'De vier jaar dat Ajax een zekerheid was in de CL is voor mijn tijd geweest'
Woensdag, 26 juli 2017 om 16:20

Ajax wacht woensdagavond de confrontatie met OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League. Donny van de Beek, die de plek van Davy Klaassen heeft ingenomen op het middenveld van de Amsterdammers, kijkt met vertrouwen vooruit naar het treffen met de Fransen. Volgens de jongeling moet Ajax weer in het miljardenbal gaan acteren.

"Dit seizoen moet het gebeuren", zegt Van de Beek in gesprek met Voetbal International. "Zo voelt het echt. Ook als ploeg. Sinds ik bij Ajax speel, gaat het om spelen om de prijzen. We hebben nu al een paar jaar geen prijs gepakt en daar moet dit seizoen verandering in komen. De landstitel telt, maar dat niet alleen."

Van de Beek doelt hiermee op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. "De vier jaar dat Ajax onder Frank de Boer een zekerheid was in de Champions League is voor mijn tijd geweest, dus ik wil zelf ook dolgraag op dat hoogste niveau spelen. Dat geldt voor meer spelers en daarom is ons eerste doel om ons te plaatsen voor de groepsfase."

"Eenvoudig zal dat niet zijn", constateert de twintigjarige middenvelder met de confrontatie met de nummer drie van Frankrijk van vorig seizoen in het vooruitzicht. "Nice is een sterke tegenstander, maar toch ben ik positief gestemd. We hebben in de Europa League laten zien dat we Europees tot veel in staat zijn en het basiselftal is grotendeels intact gebleven. Dat moet vertrouwen geven."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
LucasAndersen
 
5
26 juli 2017 om 16:25
Laat het maar zien Donny! Ik wil Ajax ook graag in de CL zien!
 
Baardgrasmus
 
16
26 juli 2017 om 16:36
Het zou voor deze selectie denk ik ook goed zijn om een prijs te winnen, en zelfs de KNVB-beker zou wat dat betreft al mooi zijn. Door prijzen te winnen kom je ook beter beslagen te ijs in andere wedstrijden waar veel op het spel staat en dat is erg belangrijk voor jonge spelers. Bovendien dateert de laatste prijs ook al weer van een paar seizoenen terug en zoiets gaat op een gegeven moment een dingetje worden, neem dat maar van deze Feyenoorder aan ; ) . Ik ben ook erg benieuwd naar van de Beek, de verwachtingen zijn hoog en de verantwoordelijkheden die hij nu krijgt ook. Maar het blijft een jonge jongen, en bovendien heeft hij met Nouri natuurlijk wel wat meegemaakt de afgelopen maand. Hopelijk gunt het publiek hem de tijd, want je moet niet gek opkijken als Donny een half seizoen nodig heeft om een goed niveau te halen. En ook dan zal hij nog niet van het niveau Klaassen zijn. Want hoewel het er niet altijd even mooi uitzag was Klaassen zeker in de eerste helft van de competitie met afstand de belangrijkste speler die Ajax vaak voor puntverlies heeft behoed. Ik weet ook niet of van de Beek hetzelfde scorend vermogen heeft bijvoorbeeld.
 
ElPistolero16
 
0
26 juli 2017 om 17:24
Vond Donny tegen Lyon juist 1 van de uitblinkers, dus ik weet niet of hij door Nouri per se slecht gaat spelen. Al zal het hem buiten het veld zeker aangrijpen.
 
markerazzi
 
2
26 juli 2017 om 17:45
Toen kon Donny wel lekker in de luwte van een goed draaiend team er inrollen. Nu ligt er wel degelijk een andere druk bij hem. Hopelijk kan hij de gebeurtenissen met zn teamgenoot omzetten in kracht
 
FcNeutraliteit
 
0
26 juli 2017 om 18:39
Misschien werd de oefenwedstrijd tegen Lyon bedoeld?
 
jlenders
 
3
26 juli 2017 om 17:28
Ik denk eerlijk gezegd niet dat het een dingetje is of gaat worden. Zoals bij velen bekend is zijn ajacieden heilig overtuigd dat ze de beste zijn en de prijzen zowieso wel komen. Dat wordt nogwel eens arrogant genoemd ;p Verder ben ik het met je eens.
 
