelers heeft geen nut. Men zal moeten inzien dat er miljoenen zijn verdampt en je hiermee geen CL gaat halen dit jaar en ook niet volgend jaar.psv zal beter moeten inkopen en dan heb je een geschikte TD nodig en iemand nodig die een geschikte TD aan kan stelen zoals Brands wel goed werk heeft geleverd. Zowel gerbrands als De Jong hebben deze grote crisis veroorzaakt en met een trainer a la Van Gaal of Mouringo of Guardiola los je dat niet op. Ook De Mos als trainer zou dat niet lukken.
 
NL_Modric
 
5
24 januari 2020 om 17:44
Ze hadden gewoon moeten accepteren dat er een tussenjaar aan zat te komen. Dan hadden ze nu met Teze-Dumfries-Obispo-Paal, Guti-Junior-Ihattaren, Gakpo-Malen/Lammers-Bergwijn evenveel punten gehaald en was er (veel) minder irritatie bij het publiek. Nu zitten ze aan het eind van het jaar met te dure spelers, die ze aan de straatstenen niet kwijt raken.
 
23VDV23
 
11
24 januari 2020 om 17:44
Wat Van Gaal wél als geen ander kan is van spelers die normaliter maar een 6je zijn plotseling een 7 of een 8 te maken. En dus van spelers die een 4 presteren toch nog naar een acceptabel niveau te brengen of ze genadeloos aan de kant te zetten voor een jeugdspeler die bij iedere andere trainer onder de druk zou bezwijken, maar juist onder Van Gaal dan speelt alsof hij al jaren in het eerste speelt. Als je hem nu weet aan te trekken dan gebruikt hij de rest van het seizoen voor damage control en het rigoureus schoonmaken van de club en de selectie, om volgend seizoen een kampioenswaardig elftal op de been te brengen. Dit PSV doet denken aan het Oranje van het EK 2012, alleen kwam het daar door ego's en te veel spelers die over the hill waren. Van Gaal maakte schoon schip en haalde met relatieve 'nobodies' de halve finale van het WK twee jaar later.
 
onelovechris
 
21
24 januari 2020 om 17:30
Dat gaat toch over trainers en geen spelers (poll)?? Lijken mij beide niet haalbaar. Een Stevens dan wel. Of Hiddink. Of een andere oude PSV naam. Maar vraag mij ook niet wie.
 
Kyle66
 
2
24 januari 2020 om 18:17
Dat viel mij ook op: in de poll staat "spelers" terwijl er volgens mij "trainers" wordt bedoeld. On: ik vraag me af of alleen een nieuwe trainer voldoende zal zijn. Het lijkt mij dat er, vooral in de verdediging, spelers bij moeten komen.
 
Bartvan der Veen
 
6
24 januari 2020 om 17:32
Grappig dat mensen altijd weer LVG aanhalen als mogelijke opvolger bij een club, terwijl hij al vaak heeft gezegd dat hij nooit meer een club zal trainen
 
Lierse1997
 
27
24 januari 2020 om 17:42
Ik dacht dat hij Obispo ging noemen! Maar zonder gekheid, dit is toch weeral een enorm vreemde opmerking van Aad. Van Gaal is er mee gestopt en Gasperini zit bij een betere club (op dit moment), dus waarom zou die in hemelsnaam naar PSV gaan?
 
genieterr
 
3
24 januari 2020 om 17:44
Guus hiddink gewoon een paar maanden op de bank.
 
voetbalfreak
 
0
24 januari 2020 om 18:27
Die zit momenteel al op de bank, thuis wel te verstaan. Adviserende rol of zoiets..
 
Manmetvisie
 
6
24 januari 2020 om 17:51
Ik stel voor: Sef Vergoossen
 
gomes1psv
 
1
24 januari 2020 om 23:15
Dat kun jij wel voorstellen, alleen stelt Sef Vergoossen niets voor. Als interim-trainer liet hij PSV afgrijselijk spelen. Was niet om aan te gluren. Van hetzelfde niveau als Faber bovendien.
 
