'De vader van Dolberg verpestte de transfer, hij heeft hem veel pijn gedaan'
Dinsdag, 17 april 2018 om 09:26

Christian Eriksen wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer van Tottenham Hotspur naar Barcelona. Dat het nog altijd niet tot een overstap is gekomen, is de schuld van zijn zaakwaarnemer Martin Schoots. Dat stelt Bayram Tutumlu, de zaakwaarnemer van Michael Laudrup. Ook Kasper Dolberg had volgens Tutumlu al voor een grote club uit Spanje kunnen spelen.

"In september was ik uitgenodigd in Londen door Christian Eriksen. Hij vroeg me wat hij moest doen om naar een grotere club te gaan. Ik vertelde hem dat een grote club hem graag zou willen", aldus Tutumlu, geciteerd door BT. "Toen ik in Barcelona was, vertelde Josep Bartomeu dat Eriksen de volgende grote speler van Denemarken zou zijn na Michael Laudrup. Ik vertelde Eriksen dat Barcelona hem wilde hebben. Ik zei hem ook dat Barcelona naar meer kijkt dan enkel de voetbalkwaliteiten als zij een speler kopen. Uiteindelijk gingen ze voor Philippe Coutinho."

Tutumlu denkt te weten hoe het komt dat Barcelona uiteindelijk voor Coutinho koos en niet voor Eriksen. "Dat komt doordat zijn zaakwaarnemer (Schoots, red.) het voor hem verpest heeft. Ik heb nog steeds contact met Eriksen en heb hem verteld dat als hij een toptransfer wil, het niet via die zaakwaarnemer gaat gebeuren. Ik zal zijn naam niet noemen, want het doet mij pijn dat hij deze kans voor Eriksen heeft vernietigd", vertelt Tutumlu, zonder te vermelden wat er precies is voorgevallen.

Behalve Eriksen is Ajax-spits Kasper Dolberg ook een transfer naar een grote club uit Spanje misgelopen. "Gelukkig voor Eriksen is zijn vader een prima kerel die zich niet met zijn carrière bemoeit. Dat doet de vader van Dolberg wel. Alles was gereed voor Dolberg om over te stappen naar een grote Spaanse club, maar zijn vader verpestte het. Zijn vader heeft hem veel pijn gedaan." Om welke club het gaat en wanneer Dolberg deze transfer had kunnen maken, laat Tutumlu niet weten.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
voetbalfreak
 
38
17 april 2018 om 09:29
Zo kan iedereen wel wat roepen, benieuwd of hier een kern van waarheid in zal zitten.
 
Zermatt_Person
 
5
17 april 2018 om 09:45
Ik denk dat het eerder om Monaco gaat dan een club uit Spanje. Ik heb namelijk nog nooit wat gelezen in de media dat Dolberg in verband wordt gebracht met een topclub uit Spanje. Alleen Monaco en Dortmund zag ik steeds voorbij komen. Telegraaf en diverse Franse media meldde afgelopen zomer dat Ajax een bod van 50 miljoen heeft afgewezen voor Dolberg, wat natuurlijk een enorme fout van Ajax is, als je bedenkt dat: - Dolberg nu nauwelijks minuten heeft gemaakt dit seizoen en in waarde enorm is gedaald - Je ook nog Huntelaar, Siem de Jong, Cassierra en Sierhuis hebt voor de spits positie. Het is natuurlijk volkomen te begrijpen dat Dolberg daar teleurgesteld over is. Bij Monaco had hij veel meer mogelijkheden om z`n carriere te ontplooien dan bij Ajax. (met alle respect naar Ajax).
 
ninjakai
 
29
17 april 2018 om 09:56
Waarom neemt iedereen aan dat het perse over vorig seizoen gaat. Ajax heeft Dolberg vrij jong gehaald. Misschien heeft hij wel over die periode dat dolberg kon kiezen tussen een spaanse club en Ajax en dat zijn vader het verstandiger vond om naar Ajax te gaan...
 
voetbalfreak
 
6
17 april 2018 om 10:36
Het klopt dat hij nog maar weinig minuten heeft gemaakt dit seizoen echter hij had pech met blessures. Zoiets is lastig te voorspellen helaas.
 
