Depay arriveert met glimlach op gezicht op vliegveld van Barcelona
Maandag, 19 juli 2021 om 14:30

Voor Memphis Depay gaat het avontuur bij Barcelona nu echt beginnen. De 27-jarige aanvaller, die langer vakantie had vanwege het EK met Oranje, arriveerde maandagmiddag al glimlachend op het vliegveld van Barcelona. De van Olympique Lyon afkomstige Depay werd op -El Prat opgewacht door verschillende journalisten en fotografen. De Catalanen wisten hem onlangs voor twee seizoenen aan de club te binden, met de optie op een derde jaar in het Camp Nou.

Depay meldt zich later deze maandag op het kantoor van Barcelona voor een fotosessie in het tenue van zijn nieuwe club, terwijl ook de medische keuring op de agenda staat. "Hallo iedereen, dit is Memphis. Ik ben net in Barcelona aangekomen en kijk erg uit naar dit avontuur en deze uitdaging. Ik hoop jullie allemaal snel te zien in het stadion", laat de ambitieuze aanvaller maandagmiddag bij aankomst in Spanje weten in een Instagram Story van Barcelona.

Het is de bedoeling dat Depay woensdag voor de eerste keer meetraint met de selectie van trainer Ronald Koeman. Onder meer Mundo Deportivo denkt niet dat de Oranje-international woensdagavond al speeltijd krijgt in de vriendschappelijke ontmoeting van Barcelona met Gimnàstic de Tarragona. De officiële presentatie is uitgesteld naar donderdag, omdat voorzitter Joan Laporta nog in Israël is voor een Legends Game tussen Barcelona en Real Madrid.

Koeman sprak zondag op het clubkanaal van Barcelona hoopvolle woorden over de hernieuwde samenwerking met Depay, die hij al meemaakte als bondscoach van Oranje. "Ik ken Memphis nog van de nationale ploeg van Nederland", zo opende Koeman zijn analyse over de zomeraanwinst. "Hij heeft er goed aan gedaan om Manchester United in te ruilen voor Lyon (in 2017, red.). Hij is daar ook uitgegroeid tot aanvoerder. Maar Barcelona is niet hetzelfde als Lyon, hier liggen de verwachtingen wel een stuk hoger. Memphis heeft een goede leeftijd, hij is nu 27. Ik kan hem op verschillende posities gebruiken in de voorhoede. Hij maakt doelpunten en stelt andere spelers in staat om te scoren. Door zijn komst is de concurrentie in de aanval ook weer een stuk groter geworden", gaf Koeman mee aan Depay.

Meer nieuws
   
19:13
19:13
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
1
   
19:11
19:11
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
12
   
19:00
19:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
   
18:42
18:42
Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
bonk
 
27
19 juli 2021 om 14:40
Nee even zonder dolle, ik hoop dat Depay het goed gaat doen bij Barcelona. Hopelijk weet hij de twijfel bij mij weg te nemen, succes!
 
messi_123
 
36
19 juli 2021 om 14:30
Ben heel benieuwd hoe die het gaat doen hoop op het beste voor hem, Fijne week gewenst allemaal!
 
Rick1o1
 
2
19 juli 2021 om 14:46
Ik ook. Ik neem echter aan dat Aguero de vaste of eerste spits wordt met Messi en Fati of Dembele aan de zijkanten. Depay komt dan wel aan zijn minuten maar ik hoop dat hij van het EK geleerd heeft en zijn momenten gaat doseren. Ik kan me voorstellen dat hij zich wil laten zien en zich wil bewijzen maar als hij dan net als bij oranje in zijn enthousiame bij ieder balcontact iets geks probeert te doen met balverlies als gevolg dan krijgt hij het zwaar denk ik. Dat wordt daar echt niet gepikt. Dus ik ben benieuwd hoe hij get gaat doen.
 
messi_123
 
3
19 juli 2021 om 14:51
@rick1o1 laten we eerst zien of aguero een heel seizoen fit blijft, hoop ook dat dembele blijft ik snap al die haat op dembele niet, oke ja hij kan niet afmaken, maar is afgelopen seizoen een van onze beste spelers geweest, heeft ons naar de copa finale gebracht en is een heel seizoen fit gebleven, koeman heeft weer leven in zijn carriere gebracht...
 
