De nieuwe trainer van Feyenoord? 'Natuurlijk koester ik warme gevoelens'
Zaterdag, 28 november 2020 om 14:11

Het is voorlopig nog de vraag wie volgend seizoen de trainer van Feyenoord is. Dick Advocaat, die momenteel aan het roer staat in Rotterdam-Zuid, is in het bezit van een aflopend contract en het is nog niet duidelijk of er van beide kanten een intentie bestaat om deze verbintenis te verlengen. Mocht Advocaat na dit seizoen vertrekken, is Jon Dahl Tomasson een van de namen die reeds aan Feyenoord werd gelinkt.

"Het is een super normale vraag, maar ik zie geen reden om er op in te gaan", geeft Tomasson te kennen tegenover RTV Rijnmond als het trainerschap bij Feyenoord ter sprake komt. De Deense oud-aanvaller speelde verspreid over twee periodes in Rotterdam: tussen 1998 en 2002 en 2008 en 2011. Verder droeg hij tijdens zijn actieve loopbaan het shirt van Køge, sc Heerenveen, Newcastle United, AC Milan, VfB Stuttgart en Villarreal.

Tomasson staat sinds januari van dit jaar aan het roer bij Malmö FF.

"Natuurlijk weet iedereen dat ik warme gevoelens koester voor Feyenoord. Af en toe sms ik nog met Paul Bosvelt en ook met andere oud-spelers heb ik nog contact. Maar ik zit bij Malmö en praat niet over andere clubs. Natuurlijk ben ik ambitieus, maar de link met Feyenoord neem je maar voor je eigen rekening. Hoe mijn band is met Frank Arnesen? Ehm, dat was een Deense voetballer toch?", zo ontwijkt Tomasson de vraag naar de verstandhouding met zijn landgenoot Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord.

Tomasson staat momenteel aan het roer bij Malmö FF, waar hij onlangs de Zweedse landstitel mee veroverde. "Het verwachtingspatroon is hier extreem hoog. Ik ben wel gewend om daarmee om te gaan. Het geeft mij energie", vertelt de 112-voudig Deens international. Hij kwam bij Malmö terecht via Excelsior (assistent- en hoofdtrainer), Roda JC Kerkrade, Vitesse (assistent) en de Deense nationale ploeg (assistent). Tomasson ziet zichzelf niet zo snel meer ergens assistent worden. "Zeg nooit nooit, maar ik denk er niet direct aan. Al weet je het nooit. Alfred Schreuder zit nu ook bij Barcelona."

De 44-jarige Deen omschrijft zijn eigen filosofie als 'uitgaan van balbezit, maar wel direct richting het doel'. "En zonder de Hollandse ziekte, want met balbezit win je geen wedstrijden. In Nederland wordt positiespel om het positiespel gespeeld. Het gaat om winnen. Wij willen met Malmö heel flexibel kunnen zijn. Soms zetten we hoog druk, dan weer laag. Dat moet in het moderne voetbal, waarin het met name om passing en positiewisselingen draait."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Rochester
 
4
28 november 2020 om 14:20
Was natuurlijk een goede voetballer en heb geen idee hoe Tomasson het bij Malmö doet, maar toen hij hoofdtrainer bij Excelsior en Roda JC was was ik niet echt een fan van hem als trainer en vond hem toen op de een of andere manier ook wat uitstraling en tactisch inzicht voor een coach missen. Misschien dat dat nu na een aantal jaren is veranderd, maar ik denk dat Feyenoord beter opzoek kan gaan naar een andere kandidaat als opvolger van Advocaat.
 
Beebo
 
9
28 november 2020 om 14:36
Hij is kampioen geworden met Malmo. Best aardig dus.
 
eCKe
 
8
28 november 2020 om 14:38
@rochester er staat in de tekst dat hij onlangs kampioen is geworden met Malmö. Dus zo slecht lijkt mij dat niet. Hij heeft iig meer ervaring dat Kuyt; maar het lijkt er op dat die behoorlijk buiten beeld geraakt.
 
MGMV
 
3
28 november 2020 om 14:43
We moeten ook afstappen van het idee dat hij ook direct en vast de opvolger zou/zal worden. Kuyt wordt, als Kuyt zich als trainer ontwikkelt, 'ooit' trainer bij Feyenoord.
 
