Denemarken verplettert Polen aan de hand van weergaloze Eriksen
Vrijdag, 1 september 2017 om 22:35

Denemarken heeft uitstekende zaken gedaan in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Age Hareide was vrijdagavond veel te sterk voor koploper Polen en won met 4-0. Ondanks de overwinning is de achterstand op de nummer één van de poule nog drie punten, maar is directe plaatsing voor het WK in Rusland weer een reële mogelijkheid geworden.

De Deense keuzeheer koos voor Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen in de punt van de aanval, terwijl Ajacieden Kasper Dolberg en Lasse Schöne genoegen moesten nemen met een plek op de bank. Ex-Ajacied Christian Eriksen stond wel in de basis en was weer eens van grote waarde voor Denemarken. Hij stond met een assist aan de basis van de openingstreffer van Thomas Delaney in de zestiende minuut. Een hoekschop van de Tottenham Hotspur-middenvelder werd tegen de touwen gekopt door de middenvelder van Werder Bremen.

Vlak voor rust zou het nog mooier worden voor de Denen. Eriksen kwam door op de rechterflank en bereikte met een uitstekende voorzet Atalanta-spits Andreas Cornelius: 2-0. Denemarken bleef simpel overeind en kwam zelfs op een 3-0 voorsprong. Een kwartier na rust kreeg Jörgensen de bal voor zijn voet en hij schoof onhoudbaar de 3-0 binnen. De Poolse bondscoach Adam Nawalka bracht na een uur spelen Arek Milik in de ploeg in de hoop iets te forceren, maar dat plan slaagde niet. Het zou namelijk de avond van Eriksen worden, die zelf ook nog scoorde. Met een fraai geplaatst afstandschot bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
5
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
56
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
FCKDannebrog
 
31
1 september 2017 om 22:39
Weergaloze wedstrijd van Denemarken. Dankzij deze wedstrijd geloof ik weer dat we het WK kunnen halen. Geen enkel moment zat de nummer vijf van de wereld in de wedstrijd. Denemarken controleerde de wedstrijd vanaf minuut 1 en met dank aan Eriksen werd dat omgetoverd tot heerlijke doelpunten. Yes!
 
Lewy
 
0
2 september 2017 om 08:34
1 prachtige goal en 3 goals door individuele fouten. Jammer dat Polen een totale offday had, normaal gesproken moet je natuurlijk minimaal gelijkspelen tegen Denemarken als je kijkt naar de kwaliteit van het elftal.
 
FCKDannebrog
 
2
2 september 2017 om 09:55
Een offday op twee jaar is natuurlijk wel een mooie prestatie van Polen. Maar goed, dat Denemarken het Polen moeilijk kan maken werd ook wel duidelijk in de eerste wedstrijd waar jullie maar nipt met 3-2 wonnen.
 
LorenzoWhite
 
0
2 september 2017 om 12:10
Weet jij waarom dolberg niet speelde
 
LorenzoWhite
 
17
1 september 2017 om 22:41
Niet verwacht dat polen zo afgedroogd zou worden door denemarken. Met glik (basisklant, monaco) Zielinski (basisklant, napoli,) En Lewandowski (basisklant, Bayern Munchen) mag je toch meer verwachten. Ook een fout van de trainer om Krychowiak niet op te roepen alleen maar omdat hij geen wedstrijd ritme heeft. Polen heeft hem gewoon nodig, ookal traint hij alleen maar mee met het 3e van psg.
 
Krystiann
 
7
1 september 2017 om 22:48
Hopelijk komt Krychowiak in october tegen armenie terug. Als hij weer wedstrijd ritme heeft. Hij is idd zeer belangrijk, hij is de motor van het elftal en bepaalt ook de tempo. Zielinski viel mij ook vandaag erg tegen als je ziet hoe hij bij napoli speelt. En aub ook geen Kuba meer, hij is een cultheld en een aardige jongen maar hij voegt gewoon niks meer toe hoe jammer het ook is en hoeveel kansen je hem geeft hij is maar 50% van de oude kuba. Bij dortmund was het geduld ook op een gegeven moment op terwijl hij daar ook een cultheld was (is)..
 