Rick1o1
 
1
19 juli 2021 om 16:25
Als Aguero geblesseerd is blijft het hetzelfde. Memphis kan niet zoveel balverlies lijden als bij oranje. Als dat 3x achter elkaar gebeurd dan zegt Messi tegen hem, "hey vriend, ik sta hier niet voor jan lul. De volgende keer als je de bal krijgt speel je hem meteen naar mij." Dus ik ben gewoon benieuwd hoe dat uitpakt. Uiteraard hoop ik dat hij het goed doet. Ik begrijp alleen niet waarom je het het hebt over haat op Dembele. Daar heb ik helemaal niks over gezegd.
 
APPELSAP12
 
15
19 juli 2021 om 14:30
Ben benieuwd. Weet niet of hij goed genoeg is voor Barca ofzo maar een Memphis op je bank hebben kan in ieder geval geen kwaad. Denk wel dat Koeman weet hoe hij moet werken met Memphis. Het is hem gegund iig, hij heeft nu Barca op z'n CV staan, niet iedereen kan dat zeggen.
 
TikkiTakkaToch
 
42
19 juli 2021 om 14:41
Heeft dit seizoen een puik seizoen gedraaid, bij meer goals betrokken in de competitie als Mbappe die toch een vele malen beter team om zich heen heeft. (Depay was MVP Ligue 1) Vorig seizoen groot aandeel in Lyon halve finale Champignons League. Heeft bij Lyon een zéér grote impact gehad, dat vergeten veel mensen nog wel eens. Dus hij kan zo maar eens goed gaan presteren met Messi etc om zich heen. Maar aan de andere wel een relatief waardeloos EK gedraaid, zijn toch wel de big games waarin je moet opstaan. (probeerde dat misschien te veel en geforceerd, vandaar balverlies etc?) Al met al dus benieuwd!
 
AFCA_ARJAN
 
4
19 juli 2021 om 14:56
Nou, ik denk dat een depay die op de bank zit best wat problemen binnen een team kan veroorzaken. Ik denk dat ie volgend seizoen weer weg mag.
 
Apocalyps
 
7
19 juli 2021 om 17:21
'nou, ik denk dat een depay die op de bank zit best wat problemen binnen een team kan veroorzaken.' Bij welke clubs heeft hij voor problemen binnen een team gezorgd (als hij op de bank zat)? Ik ben benieuwd waarop dit beeld gebaseerd is. Hij is namelijk niet iemand die gaat muiten of dreigt met bepaalde dingen als hij op de bank zit o.i.d.
 
 
21
19 juli 2021 om 14:31
Ik wens Memphis veel succes! Hopelijk snoert hij vele monden. (Waaronder de mijne??)
 
messi_123
 
55
19 juli 2021 om 14:35
We gaan het zien hoe die gaat het gaat doen koeman en depay hebben een goeie band, en zal genoeg minuten gaan spelen
 
CarloZuiderwij
 
0
19 juli 2021 om 20:25
Ik zal zeker reageren, depay gaat falen bij barca. Het is totaal geen barca speler, in alle opzichten niet. Qua speler niet en qua persoonlijkheid niet. Ik snap niet zo goed dat mensen dat niet zien. Zoals hieronder al iemand aangeeft in engeland geflopt in frankrijk een mindere competitie goed gedaan. Maar geen versterking voor barca. Het is een soort van braithwath 2.0. Leuke speler bij een mindere club maar toch niet voor de creme de la creme van het voetbal. Ik voorspel dat dit niks wordt en dan komen we wel terug op deze reactie en sommige van jullie die persoonlijk maken, dat interesseert me niets. Ik geef me mening over depay en ze kwaliteiten en hoe ik denk dat die het gaat doen. Meer niet. Verder boeit me niet wat jullie vinden van mijn opmerking of dat het negatief is wat ik zeg. Ik geloof niet in het huwelijk d3pay en barca.
 
football033
 
1
19 juli 2021 om 21:05
Als hij zich als Diva gaat gedragen en veel bal verlies lijdt dan wordt het inderdaad niets. Ik heb ergens nog wel de hoop dat hij bij Barca meer in dienst van het team en simpeler gaat spelen. Dan heb ik nog wel hoop. We gaan het snel zien!
 
droppie
 
4
19 juli 2021 om 17:31
In Engeland ging het mis en in Frankrijk revancheerde hij zich, maar ook bij oranje is het niet altijd even goed. Met alle respect denk ik dat Spanje qua competitie toch een stukje hoger ligt dan Frankrijk en dan zal dat grillige er toch echt uit moeten. Wanneer hij dan zo zou spelen als op het afgelopen EK dan loopt hij inderdaad het risico om als `flop` door het leven te gaan.
 
football033
 
0
19 juli 2021 om 21:08
Simpele kaatsen lukken soms niet bij depay. En hij lijkt (met nadruk op lijkt) wat als een vedette over te komen. Als dit beide zich manifesteert bij Barca dan is hij snel klaar daar.
 
