De Roon: 'Als het nu crisis is in het Duitse voetbal, wat was het dan bij ons?'
Zaterdag, 23 maart 2019 om 10:00

Voor Oranje staat komende zondag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland op het programma. In de Nations League bleef het Nederlands elftal tot twee keer toe zonder nederlaag tegen die Mannschaft. Marten de Roon benadrukt in gesprek met NuSport dat Oranje wat geluk had in de uitwedstrijd tegen Duitsland (2-2) en dat de formatie van bondscoach Joachim Löw niet onderschat dient te worden.

"Duitsland was beter, maar wij hadden mazzel. Ik denk dat we die wedstrijd 75 minuten aan het zoeken waren voordat we iets creëerden. Zo lastig kan het nu weer worden. Ik zie Oranje daarom nog steeds als underdog, al hebben we wel het vertrouwen dat we weer een goed resultaat kunnen neerzetten", stelt De Roon. Hij wil ook niet zo snel spreken van een 'crisis' in het Duitse voetbal. "Ach, als het nu crisis is in het Duitse voetbal, wat was het dan bij ons de afgelopen vier jaar?"

"Het lijkt me wat voorbarig, zeker als ik zie wat voor talent eraan komt. Ik noemde Sané al en dan heb je Gnabry, Brandt en Werner nog. En achterin Süle en Kehrer. Met zulke spelers is Duitsland echt niet minder geworden. We moeten vol aan de bak zondag", vervolgt de middenvelder van Atalanta. Oranje moet in de poule met Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland bij de eerste twee zien te eindigen. "Iedereen verwacht dat wij en Duitsland het gaan halen, en dat moet ook. Daarom is het lekker dat we met 4-0 tegen Wit-Rusland begonnen zijn. Een mooie start."

Met 27 jaar behoort De Roon momenteel een beetje tot de oudere spelers van de selectie van Oranje. "Alleen Ryan Babel is echt wat ouder, en daarna hebben we veel jongens uit 1990 en 1991, onder wie ik. Maar ik denk dat het alleen maar goed is dat we veel jonge spelers hebben. Dat betekent dat we groeiende zijn. Je zag tegen Wit-Rusland ook dat de jonge jongens al van grote waarde zijn. Hopelijk is dat tegen Duitsland weer zo."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
50
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
JohanLeo
 
12
23 maart 2019 om 10:21
Bij ons was het megacrisis maar dat had ik ook voorspeld. De aanstelling van Guus Hiddink was een blunder en de aanstelling van Blind was catastrofaal. Maar ja, geen hond die naar me luisterde... Allemaal de schuld van die ex keeper van PSV (Van B) ik wil zijn naam niet eens meer uitspreken...
 
PParzyszek
 
5
23 maart 2019 om 10:29
Te lang vastgehouden aan de oude generatie waardoor de kloof met de nieuwe generatie voor velen te groot was om het volledige vertrouwen te voelen. Het klinkt nu misschien raar dat Low Boateng Hummels en Muller heeft bedankt, maar ik denk dat hij op deze manier wel eenzelfde crisis als die bij Oranje voorkomt.
 
kleinegeneraa7
 
0
23 maart 2019 om 10:47
Ik denk niet dat het aan de kloof lag hoor. Op het wk 2014 ging het toch ook gewoon goed? Gewoon de bondscoach kon er uiteindelijk geen groep van maken, iets wat Louis blijkbaar wel lukte. De jonge spelers kregen minder ontzag voor de oudere en dan is het aan de technische staf om daar een middenweg in te vinden en dat is guus met zijn losse manier van werken niet gelukt en Blind met zijn onervarenheid (en gebrek aan de juiste competenties) niet gelukt.
 
FutureBoss
 
5
23 maart 2019 om 13:05
Je merkt toch aan alles dat Nederland een bondscoach nodig heeft met status. Van Gaal is misschien soms een lachertje in de media, maar die gast heeft wel de CL gewonnen en flikkert je door de ruit als je niet luistert. Blind heeft geen uitstraling en straalt totaal niet uit dat hij aanvoerder was van het team van 95 dat de CL won, Hiddink is helaas te oud en is status verloren. Met Koeman staat er iemand die zich vrij goed als trainer heeft bewezen, maar vooral die bekend staat als de voetballer die Barca naar de CL schoot en destijds een van de beste verdedigers was. Daarnaast flikkert ook hij je uit de raam als het moet. Duidelijke scheiding in wanneer het wel en niet lukte (met de huidige groep)
 
voetbalfreak
 
8
23 maart 2019 om 10:41
Toen Hiddink ontslagen werd stond Nederland wel op een plek die recht gaf op plaatsing voor het Europees kampioenschap in Frankrijk in 2016...
 
