Ödegaard hint: 'Er is zeker een kans dat ik in Nederland blijf'
Zondag, 12 mei 2019 om 19:13

Martin Ödegaard wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Real Madrid. De twintigjarige middenvelder maakt indruk in het shirt van de Arnhemmers en werd reeds in verband gebracht met een overstap naar Ajax. In gesprek met FOX Sports hint Ödegaard naar een langer verblijf in de Eredivisie.

"Ik heb me hier heel goed ontwikkeld, ik ben blij dat ik hier naartoe ben gekomen om te spelen en beter te worden. We zullen komende zomer wel zien wat er gebeurt. Eerst wil ik hier goed afsluiten en de play-offs winnen", laat Ödegaard weten. Ajax zou volgens berichten in Spaanse media reeds een bod van twintig miljoen euro hebben uitgebracht bij Real Madrid. "Ik wil me eerst focussen op de laatste wedstrijden en mijn zaakwaarnemer houdt zich nu bezig met alle andere dingen."

"Ik moet nog met Real Madrid praten, dat gaat in de zomer gebeuren. Er is zeker een kans dat ik in Nederland blijf. Mijn jaren hier zijn goed geweest, eerst bij Heerenveen en daarna bij Vitesse. De Eredivisie is een goede plek om mezelf te ontwikkelen en de stijl past goed bij mij, dus er is zeker een kans", vervolgt de Noorse middenvelder, die dit seizoen in 33 officiële wedstrijden goed was voor 9 doelpunten en 9 assists.

Vitesse wist zondagmiddag met 6-1 te winnen van De Graafschap en de Arnhemmers zijn reeds zeker van deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Ödegaard verzorgde in dat duel een treffer vanuit een strafschop. "Het was een solide wedstrijd. Met een 6-1 overwinning moet je blij zijn, we hebben ons verzekerd van deelname aan de play-offs. Het was misschien niet de beste wedstrijd, maar goed."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Angelo77
 
32
12 mei 2019 om 19:17
Oh, nice. Jaartje huren als vervanger van Berghuis.Zonder geinen, denk dat hij ideaal is voor Ajax, als vervanger van Ziyech.
 
wve
 
3
12 mei 2019 om 19:36
Met hem tussen de linies heb je een goede vervanger.
 
protheus
 
11
12 mei 2019 om 19:58
ik neem aan als vervanger van ziyech wanneer ziyech dus rust krijgt? hoop namelijk dat ziyech gewoon bij ajax blijft. we hebben laten zien dat we samen mooie dingen kunnen bereiken dus weg gaan hoeft niet. Ziyech ze spel word steeds beter maar hij is geen killer voorin bij ajax maakt het niet zo uit het samenspel is dit jaar fantastisch en daar heb je zijn kwaliteiten zeker ook voor nodig.
 
yatsemata
 
1
13 mei 2019 om 09:34
Ik denk niet dat een komst naar Feyenoord een echte vooruitgang voor deze jongen is. Ik zie hem in Nederland enkel nog naar Ajax gaan.
 
falcao
 
6
12 mei 2019 om 19:19
Die gaat dus naar Ajax. Voor beide partijen een hele goede zaak lijkt me. Voor de mensen die hem beter kennen. Zou hij ook voor de positie van Frenkie de Jong in aanmerking komen? Hij is immers balvaardig genoeg.
 
DRL80
 
1
12 mei 2019 om 20:52
Dat vroeg ik me ook af (hopende dat Ziyech blijft)
 
falcao
 
1
12 mei 2019 om 21:26
Inderdaad. Dat was mijn gedachte ook. Het gras is in het buitenland niet altijd groener. Daarnaast kan Ajax inmiddels ook riante salarissen bieden.
 
Maverick
 
0
12 mei 2019 om 22:38
Riante salarissen maar ook behoorlijke belasting die je betaald is volgens mij in andere landen een stuk lager
 
verstand
 
1
12 mei 2019 om 19:43
Ik hoop zelf dat ajax hem koopt maar mocht dat niet lukken zou ik als Feyenoord het gewoon proberen hem te huren.je kan niks verliezen met een poging.
 
DRL80
 
0
12 mei 2019 om 20:54
Maar dan kan ie beter in een bekende omgeving bij Vitesse blijven. Met alle respect voor Feyenoord overigens.
 
yatsemata
 
1
13 mei 2019 om 09:36
En waarom zou Odegaard dat doen? Feyenoord is nauwelijks beter dan Vitesse en verwacht ik komend seizoen niets van.
 
Rochester
 
13
12 mei 2019 om 19:54
Ajax wordt de laatste tijd ook wel in verband gebracht met Matias Vargas: een 22-jarige aanvallende middenvelder (die ook in een vrije rol als vleugelaanvaller kan speken) uit Argentinië die bij Vélez Sarsfield in Argentinië speelt en tot dusver ook 1 interland voor het nationale elftal van Argentinië heeft gespeeld en Ødegaard is ook een goede speler, maar om eerlijk te zijn zie ik liever Vargas komen dan Ødegaard. Vargas heeft schijnbaar een clausule van 17 miljoen in zijn contract staan en dat niet alleen: Vargas heeft nog maar 'n contract tot de zomer van 2020 bij Vélez Sarsfield en dat is dus nog maar 1-jaar na dit seizoen en die Vargas is qua type speler vergelijkbaar met Ziyech en Ødegaard, alleen denk ik dat Vargas ten opzichte van Ødegaard fysiek sterker is en ten opzichte van Ziyech net iets lichtvoetiger en sneller is. Ziyech is natuurlijk ook best wel lichtvoetig en passeert tegenstanders regelmatig ook best mooi en makkelijk, maar Vargas is net een tandje lichtvoetiger en heeft net iets meer snelheid. Voor de rest heeft Vargas net als Ziyech die steekpasses die een verdediging open kunnen breken, maar ook van die crosspasses zoals Ziyech dat weleens doet over grote afstand. Van Ziyech verwacht ik dat hij zal vertrekken en dan zie ik persoonlijk graag Vargas komen, ondanks dat ik Ødegaard ook wel goed vind. Wat Vargas in mijn ogen ten opzichte van Ødegaard ook wel meer heeft, is dat hij ook wel door blijft strijden zoals Ziyech dat ook doet en ook hard werkt, iets wat Ødegaard minder doet.
 
wheener
 
39
12 mei 2019 om 20:10
Als ik het goed heb, kan ik concluderen dat je een grotere fan bent van Vargas.
 
eenopinie
 
3
12 mei 2019 om 21:13
Van wat ik heb gezien denk ik dat Vargas echt een enorme toevoeging voor Ajax kan zijn. Heerlijk speler met een goede dribbel en steekpass. Dat gaat er echt eentje worden. Ik zou zijn komst enorm toejuichen. Maar ook die van Ödegaard. Eveneens een heerlijke stylist.
 
Koriander
 
1
13 mei 2019 om 00:38
Is die Vargas niet te langzaam? Keek even een youtube filmpje van hem, maar daar is Neres, Usain Bolt bij, niet? Mocht Ziyech blijven en Vargas aan de andere kant staan, dan mis je echt snelheid op de flanken.
 
BIH-RMA-GAE
 
0
13 mei 2019 om 00:39
Odegaard moet als vervanger van schone komen snap niet dat Ajax hem nog niet van de hand heeft gedaan. Ziyech behouden zou het mooiste zijn en dan nog een fysiek sterke middenvelder erbij a la nigel de jong en je as is compleet