LorenzoWhite
 
8
1 september 2017 om 22:59
Je haalt mij de woorden uit de mond. Ik heb ook liever geen kuba meer. Hij kan beter de eer aan zichzelf houden. En ik zie liever types zoals rybus en linetty ipv die middenvelders van legia of lech poznan.. Misschien minder via de flanken spelen want dat is zo voorspelbaar. Turbogrosik heeft zijn momenten maar dat is geen serieuze speler natuurlijk. In het as is veel meer kwaliteit met krychowiak en zielinski. Maar de verdediging hield totaal niet thuis vandaag. Laten we het houden op een off day. 4-0 is wel schandalig.
 
PiotrZielinski
 
0
2 september 2017 om 11:00
Maar wie wil je dan ipv kuba? Daarenregen hebben we idd krychowiak ipv maczynski, want hij is pas drama en het lieveling van nawalka. Krychowiak linetty en zielinski moeten WK ingaan. Zielinski doet wel zijn verdediging, maar hij moet juist ballen naarvoren geven, dat wat hij gisteren ook deed, maar weinig de kans kreeg van zijn ploeggenoten achterin als Maczynski, die serieus alleen de bal terug kan spelen. Het was een drama wedstrijd, pazdan... man man , wil wel weer is milik en lewandowski voorin zien.
 
LorenzoWhite
 
0
2 september 2017 om 12:09
Nawalka is volgens mij verliefd op Maczynski. Die werd ook al opgeroepen toen hij bij Krakau speelde. En die gasten van legia hebben veel te kort vakantie gehad. Maar 2 weken ofzo. Dan heb ik het over jedrzejczyk en pazdan. Misschien ligt het daar aan. jedrzejczyk en pazdan zijn eigenlijk de enigste 2 uit de ekstraklasa die ik in het nationale elftal wil zien. En met 1 spits spelen werkt niet. Ze pakken lewandowski veel te stevig aan als hij alleen op een eiland staat. Dus je hebt echt een bliksem afleider zoals wilczek of milik er bij nodig zodat Lewa ruimte kan krijgen. Zielinski is een soort wijnaldum, heel goed spelen bij een europese subtopper en dan bij het nationale elftal niet thuis geven.. Gelukkig over een paar dagen tegen kazachstan.
 
Krystiann
 
6
1 september 2017 om 22:44
Wat een vernedering, een van de slechtste wedstrijden die ik ooit heb gezien van Polen. Was alsof ze vergeten waren hoe ze moeten voetballen. Terwijl ze afgelopen 2-3 jaar nauwelijks wedstrijden verloren hadden. ZeMogen ook geen excuses gebruiken dat ze niet met het sterkste elftal konden kunnen spelen, 4-0 mag gewoon niet.
 
mayarood
 
6
1 september 2017 om 22:51
Raar van die cijfers voor de spelers dat Eriksen een stuk slechter was dan Jorgensen. Kunnen we dat niet afschaffen als het een populariteitspoll wordt?
 
bahaboy
 
7
1 september 2017 om 23:28
Jammer. Ik gun het Denemarken van harte, hoor, daar niet van, maar ik had liever gezien dat Denemarken vandaag punten had verspeeld, want ik zie deze stunt van Montenegro graag een stuk langer doorgaan, wellicht tot aan Rusland... Het zou geweldig zijn als ze er voor het eerst als onafhankelijk land bij kunnen zijn, zo kort na hun afscheiding. Dat zou echt een bijzonder knappe prestatie zijn.
 
LorenzoWhite
 
1
2 september 2017 om 00:06
Dan moet montenegro thuis op 5 october van denemarken winnen
 
GJ7300
 
0
2 september 2017 om 12:00
Net te laat voor transferperiode. Anders kreeg je ook berg geruchten rond Eriksen. Al is het met Spurs slecht onderhandelen. Ipv gokken op Brazilianen had ik t wel geweten als ik Barca was.. lekker koppelen aan Iniesta en op termijn overnemen. Maar goed, eerst maar iets constanter presteren wellicht