ModricMagic
 
8
24 januari 2020 om 17:54
Alsof Gasperini van Atalanta naar PSV wil. Atalanta doet het uitstekend en hebben op dit moment meet potentie dan PSV.
 
mayarood
 
4
24 januari 2020 om 17:57
Aad is weer goed in open deuren intrappen. PSV kan financieel gezien niet meer in de A-categorie of de B-categorie shoppen. Dat geldt gewoon voor spelers, maar ook voor trainers. Veel trainers hebben hier geen zin in om de boel van onderop weer op poten te zetten terwijl er te weinig geld is om kwaliteitsspelers te halen. Dus wordt er gegokt met spelers ('hij redt het niet in Duitsland, maar mogelijk wel in de eredivisie', waarbij er grote miskleunen gedaan zijn. Het probleem van PSV is dat het financieel het afgelegd heeft tegen Ajax. Men heeft vertwijfeld geprobeerd om aan te haken, maar dat is niet gelukt. Er werd gekocht om via bepaalde spelers geld te verdienen, maar dat is niet gelukt. Pereiro loopt nu gratis de deur uit, er loopt een hele dure spits rond in Argentinië, Lozano heeft niet helemaal opgebracht wat men verwachtte (er gingen bedragen rond van 60-80 miljoen, terwijl hij nu voor 39 miljoen beschouwd wordt als een miskoop bij Napoli). Het probleem begon al onder Brands, die haalde al bijvoorbeeld zelden goede verdedigers. Daarom wil ik het nog wel voor John de Jong opnemen: hij moet met weinig geld sterren naar Eindhoven brengen: een onmogelijke taak.ik vind de slechtste zet dat ze van Bommel hebben ontslagen zonder een goede vervanger op het oog te hebben. Want met Faber kan er niet gebouwd worden. Het zal toch al moeilijk zijn om een goede trainer aan te trekken. Een jaartje Hiddink of van Gaal is geen goed idee. Geef een goede coach de tijd om er weer iets van te maken. Ajax heeft in een dergelijke situatie veel te danken aan Frank de Boer. Hij wist met de jeugd toch een team te bouwen waarmee in latere jaren toch succes gehaald werd...
 
JDG84
 
3
24 januari 2020 om 18:10
Denk toch dat deze twee namen voetballend weinig gaan toevoegen. Weinig potentie en toch ook al aardig op leeftijd. Van gaal moet je niet willen en die andere gaat toch niet weg bij atalanta op dit moment, zou iig totaal onlogisch zijn.
 
UltimateFreak83
 
1
24 januari 2020 om 18:15
Louis van Gaal zou ik wel een prima trainer vinden voor nog twee jaartjes. Ik denk dat hij ook de organisatie een spiegel voor de neus kan houden, want op cruciale posities wordt er niet geleverd. Zou mooi zijn als er een nieuwe TD komt en dat John de Jong een stap opzij doet voor een andere positie.
 
bvbrunschot
 
1
24 januari 2020 om 18:27
Ik hoop wel op een trainer met ervaring, die goed is met jonge spelers en niet bang is om de boel eens flink wakker te schudden daar. Wie dat zou moeten zijn, geen idee... Maar hopelijk vind Gerbrands zo iemand ??
 
JayPsv79
 
3
24 januari 2020 om 18:33
Ik snap niet dat zo een clown als Faber niet boos op zichzelf is zelfde slappe hap elke keer opstellen. Maak Hendrix aanvoerder die durft denk ik wel wat te roepen, Rosario kan echt niet maar ook de sterkhouders Ihattaren en Bergwijn zijn dramatisch uit vorm. Ik ben al heel wat jaren fan van Psv maar wauw dit zelden gezien zo slap zo .... zal t aan al die spelers liggen of is er geen strijdplan en of visie. Al ontslaan ze J. De Jong zullen de spelers daar opeens beter van gaan voetballen? Er is iets flink mis in de kleedkamer .. logisch Guti zal toch ook denken zijn al deze gasten die wel wekelijks falen veel beter als ik ben en zo meerdere spelers denk ik wel.
 
Ajacied34
 
1
24 januari 2020 om 19:11
Ik denk dat het belangrijker is om te kijken wie de jong moet vervangen dan van bommel
 
Dino83
 
1
24 januari 2020 om 21:13
Van Gaal komt nooit als trainer maar misschien wel als TD. Zie dat ook echt gebeuren. De jong kan niet lang meer blijven. Trainer....Xavi onder TD van Gaal?? Zou mooi zijn voor de PSV supporters??
 
RicardovanDaatselaar
 
0
24 januari 2020 om 22:11
Haha ja we halen zo even pochetti haha aad de mos man man man
 
Fc Scheidsrech
 
0
24 januari 2020 om 23:18
Gasperini staat 5e met Atalanta op maar 3 punten van nummer 4 As Roma, staat in laatste 16 CL tegen Valencia ''maar'' en werd vorig seizoen 3e. Die gaat zkr niet Atalanta inruilen voor shitshow van een Psv. Maar Van Gaal moet opzich wel kunnen ja, die heeft al paar jaar geen baan als manager gehad.