Sanderr
 
11
23 maart 2019 om 11:27
Ja nipt ja, Hiddink was evengoed huilen met de pet op. Ik weet dat het populair is om op Danny Blind te bashen maar onder Hiddink was de crisis al lang en breed bezig hoor. Blind heeft het, mede door zijn eigen onkunde en mede door de zwakke selectie niet recht weten te trekken. Maar doen alsof het alléén door hem kwam is echt van de zotte. Hiddink deed het even goed belabberd en zeggen "toen stonden ze nog op plaatsing" vind ik vrij makkelijk. Ja, na 4 van de 10 potten bovenin de groep meedraaien is leuk, maar plaatsing volgt pas na 10 van de 10 duels. Hiddink werd niet voor niets ontslagen, die stevende evengoed op een afgang af.
 
Davilla7
 
3
23 maart 2019 om 11:12
Volgens mij haal je een aantal dingen door elkaar. Toen Hiddink en later Blind werden aangesteld, zat Van Breukelen nog niet eens bij de KNVB. Neemt niet weg dat hij er een puinhoop van heeft gemaakt, maar dat geldt dus ook voor zijn voorganger(s).
 
Harecles
 
3
23 maart 2019 om 11:22
Ben van mening dat het Van Oostveen was welke er een nepotistische bende van wou maken bij de KNVB. Van Breukelen was in mijn ogen slechts een pionnetje.
 
Patroo
 
4
23 maart 2019 om 10:21
Duitsland heeft zeker op aanvallend gebied wereldtoppers, waar wij die dan achterin hebben. Denk dat een gelijkspel al een fantastisch resultaat is tegen de Duitsers, ervan uitgaande dat Duitsland geen punten laat liggen tegen de mindere landen.
 
Jos-92
 
5
23 maart 2019 om 10:28
Ik zie juist totaal geen crisis. Het team moet gewoon volledig op de schop. Een frisse wint is nodig Misschien de coach ook wel gewoon weg. Je hebt met ter stegen, sule, tah, kimmich, brandt, werner, Sane, Gnabry, Goretzka en Havertz enorm veel potentie om een goed team te bouwen.
 
Inzekerezin
 
11
23 maart 2019 om 11:15
Mooie vent, die De Roon. Zeer waardevol in Oranje. Heeft mijn verwachtingen overtroffen.
 
El Barto
 
3
23 maart 2019 om 12:07
Denk dat de crisis wel meevalt. De tegenvallende resultaten van zowel het nationale elftal als de Duitse clubs in Europa dit jaar zorgen er idd voor dat er gesproken wordt van een crisis. Maar dat zal niet lang duren, er zitten enkele zeer getalenteerde, nog jonge spelers bij het Duitse elftal. En de Duitse topclubs hebben echt wel de middelen om komend seizoen een beter figuur te slaan. Volgens Klinsmann zou de lichting u16 en u17 vrij matig zijn, maar dat is van later zorg. Bovendien, elk land heeft soms te maken met een tegenvallende lichting, zelfs grote naties als Duitsland. Wat ik wél denk is dat dit hët moment is voor Oranje om te slaan. Die Manschaft is nog wat zoekende, Löw heeft voor veel beroering gezorgd met de manier waarop hij enkele oudgedienden buiten de selectie hield, Dit terwijl het Nederlands elftal in de lift zit. Oranje zal van dit moment gebruik moeten maken, want ik vermoed dat na de zomer het Duitse elftal de zaken wel weer op orde heeft.
 
pompebledsje
 
1
23 maart 2019 om 15:26
Volgens mij was het kantelpunt toen Lahm bedankte voor het nationale elftal. Was de bepalende speler in de tijd van het wk. Daarna genoeg kwaliteit, maar als collectief gefaald. Kwestie van tijd voor het weer gaat lopen bij de Duitsers. Zeker niet onderschatten die handel....
 
Marshmallow
 
0
23 maart 2019 om 22:12
Schweini de Generaal, Lahm de Capitano!