JK-Ajax
 
2
26 juli 2017 om 18:14
Denk dat de honger naar prijzen er wel sterk aanwezig is door het uitblijven. Hoop dat de finale vorig jaar ze naar meer laat smaken. Als het zo mocht zijn zou het natuurlijk wel geweldig en symbolisch zijn on dit jaar de 34 titel te grijpen. Als jullie nou even meewerken
 
Dutchgio
 
0
26 juli 2017 om 18:15
Als het al een dingetje gaat worden, dan toch echt om het missen van het kampioenschap. De KNVB beker heeft geen prioriteit, dat is geen echte prijs. Een EL finale zullen we ook niet snel weer halen.
 
martijnovic
 
2
26 juli 2017 om 16:38
Wordt hem niet nice is veel sterker dan lyon ze hadden 13 punten voorsprong op hen in de competitie. En ajax won met veel geluk van lyon vooral thuis toen de eerste 3 kansen erinvlogen. Ik heb er een hard hoofd in. Verder zie ik donny liever op de plek van schone spelen. Donny mist de snelheid om op de positie van klaassen te spelen. Op deze positie moet je snel zijn om de meters naar de spits toe te overbruggen en daarna toch weer terug zijn om je verdedigende taak uit te voeren. Ik hoop dat als sinkgraven terug is hij op het middenveld gaat spelen met zyech en daarachter donny.
 
JasperPin
 
14
26 juli 2017 om 16:44
Die wedstrijd thuis was geen geluk vind ik. Op de eerste 20 minuten en laatste 10 na was Ajax vrijwel heer en meester en had het zelfs score nog uit kunnen breiden met een goaltje of 2/3. Dat terzijde, acht ik Nice ook wel heel erg sterk. Als Ajax speelt zoals tegen Lyon uit, dan word het een zware domper ben ik bang
 
PeterVermeuIen
 
0
26 juli 2017 om 18:34
O.Nice is wel 4 spelers kwijt aan andere clubs... dat moeten we maar zien.
 
alkatorian
 
0
26 juli 2017 om 18:57
Plus een geschorste Balotelli
 
NeutraleFanNL
 
9
26 juli 2017 om 16:43
Laat het maar zien Donny, Doe het voor Ajax, het Nederlandse voetbal, jezelf en je grote vriend Nouri! Maak ons allen trots!
 
vastreke
 
6
26 juli 2017 om 16:46
Maak iedereen in Nederland trots maar vooral de ajacieden donny Zou super zijn voor het Nederlands voetbal om eindelijk weer twee ploegen in de cl te hebben Maar het zou vooral mooi zijn naar nouri toe
 
Ajax_Fan10
 
0
26 juli 2017 om 17:04
Ik hoop dat AJAX door gaat naar de groepsfase maar makkelijk zou het niet zijn maar ik heb er wel veel vertrouwen en het zou ook mooi zijn voor nouri
 
binny
 
1
26 juli 2017 om 20:16
Wat ben ik dol op deze jongen, een rasajacied met een top houding. Vond het echt hartverscheurend om te zien hoe hij echt helemaal kapot was toen bij Geuzenveld, zo'n blik had ik ook op mijn gezicht toen mij Opa stierf. Ik hoop zo dat hij al de frustratie en emotie goed kan omzetten, net als de rest van het elftal en dat we het toch somehow doen. Doe het voor NL, voor Ajax, voor de fans, en voor jezelf, maar bovenal laten we knallen voor Appie, dat had hij zelf ook gedaan.