NL_Modric
 
1
28 november 2020 om 15:03
Ik kon hem altijd wel waarderen. Als voetballer en als mens. Uitstraling heeft ie imo wel degelijk.
 
Maximus2702
 
7
28 november 2020 om 15:04
Stiekem hoop ik dat Fred Rutten nogmaals de kans krijgt. De eerste seizoenshelft speelde Feyenoord eindelijk eens leuk voetbal en dat met een zeer matig team. Ik ben benieuwd hoe Rutten het zou doen met de huidige selectie.
 
acmilan2019
 
2
28 november 2020 om 15:53
Is inderdaad niet zo’n slechte optie. Heeft toen alleraardigst gespeeld met spelers als Wilkshire en Kazim inderdaad. Voor in ieder geval de eerste seizoenshelft is het een uitstekende optie
 
Poeheeej!
 
2
28 november 2020 om 16:11
Serieus?? Heeft naar mijn mening echt geen uitstraling en ook niet echt iets gepresteerd als trainer. Ik weet het niet zo zeker maar bij Twente, PSV en Feyenoord vond ik het gewoon echt niet goed. Feyenoord moet trainers die verandering brengen. Dat heeft van Bronckhorst ook wel gebracht. Ik zou eerder in de categorie Fraser, van den Brom of zoiets zoeken. Hebben namelijk wel wat bewezen in de Eredivisie.
 
Ikbengoed83
 
0
28 november 2020 om 19:22
Fred Rutten, dat vond ik echt qua interviews meest zwakke trainer ooit. Op het veld zag het er beter uit laat ik het zo zeggen
 
ODESZA
 
3
28 november 2020 om 15:12
Fred Rutten of Wim Jonk krijgen bij mij de voorkeur. maar het liefst tekent dickie gewoon nog een jaar of 2. heeft het naar zijn zin en wordt op handen gedragen. hoeft ook geen stap meer hogerop meer te maken en met een paar gerichte aankopen volgend seizoen is hij ook tevreden.
 
acmilan2019
 
3
28 november 2020 om 16:04
Ik vind Advocaat echt een geweldige trainer hoor, laat ik dat voorop stellen. En hij hij haalt vaak het maximale uit deze selectie. Maar ik heb wel het gevoel dat slechte resultaten soms te snel verbloemd worden in de media.Tegen RKC, Sparta en Twente gelijkspelen is gewoon slecht, dat moet je dan ook als trainer kunnen toegeven, vind ik. Maar er wordt maar constant gewezen naar het materiaal, dat ik denk van: wat zien mensen in de selectie, waardoor ze die slechte resultaten maar goedkeuren? (bijvoorbeeld bij VI). Feyenoord heeft echt wel genoeg voetballend vermogen om die kleinere ploegen te domineren, zoals ze dat deden tegen Willem II. Voor de Europa League is Dickie sowieso de beste trainer die we kunnen hebben.
 
sikspek22
 
2
28 november 2020 om 15:56
Henk Fraser met een goeie mix jong en ervaren kan een goede stap zijn voor Feyenoord. Liever hij dan Kuyt op dit moment. Jullie gedachte?
 
Ijsmuts
 
0
28 november 2020 om 17:57
Gewoon geen Henk Fraser. Perfect uithangbord maar een trainer zonder positieve spelopvatting. Die hebben we nu al in de vorm van Advocaat maar die is wel 2 niveautjes hoger.
 
voetbalfreak
 
1
28 november 2020 om 16:15
Wat een team was dat op de foto, mis die tijd...
 
DubbelC
 
2
28 november 2020 om 17:07
Ivan Leko doet het erg goed bij Antwerp. Redelijke prestaties binnenlands en in Europa staan ze bovenaan in de groep. Ook heeft hij al Brugge kampioen gemaakt dus hij heeft ervaring met druk vanuit een grote club.
 
Furrr
 
0
28 november 2020 om 18:17
Clarence Seedorf. Dat zou wat zijn. Speelde met Milan prima voetbal. Helaas door politieke spelletjes eruit gegooit. Als Seedorf geen optie is dan zou ik Wim Jonk wel voor die groep willen zien. Of anders Theo Janssen. Nu bij de jeugd van Vitesse maar praat geen onzin en kan goed met de jongere mannen van Feyenoord aan de slag.