LucasAndersen
 
2
17 april 2018 om 11:01
Ach je kan altijd wel roepen dat zoiets een fout is geweest maar het is gewoon ongeluk dat Dolberg een blessure heeft opgelopen. Het hele team draaide waardeloos begin dit seizoen dus dat Dolberg dan een dipje krijgt is niet zo gek. Volgend seizoen gewoon vanaf het begin weer vlammen en kijken hoe die uit zn dip komt. Als Ajax hem deze zomer had vaerkocht had iedereen weer geroepen over een gebrek aan ambitie en dat Ajax een handelshuis is en geen voetbalclub.
 
SpeedyAFC
 
9
17 april 2018 om 10:55
Totaal geen kern van waarheid, om Erikssen en zijn zaakwaarnemer te mogen spreken, moet Barcelona eerst toestemming hebben van Tottenham. Die toestemming is nimmer aangevraagd noch verkregen.
 
voetbalfreak
 
2
17 april 2018 om 11:00
Ik had al mijn vraagtekens. Typisch geval wat roepen om het roepen.
 
Scotsman
 
2
17 april 2018 om 11:09
Dan ga je ervan uit dat transfers altijd volgens het boekje gebeuren. Dat betwijfel ik ten zeerste.
 
SpeedyAFC
 
5
17 april 2018 om 11:31
Barcelona is al gestraft door de Uefa met het gedoe rond jeugdtransfers. Die gaan echt geen risico lopen om wederom de regels te overtreden. Ze wilde gewoon Couthino hebben, daar waren ze vrij duidelijk in. Ook toen Liverpool niet mee wilde werken, gingen ze niet voor Erikssen maar bleven maar vasthouden aan Couthino. Ze hebben uiteindelijk tot de winterstop weten vol te houden waarna de trasnfer alsnog gerealiseerd werd.
 
gattuso3
 
2
17 april 2018 om 13:27
Maar het is toch ook niet de zaakwaarnemer van erikssen die dit zegt maar die van laudrup? Barcelona mag vast wel aan iemand vertellen dat ze een bepaalde speler willen hebben, zolang ze geen contact hebben met de speler en zaakwaarnemer zelf voordat ze met de club contact opnemen, lijkt r mij niet zoveel aan de hand. Verder geef ik je 100% gelijk wat betreft coutinho.
 
KamielZeegers
 
16
17 april 2018 om 09:37
Dolberg’s vader verpestte de commissie van de zaakwaarnemer, of her carrière-technisch de beste beslissing was is nog niet te zeggen. Verwacht toch dat Dolberg er nog wel komt.
 
JipVissers
 
1
17 april 2018 om 10:22
Precies, hoe wil je bij een spaanse topclub aan de bak komen als je bij ajax nog geen eens onomstreden bent. Ik verwacht net als jij dat hij er nog wel komt, maar zo'n overstap was pure carrieremoord geweest.
 
Ryjuu
 
13
17 april 2018 om 09:51
Dolberg heeft nog geeneens een belangrijke rol bij Ajax, wat moet hij dan klaar gaan spelen bij een topclub? Zoals ik het lees heeft de vader van Dolberg zijn carriere juist geredt en is deze man alleen maar zuur dat hij miljoenen aan commisie is misgelopen
 
ElSoccer123
 
7
17 april 2018 om 09:59
Er van uitgaande dat dit afgelopen zomer heeft plaatsgevonden, was er wel degelijk veel belangstelling voor Dolberg. Toen was hij een belangrijke basisspeler die het op jonge leeftijd zeer goed deed in de Europa League, zoals je je waarschijnlijk nog wel kan herinneren.
 
falcao
 
2
17 april 2018 om 10:45
Inderdaad. Je ziet het toch ook aan Ödegaard dat het niet altijd 1 en 1 is 2 is.
 
LucasAndersen
 
1
17 april 2018 om 11:03
Hij is geen zaakwaarnemer van Dolberg dus die commissie had ie sowieso niet gehad.
 
DMS
 
2
17 april 2018 om 09:56
Dan zal die grote club uit Spanje nu wel blij zijn. Zoveel geld als hij vorig jaar zou opbrengen krijgen ze er voorlopig niet meer voor. Eerst nog maar eens een seizoen fit blijven en laten zien dat vorig seizoen geen uitzondering was.
 