MeneerLike
 
8
19 juli 2021 om 15:05
Kan me niet voorstellen, als Frenkie het daar redt dan moet Memphis het daar ook wel redden. Memphis was de afgelopen jaren veel bepalender voor NL elftal dan Frenkie, dus ik zou niet weten waarom dat bij Barca anders zou zijn en Memphis concurrentie zijn of jonkies of veteranen, ik denk juist dat die vrij makkelijk een basisplaats gaat veroveren, het is niet meer de barca van 10 jaar terug ofzo, het is gewoon een van de top 20 clubs in europa, niet eens top5 en misschien nog net top10 of erbuiten
 
football033
 
3
19 juli 2021 om 21:10
OMG, heb je überhaupt ooit wedstrijden gezien van Depay en Frenkie of kijk je echt alleen de goals in de samenvatting?
 
Apocalyps
 
8
19 juli 2021 om 14:34
Ik hoop dat hij heel blijft en Barcelona mag gaan helpen aan de landstitel en een mooi CL avontuur, d.m.v (mooie) doelpunten en assists ????
 
Japie_Krekel
 
10
19 juli 2021 om 14:38
als Koeman hem zo weet te laten renderen als destijds onder hem in Oranje kan Memphis nog wel eens gaan verrassen. de verdedigers van Frankrijk en Duitsland hadden toen totaal geen vat op hem
 
messi_123
 
2
19 juli 2021 om 14:41
@japie_krekel zou een 3-5-2 systeem niet ideaal voor hem zijn? hij en messi in de spits met pedri erachter als 10
 
Deenb
 
2
19 juli 2021 om 15:02
Nee? Pedri is geen echte '10'. Augero en Depay in de spits. Messi daarachter.
 
messi_123
 
0
19 juli 2021 om 15:12
@deenb het is maar de vraag of aguero een heel seizoen fit blijft
 
 
0
19 juli 2021 om 15:18
Messi op het middenveld bedoel je Deenb? Dat kan toch niet. Messi loopt daar in die zone rond ja, maar verdedigend speelt hij als spits.
 
 
6
19 juli 2021 om 14:40
laten we met zijn allen uitkijken naar zijn periode bij Barcelona en dat hij daar mooie wedstrijden mag gaan spelen het is tenslotte toch een speler van oranje ook al heeft hij niet zijn beste wedstrijden gespeeld op het ek maar ik heb er toch wel vertrouwen in dat hij daar zich laat gelden. succes Memphis in Barcelona
 
Thamike
 
6
19 juli 2021 om 14:52
Is toch heerlijk als je net terug bent van vakantie en je nieuwe werkgever is Barcelona met Koeman als trainer. Samen spelen met Messi. Ik zou ook een nog smile hebben. Hoop dat hij blijft genieten en ook daar weer groeit en beter wordt.
 
Forza Milan
 
0
19 juli 2021 om 15:01
Ben benieuwd hoeveel hij gaat spelen en waar hij gaat spelen. Messi speelt sowieso, Aguero zal vast en zeker ook wel de voorkeur krijgen mits hij fit is, en dan heb je ook nog Fati, Dembele, en Griezzmann. Ik denk dat hij het meerendeel van de wedstrijden op de bank begint maar we zullen het zien. Wie weet verrast hij en staat hij basis.
 
 
2
19 juli 2021 om 16:17
Prachtige glimlach op de foto het plezier spat er vanaf.
 
bdb030
 
2
19 juli 2021 om 17:31
Ik dacht dat hij in het filmpje zijn middelvinger opstook naar de fotografen. Wat voor symbool maakt die jongen in hemelsnaam met zijn vingers? Die heb ik nog nooit gezien.. Enfin, de toon is wel weer gezet voor mij. Deze jongen heeft volgens mij een heel groot ego en een enorm (gespeeld?)zelfvertrouwen.
 
Tunined13
 
2
19 juli 2021 om 18:08
Ronaldinho maakte dit gebaar op elke foto