Glory
 
1
17 april 2018 om 13:05
Waarom zouden die blij zijn? Die wilden toch een spits?
 
Tornado72
 
5
17 april 2018 om 10:01
Dolberg is toch nog helemaal niet aan een stap hoger toe. Hij begon furieus maar buiten z'n blessure heeft hij inmiddels veel maar onopvallende/ slechte wedstrijden gespeeld dan wedstrijden waarin hij uitblonk. Als Dolberg verstandig is blijft hij nog minimaal 2 seizoenen bij Ajax en wordt hij eerst een dragende speler in Amsterdam.
 
JohannesG
 
2
17 april 2018 om 10:04
Dolberg heeft toch nog helemaal niks te zoeken bij een grote club in Spanje? Hij heeft een slecht jaar achter de rug in de eredivisie. Dat maakt niet uit want die jongen is nog heel erg jong. Volgens jaar zal hij er moeten staan en zich bewijzen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dit ook gaat doen. Hij heeft in het verleden bewezen over veel talent te beschikken. Daarna kan hij altijd nog naar die grote Spaanse club toe. Het is ook wel erg makkelijk om allerlei dingen over deze transfers te roepen en dan verder geen uitleg te geven. Dolberg lijkt me sowieso een verstandige jongen die niet zo maar een transfer maakt. Misschien steekt zijn vader ook wel verstandig in elkaar en ziet hij zijn zoon liever niet een transfer maken die niet goed voor zijn carrière is.
 
falcao
 
4
17 april 2018 om 10:49
Dolberg is in aanleg gewoon een fantastische spits. Zoals hij dit seizoen in de Kuip scoorde verraadde zijn klasse. Komt vanzelf wel weer.
 
SpeedyAFC
 
1
17 april 2018 om 10:57
Bij Ajax komt het weer, want daar krijgt hij speeltijd om weer in vorm te komen, Bij een Europese topclub moet je er altidj staan, die geven je geen maanden om weer op niveau te komen. Dolberg carrriere is gewooon gered door zijn vader. Anders stond hij nu op de verhuurlijst van Moncaco.
 
Sirius
 
3
17 april 2018 om 10:50
Dat zie je wel vaker. Een of andere zaakwaarnemer die even mee wil praten, komt met een of ander verhaal aanzetten en denkt te weten waarom zo'n jongen hopeloos uit vorm is. Dat ligt natuurlijk nooit aan de speler zelf, maar altijd aan randzaken of het mislopen van een grote transfer, alsof Dolberg daar al klaar voor was. In de vorm van afgelopen jaar was hij niet eens goed genoeg voor Ajax. Die jongen heeft nog genoeg te leren in Nederland en bij Ajax. Ik heb de hype sowieso nooit echt begrepen. Hij is absoluut getalenteerd en had een aantal geweldige momenten (vooral in de Europa League), maar zoals wel vaker gebeurt maakt men er meer van dat het is.
 
Frankentime
 
4
17 april 2018 om 10:58
Laffe teksten van deze man. Wat een droevig persoon ben je als je gaat roepen dat iemands vader die persoon veel pijn heeft gedaan. Die jongen is geen 13 hé. Komt op mij over als een verstandige kerel en maakt zelf bewust deze keuze. Roepen en dan geen namen noemen.... Triest
 
Leicester
 
1
17 april 2018 om 11:08
Ach een zakenwaarnemer die de zaken niet behartigd van beiden genoemde spelers.. Tsja wat moet je hiermee. Als deze meneer zo goed is waarom traint Laudrup dan geen topclub?
 
Ampie
 
0
17 april 2018 om 12:33
Komt mij meer over als een gefrustreerde tussenpersoon/zaakwaarnemer die een mooie commissie is misgelopen, omdat er een verstandige vader tussen is gaan zitten.
 
 
0
17 april 2018 om 15:41
Denk dat Dolberg door zijn blessure en logisch terugval (hij is nog piepjong) blij moet zijn dat-ie niet bij een Spaanse topclub speelt. Daar is je kans gewoon weg als je een half jaar wat minder bent. Nu kan hij zich rustig herpakken bij Ajax en als-ie goed genoeg is, komt die grote club echt nog wel een keer.